Csak az egyik cégnél bruttó 507 ezer forintot keres – derült ki az RTL Klub híradójából.

Ahogy csütörtök reggel mi is megírtuk, Hende Csaba élettársaként tüntette fel Szajlai Mónikát a vagyonnyilatozatában. A nő egykor a honvédelmi miniszter titkárságvezetője volt, később viszont két állami cégnél is fontos álláshoz jutott.

Hende élettársa 2013 második felétől a Pénzverő Zrt.-nél stratégiai vezető, az álláshoz pályáztatás nélkül jutott. A cég vezérigazgatója nem mondta el, hogy a nő mennyit keres, ahogy maga Szajlai sem nyilatkozott erről az RTL Klubnak. Másik munkahelye 2013 novemberétől a Diósgyőri Papírgyár, itt keres igazgatósági tagként havi bruttó 507 ezer forintot.

A DK szerint ez az eset is mutatja a Fidesz urambátyám világát. Az RTL Klub kereste Hende Csabát, hogy segítette-e bármilyen módon élettársát a pozíciók elnyerésében, de nem kaptak választ adásuk kezdetéig.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...nem is fog válaszolni a víztoronyfejü baka !!!
Még szép, ha " élettársa" akkor kell a családi
budget-be egy kis mutyi-lóvé !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...nem is fog válaszolni a víztoronyfejü baka !!!
Még szép, ha " élettársa" akkor kell a családi
budget-be egy kis mutyi-lóvé !!!
F_Viktor
Titkárból 5 év alatt jól feltört a menyecske.
Ezek a fityeszesek mily egyetemes tudással rendelkeznek...

Mit is mond erre az angol? A jack of all trades is master of none
papa.49
@F_Viktor: Egészen addig, míg nem lesz ,,gátszakadás,,...
kakaósbögre
ebből is látszik hogy a NER rendszerében bárkiből bármi lehet.csak a megfelelő segget kell nyalni.
coyote3
Mindenki nyugodjon le !!! Hendebubu "megpályáztatta"...:))))))))))))
papa.49
@coyote3: Erre tudod mit lehet válaszolni, ha ezer 3.14.ám lenne ennek e fazonnak akkor se adnák egyet se...
colibri
Ez az álszent kereszténynek mondott csapat soha nem fogja bevállalni a sok hazudozást, sunyiskodást, korrupciózást, amit naponta lefolytatnak.
Papuska1
Azért szeretem ezt az oldalt, mert annyi primitív gondolkodású irigy ember ír ide, hogy az csoda. Kinek mi köze van a másik ember magánéletéhez? Ha valaki egy ballibest firtatna, rögtön jönne a felháborodás, meg a magánélet szentsége! A dolog másik fele hasonló. Azt hogy kit, milyen módon vesznek fel, ha az a cég szabályai szerint történik, a cég munkáltatói jogáért felelős dönt és felel. Népszavazást kellene rendezni, ha egy jól képzett jelentkező valamilyen módon kötődik a FIDESZ-hez? Tudom, önök szerint, aki FIDESZ-es az dögöljön éhen, de ezt azért ne várják, hogy meg is fogadják a FIDESZ-esek! Szóval tombol az irigység faktor!
F_Viktor
@Papuska1: Hende a saját cégében olyan pozícióba emeli a qrváját ahová akarja, senki nem fogja megkérdezni tőle a miértjét.
Viszont állami cég esetében más a leányzó fekvése! Demokráciában az már közügy, ahogyan az is, hogy mire költik a közpénzeket!
papa.49
@F_Viktor: Hagy ilyen apró nüanszokat evvel a palival megbeszélni nem tudsz...
Levendula
A mi egyetemet végzett fiaink pedig mehetnek külföldre dolgozni, mert itt csak a nyalókáknak és a szopókáknak van jövőjük...
soljanka
@kakaósbögre: Hát itt talán nem segget kellett nyalnia az élettársnak :)
Vizual
Miért kételkedtek? A nő tud valamit... Mindig valami jóra gondoltok.
human
@coyote3: És mellbedobással győzőtt a barátnő :)
JAJMÁR
@Papuska1: 21:07 Javaslom neked a tükör használatát !
A cikkhez: nem mindegy, hogy kik állnak egy állami cég élén. Nem az a baj, hogy a Hende élettársa, hanem az, hogy egy hatalmon lévő politikus élettársa... és nem 8 évvel ezelőtt került oda, hanem éppen pont most és pályáznia sem kellett... ez nem volt szokás régebben !
vonotok
Ha nem tudnám, hogy a XXí. században ékünk, Akár Moricz Zsigmond világába is csöppenhetnék.
volvós
@Papuska1: 21:07
...olyan spu00 szagod van ...
Dr. Felipe
@Papuska1: Pápuska

