Másodfokon is elutasította a bíróság Andy Vajna személyiségi jogi keresetét – írja a Blikk. A filmproducer azért perelte be Farkasházy Tivadart, mert kifogásolta, amit a humorista mondott a Heti hetesben.

Ez így hangzott:

„Vajna soha nem csinált művészfilmet, mivel ehhez nem ért"

valamint:

„Úgy tesz, mintha minden dolga rendben lenne Amerikában, de nem véletlenül nem megy oda vissza"

Farkasházy most a Blikknek azt mondta: "Kétmillió forintra perelt Vajna, de a bíróság megállapította, hogy nem sértettem a személyiségi jogait és amit mondtam, az egy vélemény, nem pedig tényszerű megállapítás."

"Vajna ugyan nem volt jelen a mostani tárgyaláson, első fokon azonban elhangzott az a mondat – vagy az ő vagy az ügyvédje szájából, erre már nem emlékszem pontosan –, hogy a miniszterelnök is figyelemmel kíséri a tárgyalást. Elképzelem, ahogy Orbán Viktor reggel felkel, először felhívja Putyint, majd rögtön tárcsázza Andy Vajnát, és megkérdezi tőle: Te, Andy, hogy áll a pered a Teddyvel?" – mondta a lapnak a humorista.

Andy Vajnának, mivel pervesztes fél volt, mindösszesen kettőszázezer forint bírósági költséget kell megfizetnie.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@papa.49: Tudod, en nem vagyok a neten boklaszo valaki, hogy linkeket talaljak, de nehany eve nagyon komoly vihart kavart vajna amerikai adocsalasa, szoval VALOBAN nem tanacsos neki huzamosabb ideig ott elnie...

Sose volt olyan jo dolga, mint itthon, amikor orban egy kis s@ggnyalasert cserebe mar neki adta az osszes kaszino uzemeltetesi jogat, meg 7 milliard forint adokedvezmenyt
is adott melle neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Elképzelhető a télapóról a leírt dolog...
karma1
@papa.49: Tudod, en nem vagyok a neten boklaszo valaki, hogy linkeket talaljak, de nehany eve nagyon komoly vihart kavart vajna amerikai adocsalasa, szoval VALOBAN nem tanacsos neki huzamosabb ideig ott elnie...

Sose volt olyan jo dolga, mint itthon, amikor orban egy kis s@ggnyalasert cserebe mar neki adta az osszes kaszino uzemeltetesi jogat, meg 7 milliard forint adokedvezmenyt
is adott melle neki.
eszegfu
Vajna nyilatkozata, mely szerint .."biztos nem mondtam, hogy a miniszterelnök figyelemmel kiséri a pert." Kisértetiesen hasonlit a fideszesek kommunikációjára: Farkasházy szerint elhangzott vagy Vajna, vagy az ügyvédje szájából...tehát Vajna nem hazudott esetleg, mert nem ő mondta.
nezelodo
Szóval mégiscsak pöttyös káder volt az USA adóhivatalánál, ami arrafelé nem olyan virtigli dolog, mint nálunk adócsalónak lenni. Végül is fizetett, büszkék lehetünk rá mi adófizető nemzettestvérei,, mert volt rá pénzünk.
papa.49
@karma1: Szigorúan csak VÉLEMÉNY SZINTEN nyilatkozzál, én is azt teszem, a télapó füle mögött vastagon van, amiért nem folytathat gazdasági tevékenységet az USA. ban...
KERKA
Valami azt súgja nekem, nem ez a 200 ezer forint lesz a Farkasházy összes büntetése.
volvós
azért vegyük alapul, hogy Teddynek a kis ujjában több intelligencia
és " ész " van, mint ebben a hájas disznónak !!! Igaz, egy seggny@lónak
nem ész kell, hanem egy jó nyelv !!
wagabund
@KERKA: ezt vajnának kell megfizetni az állam felé, mivel veszített...
Teddyt büntetésből kitiltják a kaszinókból...
KERKA
@wagabund: akkor ez most rossz a Teddynek?
Strong
Andy - Andy,

