Az Orbán-Merkel konfliktus nem hatott ki a német-magyar gazdasági kapcsolatokra – értesült a VS.hu.

Magyar kormányzati és német gazdasági források szerint Merkel hétfői látogatásakor több konkrét iparimegállpodás is született a két ország között. Ami az energiaszektort illeti, a Siemens vállalat várhatóan részt fog venni a paksi atomerőmű menedzsmentjébe, továbbá segítenek majd Paks2 bővítésében.

A hadiiparban is szorosabb együttműködés várható: a magyar helikopter flottát a német-francia Airbus nyerheti el.

A járműgyártás kapcsán pedig arról beszéltek, hogy akár magyar BMW-gyár is épülhet, bár ehhez konkrét helyszínről még nem volt szó. Végül, de nem utolsó sorban az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek 50%-ra fogja növelni részesedését a főként német tulajdonú visontai Mátrai Erőműben.

Merkel német vállalatvezetőknek állítólag azt mondta, Orbánnal bármiről lehet tárgyalni, de néha nem biztos benne, hogy utána nem fog-e a magyar miniszterelnök meglepetést okozni neki.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A nagy szotyialista látványberuházásba, a Paks II be még a német karvalytőke is be akar szállni, mert hát nyilván hogy ott lehet a legtöbbet kaszálni.
Csak hát ahol nyertesek vannak ott vannak vesztesek is, és hát kik lesznek a vesztesek? Akik a sor végén állnak, jelen esetben a magyar nép. Akik fizetik az adósságot és a hiteleket vissza az oroszoknak, minden március 15. én.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
És a hírekre, már erősödik is a forint. Mégis Merkelnek gratulálok. Neki ugyan nincs mit mondania politikai témában Orbánnak, de külön tudja választani a gazdasági érdeket a politikától. Nagyon intelligens politikus és egyben kiválló gazdasági érdekérvényesítő a kancellár asszony. Gondolom, elsőrendű érdek a helikopter eladás. Ha emellett köti le magát a magyar vezetés, esetleg jöhet a BMW és a Mercedes bővítés.
De nem kell még örülni. Mindez csak egy ajánlattétel volt. Jön még Putyin is...
Dr. Felipe
A nagy szotyialista látványberuházásba, a Paks II be még a német karvalytőke is be akar szállni, mert hát nyilván hogy ott lehet a legtöbbet kaszálni.
Csak hát ahol nyertesek vannak ott vannak vesztesek is, és hát kik lesznek a vesztesek? Akik a sor végén állnak, jelen esetben a magyar nép. Akik fizetik az adósságot és a hiteleket vissza az oroszoknak, minden március 15. én.
papa.49
Ez csak egy lehetőség, a hazugovics gyűjti az ajánlatokat aki a legtöbbet adja neki az fog nyerni, ez biztos!!!
Nil
Atomerőművet építsenek Németországban, itt meg támogassák a megújuló energiákat
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Girhes!

Merkel ide, Merkel oda, ha a németek is beszállnak az atomerőmű építésbe orosz embargó idején, az bizony hogy nem tetszik nekem. Vagy neked igen?
A gerinc legyen egyenes még a macskáknak is.
Persze amíg nincs konkrétum addig ez csak felvetés, egyenlőre nálam fehér a lapja Merkelnek.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Vagyis még semmi sem biztos de azért bajok vannak...ezt nevezem előbőgésnek...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Bizony semmi sem biztos, ezért írtam feltételes módban. Nem tudom hogy ismered e a "ha" szó jelentését? Szerintem nem.

"Merkel ide, Merkel oda," HA" a németek is beszállnak az atomerőmű építésbe orosz embargó idején, az bizony hogy nem tetszik nekem. "

Ha beszállnak, arra vonatkozik amit írtam, ha nem akkor tárgytalan. Ez az álláspontom.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: ...vagyis akko ha nagyanyám meg na hal ma is élne...valami ilyesmi nem ?
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Nem egészen, én erre a cikkre reagáltam veled ellentétben.
Senara
Magyar BMW-gyár épülhet, a németek beszállhatnak Paks 2-be ...Kedves vezető kapott egy lehetséges ajánlatot . Mit ad Isten pont Putyin látogatása előtt . Itt a csapda ,vége a páva táncnak , szint kell vallania !
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: hát persze ...de én is...igaz kissé elírtam de gondolom megértetted.
nena
Na mi van ellenzék... Merkel lehet benyalt... Nem pedig rendreutasított...
Trollkodni akarok !!
Csak a JOBBIK ! Szép napot. :-)
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Nem kell tovább erőlködnöd mert te ezt a cikket úgysem tudod értelmezni, úgyhogy hozzászólni sem tudsz.
Dr. Felipe
@nena:" Na mi van ellenzék..."

