Csak az egyik cégnél bruttó 507 ezer forintot keres – derült ki az RTL Klub híradójából.

Ahogy csütörtök reggel mi is megírtuk, Hende Csaba élettársaként tüntette fel Szajlai Mónikát a vagyonnyilatozatában. A nő egykor a honvédelmi miniszter titkárságvezetője volt, később viszont két állami cégnél is fontos álláshoz jutott.

Hende élettársa 2013 második felétől a Pénzverő Zrt.-nél stratégiai vezető, az álláshoz pályáztatás nélkül jutott. A cég vezérigazgatója nem mondta el, hogy a nő mennyit keres, ahogy maga Szajlai sem nyilatkozott erről az RTL Klubnak. Másik munkahelye 2013 novemberétől a Diósgyőri Papírgyár, itt keres igazgatósági tagként havi bruttó 507 ezer forintot.

A DK szerint ez az eset is mutatja a Fidesz urambátyám világát. Az RTL Klub kereste Hende Csabát, hogy segítette-e bármilyen módon élettársát a pozíciók elnyerésében, de nem kaptak választ adásuk kezdetéig.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...nem is fog válaszolni a víztoronyfejü baka !!!
Még szép, ha " élettársa" akkor kell a családi
budget-be egy kis mutyi-lóvé !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
Néhány részválasz: A banki vagyon 17%-a volt magyar tulajdonban, most elérjük az 50%-ot. A külkereskedelmi mérleg 23%-os mínuszt mutatott, most ez majdnem fordított. Az állami tulajdont sikerült akkor világcsúcsra 7%-ra csökkenteni. Ebben sikerült kitűnnünk a világból. A privát pénz ki és visszaáramlása csak becsülhető, legalább is a tiszta nyereség. A Francia állami bevételben tervezték a nálunk beszedett összeget!!!. Ma 28% az állami tulajdon. Ez még mindig a fele a franciának, ami 51%, de a legtöbb tőkés nyugati államban az 50% közelében van az arány, kb. ez az egészséges. A magyar energiaszektor jelentős része más országok többnyire saját állami tulajdonú cégeiben volt. Még ma is elég rosszak ebben a mutatóink, de jelentősen javultak. A dolog nem lenne annyira tragikus, ha az Unió valóban államközösségként működne, de nem úgy működik! Éppen a feszültségek és a válság hozta ki, hogy a valamilyen "multinacionális" cégnek otthont adó országok vezetői a "vagyonok" hazavitelére adtak utasítást. A csúcs Obama elnök idei évértékelője (Obama persze nem Uniós államfő) ahol kijelentette, szakciókra számíthatnak azok az USA cégek, akik nem viszik haza a nyereséget, az összeomlás szélén álló USA gazdaság rendbehozására (ne felejtsük el,az USA néhány napig fizetésképtelen volt! Ilyen sem fordult eddig elő!) Szóval lehet internacionalista demagógiát álmodni, a nagyok pillanatok alatt nemzetállamokká válnak, ha baj van. Mi ebben tényleg apró részecskék vagyunk, de eléggé mérvadó a világgazdaságban minden lépésünk. Ma már az! Az Unortodox megoldásokkal, bár még akadályozni is próbáltak, kiláboltunk! Nem szívesen írom le, sőt inkább le sem írom, hogy mi a megoldás az ortodox világban az erősek számára, ha elfogynak a kiutak... Na ezt nem szeretnénk! Különösen nem a szomszédban!
Főlökött
@Papuska1: Bocsánat, de az általad leírtak miatt tartunk ott, ahol tartunk!

Egy állami cég, bármely pozicióját pályáztatni kell. Jelenlegi ügymenet pedig, hogy sógor-koma-jóbarát, betoljuk okosban, avagy nevezett személyre írjuk ki a pályázatot.
Igaz nem ért hozzá, végzettsége sincs, max OKJ.-s / Ecserin véve - fél malacért /. Legideálisabb, ha focista az illető, főleg a külügyben :) Gyakorlata =0. Vezetői alkalmassága = 0. Rendszer szemlélete = 0. Pártszemlélete = 100%.