A sas nem kapkod legyek után...te sza*os kétmillióra akartad megvágni a Teddyt? Abból még egy pár cipőt sem tudtál volna venni a feleségednek...
eszegfu
@wagabund: Remélem azért a loviról nem! Annyit tud erről is akár történelmileg, akár a fajtákról, vagy eseményekről, akár a lovak szüleiről... követni sem lehet.
miazavalami
@KERKA: nem rossz neki mert megállapították hogy nem sértette vajna személyiségei jogait.
fütyi
Jóval kezdett ez a beszélni nem tudó bunkó Viagra Endy. Teddy Mország két lábon járó lexikona. Remélem még belesétál egyszer Teddyvel való szópárbajba, és akkor itt a vége fuss el véle.
Toby
Ezt a parazita vajnát ki kéne b***ni az országból, Kenyában készítsen művészfilmet" !
Linna
@Strong: Én is így akartam valahogy mondani. Nem ugyanezt, de értelmében igen.
mate03
@fütyi: Egyre jobban úgy érzem,hogy lehet bízni a Magyar bíróságban!Egyre több olyan ítélet születik,ahol a baloldali érzelmű embereket is felmentik,ha igaztalan a vád!Az ügyészségről és a rendőrségről,már ezt nem tudnám,kijelenteni!
gulyasgyula
@Toby: Végre egy jó ötlet . Mi lenne ha a tüntetők -tüntetnének a vén majom magyarországi közpénzek feletti diszponálása miatt ..?? Egy jó ötlet nem ártana ezzel kapcsolatba . Segiteni kellene a FARKASHÁZINAK ...
Everest
Az esti TV hiradóban mutatták azt a hosszú sort, ahogy a "szegény" emberek vártak az ingyenes ötezer forintos zsetonokra. Andy úr ajándéka a magyar népnek! Undorító!!!
karma1
@nezelodo: A vajna adocsalasa nem tevesztendo ossze azzal, amit a TESCO-rol allitottak, hogy adot csalt! Vajna olyan penzt nem fizetett meg idore, ami mar az ado vegosszege lett volna, tehat teljes egeszeben jogos! A TESCO pedig csak elt az adocsokkento eljarasok alkalmazasaval, ami nem ugyanaz! (Befektet ujabb uzletekbe, ingatlant vasarol Ma.o.-n, allampapirokat vesz , vagy eppen jotekonykodik, esetleg a kiszallito gepkocsiparkjat ujitja fel, uj egyenruhakat vasarol a dolgozoinak, stb. Ez ADOCSOKKENTO tenyezo, de ami ezen lepesek utan a zsebukben maradt, es ami utan adozniuk kellett, azt a TESCO kokemenyen befizette. )

Szerintem vajna mar Amerikaban is 45-os labon elt, es akarmennyire is csokkentette az adozando jovedelmet, meg mindig horribilis adot kellett volna befizetnie, AMIT NEM TETT MEG, vagyis adot csalt. A ketto kozott eg es fold a kulonbseg!
Es mivel orban ismeri ezt a szep szokasat vajnanak, mar eleve adott neki 7 milliard ADOKEDVEZMENYT, vagyis ennyi penzt akkor sem kell befizetnie a magyar allamnak, ha a jovedelme ezt kovetelne meg a kaszinokbol befolyva...Mert azt ugyis tudta, hogy vajna itt sem rohan a NAV-hoz adozni.
gulyasgyula
@karma1: Arról irjatok mit lehetne tenni ez ellen a parazita ellen ,hogy Orbánnak teher legyen a nyakán ,?? És eltanácsolja a közéletből ...
kikelet
@gulyasgyula: Elkerülni az összes kaszinóját nagy ívben! filmjeiben nem vállalni szerepet.Ellehetetleníteni.Persze ehhez is az összefogás kellene,amit tudunk,hogy nincs.
kkalman
Én csak Timikét sajnálom, hogy ennyivel kevesebb jut neki gyémántra. :-(((
karma1
@kikelet: Ez mind nagyon jo otlet LENNE, ha a nyomorgatott nep mindennap kaszinoba jarna, es ha vajna legalabb valami rovidfilmet csinalna, de evek ota nem filmez, es a kaszinojaba a sajat brancsbeli oligarchak jarnak. De talan valahogy megis ki lehetne vele babralni, hisz mindenkinek van gyenge pontja
profon
Mindennél jobban vágyom arra, hogy Mészáros Lőrinc arcán az önelégültség helyét átvegye a félelem. Aztán jöhetnek a többiek, szépen sorban,
kikelet
Profon:Bennem is már csak ez tartja a lelket.Úgy megmérgezi a napjaimat ez az állapot,hogy szeretném néha kizárni az életemből a rádió-tv-internet kombót,de szeretem tudni,mi van körülöttem,érdekel az ország sorsa. Fáj,ami itt van!!!Ugyanakkor azt is látom,hogy a baloldal/ellenzék semmit nem tesz.Vezetőgárdájának,szakembereinek már rég teljes vállszélességgel a tüntetések élére kellett volna állni.Mert mi ennél többet nem tudunk tenni.A nép megmutatta,hogy partner, hogy érti az idők szavát.De nem!!Megvárják,míg a nép feladja.Aztán újból előjönnek a sűlyesztőből a Mesterházy-féle macskajancsik,hogy kísérletet tegyenek,mert nagyon vágynak a miniszterelnöki rangra.A Fideszt gyűlölöm,a baloldalt elítélem,most sajnos magam sem tudom,mit tennék egy választáson?Teljes meggyőződésem:a mindenkori kormánynak kintről parancsolnak,s végre kell hajtani a parancsot.Ezért van csupán látszat-ellenzékünk.Mert ne legyünk annyira naivak,hogy azt gondoljuk,ezek csak ennyire képesek.Erre kellett a rendszerváltás! Eladni a hazánkat,népét néhány évtized alatt megsemmisíteni. Ezzel mindannyiónknak tisztában kell lenni.
karma1
@kikelet: Nagyjabol mindennel egyetertek az irasod tartalmaval, kiveve az utolso gondolatokat az orszag kulso iranyitasarol.