Az hogy pályáztatás nélkül került állami pozícióba ez a luvnya, kicsit sem magán ügy hanem korrupciós ügy.
De nem is ez a legnagyobb baj, a baj az hogy az ön fajtájából még mindig van 900 ezer akik ész nélkül tapsolnak a legnagyobb korrupciós ügyeknek is. Ez a baj, de idővel önök senkik lesznek az országban.
kkalman
Mindig ez történik, ha a minisztereket nem fizetik meg rendesen. Az asszony pajtásnak kell kiegészíteni a családi költségvetést, hogy biztos meglegyen a 47 ezer. Naponta!
nyanya001
@Papuska1: Azért szeretem a Propellert, mert ilyen sötétek is idetévednek mint
amilyen te is vagy ! :)
A cikkre utalva meg ne is erőlködj, magas ez neked kacsának a farzseb !
nezelodo
A címben megfogalmazott tény nem számít hírnek. Az lenne a hír, ha azt tudnák megírni, és igaz is lenne, hogy tisztességes úton kapta a beosztását, igazgatósági tagságát, költségtérítését, kitüntetését, lakását szolgálati autóját, egzotikus üdülőhelyen a szegények felemeléséről tartott konferencián való részvételét, az extra szállodai elhelyezését, a trafikjait, földbirtokot, főúri majorságot, a vállalkozása az állami megrendeléseket. Egye fene a díszsírhelyet majd senki nem fogja számon kérni rajtuk.
Látod Papuska ezt nehezményezi a köz, és nem azt, hogy a polgári erkölcsi érzékedből csak a fideszesekre jellemző részt mutattad be, de azt felesleges, hiszen amióta a dakota színre lépett csak azt látjuk, és elpiruló arcukat sosem, hiszen azt takarja a vastagbőr.
Főlökött
@Papuska1: Most írok a Pénzverő Zrt.-nek és a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy igazgatói állást kívánok náluk betölteni, pályáztatás nélkül.
Tekintettel arra, hogy egy nap 24 órából áll és egy éjszakából :), így mindkét állást be tudom tölteni, főleg annyi pénzért...
Így dől a lé rendesen !
keresztapa
Zavar az a tény, hogy a katona egyenruha viselésére, ma már csak erkölcstelen viselkedéssel lehet, politikus vezető beosztásba, még jó, hogy csak játék katona: Családot hátrahagyva röhej tárgyává tenni saját magát, és azt amit ezzel a beosztással képvisel. Pályázat kiírás háremhölgy címre! Csak közhasznú élettársnak jelentkezhetnek!
nyanya001
Andi Vajna se pályázaton nyerte el a kaszinók működtetését !
Ez már csak ilyen illiberális bevett megszokás a Fidesz klánban !
De netán pályáztatnak,akkor is a fidesznyikek nyerik el a pályázatot,
ergo, semmi értelme a pályáztatásnak !
bakegya
Jól célozni tudni kell!-vén kecske is megnyalja a sót.
keresztapa
@bakegya: Jó de azért a sót nyalja, és ne a élettársát.
Papuska1
@Főlökött: Megpróbálom röviden: Vannak olyan állások, amiket kötelező pályáztatni, vannak, amiket nem!
Hogy miért kerülnek gyakran ismerősök, és politikailag a cégvezetéssel megegyezők a fontosabb posztokra? Röviden leírom: A rendszerváltáskor vezető posztot töltöttem be (a tudásom alapján és kirendelt párttag "felügyelővel", aki vigyáz a világnézeti problémáimra, nem ragozom.) Egy fontos munkakörbe a közvetlen munkatársaim közé, mivel megsajnáltam, és jó szakember is volt, egy MSZP-s kádert neveztem ki. Mindig kedves, segítőkész volt. Világnézetemnek megfelelően felkért az akkori MDF szakmai szakértőnek, és két hetente Budapestre a Bem térre kellett utaznom. Erre mindig MDF-es meghívót kaptam. Egyszer észrevettem, hogy a munkatársam ellopja a meghívómat, és lemásolja az akkor még ritka és drága hőfénymásolóval, drága hőpapírra. Másnap behívattam, és jeleztem neki, hogy miután lejátak a meghívóim, megkaphatja őket eredetibe, kár másolni. Leesett az állá, kiszaladt és még hallottam, hogy azt hörögte, úgy is kötélen végzitek! Nem rúgtam ki (én hülye). Néhány év múlva azzal hálálta meg, hogy közreműködött abban, hogy az "én bűnömért" majdnem 90 embert rúgtak ki, mert szakmai elismertségem miatt, csak felszámolással tudtak volna tőlem megszabadulni. Csoda és egy két tisztességes ember miatt úsztuk meg. Nem sokkal később meghalt. Tisztességgel búcsúztam tőle, de a tanulságot én is levontam. Fentitörténet alapján milyen következtetéseket tud levonni? Sajnos kis hazánkban minden politikával áthatott. A 2002-es FIDESZ bukás oka nyilvánvalóan a nem lojális apparátus volt. Talán 1994- ben is közrejátszott. Mit tehet tehát egy választást megnyert párt, hogy ne a saját vonalaiból, hátulról fúrják meg? Milyen eredményre számíthat, ha nem lojális a saját embereivel? Ne érzelemből, puszta logikából válaszoljon! És van tovább is, de mivel az olvasók között van egy csomó primitív és szüklátókörű ember, tovább nem ragozom. Ha a párt (akármelyik) nem lojális az érte tűzbe menő, lelkes...
hetöndöe
@Papuska1: Tudod Papuska,csak egy a baj ezzel a lojalitással, hogy ugyanezt a magatartást a szoci kormányzás idején kődobálással és székházfelgyújtással értékeltétek.
m.macskosz
@Papuska1: "Megpróbálom röviden:..."
Nem sikerült.
Ráadásul értelme sincs sok.
human
@Papuska1: Maszatolás ha kavarod a lojalitás fogalmát a társtettesség fogalmával. Polt Péter lojalitásának hála csökkent a politikusok korrupciója a "lojális" statisztika szerint.
mate03
@Papuska1: Úgy látom a narancs véred, megmaradt!De a hülyeséged sem múlt el! Mit kavarsz te itt az ellenzékkel? 2010-óta mást sem csináltok mint embereket sároztok be! Akiket a bíróság sorban felment,hamis vádak miatt! Még van képed ezen az oldalon szemétkedni?Minél előbb elhúzol innen, annál jobban jársz! A papuska nevet meg ne használd!Nem érdemled meg! Ez a név csak tisztességes ,nagypapáknak jár!
Papuska1
@mate03: Na mi ez a félelem tőlem? Az érveim ütnek, meg tudom indokolni a véleményem, és nem tudom elfogadni a hamis, érzelmi degeneráción alapuló dolgokat. Jól érzem magam ezen az oldalon! Kevés ilyen hej van, ahol ennyi megvezetett ember hisztériázik, és képtelen érvelni, mert persze nincs is igazuk. Csak néhányan tévedünk ide az értelmesek közül. Ráadásul hiszem, hogy elég jó nagypapa vagyok, hiszen az elveimet tovább adom az unokáimnak, hogy ők is ezt tegyék majd egyszer! Így maradtunk meg eddig is! Ezután is így lesz!
Papuska1
@human: Egyszerűen nincsenek érveitek, és fogalmatok sincs, hogy hogyan tovább. Amíg mögöttetek állt egy nagyhatalom, addig volt mire támaszkodni, most az EU teljesen más, és nem találjátok a helyeteket. Nincs ország, akit szolgálhattok (a hazátokat pedig nem akarjátok!) nincsenek olyan eszmék, amik irányt mutatnának nektek, illetve kiderül róluk, hogy mind csak lufi! Elhiszem, hogy zavarban vagytok, és mindenben a rosszat keresitek. Közben gazdaságilag rendbe jön az ország, megint erős. Merünk nagyok lenni, és ez bejön. Lassan elkezdünk kilábolni a 60 éves káoszból. Újból nő a vidék szerepe, és kiderül, hogy Budapest nem a világ közepe, de ezt a várost is a FIDESZ tette rendbe és élhetővé. Nem irigylem ezután a magukat baloldaliaknak valló, de ott semmit, legfeljebb ultraliberális lózungot találókat! Őszintén!
hetöndöe
@Papuska1: Tegnap szertefoszlott a lojalitás,mert összeveszett a patkány banda a koncon,Simlicska lojálisan legecizte a csúti parasztot,hát ennyit röviden a te kedvenc csapatodról.
Egy undorító,erkölcsi hullák gyülekezete,akik szent apácát játszanak a hozzád hasonló "primitíveknek.":-)))
Toby
Hende Távcső Védősapkáján Is Jól Átlátó Csaba nem kér tolmácsot, vagy megszünt a "nemzeti" tolmácsképző ?
mate03
@Papuska1: Téged már nem sajnállak! Csak az unokáidat!Remélem ők hamar rájönnek ,hogy becsaptad őket!Az egész szar amit kavartatok,visszahull a fejetekre!Megkezdődött a belháború,a Magyar pénzvilág ellenetek fordul,Simicskával az élen! Ebből már nem tudtok kimászni ! Ki borul a bili.
F_Viktor
@Papuska1: Írod:
"Az érveim ütnek, meg tudom indokolni a véleményem..."

