Orbán Viktor miniszterelnök szerint a mostani négyéves ciklus az előzőhöz képest "sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell állni". A kormányfő ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amelyben kitért a Buda-Cash-ügyre is, ellenőrzést sürgetve az összes brókercégnél.

Múlt heti évértékelő beszédének tartalmával és a februári veszprémi választási vereségükkel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: míg az előző négyéves ciklus belpolitikai értelemben aránylag kényelmes volt, addig a mostani négy év "sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell állni".

Harc a további vereség ellen

A veszprémi eredményt úgy értékelte, szavazóik egy része nem elégedett velük, aminek egyrészt az lehet az oka, hogy valószínűleg több egyeztetést, lassabb döntéseket várnak, másrészt "nem vettük föl a kesztyűt", a fideszes választók vélhetően úgy látják, "nem harcolunk elég jól". Ezért több harcosságot, "minden egyes bennünket ért támadásra egyenes, világos választ várnak tőlünk" – mondta, úgy összegezve: jobban kell harcolni.

A Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségének elvesztésével kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette: e nélkül is menni fog, ahol pedig hiányzik ez a többség, ott egyeztetni fognak az ellenzékkel. Példaként említette erre a kormány által javasolt kurdisztáni magyar katonai szerepvállalás kérdését. "Hogy tudunk-e ehhez kétharmadot csinálni, az a következő napokban el fog dőlni" – tette hozzá.

Az évértékelő beszédében említett keményen dolgozó emberekről szólva a kormányfő hangsúlyozta: arra kell törekedni, hogy azok, akik a saját munkájukkal akarják eltartani magukat és a családjukat, kapjanak minél több lehetőséget. Kiemelte azt is, "munkából jobb élni, mint segélyből, ehhez nem kell tudomány".

Harc a brókercégek ellen

A Buda-Cash-ügyre rátérve Orbán Viktor szorgalmazta: sürgősen körül kell nézni az összes brókercégnél, mindent ellenőrizni kell, és "ki kell takarítani ezt az istállót".

Megerősítette, tárgyalnak a bankszövetséggel és a jegybankkal arról, hol kell szigorítani az ellenőrzés rendszerét, és azt is mondta, nem szabad, hogy eltűnjön a napirendről a legfontosabb kérdés: "hol az emberek pénze?"

"Ha az igazságszolgáltatást irányíthatnám, akkor már mind börtönben lenne" – fogalmazott a miniszterelnök a Buda-Cashnél történt csalássorozat elkövetőiről, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány nem irányíthatja az igazságszolgáltatást.

A Buda-Cash-ügy miatt bajba került önkormányzatokkal összefüggésben azt vetette fel, logikus lenne, ha a helyhatóságok inkább az államkincstárban vezetnék a számláikat, ezért fel kell gyorsítani a kincstár korszerűsítését.

Bent van a golyó a csőben

Orbán Viktor a rádióinterjúban elmondta azt is, a kormány döntött az útdíj-kompenzációról, már csak technikai munka folyik. Szólt továbbá az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszerről, ez ekáerről, amely – mint mondta – "felvette a végleges formáját". E rendszer szerinte egy radikális lépés az áfacsalások visszaszorítása felé.

Reklámadóügyben felidézte, hogy az Európai Unió által javasolt változtatásokról a gazdasági bizottság már tárgyalt, "a golyó bent van a csőben", egyúttal komoly elképzelésnek nevezte a legkisebb cégek mentesítését az adó alól. Kijelentette ugyanakkor: reklámadó lesz, nem szeretné ugyanis, ha az a gyakorlat alakulna ki, hogy túl nagy ellenállás esetén eltörölnek egy ésszerű adónemet, mert "akkor majd a csendesebb magyaroktól kell beszedni az így hiányzó összeget".

A kilencosztályos általános iskolával kapcsolatos felvetésről Orbán Viktor azt mondta, a konzultáció még nem zárult le, a vita zajlik, azt azonban világossá tette: változtatni kell az általános iskolai képzés rendszerén, mert tömegesen kerülnek ki az általános iskolákból olyan gyermekek, akik nincsenek felkészítve a középiskolai tanulmányokra.

Végül szó volt az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról is, amellyel kapcsolatban a kormányfő kinyilvánította: olyan egyezményt nem támogat, amely gazdasági jogviták eldöntését kiemelné a magyar bírósági rendszerből, és valamilyen távoli választott bírósághoz helyezné át.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Kikaptak a szocik a választáson...fidesz reakciója: "Jó lenne ha végre levonnák a következtetést"
Kikapott a fidesz a választáson...fidesz reakciója: "Még keményebben kell küzdenünk"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Harcoljál mindenkivel.
Olyan vagy mint egy Sztahanovista ,mindent túlteljesít.
zöldszem
Nem vagy te terminátor hogy harcolj, te egy sperminátor vagy!
Aki Én
Vagy nem állandóan harcolni, hanem becsületesebben és közérdekűbben politizálni, kormányozni. Talán pont a személyiségzavarból adódó állandó harccal van a baj, abból van elege a tömegnek. Ez a nyilatkozat is olyan, mintha azt mondaná, nem voltak elég harciasak, nem tapostak még el mindenkit. Béke idő van, miért kell állandóan harcolni és csapatokat összevonni? Ez beteges. Legalább egy időre felfüggeszteni a harácsolást, és legalább az egyik lábukat levehetnék a nép nyakáról. Kezdetnek ennyi is elég lehetne a további hanyatláshoz.
Hellcat
Kikaptak a szocik a választáson...fidesz reakciója: "Jó lenne ha végre levonnák a következtetést"
Kikapott a fidesz a választáson...fidesz reakciója: "Még keményebben kell küzdenünk"
Senara
Orbán: A vereségre több harc a válasz ... netán választások elvesztése után, égni fog az egész ország?
karma1
@Senara: Ha csak ugy nem?...:o((((

Egyebkent szabin van az orvosa, vagy megszokott az esedekes kezeles elol?
Aki Én
@Aki Én: 09:35 jav.: mármint a további hanyatlás elkerüléséhez.
papa.49
@zöldszem: Simicska pontosabban kifejezte a valóságot!!!
papa.49
@karma1: Már nem vállalják reménytelen!!!
JAJMÁR
Mondanám, hogy Don Quijote, de az egy nemes lovag volt.
zöldszem
@papa.49: Na de papa, Simicskának nem lohol a nyakába a modi!:))))
human
Hofi mondta:
Mikor a faluban igény lett a járdára a párbizalmi azt mondta, majd kiharcoljuk. De hát a járdát nem kiharcolni kell, hanem hanem aszfaltozni!!!
dömdödöm
A vereségre még több megrendszabályozó intézkedés a válasz ,Magyarul népxopatás :-(((
36
Államosítják a bróker cégeket is. Még több pénz a feneketlen zsebbe.
Meg van a metodika. Manyup államosítás, majd több nagy bank megvásárlása, a takarék szövetkezetekkel a napokban végeznek centralizációt. Minden felett az MNB áll. Most jönnek a bróker cégek.
papa.49
@zöldszem: Ezért kell nekünk használni a ,,virágnyelvet,,...
eszegfu
@Hellcat: Engem tényleg elkeserit: nemhogy "visszavennének" egy kicsit, még keményebben akarnak harcolni... na persze ellenünk.
silber13
Kérdezze meg már valaki, ki ellen akar harcolni ez az eszement?? Ellenönk? Az ország népe ellen? Mert ez a futóbolond mindenütt ellenséget lát??? Ideje bekasznizni egy zárt osztályra!
eszegfu
@Aki Én: Nekem nem jut eszembe elég jó jelző ehhez az iráshoz! Látod az ezekből a
cikkekből összeállitott könyvet szivesen megvenném, előre kifizetném!
Aki Én
@eszegfu: a többi is nagyon jó. Tökéletesen érzi a mai valóságot.

orditok.blog.hu/2015/03/02/szalka_gerenda_sosav
eszegfu
@Aki Én: Nincs ötleted hogyan tudnám elmenteni ezeket az irásokat?
dömdödöm
Választóik azért nem elégedettek mert több egyeztetést és lassabb döntést várnak . - Mondotta .
A választóik és ellenszavazóik a lopások -intézményesített korrupció ,a hétköznapi élet szétverését mellőző , piacgazdaság és demokrácia barát szabad Magyar élhető köztársaságot szeretnének .
colibri
Képes volt ma reggel megint beülni a rádió mikrofonja mögé, hogy az éteren keresztül szajkózza a saját hülyeségét? Még egy hét sem telt el az évértékelése óta, mit képzel ki a frászt érdekeli a sok baromságát nonstop hallgatni? Talán végre eljön az az idő, amikor a sok már sokká válik és az ellenkezőjét váltja ki, mint amit elérni szeretne!
sentinel216
Vegyék már el ettől a terhelttől a fapuskát, fakardot, szállítsák már le a (dakota) hintalóról, mert így állandóan csak a harcon jár az a kevés esze! Arra vigyázni, hogy zsírkréta, egyéb íróeszköz ne kerüljön a kezébe, mert megint összeirkál egy csomó baromságot és évet értékel az összeterelt szektája tagjainak! Ültessék rácsos ágyikóba, hogy meg ne lógjon, és le ne verjen valamit!
dömdödöm
vers idézet : Ismeretlen szerző .
Mikor lesz már vége mikor egy félkegyelműre hallgat saját népe .?
miazavalami
bele kell állni? Ha csak ez a baja, van elég jelentkező aki bele állítaná...:-)
bakegya
@Aki Én: ez valóban csőre töltött tartalom!-sokan kellene hogy olvassák és márc 15-én se ártana közre adni.
bakegya
Tökön mikor lövöd magad már vicctor???
Toby
A harc és ellenállás egyenes arányban növekszik a lopásotok és hűtlen kezelésetek pofátlanságával !

Orbánc !
Neked az épelméjűségért kell küzdened !
Linna
Végig sem olvastam. Mégis, mit gondol? Ki fog bármit is elhinni már? Nem kellett volna mindig úgy beszélni, hogy éppen milyen lábbal kelt fel reggel. Ha egyik napról a másikra tök ellenkező dolgokat beszélt éveken keresztül, akkor miért pont most higgyünk neki?
Ugyan már! Ennyi szót sem kellett volna ráfordítanom.
Stancika
Aki a nép akaratával szemben harcol, az ne legyen vezető. Éppen itt az ideje, hogy lapátra kerüljön, és számoljon el a vagyonnal amit szétosztottak,elsíboltak. Békében az emberek nem vágynak lövészárokba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.