Igen, a baloldal ellenzekben olyan halvany, mint a lepkefing, nehany karrierista (mint az altalad emlitett Mesterhazi is) megprobalt ugyan bejutni a Parlamentbe, - zsenge volt ehhez (is).
orban nem az a vezeto , aki barkit is megturne maga felett, mint belebeszelot.
Amivel annakidejen az Antall-kormany nem tudott elni (vagy csak rosszul dontott), es ezaltal egy csomo karrieristat tudott helyzetbehozni - foleg a szethullo baloldalbol, akik mindent tudtak a partjuk belso eleterol -, igy sikerult fillerekert elkotyavetyelni az egesz nehezipart, es amit aztan kulonbozokeppen hasznositottak. orban es a bandaja a hatterbol figyelte ezt az egesz toketlenkedest, es akkor jutott az eszebe, hogy ez egy kincsesbanya lehet, csak ki kell talalni hozza egy jo partideologiat, nehany jol hangzo, uj szlogent, amit be sem kell majd tartani, csak nyerni kell vele, lehetoleg a miniszterelnoki posztot. Es bejott neki, mert akkor a szocialista partban meg rengeteg olyan trottyos ult, aki meg latta Lenint, es ezekhez az eszmekhez tapadt.

Ne felejtsuk el, hogy mielottunk meg soha senki nem fordult vissza egy 3/4-ig , jol-rosszul felepitett szocializmusbol a demokraciaba /kapitalizmusba, viszont mi olyan hulyek es kapzsik voltunk akkor, hogy a nagy magyar mellveregetessel ("majd mi megmutatjuk mindenkinek, hogy kell ezt csinalni!") ugy inteztunk rengeteg dolgot, hogy oriasiakat hibaztunk, mar a legelejen. Az NDK-nak konnyu volt, mert a nyugatnemetek mindenben galansan segitettek oket, a lengyelek azt mondtak, hogy nem fizetunk vissza senkinek sem semmit - igaz, igy kolcsont sem vehetunk fel- de az eros neheziparukat nem allamositottak , nem kotyavetyeltek el.
karma1
Folyt.: A SZU ugy esett atomjaira, ahogy kellett, Csernobil se tett nekik tul jot, Romaniaban forradalommal elsoportek a diktaturat, koszontek, ok megprobaltak maskeppen.

Mara mar a magyarok fejjel mennek a falnak, a vesztukbe, es mar az albanok is jobban allnak, mint mi, a tobbi orszagrol nem is szolva.

Ha a cinikus beszolasokra, (Mindenki annyi er, amennyije van...) meg a hirtelen meggazdagodasokra, nyilvanvalova valt, de meg nem torolt csalasokra gondolok, akkor nem hiszem el, hogy volt Petofi es 1848, hogy volt egy adakozo, karizmatikus arisztokrata Szechenyink, egy Dozsa Gyorgyunk, vegvarvedo hoseink, Matyas kiralyunk, mert egy hagymazas lazban ego, bunko elmebeteg eppen a hitunket veszi el eppen, a jovonket meg a gyerekeinket adta abba az orosz kezbe, amitol nyogtunk jo par evtizedet, es akiket meg o akart kizavarni (mikor mar mentek maguktol is) az orszagunkbol...