Ez az amit még nem láttam tőled!
F_Viktor
@mate03: Írod:
"Csak az unokáidat!Remélem ők hamar rájönnek ,hogy becsaptad őket!"

Amit az öreg művel velük, azt Orbán köreiben, a zakatoló gépházban agymosásnak nevezik...
human
@Papuska1: Én ugyan soha nem követtem semmilyen nagyhatalmat. Így most hirtelen nem is tudom, hogy mire is gondolsz.
Tehát te egy eszmét követsz. Ez tudod azért van mert nincs önálló gondolatod és kell aki megmondja neked mi a szerinte helyes irány. Az eszedbe sem jut, hogy megvezetnek téged. Ahogy előbb írtam, mert nem tudsz önállóan gondolkodni.
Sajnálom, hogy nem veszed észre, hogy Orbán az adófizetők pénzét használja arra, hogy egy a Simicskával konkurens gazdasági hatalmat építsen ki. Ismét mondom az én és a te adódból. Ha te ehhez tapsolsz és nem látod benne az emberek kizsákmányolását önös érdekekért akkor nagyon sajnállak.
Papuska1
@hetöndöe: És? Ti mit tudtok helyette? Van valami koncepciótok, elképzelésetek, vagy a régi bevált módon, azt amit visszaállított az Orbán kormány, azt megint elkótya-vetyélítek néhány nyugati kufárnak? Mia az amit helyette tudtok csinálni? Egyetlen építő gondolat nincs a balliberális oldalon, csak romboló! Ebből mi lehet?
Papuska1
@mate03: Én pedig nagyon remélem, hogy sok magyar apa, nagyapa adja tovább a magyar szellemiséget a gyerekeinek és unokáinak, függetlenül attól, hogy mi a hivatalos verdikt!
Papuska1
@human: Eléggé önállóan gondolkodom ahhoz, hogy tudjam, az egyén közösség nélkül semmi. Az egyéni érdekek és egyéni célok anarchiáját előbb utóbb legyőzi egy ilyen, vagy olyan nagy összefogó közösség. Én szeretném, ha ez a közösség inkább olyan lenne, mint amilyet Orbánék építenek, és támogatnak, és nem más, ettől eltérő ordas világ. Egyébként a nagy internacionalizmus mögött is egy igen rafinált érdekkör rejtezik, akik tudják, hogy hogy gyengítsék a világot ahhoz, hogy az Ő akaratuk érvényesüljön, de ez most látszólag csak egy összeesküvés elméletnek látszik. Persze aki lát, tudja, hogy nem az!
hetöndöe
@Papuska1: Azok a "nyugati kufárok" súlyos ezermilliárdokat pumpálnak ma is Magyarországba,amit a kedvenc vezetőd és bandája egyszerűen ellopnak,miközben szídják a nyugatot,ahogy te is teszed,mert ez a divat köreitekben.Ha rombolást akarsz látni,akkor nézz körül az országban mostanság és tedd felmagadnak a kérdést,vajon az autópályák megépítése vagy a stadionoké a hasznosabb az ország számára?
human
@Papuska1: Ezzel csak az a gond, hogy az általad méltatott közösséget lopott pénzből építették ki és tartják fenn. Ehhez a közösséghez akarsz tartozni. Nagyon sajnállak.
Papuska1
@human: Nagyon szeretném tudni, hogy kitől lopták ezt a pénzt? Kókáéktól és a gazdasági birodalmuktól. Bajnaiéktól? Ők már rég túladtak a Magyarországi impériumukon. A Gyurcsánytól, vagy kitől? Kitől lopták, írj végre egy nevet! Mindig csak azt írjátok hogy loptak, de hogy kitől azt soha!
palika
Észbomlasztó, hogy mi mindent megtehetnek ezek a gecimutyisok! Meddig mehet még? hová a picsába fognak bújni amikor elszámoltatás lesz? Mert amikor eljön az idő, azzal nem tudnak takarózni, hogy az akkori törvények ezt megengedték!! Miért is nem? Mert a most hozott törvények, emberirtásra alkalmasak!
bencemacska
Arrogáns Tóninak csak a lakása szobaszámai nőnek, kuglifejűnek meg barátnői és azok állásai!
hetöndöe
@Papuska1: Tőlünk vazze,az országtól lopják el!
Nehéz a felfogásod?
Ha úgy tetszik,a nemzettől lopnak a nemzetibe öltözött szarháziak.
Papuska1
@hetöndöe: Kik lopnak a nemzettől és mit? Nem értem. Tényleg nem. Hogyan lopna Orbán a nemzettől? És mit lopna el? Az, hogy létre próbál hozni egy magyar tulajdonosi réteggel rendelkező tőkés erőt, azt értettem. Ez volt a Simicskaféle csapat, hiszen az EU-tól "nép" nem kap pénzt, csak vállalkozó. Simicskával elment a ló ez is világos. Ha nem lesz magyar és tőkeerős fél, minden pénz a külföldiekhez kerül, ha a mi országunk is kapja, akkor is. Én inkább ettől félek. A pénzek itthon tartása nem lesz könnyű. De ezt sokan nem értik! Pedig ez volt az Orbáni gazdaságpolitika kulcsa!