Én úgy jártam, hogy vezető beosztásban felém tettek egy pártkatonát, aki első nap közölte, mindent ugyanúgy csináljak, mint eddig, vigyem a 'boltot', Ő pedig csak repizni akar. Még a diplomáján a pecsét sem száradt meg, míg én meló mellett 4-et is letettem az asztalra, alulról kezdve.
Szóval azóta kisimult az arcbőröm és nyugdíjasként el vagyok, mint nagyi befőttje a polcon.
A cégnél pedig megborultak rendesen távozásommal, másik cégnek kellett besegíteni, nehogy balhé legyen. Azóta a pártkatonát pedig lapátra tették...
Vissza akartak hívni, de olyan munkám van jelenleg, melyet bűn lenne otthagyni. Egy Magyar-Német-Svájci vegyesvállalatnak tervezek és képviselem Őket, kötetlen munkaidőben, szabadon.

Szóval amit leírtál valahol érthető, de nem igazán jó irány. Mondhatni rossz irány! Ilyen irány miatt vannak pl. a Fodor I. balhék.
Arról pedig nem kellene megfeletkezni, hogy ezen poziciók dotálása közpénzből történik, az adófizető pénzéből. Tehát egy alkalmatlan személy olyan pozíciót tölt be, egy állami cégnél, mely feladat ellátására is alkalmatlan. Költséghatékony megoldás :)
Munkaerőpiacon ezen személyek tán még az utcaseprésig is eljuthatnának, ha nem lenne háttérsegítségük.

Végezetül megjegyezném, hogy pártsemleges vagyok és voltam mindig is. Tagkönyvvel sem rendelkezem, kihagytam ezen élvezeteket.
Papuska1
@Főlökött: Nem kételkedem abba, amit leírt, sajnos én is láttam erre példát, de akkor sem ezen múlik. (Persze az adott esetben igen, de általában nem.) Főként a franciáknál látszik, hogy az arányos állami tulajdon jól működik. Hasonlót tapasztaltam Dániában (a kedvenc országom kis hazám után!) A németeknél is az általam jelzett fele-fele körül áll be a legjobban a gazdaság, a Sxédeknél pedig inkább felül reprezentált. Bár Ők teljesen mások.. Nálunk elsősorban a tulajdonviszonyokkal volt a baj, illetve az is tarthatatlan volt, de kicsit másképp is kellene gondolkodni.. A nyugati cégek egy részében óriási presztízst jelent nagy állami cégnél dolgozni, ha a pénz kevesebb is, és az igazgatótanács érdemben befolyásol, és nagyon komoly a felelősség. Ezt még tanulnunk kell. Én is furcsállom, mikor egy ifjú "csókolomot" köszön egy magas hivatalban, és mikor bemegy az irodájába derül ki, hogy ő a főosztályvezető, de át kell adni a stafétát, mert ők a jövő. Egyébként keményen megtapasztaltam, ezek az ifjak mindennek mondhatóak, csak pártkatonának nem. Ha ilyen pártkatonái lesznek a FIDESZ-nek, oda jut, mint az MSZP! Nincs bennük lojalitás, vagy közösségi szellem, csak törtetés. Én nem ezt remélem a FIDESZ jövőjének! Ezért reménykedek Orbánban! Bízom benne, hogy megfegyelmezi a "kis csikókat"!
Főlökött
@Papuska1: Bocsika, de azt tetszett mondani, legyünk elfogultság mentesek :) Fidesz jövője, bízom Orbánban...

Ha ezen csipet - csapatra építünk-építenénk, melyek már nem talicskáznak, hanem kamionnal oldják meg a pénz elhordását, így akkor igen rossz irányba tipegünk-tipegnénk.
Nem tűnik fel szentjeimnek, hogy olyan helyzetet teremtettek szülőhazánkban, hogy elvándorol az ifjúság? A munkahelyeket sorra felszámolták, felszámolják. A lakosság létszáma csökken és öregszik, 'áldásos' ténykedésük kapcsán. Az állam bevételei pedig csökkennek, ezzel párhuzamosan, mivel a dolgozók - adófizetők kivándorolnak. Ezen kiesést pedig még több adóteherrel kompenzálják, magok számára. Ebben lenne a jövő számunkra ? Nem hinném!
Tetszik tudni, a hivatkozott csipet - csapatnak, tekintettel a sok köztörvényes bűncselekményre, már rég előzetesben kellene lennie, de az általuk kiválasztott és teljesen alkalmatlan Polt úr, az elvárt feladatát azért véghezviszi, azaz nem vesz észre olyan bűncselekményeket melyek kiszúrják a szemét, avagy megtagadva a nyomozást, így hozzájárul azokhoz.
Avagy a ferdeszemünk, aki az árfolyamveszeteség által, a bankban keletkezett nyereséget magának tekinti és bármire elszórhatja, felügyelőbizottság hiányában ? Ha nem tudná, az árfolyam kordában tartása lenne a fő feladata, de úgy tűnik ezen részt nem olvasta el...
Ezekben kéne reménykednünk és bíznunk ? Még az sem igaz, amit kérdeznek, nemhogy amit mondanak...
Olaszoknál állt fel, egy szakértői kormány. Itt is az egész garnitúrát, maximálisan el kellene számoltatni, és szépen oda küldeni - ültetni, ahova való lenne...
Szakértői kormány, demokrácia pilléreit bebetonozva visszaállítani, stb. stb. Erre lenne szükség és nem bizakodni, mert a bizalmat már eljátszották, többször is !
Papuska1
@Főlökött: Először, a munkahelyek bezárásához igen kevés közük van, az utóbbi időben többször annyi munkahely keletkezett, mint a Gyurcsány korszakban. Van része az országnak, ahol a cégek ingyen háztól házig szállítják, csak jöjjön dolgozni! Ott van munkanélküliség, ahol a lakosság annyira értéktelen, hogy nem képes annak az elvárásnak megfelelni, ami a megélhetéshez kell. Ott meg magukra vessenek!
"Tolják kifelé a pénzt" :bizonyíthatóan sokkal több pénz marad itt, mint bármikor a rendszerváltás óta. Ez tény! Minden, nem általunk, hanem az Unió által készült kimutatás, számítás ezt mutatja. Te mást hiszel. Oké! Minden és mindenki húlye, csak te nem. Az, hogy romlik a forint, gazdaságilag sokaknak jó. Különösen itt a nyugati határ mentén. Meg is tesznek mindent, hogy romoljon, mert a bevételük nyugatról származik, a kiadásuk meg itt forintban. És erős lobbierejük van. Sok cég is van köztük. ha valaki csak demagógiát hall, akkor azt szajkózza!
Az, hogy itt is van munkanélküliség, az azért van, mert olyan nagy az öntudat. A tőkés, azt, aki kérdez, kirúgja. Ha munkaerő hiány van, akkor is! A melósnak nem kell tudnia mit miért csinál, az a dolga, hogy a legjobb tudásával, és a legnagyobb alázattal végrehajtsa azt amire utasítást kap. Ez a kapitalista termelés alapja. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, vagy legyen nagyon tehetséges, vagy soha sem lesz munkája és éhen hal. Nálunk ez szokatlan, van a világnak olyan része, ahol természetes. Ott jutnak előre! Ha valaki ezt nem érti minek szól bele. A további kérdésem: Mi az a szakértői kormány? Ilyen nincs, ha így is nevezik. A szakértői kormány az, aki egy érdekcsoport minden utasítását végrehajtja, többnyire nem a nép érdekében. Nagyon sok minden után kéne utána néznie, mert minden demagógiát elhisz, és a világot csak feketében és fehérben látja. Nem az!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.