Nem hiszem, hogy nem lenne egy vezeto hiteles egyeniseg 10 millio emberbol, aki atvenne ezt az Augeiasz istallojat, mert ez mar nem orszag, nem demokracia, csak egy lelakott, eladositott katasztrofa-tomeg,...:o((
kikelet
@karma1:Látod,ezért kell egyetértened a mondandóm utolsó részével.Mert a rendszerváltás után valóban az élen jártunk.Példa voltunk a környezetünkben.Aztán néhány év alatt elhúztak mellettünk fényévnyire a szomszédaink,pedig nekik sem volt dolgosabb a nemzetje,nekik sem voltak jobbak,okosabbak a vezetői,és ott is voltak problémák,mert korrupció és egyebek mindenhol van.De egyetlen országban sem történt meg az,ami nálunk.Ugyanis,ha egyszer egy választási időszak alatt valaki elcseszi a dolgokat,akkor az ellenzékben kell!!! hogy akadjon néhány -az ország sorsát szívén viselő-politikus,akik azon vannak,hogy helyrehozzák a hibát,hibákat.Mert elképzelhetetlen,hogy egy nemzetnek úgy kelljen élnie,ahogyan ma élünk.Ez bűntény egy nemzettel szemben.Sokszor a sírás folytogat,mert én szeretem a hazámat,az anyanyelvemet,tisztelem az őseinket.S akkor jön egy csürhe,aki azt mondja,hogy ami a tied,az az enyém,ami az enyém,ahhoz neked semmi közöd.Nem lehet megengedni,hogy azt a közvagyont,azokat a művelt földeket,melyeket dédszüleink,Nagyszüleink,és Szüleink annyi nyomorúságos szegénységben,óriási hittel,akaraterővel és lemondással összehoztak,most ez a tolvaj banda a magáénak eltulajdonítsa.Mi-a többség- becsülettel felneveltük a gyerekeinket,sok küszködéses évtizedek alatt útjukra engedtük,és igenis büszkék voltunk,hogy a hazánk számára adtunk,-ki egy,ki több-dolgos fiatalokat.S látni,hogy küszködésük értelmetlen,elmennek.Akik még maradnak,nem tudjuk meddig?Ha végleg maradnak,elnyomja,kinyírja őket az,ami itt van.Ezért írtam a külső irányítást.Erről már sokat olvastam,de ha belegondolsz,egy okos nemzet vagyunk,és egyedül velünk történik meg ez a szörnyűség.Ez nem véletlen! Hidd el,volt Petőfi,Széchenyi,Mátyás király..stb.,akiknek a magyarságuk és népük legalább olyan fontos volt,mint a hatalom.Akikre büszke lehet minden magyar,míg élet lesz ezen a bolygón.Sajnos most olyan fajzatok vannak az ország élén,akiknek nem számít,milyen jelzővel kerülnek be a történelembe.Ezek mind árulók.Népük...
világlátó
@kikelet: Őszintén becsülöm az érzéseidet.Már régóta hasonlóképpen látom az ország állapotát. Alaposan rászedtek minket fideszék. De okosak, előre megfontoltak, aljas szándék vezette őket és mindezt nyereségvágytól hajtva tették. A korábbi baloldalnak nevezett politikai hagyaték pedig egyfelől lájtosan lengette a bal karját, tiltakozása jeleként, miközben kinyújtott és felfelé fordított tenyérrel nyújtogatta a jobb karját parlamenti pozícióért. Sajnos ez a helyzet. Mi balga belgák pedig ott állunk a senki földjén. Így egy nemzetet még nem vezettek meg. Ezek annyira jók voltak, hogy a szavazó fülkékben az ország java csak egyet mondhatott. Utálom ezeket, de mégis ők a jobbak, mint az a hülye , magát baloldalinak meg mit tudom én minek valló, kesze kusza pártok gyülekezete. Akkor ki a felelős? A magát baloldalinak valló kesze - kusza pártok ostoba gyülekezete. Az Mszp vétett a legjobban. Azt képzelte és próbálta elhitetni önmagával hogy ők a baloldali értékek egyedüli letéteményesei. Hiba volt. Más ellenzéki párt sem volt jobb helyzetben, ne áltassuk önmagunkat. Így azután az lett amit a fidesz elképzelt. Átalakította az országot. Új alaptörvényt alkotott, hozzá új törvényeket és rendeleteket, teljes szabályrendszert, új PTK.-t, Btk.-t, önkormányzati szabályrendszert, új szociálpolitikát, oktatás és egészségügyi politikát, mindent a saját szája íze szerint. A mai ellenzék még ha egységes is lenne, se tudná évekig visszaállítani az eredeti helyzetet. Addig pedig a mai fidesz, ellenzékiként szétforgácsolná az új kormányzati formációkat. Ezért mondják sokan, amit a fidesz főzött, egye is meg. Hogy gallyra megy az ország? Majd építünk másikat ! Talán lesznek néhányan akik képesek lesznek a tanulságokat levonni, okosan, de legfőképpen tisztességesen újra indítani Magyarország motorját. A kapitalizmusnak ez a kelet - európai változata , a túlzott nyugat európai ráhatások és újabban az orosz befolyás súlya alatt nem tud szárba szökkenni és virágot, majd termést érlelni.Újra kell...