hetöndöe
@Papuska1: Nem baj,ha nem érted ,csak egészség legyen!:-)))
mate03
@Papuska1: Csak nem az Orbán, Lázár féle rabló közösségre gondoltál!?
mate03
@Papuska1: Mesélj már nekem is az úgynevezett Magyar szellemiségről!?Csak ne a Turul madárral meg Horthy Miklós őfőméltóságával gyere ,mert kiröhöglek!Ezt a kis országot Magyarországnak hívjuk,én is Magyarnak vallom magam.De tudomásul kell venni ,hogy egy nagyon összekeveredett nép vagyunk! Aki azt mondja magáról hogy ős Magyar ,az hazudik!
Papuska1
Sem érv, sem megoldás nem kerül leírásra. Ebből úgy tűnik, hogy akik kritizálnak pont a problémát nem értik. Ötlet, javaslat nem születik, csak kritika. Ezt látom mindenütt, nem csak itt! Nem vitatkozom tovább addig, amig valaki érdemben nem képes értelmes dolgot írni!
Papuska1
@mate03: Minden nemzet kötődik valamihez. Egy vélt, vagy valós dologhoz. Ez tartja össze az embereket. A multikulturális világszemlélet becsődölt. Mindenkinek kellenek gyökerek, mert a gyökerek nélkül a fa is kidől, de nem akarok ilyen pátoszos lenni, akinek van hazája, lenézi a hazátlanokat. A világ nagy részén erős a kötődés, csak a válságban lévő részeken nincs. Az USA is kialakított magának egy "új sovinizmust". Ragozhatnám. Nem a tiszta származás, vagy az ősiség köt egy hazához, hanem egy érzelem. A gyökértelenek pedig előbb utóbb elbuknak elvesznek. Lehet ez a gyökér akár néhány tíz éves is! Ha nincs, ami megkülönböztessen a másiktól, óhatatlanul beolvaszt a másik magába, és megemészt! Ismétlem, aminek nincs gyökere, legfeljebb parazitaként, átmenetileg, másba kapaszkodva maradhat fenn, míg a "gazdáját" meg nem fojtja! Ezért kell identitás. Ha nem is "tiszta származású", mint ahogy egy rabbi mondta nem régen egy igazgatójára a szervezetében! Nekünk nem kell, hogy "tiszta származású" legyen, elég, ha a hite, a patriótizmusa tiszta!
mate03
@Papuska1: Tőled tőlem,és mindenkitől, ebben a kurva országban!Adót emelni,közmunkát adni szakképzett embereknek! Mercédesz gyárat átadni amihez semmi közük! Disznó hizlaldát átadni a havernál,a szar futballnak stadionokat építeni! Az egészség ügyet szétrombolni! A felső oktatást kivéreztetni! A tandíjat az egekbe emelni !Ez az amit az Orbán bandától kaptunk!Most pedig mehetsz meditálni!
Papuska1
@mate03: Mihez képest? 25%-os nyugdíjcsökkentés, államcsőd, a közalkalmazotti bérek kifizetésének képtelensége, az ingyenes egészségügy és oktatás (benne a felsőoktatás is) megszüntetése és az öregségünkre megtakarított pénzek többnyire külföldi kalandorok kezébe juttatása helyett? Szerintem nem is olyan rossz arány! Ráadásul a stadionépítéssel visszaállt az az arány az építőiparban, ami a válság előtt volt, egy csomó olyan ember mégis életben maradhat, aki a vadkapitalizmusban képtelen előállítani az életben maradásához szükséges tőkét, mert elszoktatták a munkától. Ráadásul potenciálisan a felhasználható ugyanennyi lakosra jutó nemzeti értéket 1994- és 1998 között többel csökkentették, mint a világháború. (lehet, hogy kicsit előbb elkezdték, mert naivak voltunk) és sorolhatnám. Ebből ide mászni nem is rossz! Csodát pedig nem lehet tenni, pláne ebben a lepukkanni hagyott környezetben! Szerintem ehhez képest a FIDESZ óriási előrelépést tett. Csak az emberek memóriája kicsit rövid, és a valóságérzetük szelektív! Csak egy pici még! Még 2007-ben is kétszer annyi pénz ment ki innen, mint amennyi bejött, most kétszer annyi jön be, mint kimegy. Akkor meg már megérte!
F_Viktor
@Papuska1: Írod:
"Nagyon szeretném tudni, hogy kitől lopták ezt a pénzt?"

Iván, hová folyt el a MANYUP-tagok 3 000 milliárd forintja?
Hová folyt el Kuszaszemű elv társad 6 500 milliárdos megszorítása?
Azt látod, hogy miért megy a harcotok az utcán tüntetőkkel, a netadóval, útdíjjal kapcsolatban?
Segítek, azért az 1 700 milliárdos megszorításért amit Varga tavaly bejelentett, hogy be kell szednie!