Mert a jobbik nem ellenzék? Jó trollkodást, én meg rakott krumplit ebédeltem :)
Hofipisti
"Magyar BMW-gyár épülhet, a németek beszállhatnak Paks 2-be" így szól a hír. Kb. olyan, mint mikor Varga miniszter et. közli, hogy az EU-ban mi vagyunk a legjobbak, meg talán holnap is lehetünk. Emlékezzetek már a 2010-es választási programmra (akkor még volt olyan is) mely szerint elérhetjük a 7%-os bővülést, 1 mio munkahelyet, stb. Hat - het kedves FIDESZ! Hogyan épülne a BMW autógyárat, mikor a Hankook is Szovákiából hozza busszal a dolgozókat, mert hát itthon nem talál. Emlékezzetek csak, pár hónapja minősített hegesztőket kerestek. Több, mint százan jelentkeztek, s alig tíz tudott ehyáltalán hegeszteni, pedig volt mindnek papírja. Éljen az új iskolarendszer! Hajrá Magyarország!
1magyar
@36: Putyin ennek csak örülni fog. Azért a német tesó már nem egy "picsányi"kis ország.
nena
@Dr. Felipe: .. én meg ma sem alszom... ;-)
1magyar
@Hofipisti: A baj fő okát még abban látom, hogy a szakemberek, de az orvosok sem kivételek nem adják át a tudásukat a következő generációnak mert a konkurenciát látják benne.
Valljuk be ilyen munkanélküliség mellett így is van.
Mobil123
@nena: Tán dolgozol hogy nem alszol? Vagy Putyin elvtárs olyan izgatottságban tart hogy nem bírsz aludni amíg nem ér ide?:)))
nena
@Mobil123: Nem tudom "hányas" / egyszerűbbeknek : mikor születtél / de de ha féltek PUTYINtól annak oka van... És szeretnétek hogy soha ne derüljön KI..
Mobil123
@nena: Te figyelj már! Te hanyas vagy? Putyin egy nagy játékos és a setét vezír már benyalt neki a mozgás kontónkra.
nena
@Mobil123: Setét vezír ...Te honnan szabadultál... Melyik Bungalóbúl...
örüljetek hogy Vlagyimir törődik velünk.. Mitől Féltek ?!
volvós
"...Magyar BMW-gyár épülhet, a németek beszállhatnak Paks 2-be..."

Tehát : Épül- HET, beszállhat-NAK...feltételes módban !!
Ha a Merkel asszony ezek után engedélyezi !!!
volvós
@nena: 18:34

Kislány !!! Hogy Neked is jó legyen : Kapd beeeeeeee !!!
lampa laz
A legjobb a cikk utolsó bekezdése. Merkel is tisztában van azzal, hogy viki mindig mást tesz, mint amit mond.
nena
@volvós: Kedves : A SWÉD ipar temékeként... Bárhogyan is olvasod...
A NAGYASSZONY MEGFUTAMODOTT...---- TUDJA HOGY ITT PUTYIN A LÉNYEG...
volvós
@nena: 18:49