feco fero
Képviselők! Csak remélni tudom, hogy el olvassátok az előttem szólók, (kikelet. világlátó, karma 1,) gondolatait!
Csak felsőfokon tudom őket példa képen elétek állítani, pártoktól zászlóktól függetlenül!
Ők ingyen tettek közkinccsé olyan gondolatokat, amelyeket ha magatokévá tennétek, garantált eredménye is lenne!
Remélem még, hogy lesz köztetek aki e sorokat el olvassa, és meg is érti.
Ezek a gondolatok, a bennük rejlő konklúziók, mutatják a szebb jövőt! Jó okulást!
feco fero
Képviselők! Csak remélni tudom, hogy el olvassátok az előttem szólók, (kikelet. világlátó, karma 1,) gondolatait!
Csak felsőfokon tudom őket példa képen elétek állítani, pártoktól zászlóktól függetlenül!
Ők ingyen tettek közkinccsé olyan gondolatokat, amelyeket ha magatokévá tennétek, garantált eredménye is lenne!
Remélem még, hogy lesz köztetek aki e sorokat el olvassa, és meg is érti.
Ezek a gondolatok, a bennük rejlő konklúziók, mutatják a szebb jövőt! Jó okulást!
karma1
@feco fero: Kedves feco fero, nagyon jo lenne a bolcsek kovenek a birtokaban lenni, nagyon jo lenne tudnunk, hogy INNEN hogyan tovabb, ki es hogyan vegye at a sullyedo hajonal a kormanyt, megprobalva a lehetetlent, eloszor a legegetobb dolgokat kijavitani, amig meg lehet, ujabb terhek nepre valo terhelese nelkul, de ebben a pillanatban SENKI nem tudja, hogy hogyan tovabb?
En mindenkeppen egy szakertoi kormany (ideiglenesen megbizva!) felallitasaval latnek lehetoseget legalabb a komolyabb problemak eltakaritasara. Befagyasztani minden lehetseges oligarcha-vagyont, offshore cegeket, hiszen azok ugyse Ma.o.-nak dolgoznak, nem ide hozzak a penzt, hanem csak "csinaljak" a penzt egyes csokosoknak, ami utan sem ado, sem toke nem novekszik itthon.
Megcsinalni azonnal MINDENKINEK az atvilagitasat arra nezve, hogy a multban milyen partkapcsolataik voltak, tagjai voltak-e vagy kozuk volt-e a titkosszolgalatokhoz, ezaltal felbecsulhetetlen szemelyes informaciokhoz jutva, megnezni, hogy a legmagasabb vezeto beosztasokban kik ulnek, megvan-e a kepzettseguk a beosztasukhoz, osszes ingyenelot (kezdve habonyon), futsalost, sogort-komat kirugni, mentelmi jogokat felfuggeszteni.
Ha nem megy onerobol , akkor kerni az Unio tamogatasat fuggetlen szakertok bevonasaval, akik a torvenyessegre vigyaznanak, termeszetesen nem a belugyekbe avatkozva.
Visszaallitani az eredeti Alkotmanyunkat a sok beletoldott, egyejszaka attuszkolt baromsagoktol, valamint a NAV-nal is mindenkit atvizsgalni, hiszen a "penztarosoknak" a legnagyobb a felelossege, mi tortenik az emberek penzevel. Eltolcsit is ennek megfeleloen felfuggeszteni az allasabol, es kemenyen elszamoltatni, mit tett a devizatartalekokkal, es meg folytathatnam. Bar mar szinte mindenhez keso van. orban aljas eszkozeit ismerjuk, mind ellenzekben, mind a kormanyzasban, igy ot soha vissza nem engedni a politikai eletbe, ahol csak dehonesztalni, rombolni tud.
kikelet
@feco fero: Köszönöm méltató szavaid.Jó érzés,felemelő érzés,ha tudunk egymással értelmesen beszélgetni.Pláne így ismeretlenül.Legalább ez maradjon meg nekünk!.Üdvözöllek.
profon
@kikelet: Összefoglalnátok a fenti 152 sort 1-ben, hogy ne kelljen végigolvasnom ! :))
kikelet
@világlátó: Köszönöm,amit írtál a bekezdésedben.Egyetértek Veled mindenben.S tudok olyan racionálisan gondolkodni,hogy lássam,és elismerjem:csapatmunkában,céljaik elérésében,összefogásban jobb a Fidesz.Ám nem azért,mert okosabbak,különbek,hanem azért,mert egy olyan nagyravágyó,gátlástalan gyülekezet,ahol csak egy a cél.A haszon,vagyon megszerzése.Mert a pénz nagy úr! Ha nem ez motiválta volna őket,nem jeleskednének ekkora "győzelemmel".Az ellenzék pedig szégyellje magát! Tudjuk mi történt a választások előtt.Mindegyik leendő miniszter akart lenni.Kis pártokat hoztak létre,vezetőik villogtak,majd ők megmutatják,de egyik sem akart szóbaállni a másikkal.Nevetségessé váltak.Pedig bennük bíztunk.Amikor azt írod,hogy majd felépítjük újra az országot,nagyon szép gondolat,jó érzés olvasni is. Csak van egy nagy bökkenő.A háború után és '56 után felépített országot egy olyan nép építette fel,akiknek még volt hitük.A mi hitünket már elvették,emberi mivoltunkban aláztak meg. S így ez már olyan,mint az erőltetett menet.Ám legyen igazad.Sokat tenni én már nem tudok,de jó szóval,emberséggel még erőt adok azoknak,akik hisznek abban,hogy megmarad Magyarország,és a magyar nép.Üdvözöllek.