A kérdésre a válaszom, hogy Kitől: A magyar családoktól, a magyar adófizetőktől!
Még akkor is ez az igazság ha te itt Kókázol, Bajnaizol és Gyurcsányozol!
Elmebaj van a fejedben!
hetöndöe
@Papuska1: " Még 2007-ben is kétszer annyi pénz ment ki innen, mint amennyi bejött, most kétszer annyi jön be, mint kimegy. Akkor meg már megérte!"

Mesélj még kicsi fiú,ezt a sarki fűszeres mesélte,vagy álmodtad?
Ja és az sem mindegy,hogy a bejövő lé hová megy,a fitymasz pártkasszába,vagy beruházásokra,mert az országon mondjuk nem látszik semmi fejlődés a stadionokat kivéve.Azt meg ugye nem szükséges taglalnom,hogy a lézengő drukkerek meg nem tartják fent a stadionokat,amit szintén közpénzből kell fedezni.
mate03
@Papuska1: Na látod! Ez az a pont,amikor azt mondom! Megvezetett emberekkel,nem vitatkozom,mert felesleges!Meg kérlek, hogy felejtsük el egymást!De nincs harag bennem. Üdv,mate03
eszegfu
@Papuska1: Nagy- nagy tisztelettel mondom: igenis "dögöljenek éhen a Fideszesek" is!
Hol van az megirva -- még az alaptörvényben sincs! --, hogy csak azok dögöljenek éhen, akik nem a Fideszre szavaztak?! Ha erről azt gondolod, hogy irigység... hát legyen! Nem a tisztességtelenül keresett vagyonukra, hanem arra vagyok irigy: minden nap van kenyér az asztalukon! Te még mindig egy "burokban" élsz?! Ideje lenne repeszteni!
Papuska1
@eszegfu: Mitől élne jobban egy FIDESZ-es, mint egy nem FIDESZ-es? Jelvényt visel, vagy mi? Hozzávetőlegesen 1,8 miillió támogató áll most is a FIDESZ mellett. Gondolod törődik velük bárki? Hát nem! A magyar, erősen túlpolitizált világban, a csúcs szinten lehet, hogy előnyük van, és ez így működik, mert a megtermelt pénz egy része a politikára megy, de ez nem a FIDESZ bűne. Így van a rendszerváltás óta. Nincs független, nincs közép, érdekek vannak. Hangsúlyozom fent. Lent pedig mindenki úgy küzd, ahogy tud, párthovatartozástól függetlenül. De fent nem ok nélkül dörgölőzik, aki teheti a FIDESZ-hez, hanem azért, mert senki más nem képes képviselni az érdekét, megszerezni azt, amiből gyarapodhat! Minden más erő gyenge! Össze vissza demagóginál. Elhiszi az internacionalista, meg multinacionális lózungot. Azután Obama kiadja az ukázt, hogy az uSA érdekeltségű cégek minden hasznot vigyenek haza (2014 évértékelő). A freancia Holland elmondja, hogy ha nem kerül francia országba megfelelő tőke a "nemzeti vállalatoktól" képtelen fenntartani a gazdaságot, és nemzetinek tekint minden olyan céget, ahol többségi francia tulajdon van. (szintén 2014-es beszéd) A Briteket nem is kell ragoznom, mert kilógnak az Unióból is. Mindent haza! A németek még érdekkörükbe sorolnak, de nem szerelemből! Ez az Unió! Nem szeretni kell, de szükségünk van rá, és így van vele mindenki! Ebben a szituációban ki tud magyar érdekeket képviselni? Van olyan egyéniség? Írj egyet! Van olyan erő, mert itt erő kell! A demagógia csak álca! Írj egy erőt, ami ide hozza a pénzt, és meg mer harcolni azért, hogy a "nemzetközi" (frászt az) érdekeket szolgáló közbeszerzési szabályok, ne úgy vigyék ki a pénzt, ahogy bejött? Sem Gyurcsány, sem Bajnai nem volt képes erre. Az ide érkező Uniós pénzek jelentős része a nyertes közbeszerzések után ment vissza! maradtak itt morzsák, meg gyenge minőségű beruházások, és tömegesen kifizetetlen KKV-k. És ezek tartanák el az embereket. Ha Fideszes, ha más! De ha a pénz kifolyik, nincs...
Papuska1
Egy utolsó, nem túl szép hasonlat, elnézést érte! Az Unió nem egy elvtársi közösség, vagy egy nagy baráti társaság! Az Unió olyan mint egy keselyű csapat. Összeálltak huszonegynéhányan, hogy együtt szerezzék meg a nagy világgazdaságból nekik leeső dögmennyiséget. Ez nem annyi, hogy mind jól lakjanak, csak a legerősebbek laknak jól. A többi sem hal éhen, de mindig éhes marad. Egymást is marják a koncért, de mást együtt nem engednek a közelébe. Az erőszakosabbnak több jut, a gyámoltalanabbnak kevesebb. Aki nincs a csapatban, azt elzavarják és éhen hal. Gondolom sokan nem így képzelik az Uniót, de ez az igazság, illetve a legjobb ábrázolás mindent figyelembe véve. Árnyalhatnánk néhány rajon kívüli madárral, amiket valamiért, bár nem tagok oda engednek (mint Norvégiát a gázáért, Svájcot a pénzéért). Ha így látja a helyzetet, sokkal realistább, és ez áll a legközelebb az igazsághoz. A világ egy nagy küzdelem a létért, mert nincs annyi, amennyi elég mindenkinek az életben maradásra. Még egyszer elnézést a naturális modellért, de ez áll a legközelebb a valósághoz! Sajnos! És nincs szebb modell!
m.macskosz
@Papuska1: " Mitől élne jobban egy FIDESZ-es, mint egy nem FIDESZ-es? Jelvényt visel, vagy mi? "

Jessssssssssssssssszzzzzzzzzzzz! Jelvényt visel. Mondhatnánk stigmát! Egy mocskos banda gané szekértolója, amely előszeretettel él a vele született gonosz, bosszúálló temperamentumával, pláne, ha hatalmat adnak neki. Lásd Propeller, még ezen a békés fórumon is visszaél a gusztustalan mentalitásával! Jelent, kitiltat.
nezelodo
"hetöndöe
@Papuska1: Nem baj,ha nem érted ,csak egészség legyen!:-)))"

