A váci Madách Imre Gimnázium nyílt levélben írta meg a KLIK-nek, hogy nem hajlandó diákjait a március 15-ei állami ünnepségre küldeni, mert szerintük a rendezvény politikai színezetű. Ám ezzel úgy tűnik, magukra haragították Vác fideszes polgármesterét – írja a Kettős Mérce blog.

A blog információi szerint Fördős Attila, Vác Fidesz-KDNP-s polgármestere behívatta magához a gimnázium vezetőit és számon kérte rajtuk a "hazafias nevelést". Állítólag azt is meg akarta tudni, hogy pontosan ki írta az iskola KLIK-nek szóló nyílt levelét. Végül közölte, hogy ezek után ő többet nem hajlandó betenni a lábát az iskolába. Pedig a blog szerint idén lesz az iskolában a végzős fia ballagása.

A Kettős Mérce próbálta telefonon elérni a polgármestert, ám nem jártak sikerrel.

A Népszabadság korábban azt írta, tömegével intettek be az iskolák a Kliknek: 263 iskola jelezte, hogy nem kívánnak biodíszletet szolgáltatni az állami ünnepséghez. A legnagyobb visszhangot azonban a váci Madách gimnázium tantestületének válaszlevele keltette.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Fördős Attila ! Azzal.hogy nem teszi be a lábát a gimnáziumba úgy gondolom a gimnázium összes tanára és diákja határtalanul boldog lett. Az Ön előéletével még Vácra se tenném be a lábam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Kedves váciak...le kell ccarni ezt a majmot..oszt jó napot.
human
Hát az iskola nem fog sokat veszíteni :)
pbalage
Nahh... ennek a majomnak is csak azért lett feje, hogy tudja mire tenni a kalapot.
Anna Mária
Ez az a Fördős, akire Németországban egy rendezvényen, ahová díszvendégként hívták meg, úgy be volt szeszelve, hogy a parkoló autók között fekve találtak rá.
Igazán nem olyan nagy baj, ha nem fogja az iskolát látogatni. :)
Feraj49
Kár,hogy nem teszi be a lábát az iskolába a polgármester "úr". Pedig ráférne egy kis tanulás.Már csak azért is mert a "holtig tartó tanulás a " FIDESZ programja.
soljanka
Gratulálok a váciaknak. Jól választottak, büszkék lehetnek magukra meg a polgijukra.
vonotok
Fördős Attila ! Azzal.hogy nem teszi be a lábát a gimnáziumba úgy gondolom a gimnázium összes tanára és diákja határtalanul boldog lett. Az Ön előéletével még Vácra se tenném be a lábam.
ila51
Ha hallgattál volna , bölcs maradtál volna... szokta mondani nagyanyám
Clavigo
@Anna Mária: Meghoztuk a bürgermeistert,,hova támasszuk ?? :) :)
KERKA
Hú mekkora csalódás éri a tanárokat, hogy ez a bunkó be sem teszi a lábát. Sőt, egyenesen örülnek neki, ha még a ballagásra sem megy el. Nincs annál visszataszítóbb, mint amikor egy senkiházi előtt kell hajbókolni, mert az neki megjár.
No és persze az első sorban akar ülni az igazgató mellett, mert azt hiszi, hogy ő ott a díszvendég. Az agyáig nem jut el, hogy ő, mint szülő ment oda, tessék csak a széksorok mögött állni, mint a többi apukának.
micfild
@KERKA: Csak a fiát sajnálom. Ha olyan mint apu, akkor azért, ha meg másmilyen, akkor meg azért
kamazuka
Többé nem hajlandó betenni lábát az iskolába.
Biológia szertárban hamarosan a feje lesz alkoholban kiállítva rajta a felirat.Ajándék az ISIS-től.felirat alatt kihalóban levő ritka állatfaj.Magyar elitpolitikus!