karma1
@kikelet: Csak parszaz lajkot akartam Neked kuldeni, de csak egyet lehet...:o(( Koszi!...:o))
kikelet
@karma1: Nagyon kedves vagy.Köszönöm.Azt az egy lájkot pár száznak tekintem!:)
világlátó
@kikelet: Örülök az egyetértő szavaknak, mondatoknak. Ez ad további erőt és optimizmust. No és a HIT - et. A hit egyre bonyolultabb. Amikor Mózes felment a hegyekbe, lent elszabadúlt a zürzavar. Hit kellett. A hitet akkor, a legenda szerint az aranyborjú biztosította. Aztán ahogy történt. A hit elvesztette tárgyiasult formáját és szellemiséggé alakult. Így van ez a mai világvallások esetében is. Aki a természet törvényeit, az anyagi világ törvényszerüségeit , a kézzelfogható anyagi világot tartja egyedül hihetőnek, ateista és ez sokat fejében egyenlő a bűnös kommunista emberek sokaságával. Ennek is adott a maga alapja, ami ismét csak a tudatlanságból, az erőből és a hatalomból táplálkozott. Bűnözött itt mindenki, akár idealista, akár materialista alapokon állt, vagy állították . Én nem vagyok sem szociálpszichológus, sem néplélek kutató. Ezért nem tudok mást, mintasaját gondolataimat közreadni. Nem kell mást tennünk mint Magyarország történelmét újra és újra elővenni, azokat a magyar írókat , költőket újra levenni a könyvespolcainkról, akik a történelem eseményeit a magyar nyelv gazdag tárházából merített gondolatokkal, mondatokkal, metafórákkal megvilágítják az olvasó számára. Ott a hit azokban a mondatokban, versszakokban, csak őszinte és nyitott szívvel kell azokat olvasni és befogadni.
Tudom, látom, ez nem egyszerű feladat gyermekeink, unokáink számára átadni. Mi szülők, nagyszülők már nem is vagyunk elég erősek, hatékonyak ebben.Ugyan kit érdekel Petőfi, Arany, Jókai, Móricz, Mikszáth, Kazinczy, Berzsenyi és a többi. / most hallottam, valahol azt mondták Kazinczyról hogy végvári vitéz volt .../ A hit érzelmi kategória, de az értelmi kapacitás mértékén, a megszerzett, rendszerezett és erős meggyőződéssé vált hitté formálódik. Az illiberális demokrácia szóösszetétel is azért rossz, mert csupán egy olyan hit, amely nélkülözi a tudást, az alakokat.Az ilyen hit válik rögeszmévé, ami - ahogy fent - az erő és a hatalom birtokában vezetői hitté, rögeszmévé válik.HIBA.
világlátó
@kikelet: Talán még annyit hozzátennék, hogy amint látod és látjátok a hit kérdésében igen csak megfogyatkoztunk. Már nem hiszünk senkinek, mert minden hír mögött ott lapul a hazugság, a félrevezető szándék, az ostobák megnyerése, a kevésbé ostobák összezavarása.Nem hiszünk papjainknak, mert tudjuk, látjuk, az egyházak fenntartása előbbre való mint a szín tiszta erkölcsi alapokon megfogalmazott szent beszéd a szószékekről. Az " ..ezek az evangélium szavai " még azok , de igen kigyomlált és a szövegszerkezetből a tanulságok felsorolásából kiemelt módon. Nem vagyok sem eléggé művelt, főleg nem hivatott ennek megítélésére, csak esetenként ezt tapasztalom.Nem hiszünk a miniszterelnöknek, mert ha nem is látunk a fejébe, de látjuk személyiségzavaros viselkedését és aggodalommal figyeljük már - már ámokfutását. Őszintén be kell valljam, már emberi mivoltáért is aggódom, rajta keresztül a családjáért is, valamint a nagyobb családért is, az országért. Az eltévelyedése rejtély a számomra. Bűnös személyiség, vagy a hatalom bűvöletétől teljesen önjáróvá lett, kezelhetetlen személyiség, netán mentálhigiénés problémáktól zavart ember, aki a jó és a rossz között vergődik, miközben saját exhibicionizmusától
megrészegült szerepében nyer állandó önigazolást? Nem tudom. Csak aggódom.
Hogy hihetünk neki? De hogy hihetnénk a mancsaftjának, akik talán igazán bűnös módon élnek és visszaélnek vezetőjük hatalmi állapotával ? Az összefoglalóan ellenzéknek nevezetteknek kellene hinnünk? Biztos vagyok abban, hogy mindkét oldalon, ha még van ilyen kategória, vannak tiszta, tisztességes emberek, akik a végsőkig tartják a saját munka - és magánéleti erkölcsi normáikat, de azt most, pusztán a megélhetési szempontok miatt rejtve tartják. Ők azok, akik éppen pozíciójukból adódó jobb tájékozottságukkal segíthetik azokat a törekvéseket, amelyek ma még kissé gyerekes módon, saját elképzeléseik tévedhetetlenségében bízva az utcákon keresik az igazukat, jobb élet reményébe vetett hitüket és társaikat.
kikelet
@világlátó: Köszönöm a válaszod,mellyel egyetértek.Abban különösen,hogy a nagy íróinkat,költőinket a mai köztudatban meg kell őrizni!.Eszméiket,gondolataikat továbbadni.ert azt látom, ezek elfelejtése a cél az oktatásban.Pedig olyan jó időnként visszanyúlni a múlthoz,és elővenni pl.egy Mikszáth regényt.Azt hiszem,nem is hozhattam volna fel jobb példát a mai helyzetre.Képzeld el,ha majd egyszer egy hiteles mai író /mert kell lenni ilyennek ma is!/,megírja egy szép család történetén keresztül/ a családot a fantáziádra bízom:) / korunk Magyarországának helyzetét-politika,gazdaság stb.-mekkora lesz a párhuzam a Mikszáth-regénnyel!! S akkor még nem beszéltünk a szép magyar nyelv megőrzéséről.Büszke vagyok arra,hogy ez az anyanyelvem.Legyen szép napod!
kikelet
@világlátó: Ez utóbbi írásod nem láttam korábban.Épp egyszerre küldtük el az üzenetünket.Így ehhez annyit fűznék hozzá,hogy ha nem miniszterelnökként tevékenykedne O.V.,még sajnálnám is egy kicsit.Így viszont csak megvetni tudom. Egyébként most olvasom,hogy Veszprémben 11 órakor még alig több,mint a lakosság 15 %-a ment el szavazni.Gondolom a 80%-a Fideszes.Borítékolnám a végeredményt.Csalódtam Veszprémben.Is! Az ország bízott bennük,és nem képesek vállalni semmit.Ennyire nem lehet megfélemlíteni senkit!Biztosan nem fegyvert fogtak a fejükhöz.Ám,ha mégis alapos megfélemlítésről van szó,akkor nem szabad elfogadni a végeredményt.Itt kell,hogy lépjen-de határozottan!-az ellenzék egy emberként.Na,majd meglátjuk estére.
világlátó
@kikelet: Nem lepődöm meg a veszprémi eredménytelenségen. Ha a földre szállt Gábriel arkangyal lett volna az ellenzék jelöltje, őt sem választották volna meg. Ez a fiatalember pedig a " fehér holló ". Neki nincs még itt az ideje. A kétharmad úgy látszik nagyon fontos a fidesznek.Képtelen elviselni a vereségét. Ha most ismét ők győznek, olyan hangos lesz ettől Európa hogy ilyen még nem volt. Az este az egyik Tv.csatornán láttam a hitleri nácizmus hatalomra kerülését a kezdetektől a totális uralomig. Már eddig is többször visszaidéztem ezt a történetet, de mindig megdöbbent a hasonlóság a történések menetében. Kétségbeejtő a lakosság távolság tartása, közönye, félelme,
Talán mégis ekkora a tájékozatlanság , vagy a tudatlanság?
Vajon meddig tarthat még a totális hatalom megszerzésére irányuló törtetés? Ha pedig végre beáll a totális hatalom, mi fog következni? Németországban a potenciális ellenfelek listázása és a likvidálásuk történt. A totális hatalom egyenes következménye ez. Mai, modernebb/ aljasabb és alattomosabb formában ez nálunk is bekövetkezhet. Már vannak erre tervek, névsorok, listák és már adott a végrehajtók buzgó tábora is. Közmunkában eltenni az útból mindenkit, aki nem ide tartozik.Ami az országot illeti, senkinek nem jutott eszébe az, hogy minden falu és város küldhetett volna " táviratot " Veszprémnek. Minden napilap, Tv. rádió, facebook, twitter és minden féle híreszköz útján. Közadakozásból 100.-Ft.-okból, vagy ki mennyit tudott volna adni. Az egész ország veszprémivé válhatott volna tegnap.De nem, mindenki kedélyesen kampányolt, a Dk.-sok kétszer is "lementek " Veszprémbe, a többi pedig hátradőlt a foteljében és lesz ahogy lesz. Az ország bízott a veszprémiekben? - írod. A veszprémi lakosság azt látja, nincs esélye a baloldal jelöltjének, mert ott kampányol még az LMP., a Jobbik, a Munkáspárt, csapata is,ugyanakkor tudja, ha a fidesz nyer, jön a beígért 4 milliárd a városfejlesztéshez. Az ország vesztett, nem csak a veszprémiek.
kikelet
@világlátó: Kedves @világlátó! De jó,hogy így alakult!Egy kis fény az alagút végén.Remélem ez erőt ad az elfásult baloldali érzelmű embereknek./Ezekben a percekben kezdődik a National Geographic csatornán :Hitler,a beteg.c.egyórás film.Ezt azért írom,mert előző kommentjében említést tett róla./
bakegya
Aggódom.Bele fog rokkanni-hogy fog gyereket csinálni a timikének?!!!
világlátó
@kikelet: Meglepetés számomra Veszprém. Természetesen én is örülök a baloldali jelölt sikerének. Kíváncsi leszek, hová ül majd a parlamentben.A baloldaliaknak magukat nevezők vajon hány szavazatot kaptak? Tóbiás esti fellépése erősen visszatetsző volt. Ez a diadalittas fellépés nem erősítette pozícióit. Annak idején vettem egy képes történelmi sorozatot. 1980.-ban adták ki. Végiglapoztam, beleolvastam a " Fortélyos félelem igazgat " címet viselő kötetbe. A sorozatot a gyerekemnek vettem, abban bízva, ezzel kiegészítheti iskolai tanulmányait. Aszövegszerkesztés, a mellékelt képanyag, a csatolt módszertani ajánlások valóban a középiskolások számára voltak alkalmas forrás anyag. Most az én számomra a szomorú összehasonlításhoz adott adalékot. Döbbenetes a 20-as évektől a második Vh.-t követő évekkel bezárólag az a történelmi hasonlóság amit jelenlegi kormányunk gyakorol.Mintha ezzel aludna el és ébredne vezérünk. Ajánlom szíves figyelmedbe. Sokszor úgy érzem, minden bajunk forrása a műveletlenségünk. Az ok sokféle. Van erre nézve előre megfontolt tudatosság, számítás, aztán ott van a természetes állapota művelődésünknek, oktatási, nevelési rendszerünknek, / félművelt emberek kerülnek pozícióba és maradandót kívánnak alkotni / , de ott van az okok között a politikai szándék, a pártokba tömörülés és a minél sikeresebb választások, az ígéretek a közoktatás " rendbetételére ", végül, de nem utolsóként a mi népünk , gyermekeink általános tudásszintje, amit az iskolai oktatásban kapnak, valamilyen szinten. Ez szoros összefüggésben van a pedagógusképzéssel, de az összes előbbivel is. Egy alig, vagy félművelt társadalom manipulálásához nem kell más mint összefogott propaganda.
A leghatékonyabb nemzeti propaganda a fennkölt nemzeti érzés előhúzása a szívekből és lelkekből.Ezek az érzések nem a mai életünkből táplálkoznak, hanem a régmúltból, talán utoljára Hóman Bálint minisztersége és a megelőző történelmi korszakok ezzel okosan manipuláló politikusok idejéből valók.
világlátó
@kikelet: Ugyancsak tegnap láthatta a Tv.néző az Újévi gálaműsort a MÜPA.-ból.
A műsor csodálatos volt. Kiváló tükre az ország lelkületének. Ott ültek a politikai vezetők is, mind.A koreográfia tökéletes volt, a díszletek is, nem is szólva a szereplőkről, akik minden elismerést megérdemelnek. Berecz András és fia István vagy Kacsó Hanga Borbála, Pál István / szalonna / és bandája, Sebestyén Márta, a Moldvai Csángók, de még sok elkötelezett, magas érzelmi feltöltöttségű, elhívatott egyszerű ember,akik elhozták nekünk a maguk ösztönös és évszázadok óta rájuk hagyományozott hitelességüket, tisztaságukat. Mintha megérezték volna, nagy szüksége van most erre a nemzetnek, mert kiüresedett körülöttünk minden, az értéktelen, hazug, hamis és hitvány szórakoztatás lett úrrá Magyarországon.
" ha mink nem vagyunk, tük sem lesztek,
ha tük sem vagytok, mink sem vagyunk. " Ha jól emlékezem erre az egyszerű bölcsességre.
A műsorról még sokat lehetne.Ez mégis kialakított bennem egy gondolatot, amit jó lenne visszaigazolva látni. Ez pedig egy időtálló vízió a magyar nemzet számára.
Ez manapság, amikor a nemzetállamok reneszánszát kezdjük újra élni, különösen fontos lenne. Ehhez kitűnő lelki adalék a Magyar Népművészet, a Magyar Irodalom.
Csak a történelemmel kellene csínján bánni ! Az előbb idézett könyvből nem lehet itt kiragadott mondatokat írni, mert akkor rossz úton járnánk. Ehhez a vízióhoz sokan, sokféle tudással , tehetséggel bíró emberek szükségeltetnek. Magától értetődően nem politikusokra gondolok, bár valahol a vízió kialakítása menetében néhányukat talán érdemes egyszer meghallgatni. Most kaptam egy leleplező írást Király Béláról, 56-os
nevezetes szereplőről, döbbenten olvastam a pontos, dokumentumokra alapozott tételes eseménysort róla. Arra figyelmeztet, a felszínesség, a körültekintés hiánya, a felelős vezetés hiánya hová vezet. A szalmaláng természetű, lelkes, harcos népünk mindig lépre ment, félő ma is megtörténik velünk ugyanez a manipulálhatóság.
Boszi27
@KERKA:A pontosság kedvéért: "Andy Vajnának, mivel pervesztes fél volt, mindösszesen kettőszázezer forint bírósági költséget kell megfizetnie. "- tehát nem Teddynek kell fizetni, hanem Vajnának. :)
TASzSz
@karma1: IGEN, mert az OFF-SHORE arra is jó, hogy kampánypénzt gyártson!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.