..akkor is bekaphatod te primitiv szerencsétlen putrilakó !!!
Hofipisti
Kicsit körülnéztem a német sajtó Merkel-látogatással foglalkozó cikkeivel. Én bizony az idézett - igaz, hat - het biztosságú - híreivel egyáltalán nem találkoztam. Lehet, hogy rossz helyen kerestem! Érdekelnének az ilyen híreket hozó linkek!
Desischado
@nena: Hát velem ne törődjön, nem kérek belőle! A saját népével is mit csinál! Elég baj az, hogy orbán itt van a nyakunkon, nem kell még putyin is mellé! És igaza van Felipének, a "ha" a lényeg! orbán előtt elhúzták a mézesmadzagot, de nyilván csak akkor, ha nem muzsikál putyinnal! És én inkább százszor a németekre szavazok, mint egyszer putyinra!
rugacs
@Desischado: Látod milyen "okos" vagy? A németekkel már 2x kikaptunk, az oroszokkal még egyszer sem...
Amúgy a szavazatodra a kutya sem fog igényt tartani, otthon meg nyugodtan szavazhatsz amire csak akarsz... :-D
nena
@Desischado: Fogadjunk 90-után nőttél fel... Hehe... ebben benne van hogy 80-körül születtél.. 71--es vagyok Ezerszer inkább Putyin...
Mint ez a liberális sz@r...
kakaósbögre
@nena: én meg 69-ben.és mágis azt vallom hogy tartsuk magunkat távol Putyintól.
Vizual
@rugacs: Hol van az a duma, hogy az oroszok letarolták felperzselték 45-ben az országot, megerőszakolták a nőket, ellopták a karórákat és mindent kifosztottak amit lehetett. HOl van a "Tavaris Konyec" hol van a katona a Szabadság szoborról, hová vitték Lenint és stb. Tudod hol ? Nos az oroszok most gondban vannak az olaj miatt.
Tőlűnk már nem visznek semmit. De adnak kölcsönért atomeröművet, ami többe fog kerülni mint az IMF állítólagos zsarolása, és sorolhatnám. Hát rugacs nem gondoltam volna, hogy áruló vagy. Jellemtelen aki még a saját elvei mellett sem áll ki. Miért is.?
Vizual
@Dr. Felipe: Tudod, hogy általban egyetértek veled. DE a "szocialista látványberuházásokkal már nem" Azok abban a gazdasági rendszerben a Tervgazdálkodások miatt a gazdaságot hozták fel. fejlődött az ipar, modernizálódott a mezőgazdaság és stb. Feudalizmusból egy modernebb, ipari VILÁGBA SEGITETT BENNÜNKET. De azt tudjuk, hogy sem akkor sem most nincsenek nyersanyagaink. Mégis a mezőgazdaság csúcsra pörgőt. Még akkor is ha a Tsz, Állami gazdaságok és gépállomások miatt.
Ma mit látsz ? Német gazdasági csoda. Igen ide hoztak pár autógyárat. Gyurcsány jovoltából, először. Ezek meg segéyből élnek. Igaz milliárdos segélyekből.. Szerintem azért kellett az IMF-t kipaterolni, hogy ami pénz van azt maguk tudják szétosztani, maguknak. Pld.-k csak a 3 Metrót mondom. Felújítják ? Minek most kapnak a csókosok 1000 autót. Nem Metrót.
sajnos Antal azt hitte, hogy ő mindent tud. És szétvágta az ipart, Megszüntette a munkásoktól való félelmében a nagy gyárakat. Csepel, Ganz, és ellehetetlenitette a szakszervezeteket. Itt tartunk.
papa.49
@Vizual: Pontosan leírtad az első kormány (Antall) valamennyi elkövetett bűnét...
A ,,nagy hozzáértéssel,, szét kúrt könnyűipar, a mezőgazdaság, a viszonylag jól működő szolgáltatói ipar, az elbukott piacok, ahová már vissza nem tudtunk beférni, az orosz medve se ellensége a pénzének, amit mitőlünk nem kaptak, megvették a Nyugattól, lehet hogy drágábban, de megvették, nálunk meg akkor volt az első munkanélküliségi hullám...Utána meg itt állt az ország a gazdaság romokban, hála a ,,hozzáértő prof. uraknak,,...
pbalage
a VS összevissza hazudozik, nem lesz semmiféle BMW gyár,
talán a BMW jobban tudja.
Ugyanis cáfolták.
bundi
@nena: a német már cáfolta is...még egy napot sem élt a hír...
bundi
@rugacs: hellóka...neked is... a németek már cáfolták is...
a remény élt kb 13 órát...
Dr. Felipe
@Vizual: DE a "szocialista látványberuházásokkal már nem"

Nem véletlenül írtam "szotyialistát" a "szocialista" helyett. A háború után valóban kellettek a nagy szocialista beruházások mert talpra kellett állítani az ipart de most már más a helyzet. Nincs szükség Paks II. re mert az alternatív energiák felé halad a világ, persze mi megint háttal ülünk a lovon mert a napelemeket adóztatjuk és a drága atomenergiát támogatjuk csak azért hogy az oligarcháink meggazdagodjanak.
Vizual
@Dr. Felipe: Paks kettővel teljesen egyetértek. Nem lenne szükség rá. A többit is igy látom mint ahogy leírtad.
Bercifiu
@Vizual: Nem véletlen, hogy a mai tüntetők az elmúlt 25 évet emlegetik. Szétlopott közvagyon, hozzá nem értő faszik ugatnak a gazdaságba, meg a politikába a mai napig.
agíg ezt a seljet elitet nem rázzuk le magunkról, addig elnyomottak, rabszolgák maradunk saját hazánkban.
Vizual
@Bercifiu: Előbb valakivel zavarjuk el Orbánt. Aztán majd meglátjuk. Csak nehogy megint egy múzeum igazgatót válasszunk. Valamikor a proletár diktatúrában jól üzemel, hogy a főnök a politikai atamán volt az első, helyettese pedig szakember. Akár a Horthy érából is. Vagy gondolod, hogy Lenin a maga feje után menve villamosította az országot. (Persze voltak túlzások. Az Amúr-darja és a Szir-darja folyásának megváltoztatása. Hát nem mondok semmit) Bár azt hiszem nálunk is valami hasonlóval próbálkoznak. Kicsiben. Szél ellen...
Nem kell senkit lerázni. De én azt mondom a civilek sehová nem jutnak a hatalom őket is megfertőzi ha nem egy vagy több párt az amelyik a tapasztalatával irányt tarthat és kordában tartja, civil kontrollal az ország ujboli helyrehozását, felépitését. És nem első sorban helyre hozni a demokráciát. A hatalmi ágak megosztását, független ellenőrző szervek hivatalok stb.
Megjegyzem az illiberális, amiről Orbántól hallottam először, a diktatúrát jelenti.
Értelmezzük, látjuk, bőrünkön tapasztaljuk. Mert ez nem demokrácia amit művelnek. Kitalálta az illiberalizmús szócskát, amit a nyelvi értelmezőben találhattak. Márpedig egy jól képzett elit nélkül csak zavart és anarchiát kaphatunk.
Vizual
És, hogy mit emleget a tömeg ? Hát ha megfigyeled azt amit a FIDESZ propagandátol tanult. Csak már tele van a töke, hogy ő is áldozatul eshetett amiért harcolt Orbán szavára. Aki most könyörtelenül letapos mindenkit aki az útjában áll.
wagabund
Ej, de nagy a lökdösődés a húsosfazék körül...úgy látszik nagy falatok vannak benne.
Desischado
@nena: Tévedés, '66-os vagyok. És inkább a németek, mint az oroszok! Nem szeretem a ruszki nyelvet...
Desischado
@Bercifiu: Megfogalmaztad a lényeget! Nekem is ez a véleményem, és Vizuallal és Papával is egyetértek!
keresztapa
@nena: Azt kell tudni, hogy az ország gáz, olaj szükségletének biztonságos kielégítésére mely ország képes, a többi nem érdekes, hogy mindég vannak kekeckedő személyek, hát legyenek, de ezek soha nem a megoldásban jeleskednek. Ezek a személyek a lényeget mindég kerülik, téves felfogásukat, soha nem ismerik el. A gyűlölködés dominál náluk, azt se észlelik,hogy Amerika röhögő görcsbe szenved mióta az EU- ra rákényszerítette a blokádot, az ő érdeke meg gazdasági export vonatkozásba a legjobb, piaca erősödött még EU piaca nyögi a a blokád káros hatását. Ez az igazi szövetséges szerinted? Európa védője? Mindaddig még a gazdasági haszon biztosított részére, és a védelmi pénzt Fizeti az EU. Azaz gazdasági érdekeit szolgálja Amerikának.
keresztapa
Igen olvastam a met-ről ami figyelemfelkeltés a várható időjárásról. Annak veszélyeiről, Vihar, széllökés, Napsugárzás erősségéről stb . a másik az orvosi 1MET= A nyugalomba mért oxigén szükségletet mutatja ki. Jelentősége a sportolók terhelhetőségének meghatározására vonatkozik. @Vizual: Ezt is figyelembe kell venni nem csak pártok ideológiáját.kuruc.info/r/4/139113/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.