Ezek azt hiszik a spanyolviaszt ők sz-ták.
Utasítom a lakosságot...Leváltani ezt a tetüt!
Azonnal!
KERKA
@micfild: ezek olyanok, mint a régi úri világból ittmaradt gerófok:))
bakurasz
@vonotok: Azért van Vácon egy olyan intézmény, ahova bemehetne a többivel együtt...
Dr. Felipe
Kemény kalap és krumpli orr csak ne nagyon szólogasson be senkinek. Senki nem szeretné hogy a gyereke biódíszlet legyen egy komcsi spicli besúgónak.
hetöndöe
Ezt a félkegyelműt kéne lefedni...örökre.
Aki Én
Hova lehet ezt még fokozni? Hogy fordulhat elő ilyen 2015-ben? Hát többek között elvileg az ilyenek miatt volt rendszerváltás. Még ha az iskola megtiltotta volna, hogy a diákok elmenjenek az ünnepségre, de nem, csak nem adták bérbe őket felszólításra. Hogy a bánatba meri számon kérni bárki, hogy a kölykömet miért nem adják bérbe ,,hamistapsolni"? Ennyit egy ,,független" vezetőről.
Hát persze, hogy ne pártvezérlésre menjen ki az ember, hanem ha akar, akkor tiszteletből, meggyőződésből. Meg hát a fidesz kormány óta március 15-én nem nemzeti ünnepi beszéd hallható, hanem egy megosztó kormánypropaganda.

Erről a volt MIÉP alelnökről van szó? www.hir24.hu/belfold/2013/03/12/legyurte-a-palinka-a-fideszes-polgarmestert/

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/judaspenz-es-skizofrenia-bajnai-embereert-lobbizott-a-vaci-fidesz-87155
coni
2012 nyarán a Badische Zeitung írt a "hazafias" Fördősről (Vác polgármesteréről) aki egy német testvérvárosi rendezvényen tökrészegen feküdt a parkoló autók között...

www.badische-zeitung.de/donaueschingen/auch-das-noch-x4bzxa6qx--61185345.html
kkalman
Kicsinyes bosszú, hogy nem teszi a lábát a gimnáziumba, Értelmi színvonala egy három éves gyerekével egyenlő.
ferii
Ahogy meg lett választva,ugyanúgy le is lehet lökni,ezt az elmebeteg nyomorékot...
bakegya
BEHIVATTA,BERENDELTE,ELŐÁLLÍTATTA...fidessnyikkhajék országimázst rajolnak!
Clavigo
Remélem ez a polgármesternek sem látszó kretén,,ott lesz családostól,biodiszletnek a csüngőhasú Besúgó mögött,,Jól jön a caalaaááádnak az a 800 ft / fő...Szervilis hulladék.
m.macskosz
@Mirabilis: tegnap, 19:29
Nagyon morbid dolog jutott eszembe,
hogy esetleg a biológiai szertárból...,
de inkább nem is mondtam semmit.
Levendula
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:E3xpmUBqRZQJ:index.hu/belfold/2010/08/25/a_kdnp-be_barikadoztak_el_magukat_a_kizart_fideszesek/+&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

"A korábbi MIÉP-alelnök Fördős Attila most is tagja a város képviselőtestületének, 2006-ban Fidesz-KDNP színekben indult polgármesterjelöltként, és alig 104 szavazattal, kevesebb mint egy százalékkal maradt alul a szocialista Bóth Jánossal szemben."
m.macskosz
@Levendula: Köszi a linket, de emiatt mégsem örülök:
Bábiné Szottfried Gabriella:
Pfúj.
A szakmája és a neme szégyene.
vonotok
@bakurasz: Mennyire igazad van. De van ott elég hely???
Bercifiu
Fördőd eftárs! Javaslom, hogy a sittről vezényelje ki az embereket. Szégyen, hogy visszaél az emberek bizalmával. egy polgármesternek nem az a dolga, hogy a besúgó főnökének agitációs dumájára toborozza az embereket.
Mi az, hogy behívatta? Mi ő. Egy nyalógép.
bakurasz
@vonotok: Majd legfeljebb egymásba ér a f@szuk! A francot se érdekli, hogy állva töltik le az életfogytiglant! :)
Levendula
@m.macskosz: Tényleg, rémlik valami. A bábiné szottyfried gabriella... ő mondta, hogy szégyellje magát, akinek nincs munkája?
Toby
Fördős-Szittyós megélheti Attila azért adhatna magára, mint a település első patkánya !
coni
@nusika: Az újévi videó többet elárul róla mint a a Badische Zeitung. Olvasni is alig tud, nemhogy beszélni.
Valami profi súgó gépre beruházhatna a párt.
Desischado
Mocsok patkány ez is, akárcsak a többi. Mit vártok tőle? Máskülönben, meg el a kezekkel a gyerekeinktől, férgek!
soljanka
Most, hogy itt ennyi kakit összehoztatok róla, még inkább gratulálni tudok a váciaknak.
Nincs ebben az országban semmi gond: az emberek megválasztják az évekig trókerkedő, sumákoló, nyilvánvalóan erőn felül gazdagodó, a szemük láttára kocsmázó, vagy asszonyverő pöcsöket polgármesternek.
Akkor ennyit érdemelnek. Háboroghatunk mi itt. Ha holnap kéne választani, akkor kedves honfitársaink megint erre a "kiváló bandára" szavazna, mert Gyurcsány, meg Bajnai, meg libák...
Nagy a sötétség a fejekben és ezt kiírtani nem lehet.
islander
Berúgott volna? Autóparkolóban fekve találták a fideszes polgármestert
Igencsak sajátos cikk jelent meg néhány hónapja a Badische Zeitung oldalán, a "Der Schlaf des Seligen" - osztotta meg a "leletet" az eztígyhogy blog. Az "Az igazak álma") címmel publikált írás szerint Vác kormánypárti polgármestere, Fördős Attila talán túlzottan is jól érezte magát a német testvérváros Donaueschingen egyik fesztiválján: a díszvendég politikust ugyanis a híradás szerint a közös pálinkázás után az autók között találták meg, édesdeden aludva. Az érintett szerint nem volt pálinka, ő pedig mindössze napozás közben aludt el egy füves gáton.
Immár harminc éve rendezik meg a németországi Baden-Württemberg tartományban az úgynevezett tartományi napokat, amelynek keretében mindig más és más város vagy városszövetség kap lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon - olvasható a blogon. (...) Az eseményre Fördős Attila váci polgármester mellett meghívást kapott a rendezvényre a városvezető felesége és egy további, három fős váci delegáció is.
A program bizonyosan sikeres és a testvérvárosok gyümölcsöző kapcsolatát illetően is eredményes volt. Érdekesség viszont, hogy az egyik helyi lap, a Badische Zeitung arról számolt be: a váci polgármester a parkolóban fejezte be az egyik estét. A "Der Schlaf des Seligen" című cikkükben arról írnak, hogy a fülledt nyári meleg és többek között az alkoholtartalmú baaremi különlegességek bizony olykor nehéz feladatok elé állítják az embert, Fördős Attilának pedig ez a program túlzottan is embertpróbálónak bizonyult. A német lap rövid tudósítása szerint a váci polgármester kitartóan üldögélt a wolterdingi sátorban a testvérvárosokból érkezett politikusokkal és barátaikkal együtt, közben pedig rendre a finom háztájiakat kóstolgatták. Éjfél előtt egy órával – írja a német cikk – a magyar polgármester viszont egyszerre csak eltűnt, felkutatására pedig végül egy kisebb német delegáció indult. A Badische Zeitung írása szerint a magyar díszvendéget végül Sigrid Zwetschke...
islander
EZ ÚGYS LÁTSZIK LEMARADT ! (pedig így kerek )
A Badische Zeitung írása szerint a magyar díszvendéget végül Sigrid Zwetschke önkormányzati képviselő és Martina Schneider, a városháza egyik munkatársa találta meg a parkolóban, amint az autók között feküdve békésen szunyókált. Vác első emberét végül kisbusszal szállították a „sokkal kényelmesebb” szállodai ágyba - olvasható a német lapban, illetve a történetet közlő blogban.
Az eset bekerült a Facebook "hírfolyamába" is, ahol az egyik megosztó ezzel egészítette ki a történetet: Igen, ő az a fideszes polgármester, aki megfeddte a tiltakozó váci iskola vezetőit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.