Meg fizetős beteg, ahogy sóhajtozva mondják az orvosok.
nyanya001
scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1509897_727182224062651_6537317733472682654_n.jpg?oh=364e249a2bd274fca5d0a929011d2801&oe=555C521F

Kónya Péter :
Felszólítom Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le!
1. Kiderült, hogy a miniszter közpénzből vitte párizsi luxus légyottra irodavezetőjét, ma már élettársát.
2. Hende Csaba irodavezetőjével házasságtörést követett el. Egy NATO tagország honvédelmi miniszterének, nemcsak fokozott védelem jár, de olyan életmódot is kell folytatnia, hogy még esélye se lehessen más országok titkosszolgálatainak, hogy megzsarolhassák és ezáltal titkos információkhoz juthassanak. Hende Csaba ezzel a tevékenységével fokozottan veszélyeztette hazánk és szövetségeseink biztonságát. Titkos viszonya (mely egyébként a HM-ben több mint egy éve beszédtéma) teljes mértékben összeférhetetlen jelenleg betöltött pozíciójával.

Igaza van !
m.macskosz
@nyanya001: Ma Magyarországon csak az alsó-bivalybasznádi kocsma félkarú rablója
és a gyalogosan ideérkező koszovói albán jelent nemzetbiztonsági tényezőt. endivajna, habonyárpi,fácánlézer "luxus"kurvái nem.
bencemacska
Nagy az Isten állatkertje, de miért pont minket idegesítenek, ki szabadítja ránk őket?
Fizetnek nekik érte, vagy ingyen propagandisták???
Elég nekünk a napi problémáink, nemhogy ilyeneket olvassunk!
eszegfu
@Papuska1: Már megbocsáss, de ez "sóder"! Te vetetted fel, hogy "éhezzenek a Fideszesek", erre irtam meg a h.sz-emet, amire ezzel a meglehetősen hosszura sikeredett dolgozatoddal sem kaptam választ! üdvözlettel
nyanya001
@m.macskosz: Az egész bagázs egy erkölcsi fertő !
m.macskosz
@nyanya001: Mit nem mondasz?! :)
Kire gondolsz?
-- Az államtitkárra, aki seggrészegen hómunkásokká nevezte ki az éhségmeneteseket, miközben mocskos, sunyi ..tehát fideszes-- tempóban alkohollal dúsított teával kínálta őket?
--Vagy amely emberszabású szerint szülni kell négy-öt gyereket, hogy az ura ne verje
a nőket?
-- Vagy amely még szegény vak komondort is belekeveri, hogy védje a mocskos pofáját,
nyanya001
@m.macskosz: Ott van például a Kósa, aki a kupakolós
" mélyiterjú " után kapta a titkárnőjét, és vele ment
az Új-zélandi Rolling Stones koncertre, a felesége meg... khmmmmm
politikus-figyelo.blogspot.hu/2014/05/kosa-lajos-nejet-lenyulta-risztov-eva.html
nyanya001
A floridázósokról már ne is ejtsünk szót, amit nem vizsgálnak az illetékesek,
mert még kiderülne a mocskosságuk !
m.macskosz
@nyanya001: Bevallom, kedves Nyanya, nagy ívben és messze leß@rom, hogy melyik celeb, politikus miként Qrja el az életét. Annak lehet rohadt szar, aki évtizedekig sunyi módon megjátszotta a heterót, miközben homóként él. Senki nem kényszeríti már a más nemi identitásúakat, hogy kamuból megnősüljenek, gyereket szüljenek, nemzzenek.
Aki mégis ezt teszi, azt megvetem.
m.macskosz
@nyanya001:Nem nagyon érdekel, melyik párt mossa ki a szaros gatyáját a csaló gazembereknek: rács mögé mind! (Persze teljes vagyonelkobzás: sógor, koma, tengerentúli keresztlány...)
Papuska1
@eszegfu: Miért sóder? A nyilvánvalóan kimutatható hűséges FIDESZ tábor most 1,8 millió fő. A kampány időszakban ez többnyire 2,5 -3 millióra nő. Ezeket valami speciális kiválasztással támogatják? Mert néhány vezetőt azonosít itt mindenki a FIDESZ-szel. Minden szervezetben előfordulnak hibák, minden ekkora tömegben vannak tévedések, mindenki, aki a reflektorfényben él, ha apró, egyébként senkire sem tartozó hibát követ el, az felnagyítható! Az senkinek nem jut eszébe, hogy a szocialista diktatúra kegyetlen vezetői ugyanilyenek voltak a Kádár korszakban, csak nem írták meg róluk. A honvédelmi miniszter helikopterről géppisztollyal szarvasvadászott, havonta cserélték a szerető-titkárnőiket, de ez titok volt. Ez volt a jó? Ezt vágyja vissza valaki? Ismét felteszem a kérdést: ki tud jobb vezetőt, mert vezetni kell? Van alternatíva? Ha a lelkes lámpavasra akasztgatást hirdető urak álma megvalósul, mi lesz utána? KI tudja a legtöbbet kihozni az ország életéből? még mindig nem olvastam nevet. Nem itt, sehol! Nem láttam szervezetet! Amiről egyesek beszélnek, kilométerről utópia! Elenben egy csomó véleményalkotó a szólásszabadság nevében a kitiltásomat javasolgatja. Pedig én csak érvelek. Ráadásul reálisan. Önök sorolják a hibákat, de azt, hogy helyette mit javasolnak, nem látom. Saját maguknak mondanak ellent, indulataik vannak, gondolataik kevésbé! Nem jutott eszükbe, hogy az ÖNök elég zavaros és kavart oldalán is el kellene gondolkodni. Orbán Viktor 2028-2032 táján kiöregszik. Nem kellene alternatíva addig?
eszegfu
@Papuska1: Még mindig nem válasz a kérdésemre... azt is feltételezem, nem nekem irja (bocs, de csak most vettem észre: magázódunk!), mert én semmiféle "lámpavasat" soha nem emlitettem! Sőt zavar sincs benne: csupán megkérdeztem: hol van az előirva, hogy csak a nem fideszesek dögöljenek éhen, ez volt a lényege. Az Ön irásában van alany, állitmány, jelző is... ennek ellenére harmatos, na nem zsenge, hanem gyenge... Kérem, ne pazarolja rám az energiáját!
eszegfu
@nyanya001: Kösz.! Pedig ugy, de ugy megfogadtam, hogy nem veszem "nevemre" ezt az urat sem... néha sajnos nem birom ki, hogy látom ezt a se füle, se farka litániát.
Papuska1
@nyanya001: Elnézését kérem, abba a hibába estem, hogy egy válaszban próbáltam összefoglalóan válaszolni annak az öt, hat embernek, aki megszólított. Sajnos itt én vettem egy kalap alá többeket. Ez hiba, bárki teszi is. Legközelebb, ha általános választ adok, nem célzom egy hozzám szólónak, vagy mindenkit külön megemlítek, akinek ami szól. Ami nem az Önnek szóló része a válasznak, azt kérem tekintse ebben a vonatkozásban tárgytalannak! Sajnos, miközben másokat rovok meg ezért, én is egy azonos gondolkodású közösségnek tekintettem egy csomó properrelest. Hiba volt!
hetöndöe
@Papuska1: " Még 2007-ben is kétszer annyi pénz ment ki innen, mint amennyi bejött, most kétszer annyi jön be, mint kimegy. Akkor meg már megérte!"
Elfelejtettél válaszolni,mondjuk tényekkel,vagy az nem fontos?
Papuska1
Néhány részválasz: A banki vagyon 17%-a volt magyar tulajdonban, most elérjük az 50%-ot. A külkereskedelmi mérleg 23%-os mínuszt mutatott, most ez majdnem fordított. Az állami tulajdont sikerült akkor világcsúcsra 7%-ra csökkenteni. Ebben sikerült kitűnnünk a világból. A privát pénz ki és visszaáramlása csak becsülhető, legalább is a tiszta nyereség. A Francia állami bevételben tervezték a nálunk beszedett összeget!!!. Ma 28% az állami tulajdon. Ez még mindig a fele a franciának, ami 51%, de a legtöbb tőkés nyugati államban az 50% közelében van az arány, kb. ez az egészséges. A magyar energiaszektor jelentős része más országok többnyire saját állami tulajdonú cégeiben volt. Még ma is elég rosszak ebben a mutatóink, de jelentősen javultak. A dolog nem lenne annyira tragikus, ha az Unió valóban államközösségként működne, de nem úgy működik! Éppen a feszültségek és a válság hozta ki, hogy a valamilyen "multinacionális" cégnek otthont adó országok vezetői a "vagyonok" hazavitelére adtak utasítást. A csúcs Obama elnök idei évértékelője (Obama persze nem Uniós államfő) ahol kijelentette, szakciókra számíthatnak azok az USA cégek, akik nem viszik haza a nyereséget, az összeomlás szélén álló USA gazdaság rendbehozására (ne felejtsük el,az USA néhány napig fizetésképtelen volt! Ilyen sem fordult eddig elő!) Szóval lehet internacionalista demagógiát álmodni, a nagyok pillanatok alatt nemzetállamokká válnak, ha baj van. Mi ebben tényleg apró részecskék vagyunk, de eléggé mérvadó a világgazdaságban minden lépésünk. Ma már az! Az Unortodox megoldásokkal, bár még akadályozni is próbáltak, kiláboltunk! Nem szívesen írom le, sőt inkább le sem írom, hogy mi a megoldás az ortodox világban az erősek számára, ha elfogynak a kiutak... Na ezt nem szeretnénk! Különösen nem a szomszédban!
Főlökött
@Papuska1: Bocsánat, de az általad leírtak miatt tartunk ott, ahol tartunk!

Egy állami cég, bármely pozicióját pályáztatni kell. Jelenlegi ügymenet pedig, hogy sógor-koma-jóbarát, betoljuk okosban, avagy nevezett személyre írjuk ki a pályázatot.
Igaz nem ért hozzá, végzettsége sincs, max OKJ.-s / Ecserin véve - fél malacért /. Legideálisabb, ha focista az illető, főleg a külügyben :) Gyakorlata =0. Vezetői alkalmassága = 0. Rendszer szemlélete = 0. Pártszemlélete = 100%.

Én úgy jártam, hogy vezető beosztásban felém tettek egy pártkatonát, aki első nap közölte, mindent ugyanúgy csináljak, mint eddig, vigyem a 'boltot', Ő pedig csak repizni akar. Még a diplomáján a pecsét sem száradt meg, míg én meló mellett 4-et is letettem az asztalra, alulról kezdve.
Szóval azóta kisimult az arcbőröm és nyugdíjasként el vagyok, mint nagyi befőttje a polcon.
A cégnél pedig megborultak rendesen távozásommal, másik cégnek kellett besegíteni, nehogy balhé legyen. Azóta a pártkatonát pedig lapátra tették...
Vissza akartak hívni, de olyan munkám van jelenleg, melyet bűn lenne otthagyni. Egy Magyar-Német-Svájci vegyesvállalatnak tervezek és képviselem Őket, kötetlen munkaidőben, szabadon.

Szóval amit leírtál valahol érthető, de nem igazán jó irány. Mondhatni rossz irány! Ilyen irány miatt vannak pl. a Fodor I. balhék.
Arról pedig nem kellene megfeletkezni, hogy ezen poziciók dotálása közpénzből történik, az adófizető pénzéből. Tehát egy alkalmatlan személy olyan pozíciót tölt be, egy állami cégnél, mely feladat ellátására is alkalmatlan. Költséghatékony megoldás :)
Munkaerőpiacon ezen személyek tán még az utcaseprésig is eljuthatnának, ha nem lenne háttérsegítségük.

Végezetül megjegyezném, hogy pártsemleges vagyok és voltam mindig is. Tagkönyvvel sem rendelkezem, kihagytam ezen élvezeteket.
Papuska1
@Főlökött: Nem kételkedem abba, amit leírt, sajnos én is láttam erre példát, de akkor sem ezen múlik. (Persze az adott esetben igen, de általában nem.) Főként a franciáknál látszik, hogy az arányos állami tulajdon jól működik. Hasonlót tapasztaltam Dániában (a kedvenc országom kis hazám után!) A németeknél is az általam jelzett fele-fele körül áll be a legjobban a gazdaság, a Sxédeknél pedig inkább felül reprezentált. Bár Ők teljesen mások.. Nálunk elsősorban a tulajdonviszonyokkal volt a baj, illetve az is tarthatatlan volt, de kicsit másképp is kellene gondolkodni.. A nyugati cégek egy részében óriási presztízst jelent nagy állami cégnél dolgozni, ha a pénz kevesebb is, és az igazgatótanács érdemben befolyásol, és nagyon komoly a felelősség. Ezt még tanulnunk kell. Én is furcsállom, mikor egy ifjú "csókolomot" köszön egy magas hivatalban, és mikor bemegy az irodájába derül ki, hogy ő a főosztályvezető, de át kell adni a stafétát, mert ők a jövő. Egyébként keményen megtapasztaltam, ezek az ifjak mindennek mondhatóak, csak pártkatonának nem. Ha ilyen pártkatonái lesznek a FIDESZ-nek, oda jut, mint az MSZP! Nincs bennük lojalitás, vagy közösségi szellem, csak törtetés. Én nem ezt remélem a FIDESZ jövőjének! Ezért reménykedek Orbánban! Bízom benne, hogy megfegyelmezi a "kis csikókat"!
Főlökött
@Papuska1: Bocsika, de azt tetszett mondani, legyünk elfogultság mentesek :) Fidesz jövője, bízom Orbánban...

Ha ezen csipet - csapatra építünk-építenénk, melyek már nem talicskáznak, hanem kamionnal oldják meg a pénz elhordását, így akkor igen rossz irányba tipegünk-tipegnénk.
Nem tűnik fel szentjeimnek, hogy olyan helyzetet teremtettek szülőhazánkban, hogy elvándorol az ifjúság? A munkahelyeket sorra felszámolták, felszámolják. A lakosság létszáma csökken és öregszik, 'áldásos' ténykedésük kapcsán. Az állam bevételei pedig csökkennek, ezzel párhuzamosan, mivel a dolgozók - adófizetők kivándorolnak. Ezen kiesést pedig még több adóteherrel kompenzálják, magok számára. Ebben lenne a jövő számunkra ? Nem hinném!
Tetszik tudni, a hivatkozott csipet - csapatnak, tekintettel a sok köztörvényes bűncselekményre, már rég előzetesben kellene lennie, de az általuk kiválasztott és teljesen alkalmatlan Polt úr, az elvárt feladatát azért véghezviszi, azaz nem vesz észre olyan bűncselekményeket melyek kiszúrják a szemét, avagy megtagadva a nyomozást, így hozzájárul azokhoz.
Avagy a ferdeszemünk, aki az árfolyamveszeteség által, a bankban keletkezett nyereséget magának tekinti és bármire elszórhatja, felügyelőbizottság hiányában ? Ha nem tudná, az árfolyam kordában tartása lenne a fő feladata, de úgy tűnik ezen részt nem olvasta el...
Ezekben kéne reménykednünk és bíznunk ? Még az sem igaz, amit kérdeznek, nemhogy amit mondanak...
Olaszoknál állt fel, egy szakértői kormány. Itt is az egész garnitúrát, maximálisan el kellene számoltatni, és szépen oda küldeni - ültetni, ahova való lenne...
Szakértői kormány, demokrácia pilléreit bebetonozva visszaállítani, stb. stb. Erre lenne szükség és nem bizakodni, mert a bizalmat már eljátszották, többször is !
Papuska1
@Főlökött: Először, a munkahelyek bezárásához igen kevés közük van, az utóbbi időben többször annyi munkahely keletkezett, mint a Gyurcsány korszakban. Van része az országnak, ahol a cégek ingyen háztól házig szállítják, csak jöjjön dolgozni! Ott van munkanélküliség, ahol a lakosság annyira értéktelen, hogy nem képes annak az elvárásnak megfelelni, ami a megélhetéshez kell. Ott meg magukra vessenek!
"Tolják kifelé a pénzt" :bizonyíthatóan sokkal több pénz marad itt, mint bármikor a rendszerváltás óta. Ez tény! Minden, nem általunk, hanem az Unió által készült kimutatás, számítás ezt mutatja. Te mást hiszel. Oké! Minden és mindenki húlye, csak te nem. Az, hogy romlik a forint, gazdaságilag sokaknak jó. Különösen itt a nyugati határ mentén. Meg is tesznek mindent, hogy romoljon, mert a bevételük nyugatról származik, a kiadásuk meg itt forintban. És erős lobbierejük van. Sok cég is van köztük. ha valaki csak demagógiát hall, akkor azt szajkózza!
Az, hogy itt is van munkanélküliség, az azért van, mert olyan nagy az öntudat. A tőkés, azt, aki kérdez, kirúgja. Ha munkaerő hiány van, akkor is! A melósnak nem kell tudnia mit miért csinál, az a dolga, hogy a legjobb tudásával, és a legnagyobb alázattal végrehajtsa azt amire utasítást kap. Ez a kapitalista termelés alapja. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, vagy legyen nagyon tehetséges, vagy soha sem lesz munkája és éhen hal. Nálunk ez szokatlan, van a világnak olyan része, ahol természetes. Ott jutnak előre! Ha valaki ezt nem érti minek szól bele. A további kérdésem: Mi az a szakértői kormány? Ilyen nincs, ha így is nevezik. A szakértői kormány az, aki egy érdekcsoport minden utasítását végrehajtja, többnyire nem a nép érdekében. Nagyon sok minden után kéne utána néznie, mert minden demagógiát elhisz, és a világot csak feketében és fehérben látja. Nem az!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.