Amikor hétfőn Orbán Viktor aláírta az Európai Beruházási és Fejlesztési Bankkal közös memorandumot, valójában feltétel nélküli fegyverletétellel véget vetett a magyar bankrendszer ellen évek óta folytatott „szabadságharcának”. Csúfos vereség, s ezen az sem változtat, hogy a kormányzati kommunikáció mindent megtett, hogy a közvélemény elől eltakarja, ami a kulisszák mögött történt.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: hetöndöe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Egy fronton megadja magát, de helyette nyit másikat. Jelenleg a bevándorlókkal csatázik.
Számára elengedhetetlenül szükséges a harc, amivel bizonyítja fontosságát, alkalmasságát a miniszterelnökségre. Azt a képet festi magáról, hogy ő keményen harcol a magyarok érdekeiért.
Valójában pedig a magyar lakosság nagy részének érdekeit semmibe veszi, saját kedvencei vagyonosításának érdekében. Teszi eszt a szegények iránti empátia legkisebb jele nélkül. Egy lelketlen, hatalom mániás, kapkodó, önmagával is meghasonló, uralkodói babérokra törő lelkibeteg ember képét mutatva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levi
Orbán sok kis belső harcot megjátszott..még sem lószart sem amit mond.
Vizual
Jó várható volt előbb vagy utóbb összedől ez a gazdasági tákolmány ami úgy is csak egy Potemkin volt. Sorra minden bedől. De ideje lenne lemondania a kormánynak. Valaki lökje már le a kapaszkodó kezeit ennek az Orbánnak.
eugen4402
Ja, kapitulált..?
Elsőre "katapultált"-nak olvastam.
Sziszifusz
Egy fronton megadja magát, de helyette nyit másikat. Jelenleg a bevándorlókkal csatázik.
Számára elengedhetetlenül szükséges a harc, amivel bizonyítja fontosságát, alkalmasságát a miniszterelnökségre. Azt a képet festi magáról, hogy ő keményen harcol a magyarok érdekeiért.
Valójában pedig a magyar lakosság nagy részének érdekeit semmibe veszi, saját kedvencei vagyonosításának érdekében. Teszi eszt a szegények iránti empátia legkisebb jele nélkül. Egy lelketlen, hatalom mániás, kapkodó, önmagával is meghasonló, uralkodói babérokra törő lelkibeteg ember képét mutatva.
Toby
Mi történt ? A nagy pofájú fősperma farokcsapkodása megállt ? A "saját dugájába dőlt " ?
papa.49
@eugen4402: A katapultálásra még várni kell, de az az idő is elfog jönni...
eugen4402
@papa.49: A csudába! Már megint előreszaladtam gondolatban...
eszegfu
@Desischado: De veszithetünk...Az aláirt memorandum 2. pontja "biztositja, hogy a devizaalapu jelzálog hitelek forintositása ne okozzon az árfolyamkockázattal összefüggő további költséget a bankszektornak.." , vagyis a devizahiteleseknek okozhat majd kárt? Hiszen még bőven előttünk van ennek az elszámolása, forintositása... mi lesz abból a kb. 30 %-os törlesztő hitel csökkenésből, "kitolják" az éveket, unokáink is még ezt fizetik?
rugacs
Érdekes cikk: az írója szerint politizálni kizárólag mindig fejjel előre lehet csak. Se jobbra, se balra nem szabad tekinteni. Harcba csak akkor szabad fogni, ha a világ végéig folytatjuk.
Pedig a politika olyan, mint az óceán, vagy mint a homoksivatag: minden nap változik. A jó politikus tud lavírozni, változni, változtatni.
Ez nyugaton sincs másként: aki ma barát, lehet, hogy holnapra ellenség lesz. Ezt csak az ilyen ostoba cikkezők nem látják be.
És különben is, évekkel ezelőtt, mikor bevezették a bankadót, itt mindenki ellene emelt hangot. Hát akkor most tessék örülni, vége!!
hetöndöe
@rugacs: Ja,azért szűnik meg,mert most kezdődött meg a bankok egy részének is a fitymaszos kézre játszása.
Mert ugye a dolgok összefüggnek.Bezony ám!
kkalman
Csúfos kudarccal ért véget a bankok ellen vívott szabadságharc. Nem a Magyar Bankszövetséggel egyezett meg a "hős szabadságharcos", hanem az EBRD-vel. Akkor talán ennyit az unortodox gazdaságpolitikáról.
volvós
A cikk " egyenes beszédje " :

..." Szerinte a bizalom újjáépítése talán a legnehezebb feladat egy gazdaság kiigazítása során, és ennek alapvető fontosságú eleme az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a közös érdek keresése, a megállapodások tiszteletben tartása és végrehajtása, a törvényesség szigorú betartása..."

O.V. szerint ! Hahahahaha...!
mate03
@kkalman: Gratulálok, remekül látod az összefüggéseket!
rugacs
@hetöndöe: Többek között. De egy volt bakának igazán illene tudnia, hogyan zajlanak az ütközetek, csaták! Vagy a "srtatégia" ismeretlen fogalom? A csőrmesterek csak a "fejjel a falnak" vezényszót ismerik? :-D
rugacs
A Magyar Bankszövetséget a kormány irányítja, velük miért kellett volna megegyezni?! A kormány az Erstével állapodott meg, azért rajta kívül van még néhány egyéb külföldi bank is. Hogy a bankok megadóztatása mennyire volt sikeres vagy nem, azt leginkább a kormány tudhatja, hiszen itt csak pletyka szintű információk vannak. Nem véletlen, amikor egy cikk vezércímében a -hat, -het feltételes mód szerepel.
Arról nem is beszélve, ha nem volt sikeres, akkor mit rinyáltak annyit egyesek a banki díjak emelése miatt??!
Másrészt már van egy új titkos fegyver a kormány kezében (ami eddig hiányzott a fegyvertárból), hiszen bármikor újra bevezetheti a bankadót, de úgy, hogy a bankok nem tudják ráterhelni az ügyfeleikre.
Azonban addig, míg a bankok fele kormánykézben van, nincs szükség a bevetésére. Később meg majd kiderül... :-)
36
Tegnap este a HírTV-ben magyarázták a vélemény diktálók, hogy a bankok azt fizették vissza az államnak, amit jogtalanul elvettek az állampolgároktól.
És az elvett pénz, visszakerült az államtól az állampolgárokhoz? Realizálódott a háztartásokban, a bevétel növekedés? Nem.
Közben a forintot is a térség leggatyásabb valutájává sikerült gyengíteni.
hetöndöe
@rugacs: Gratula,a személyeskedésen kivűl megint nem mondtál semmi konkrétumot,csupán valami idióta katyvaszt vezettél elő,ami közgazdaságilag semmire nem értékelhető.
Már megszoktuk tőled.:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok