A kommunista vezetők mind felelősséggel tartoznak a gulágért, ezért nem engedhetjük, hogy bármely intézmény Magyarországon egy kommunista nevét viselje – mondta a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerdán, a budapesti gulágemlékműnél, hangsúlyozva: nem engedhető meg a bűn relativizálása és bagatellizálása.

Rogán Antal a kommunizmus áldozatainak emléknapján kiemelte: a bűnöket nem az orosz nép, hanem a kommunisták követték el. Szerinte a kommunista egyenlőség eszméje egyedül a lágerekben valósult meg hiánytalanul, az egyenlő és boldog emberek társadalmát nem hozta el.

"Ezért nem hiszünk az egyenlőségben, mert ahhoz le kell rombolni mindent, ami érték, el kell hurcolni mindenkit, aki értéket teremt" – jelentette ki, hozzáfűzve: aki a polgári értékekben hisz, az egyenlőséget téveszmének gondolja.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A jobboldali vezetők meg a nácicmus összes elkövetett bűneiért ezen logika mentén.
Csak akkor miért emelnek Horthy szobrokat és miért tanítanak Vass Albertet az iskolákban?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Egyszer már a ti felelősségre vonásotokról is szeretnék hallani.A sok öngyilkosságér a kilátástalan helyzet miatt. Megemlékezhettek az elmúlt 24 év áldozatairól.Már "emlékművet állítottatok" Matolcsynak a 10 000 Ft-oson. Gondolod sokáig ott lesz ?
dömdödöm
Xar ügy amikor nagyapámat elvitték kényszermunkára és nagyanyám 20 éven keresztül várta haza . Nem Kell a hülye duma 65 év elteltével :-(
oncogito
A vezetőkön van hangsúly. Mert nem minden kommunista vallotta és tette azt, mint a vezetői. Mint minden bármely más ideológiánál.
És ma hány komcsi vezető ül a parlamentben, vagy a kormányközeli helyeken?
Az egyenlő esély meg alapja egy élhető országnak. Ezért ontotta sok igaz magyar a vérét a történelem folyamán, akiket senki nem kártalanított, mint az egyetlen "szemkilövettet". Akik bizony az egyenlő esélyért és nem egyesek hatalmáért lázadtak fel.
Az egyenlőtlen esély hasznosságának bebeszélése bűn! Főleg, ha a jog előtt van egyenlőtlenség. Ez a mindenkori vezetők bűne, ha kommunistának vallja magát, ha nem.
hetöndöe
A jobboldali vezetők meg a nácicmus összes elkövetett bűneiért ezen logika mentén.
Csak akkor miért emelnek Horthy szobrokat és miért tanítanak Vass Albertet az iskolákban?
oncogito
Még valami. Nem kell ahhoz kommunista érzelműnek lenni, ha valaki hiszi és jónak tartja az egyenlő esélyt. Nem egyenlősdiről beszélek, mert ilyen valóban nincs és nem is volt a történelem folyamán. De aki akar és tud és képes tenni az önmaga boldogulásáért, annak bizony kell esélyt adni. Ha a hatalom ettől elzárja, ha mutyik formájában ellehetetlenít, ha az oktatási rendszer csak kiváltságosoknak adatik meg, ott nagyon nagy baj van. Ha kommunista, ha nem a vezető.
papa.49
Akkor HEURÉKA itt a kommunizmus hiszen romboltok mindent ha kell ha nem, igaz építeni nem építetek semmit, viszont a zsebeiteket degeszre tömitek, tonyó a hülye te vagy!!!
colibri
Rogán beszél hitelességről, egyenlőségről? Az biztos, hogy nagyon vastag bőrrel rendelkezik, de reméljük, eljön lassan a fidesz-világ vége!
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
coyote3
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
miazavalami
@hetöndöe: Ja! Mert Horty egyenlően osztotta el a zsidókat a vonatokon...
mariaberta
És ebbe bele érti Pozsgayt, Szűröst, Matolcsit, meg a többieket is? Kedves Rogán ÚR?
nemjoezigy
Ez a rogán egy idióta! Ma egész nap a kommunista bűnökről szólt a rádió. lenintől kezdve. Csak az volt a furcsa számomra, hogy mintha a mai magyar vezérről és társairól beszéltek volna. Ugyan az a retorika, csak szerencsére a közvetlen kivégzések nincsenek. A halálozást és az éheztetést éhezést biztosítja a kormányunk tevékenysége.
De mindent az adott korban és az adott környezetben kell vizsgálni. Ebben viszont nagyon elmarad az országunk a környezetünktől.
Persze a kormány propagandát hallgatva itt van a kánaán. Persze honnan is tudnák, hogy mi van az országban, amikor szerintük nincs szegénység, még ez a szó sem létezik. (balog törvény), a munkával rendelkező személyek is nyomorognak, megtakarításról, nyaralásról csak álmodhatnak, ugyanakkor a propaganda szerint növekszik a velneszekben töltött idő, már akinek, annak az egyre jobban gazdagodó kisebbségnek, és még sorolhatnám. pl: "Szembetűnő a munkaalapú szegénység kapcsán, hogy már a munkaerő-piaci részvétel sem véd meg a nélkülözéstől. A jövedelem egyértelműen a felső sávoknál koncentrálódik, 430 ezren, a felső tíz százalék tett szert a jövedelem 36 százalékára 2013-ban.
Eközben az alsó sávba tartozók, 740 ezren pedig kevesebb mint két százalékot birtokoltak. Az évi másfél millió forint alatt keresők (a létminimum alatt élők) részesedése az összjövedelemből pedig nem érte el a 19 százalékot sem. Ez a kör 2,2 milliós, vagyis az összes szja-bevalló (munkavállaló, egyéni vállalkozó) fele idetartozik -írja a Népszabadság a NAV adataira hivatkozva."
SZÉGYEN EZ A FIDESZKDNP-re és a SZAVAZÓIRA!
gibgab
Nagybátyám éveket töltött málenykij roboton. Az első orbán-kormány idején ezt mondta, szó szerint idézem: "Ezeknél még a kommunisták is jobbak voltak." Nem tudom, mit mondana most szegény, ha még élne!
vonotok
Toni ! Állj ki a Kossuth - téren álló a dicső szobrotok elé ,és köpd magad szemen.
csetere
@oncogito: Rogán egy idióta! Sosem volt kommunizmus, hanem szocializmus. ARogáns hiányzott a történelem órákról.
JAJMÁR
Az egyenlőségben én sem hiszek, mert az emberek nem egyformák, íme, fönt egy példa rá, tehát egyetértek arogánnal. A törvény előtti egyenlőség viszont kívánatos lenne, csak az nem biztos, hogy ebben is egyetértünk :)))
ferii
Ez a hülye seggfej,még egyetlen normális ötlettel sem jött elő mire fel veszi fel a nagy fizetését? Közmunkára kellene küldeni...
Aki Én
Örülök, hogy a gulág nincs elfelejtve, mert ez egy igazi emberiség elleni bűn. Sőt, személyesen érintett vagyok benne a családom által. A kommunisták és bolsevikok bűneiről nem szabad megfeledkezni, sem megbocsátani. De akkor most nézzük is meg, hogy kik is azok, akik ma a leghevesebben komcsiznak. Kik is ők valójában, milyen rendszert szolgáltak, melyik pártnak és ifjúsági tagozatának voltak aktív szereplői. A szemlélő rögtön láthatja, hogy hosszú, ám de messze nem teljes a lista. Ezek a köpönyegforgató, álszent, hataloméhes, érdek, gátlástalan, sunyi férgek, milyen jogon pofáznak erről? És ezek képesek milliókat megtéveszteni.

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke, talán ő komcsizik a legtöbbször.
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Orbán Győző - MSZMP párttitkár volt
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/29822_szentgotthardi_ujsagcikk_tanuskodik_rogan_antal_kisz...
bakurasz
Toncsika, te büdös paraszt! (Elnézést kérek a földművelőktől!) Hogy a villám csapkodjon a gumicsizmádba! Putyin Pajti koszorúzását hogyan illeszted bele a képbe?
Linna
@Horizont: Ez igen! Ez tökös volt! Örülök! Remélem olvassa is!
szandokan
@Aki Én: Akkoriban egy más világ volt, nem igazán lehetett választani. Miután eljött a rendszerváltás, százezrek dobták a tűzbe a párttagkönyvüket. Tudomásom szerint az általad felsorolt emberek közül egy sem volt pufajkás, sem gyilkos, ellentétben Horn Gyulával.
Anna Mária
A fideszkdnp áldozatainak minden nap emléknapja van.
bretagne
@nemjoezigy: Förtelmes, amit művelnek. Szálljanak ki a fenekük alá rakott gépkocsiból, üljenek vonatra és nézzenek körül az országban. Megdöbbennének, ami ott található. De ahhoz több érzékre lenne szükség, nem elterelő dumákra. (Kifliár!)
eszegfu
@JAJMÁR: Valóban nincs egyenlőség 2 ember között. Azt viszont be kell látni: a lehetőséget kell megadni mindenkinek és utána kiderülhet: aki él vele, annak jobb, aki pedig elmulasztja, neki rosszabb lesz, tehát itt már nem lesznek egyenlőek. Ha eleve "testre szabott" a pályázati kiirás pl., akkor már nincs egyenlőség. Szerintem igy valóban "téveszme" az egyenlőség, ahogy Rogán is nyilatkozza.
dr. prédikátor
Arrogáns tonyó!!! tudod mi vagy te??? g...ci!!!
mariaberta
@Aki Én: A hivatkozott oldal már nem található!!! Nagyon a tyúkszemükre léptél ezzel, hogy máris eltüntették. De azért sejteni lehet, mit is tartalmazott.
Feraj49
@nemjoezigy: tegnap 20,51-re.Tegnap nézem a NEM MAGYAR Tv-t. Azt mondta az
" alámondó" :A VILÁG ÖSSZJÖVEDELMÉNEK MEGTERMELÉSÉT, a lakosság 95 %-a végzi
Az ebből adódó tényleges JÓLÉTET a világ lakosságának 5%-a ÉLVEZI. Tehát 95%-unk azért dolgozik,hogy annak az 5 %-nak ku...va jó élete legyen.
Mo."kis tükörképe "ennek !
mariaberta
No de végül a második hivatkozást elfelejtették eltüntetni, így mégis csak elolvastam.
Rogán egy képmutató sz----r alak.
JAJMÁR
@eszegfu: 7:55 A fair play fogalmát nem érti ez a kis g...i bíró !
Amint látható, még magát az "egyenlőséget" sem tudja megfelelően értelmezni. Na, igen, nem vagyunk egyformák, szerencsére :-)
Aki Én
@szandikám: Csodálkoztam volna, ha nem jön a várva várt ostoba magyarázat. Az sem lep meg, hogy épp tőled Szandi. Elejét akartam venni, gondoltam leírom azt is, hogy ez lesz a kiszámítható válasz erre, de reméltem, hogy ebből már kinőttünk. Látom tévedtem.
Ezek az emberek nem iskolai ,,kötelező Kisz tagok voltak, meg úttörők, hanem a rendszer szorgos kiszolgálói. Nem csak tagok voltak, hanem funkcionáriusok. Találsz erről írásokat a neten, amiből kiderül hogyan nyilatkoztak annak idején a rendszerről. Persze gondolom az nem érdekel. De nézd meg mit tesznek ma. Arról nem beszélve, hogy azt a marha nagy f@szságot nem gondolhatod komolyan, hogy minden komcsi pufajkás gyilkos. Azt sem gondolhatod, hogy épp azok igaz magyarok, akik volt szociként ma fideszesek, mindenki más egy gyilkos. A mai fideszes ügynökök is csak tévedésből voltak azok anno, meg talán ma is. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy nálunk sosem volt kommunizmus. A szocik, a kommunista elveket vallók nem mind aljas emberek, volt aki komolyan hitt benne. Ahogy ezt tették, az persze nem normális, mint ahogy ma sem az. Összességében akkora marhasággal próbálod védeni a dolgot, ahogy azt már megszokhattuk tőled.
eszegfu
@JAJMÁR: Időnként én próbálom felfedezni bennük az értelmet...mondhatom még drukkolok is: milyen magyarázatot adnak egy-egy dolog kapcsán, hátha egyszer sikerül. De sajnos nem megy nekik... a hirtelen jött kérdésekre adott válaszaikba ugyanugy belesülnek, mint a "gondolkodási idő" utániakba. Az is lehet, hogy a nagy utálatomban már nem veszem észre a jót sem...
Aki Én
@eszegfu: Ezzel én is így vagyok. Szívesen meghallgatok hívő magyarázatokat -mert érvnek nem nevezhető- hátha megjön a válasz. De általában már rosszul kezdik. A hívek és az élet is azt igazolja, ezek mellett nincsenek meggyőző érvek. Vagy én várok valami nem létezőt, nem tudom...
Senara
: aki a polgári értékekben hisz, az egyenlőséget téveszmének gondolja... Értem undorító simicska . Polgári érték ott kezdődik , ahol nyomorgók kárán gazdagodnak a "polgárok" .
JAJMÁR
@eszegfu: 10:26 Azért lehet ez, mert különböznek az érdekek... más vezérli ezeket ott fönt, mint amit mi elvárunk tőlük! (Jót ezekben, felénk? Azt csak a droidok találnak, de azoknak minden jó :-D )
Aki Én
@hetöndöe: tegnap 18:26 Mert mindig a pillanatnyi érdeknek élnek és pofáznak. Nem számít mi volt öt perce vagy évtizedekkel ezelőtt. Ha komcsi kell, akkor azok, ha komcsizni kell, akkor komcsiznak, ha jobboldalinak kell lenni, akkor azok, ha jobb oldali szocinak kell lenni, akkor azok. Ehhez képest a valóságban teljesen egysíkúak.
Strong
hm, Kedves Antal,

Kérlek ne akard elmagyarázni, hogy ki - hogy értsen valamit...mert ebbe beledöglik a kormányotok..

Tehát előkészítitek az oroszokkal való együttműködéseteket (lopásaitokat, paks2 stb,) és elfelejtitek régi önmagatokat. (56-os, beszédek, Nagy Imre újratemetés, stb..)
Az oroszok hazazavarásánál is ott voltatok nagy mellénnyel..(1991. június 19.)

A kommunista orosz katona az "orosz nép" része volt miközben a szétlőtte a tüntetőket a Kossuth téren..
Az ukránok napjainkban élik a maguk 56-át...

Viszont amikor a nagytőkés barátaitokat és magatokat adóztatjátok ugyanazzal az adókulccsal mint egy takarítónőt, akkor úgylátszik hisztek az egyenlőségben...
m.macskosz
@csetere: "Sosem volt kommunizmus, hanem szocializmus."
...és még azt is csak építettük.
hetöndöe
@szandokan: Horn Gyula nem gyilkos,maximum a te álmaidban.Sorállományú pufajkás volt,mert oda sorozták be.
Azt mellékesen jegyzem meg,hogy a diktátorok soha nem saját kezüleg gyilkolnak,hanem álltalában parancsba adják másoknak,Tehát nem kell mentegetni a volt fütyeszes kommunistákat.ugyanolyan kiszolgálói voltak a szoci rendszernek,mint bármelyik funkciót betöltött jelenlegi Mszp-s.
A kettős mérce nálad is működik rendesen.
hetöndöe
@szandokan: Még valamit,igenis választási lehetőség mindig van,lehet nyalni a hatalom valagát és ezzel karriert építeni,vagy lehet egyenes gerinccel is élni,csak az jóval több munkával és lemondással jár,úgy látszik te ezt az utóbbi verziót nem ismered.
Napjainkban azokat támadják,akik akkor sem hódoltak be,mint Demszky,Göncz Árpád és sokan mások és azok dobálják rájuk a sarat,akik anno párttitkárként ültek a jó meleg pártirodákban,na ez az igazán undorító.
bakurasz
@hetöndöe: Újabb tipikus f@szság a maláj tigrisbukfenctől! Hiába no, odafigyelt a szemináriumon!
szandokan
@Aki Én: Nagyon okosnak hiszed magad, vajon mi lehet a foglalkozásod? Újságíró a Népszabadságnál? Én véghez vittem már komoly dolgokat az életem során, és tudod marhára nem tud érdekelni, ha innen a propiról egy számomra jelentéktelen ember kötözködik velem.
szandokan
@hetöndöe: Volt választási lehetőség, persze, csak nem minden esetben tudtad úgy megvalósítani, ahogyan szeretted volna. Most másként van.
bakurasz
@szandokan: Nem kell mindenre kategorikusan reagálni te tompor! Okos ember tudja, mikor kell hallgatni! Te persze nem... Mi köze az arcképnek a témához? Te talán a saját képedet tetted ki? Ezt a hozzászólásodat már egy nagycsoportos is cikinek tartaná! Ludwig Zsuzsi meg a Nagy Laci a Te szinted!
propeller.hu/itthon/3067817-stadionepitesek-majdnem-sarokba-szoritottak-egy-fideszes
szandokan
@bakurasz: Nem, én a saját autóm képét tettem ki, tehát van hozzám köze. Ezért kérdeztem meg, hogy mennyiben van hozzád köze az avatarodnak...:-)
Aki Én
@szandikám: Te egy nagyképű, magát túlfényező, kérkedő ember lehetsz. Ugyanakkor a hozzászólásaid nem támasztják alá túlzott, de alaptalan magabiztosságod. Engem nem érdekel miket vittél véghez, amit kizárólag te állítasz, én a megnyilvánulásaidból indulok ki. Látod, ez a hozzászólásod is üres.
bakurasz
@szandokan: Ja, hogy ez a Te autód!! Nos ez meg az én képem!:)
Aki Én
@szandokan: 13:16 Na tessék, mondtam, hogy nagyképű, kérkedő ember vagy. Azt gondolni, és erre még fel is hívni a figyelmet, hogy ha szép autód van, akkor vagy is valaki... Hát most lettél igazán senki. Már korábbi hozzászólásaidat is azzal akartad megerősíteni, hogy te embereknek adsz munkát, sokat tettél már az életedben, mindig boldogulsz... Azt basztad el, hogy ez nem egy ismerkedős oldal, hanem politikai. Azt gondolod, hogy ha nincsenek érveid, akkor elég lesz magadat fényezni? Ez igazán szánalmas és üres, pont ahogy gondoltam. Itt ez nem divat ha nem tűnt volna fel. Keress egy státusz szimbólum licit oldalt, és ott folytasd. Jézus ember, ez nagyon gáz...
Kamcsatka
Ez az előember ma már a végtelen romlottság és aljasság személyes megtestesítőjévé vált.
miazavalami
@szandokan: Szia. Nem volt kötelező, MZMP tagnak lenni, és nem volt kötelező kisz tagnak enni sem. MInt ahogy az ország jó része nem is volt.
Mikor a mai fidesz egyedi csillagai feltűntek hazánk csillagos egén már sokkal lazább volt a rendszer. Ez a kötelező párt tagság ugyanolyan téveszme, mint az hogy üldözték a papokat. Mindenki akkor mehetett templomba amikor akart. Voltak keresztelők és egyházi esküvők. Nem vagy már mai gyerek. Gondolj vissza.
Te párt tag voltál? Te ki voltál tiltva a templomból? Vagy a szüleid? ű
Nem szabtak meg semmi ilyesmit, nem úgy mint ma a vasárnapi bevásárlást...
m.macskosz
@szandokan: Lájk sztornó, bocs.
ma, 12:59
Voltak ismerőseim, akik nem csekély beosztásban dolgoztak, ám nem léptek be a pártba,
voltak, akik igen, -meggyőződésből-, voltak, akik "CSAK" azért se. Én mindhárom felfogást tiszteltem és becsültem, de a mai fideszes "valamiket " csak rühelleni tudom.
csa-csa
@m.macskosz: egyenlőség sem volt, nincs és SOHA nem is lesz!
m.macskosz
@csa-csa: Nem is vágyom rá, hogy egy Nobel-díjas biokémikussal, egy világhírű balerinával, egy sokszoros úszó fenoménnel egy súlycsoportba soroljanak...De mi a fenéért írtad, amit írtál?
miazavalami
@m.macskosz: :-) Hát balerínával már én sem vagyok egy súlycsoportban! :-)
m.macskosz
@miazavalami: "Tudod, mennyit úszom százon? Öt métert." (Hofi)
miazavalami
@m.macskosz: Háááát ha van úszógumi , nekem is összejön! :-)
havasigyopár
Nem is volt még kommunizmus a világon, ahol minden ember egyenlő!!!
szandokan
@bakurasz: Jól nézel ki, mit mondjak. Kíváncsi lennék az asszonyra is ezek után:-))
szandokan
@Aki Én: Szerintem nem üres, elég sok benne a karakter...:-) Egyébként meg minek kellene érveket írnom folyton olyan embereknek, akik úgysem akarják megérteni azt, hogy a Fidesz alapvetően nem akar rosszat, maximum kicsit kapkodnak olykor. A legelején még próbálkoztam, de a sok munkanélküli meg nyugdíjas fórumozó állandóan lehurrogott. A szegénység pedig nem igazán olyan szintű, mint azt állítják itt sokan, bár lehet, hogy te éppen egy olyan helyen élsz, ahol ez a jellemző. Tudod, szegény emberek voltak évtizedekkel ezelőtt is, és lesznek is, ezzel nem igazán lehet mit tenni. Többségük tanulatlan, buta, vagy nem alkalmas normális munkára, éppen ezért találták ki a közmunkát segély helyett, ami mellesleg még többe is kerül az államnak.
szandokan
@m.macskosz: Semmi baj, nagyon nem érdekelnek a lájkok.
szandokan
@miazavalami: Azért sok mindent nem lehetett véghez vinni, amit a rendszerváltás után már igen.
Aki Én
@szandokan: 01:53 Pedig fontos a visszaigazolás! Ezekből illene érteni.
Aki Én
@szandokan: 01:52 Ha érvek nélkül vitatkozol, vagyis nem tudod alátámasztani, akkor az van amit láthatunk. Egy elvakult ember puffogása a többségi ellenzékkel szemben. Én veled ellentétben nem szeretek kérkedni, mert ennek itt nincs helye. Nem érdekel senkit, és nincs is hozzá köze senkinek. Itt csak a vélemények számítanak, jó lenne ha ezt megértenéd. Azt azért elárulom, hogy nincs kölcsönöm, nem halok éhen, szép és egészséges családom van, nekem is van szép autóm és más egyéb. Nagyképű ostobaság, miszerint minden nyugdíjas és munkanélküli irigy, ostoba, mihaszna ember. Már bocs, de a szegénységről nem a te véleményed a mérvadó. Nem, nem olyan helyen élek ahol vannak szegények, sőt ellenkezőleg. De az nem azt jelenti, hogy ne látnám, érezném létezését. Arról nem beszélve, hogy külföldre is egyre több felső végzettségű ember megy ki. Gondolom nem érted az összefüggést. Szerinted is biztos telhetetlen hazaárulók ezek az emberek.
bakurasz
@szandokan: Gondolod, hogy mész valamire a személyeskedéssel? Már csak erre futja? Ha nem tűnt volna fel, ez itt egy vitafórum egyéni (és szabad) vélemények számára, nem pedig társkereső! Inkább regelj be egy olyan oldalra (ha lehet ne az elitebbek közül) és ott mutogasd a rengeteg eszedet, meg a vagyonodat! Ott elég egy autó képét kitenni, hogy okosnak higgyenek!
szandokan
@bakurasz: Elég nekem az asszony meg az 5 gyerek, ráadásul soha nem volt szükségem ilyesmihez folyamodni. Egyébként amikor összejöttem a kedves választottammal, messze nem éltem még így. Pénzzel nőt találni maga az öngyilkosság. Egyébként az ember mindig úgy viselkedik, ahogy a környezete megkívánja, ha kell, kicsit keményen, ha kell, akkor elit módon. A helyzet adja.
szandokan
@Aki Én: A rendszerváltás óta nem nagy dolog kimenni külföldre dolgozni, ha valaki beszél nyelveket, és van képesítése. Nyugattól mi mindig is le voltunk maradva bérezés terén, ez nem most kezdődött. Én is egy vegyesvállalat élén arattam sikereket, amiben komoly szerepe volt az amerikai üzlettársamnak is, aki mellesleg magyar, csak kivándorolt annak idején. Ő intézte az üzleti részt, én a szakmait. A lényeg, hogy számomra nincs abban semmi rossz, ha valaki kimegy külföldre dolgozni, én nem vagyok jobbikos.
Aki Én
@szandokan: 12:41 Újabb eszetlen villantás. Te így akarod a tiszteletet kivívni? Ez átlátszó, szánalmas lúzerség, a senkik aduja nem több. De akkor mondom a te nyelveden. Az, hogy nem kérkedem és nem magamat hozom minden hozzászólás fő elemeként, még lenne mivel. Értsd már meg végre, hogy a te sikereid itt senkit nem érdekelnek és nem is mérvadó. A te véleményed itt segédmunkásként is sokszor vicces lenne. A legaljasabb totális diktatúrában is vannak ,,sikeres" emberek, de már mondtam, hogy ebben a tekintetben a társadalom a mérvadó, nem az egyén.
Ha te a hazai kivándorlásból annyit értettél meg, hogy az a szabadság egyik eleme, akkor nagyobb a baj, mint gondolom.
bakurasz
Már teljes szívemből sajnálom Szüsziphos-t...
miazavalami
@szandokan: Mire gondolsz? Mit nem lehetett véghez vinni?
szandokan
@miazavalami: Szerintem tudod azt te magad is. Miért kell mindent a szátokba rágni?
szandokan
@Aki Én: Ne legyél már ennyire lesajnáló, mert a végén még megunom...
Dr. Felipe
G vicctor apósa vajon hány embert küldött a gulágra?
bakurasz
@szandokan: Elfelejtetted odaírni Te Gyermeteg Elme, hogy bibibí!!!
miazavalami
@szandokan: Most komolyan elvesztettem a fonalat...:-)
szandokan
@bakurasz: Nem megyek le a te szintedre.
szandokan
@miazavalami: Legközelebb megfontoltabban horgolj:-)
szandokan
@bakurasz: A pokol nem az én világom, max. a zenében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok