Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor elárulta és cserbenhagyta a magyar embereket, ezért távoznia kell tisztségéből. A párt szerint a miniszterelnök a felelős azoknak az embereknek a haláláért is, akik a Quaestor csődje után öngyilkosok lettek.

Lukács Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy szerinte a kormányfő Sopronban beismerő vallomást tett, amikor azt mondta, hogy ő utasította a többi között a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, hogy a brókercégekben levő kormányzati pénzeket vegyék ki, mert úgy tudja, a Buda-Cash brókerház csődje után újabb csődök fognak következni. Értékelése szerint a miniszterelnök gyakorlatilag azt mondta, tudott arról, hogy emberek tízezrei fognak csődbe menni, és ahelyett, hogy megvédte volna őket, egy szót sem szólt.

MSZP: Orbán Viktor mondjon le!

Lukács Zoltán szerint Orbán Viktor méltatlanná vált arra, amire az emberek megválasztották, méltatlan a miniszterelnöki posztra. Hozzátette: Orbán Viktor cserben hagyta a magyar embereket, nemcsak közjogi, hanem morális értelemben is felelős. Az MSZP-s képviselő szerint ugyanis

a kormányfő felelős azoknak az embereknek a haláláért, akik a Quaestor csődje után önkezükkel vetettek véget életüknek.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, a miniszterelnöknek ma egyetlen dolga lenne: "feláll, bocsánatot kér és elhúz a hatalomból", visszavonul a közélettől. A szocialista politikus szerint az is kiderült, hogy a KKM hazudott az ügyben, így Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újra bebizonyította, hogy alkalmatlan posztjára, ezért neki is távoznia kell. Emlékeztetett arra, hogy a KKM néhány órával ezelőtt még azt mondta, saját elemzői tanácsolták a pénz kivételét a Quaestorból.

Lukács Zoltán kitért arra, hogy továbbra is érvényben van 24 órás ultimátumuk, de az már nem a KKM-nek, hanem Orbán Viktornak szól, akitől várják, hogy hozza nyilvánosságra azokat az elemzéseket, amelyek a brókercégek összedőléséről szóltak.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szedjétek össze azokat, akiket ez a tetű banda tönkretett és irány tüntetni és
nem abbahagyni !!! Ne a parlamentben követeljétek, mert ez a cinikus aljadék banda
pofán röhög benneteket , meg emútnyócévezik ! Irány az utca !!! Szervezzétek meg !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Jogos kérés, nagyon időszerű lenne. Kár hogy az MSZP kicsinálta Bajnait aki képes lenne az országot újra talpra állítani.
nyanya001
Szedjétek össze azokat, akiket ez a tetű banda tönkretett és irány tüntetni és
nem abbahagyni !!! Ne a parlamentben követeljétek, mert ez a cinikus aljadék banda
pofán röhög benneteket , meg emútnyócévezik ! Irány az utca !!! Szervezzétek meg !
F_Viktor
Lukács, 2010 novembere óta ezt kellett volna folyamatosan hangoztatni, s nem csak a fityesz 2/3-os Parlamentjében, hanem ahogyan @nyanya001: írja, az utcákon, tereken is.
Mert már 2010 év végén kiderült, hogy Orbán cserbenhagyott 8 millió magyar embert!
JAJMÁR
Hangosabban! Nem kérni kell, követelni! Ebből a lájtos véleményezésből semmi nem lesz!
Sziszifusz
Ennyi világra szóló disznóság után még mindig nincs komoly ellenzéki lépés a kormány megbuktatására. Nyilatkozgatnak, nyilatkozgatnak, kérik Orbánt a lemondásra, de ez semmi, illetve nagyon kevés. Mintha igazából ennek a kormánynak nem is lenne ellenzéke, csupán impotens kispártok gyülekezete.
Ez nem lehet véletlen ! Elgondolkodtató !
dr. prédikátor
dr. prédikátor
Hát kérem ez ma Magyarország!!! Ilyen g...ci miniszterelnöke van az országnak!!!Ez a szemét és bandája tudott mindenről a zselés meg a szopkin viktor egymást hazudtolja!!!És ami ebben az egész katyvaszban a legborzasztóbb hogy az emberek csak csodálkoznak és asszisztálnak hozzá!!!Most miért nem vonulnak az utcára tüntetni a kormány és bandája ellen???Miért nem zavarják már el ezt a tolvaj bandát???
Tetszik2 Válasz erre Jelentem ma, 15:14 Már itt ugyanezt leirtam!!!Nincs az országnak egy normális ellenzéke!!!
julius68
Egyetértek a kommentelőkkel! Legfőbb ideje, hogy az ellenzék (-jobbik) végre abbahagyja a totyorgást, nyüszögést és rászánja magát egy ütősebb lépésre. Amúgy mintha ez lenne a dolguk...
boldog nyugdíjas
@nyanya001: inkábbegyből a parlamenthez, munkaidőben, amikor bent vannak, és követelni, hogy jöjjön ki és hallgassa meg a tömeget
bakurasz
@coni: Mint az kiderült, Bajnai alatt javulásnak indultak a dolgok. Persze nem gyorsan, úgy sosem megy!És még messze nem látványosan, ezért tudta a Csüngőhasú bandája félreordítani az útból. Minden ideje ráment a miniszterelnöksége alatt. Abból a szarból, amit a FideSS csinált, talán négy év alatt ha sikerülne neki némi javulást elérni! A magyar közvélemény már egy év után köpködné! Hülye lenne belevágni!
Toby
...és orbánc lemondott a felszólításra reagálva !Én meg nem tudom abbahagyni a röhögést...na, mostmár G**isztánban félre kell tenni a kesztűs kezeket és valami hathatósabb módszerekkel kell elmagyarázni, hogy mennyire helytelen ez a sok patkánykodás, amit művelnek !
rugacs
S lám a jövő miniszterelnöke: Lukács Zoltán - mszp!! :-)))
Na ismét jót röhögtem! :-DDD
Hiszen ő a maga módján inkább hagyta volna veszni a lóvét, van itt nép elég, aki majd újra összedobja nekik a milliárdokat!!!
És látszik is az erőlködés azon a nagy buta fején, ahogyan igyekszik megmagyarázni, miért is mondjon le O.V.!!
Persze egyes rétegeknek ez tökéletesen megteszi, hiszen a hozzá hasonló ábrázatúak vezették őket közel 50 évig orruknál fogva!!
Desischado
@julius68: Bocsi, téves lájk! Még hogy a jobbik?! Az égiek mentsenek meg tőlük! Amúgy Lukácsnak igaza van, de ezt nem kérni kéne, és sokkal keményebben kéne fellépni! Majd a vezír önként távozik?! Röhögnöm kell! Majd ha piros hó hullik nyáron, még akkor sem! El kell az egész bandájával együtt zavarni!
rugacs
Mint utólag kiderült, anno Gyurcsány és társai (mszp) is tudta, hogy a devizahitelekben érdekelt lakosság is óriásit fog bukni, még sem figyelmeztettek senkit sem!!
Azért feltételezhető, hogy a Quaestor botrányban lényegesen kevesebb ember érintett lényegesen kevesebb összeggel (ugyan nekik ez nem vígasz), de anno sem Fletó sem az mszp egy fillérrel sem járult hozzá a devizahitelesek kárrendezéséhez!!
Így talán joggal várható el, hogy Lukács úrtól és pártjától is azt várják az emberek, hogy fogja be és húzzon el a jó b...s francba, miután a teljes vagyonukat beadták a közösbe kártalanítás gyanánt!!!
Sziszifusz
@rugacs: 00:48
Igazad van ! Kussoljon mindenki aki "szeretett" a vezér és potentátjai hibáit sőt mi több bűneit szóvá teszi, vagy ilyen szándékai vannak.
Itt, ha felelősségről van szó, akkor csak a 2002-2010 közti időszakban regnáló vezetők közül lehet válogatni.
A maiakat ne bántsa senki. Ők hibátlanok, sérthetetlenek. Felsőbb rendűek és ez jogszerűvé teszi minden cselekedetüket.
julius68
@Desischado: Talán elkerülte a figyelmedet a mínusz (-) jel a jobbik szó előtt.
JAJMÁR
@rugacs: 00:37 Mondd csak, ov figyelmeztetésére még hány minisztérium melyik brókercégtől vette gyorsan ki a pénzt? (Mert ő "csak" egy általános, mindegyiknek szóló utasítást adott, ugye?)
Az a gyanúm, hogy ez az egy volt. A másik, hogy a "kisgyerek" sokat tudhat, mert nagyon mentegeti.
Ha viszont valóban a me. tudtával helyezte el bóvlikötvényekbe a külügy az emberek pénzét, - annak a kormánynak a tudtával, aki "tőzsdézés" vádjával illeti évek óta a magánnyugdíjpénztárakat - és ezt még törvény is tiltja, már ez probléma. A másik, hogy visszaélt a kivételes helyzetével és bennfentes információval. A sokadik, hogy a Tarsoly Csaba még mindig itt flangál közöttünk, és tisztségét adja veszi, pedig acsalás nyilvánvaló, a csaló bank vezérét ilyenkor nem szokás "dolgozni" hagyni. Hacsak... és itt már nem folytatom.
poéta
"...sehonnai bitang ember, ki most ha kell halni nem mer. Kinek drágább rongy élete mint a haza becsülete..."
verőce21
Az Orbán mondjon le, És Matolcsy is mondjon le! Mert ha még mindig egy S-el kezdődő és imor-ral végződő nevű ember lenne a jegybankelnök, akkor a magas kamatok miatt 1500 milliárd forint áramlana ki az országból az Uniós és más befektetők zsebébe. És ez nagyon hiányzik azoknak onnan!
Tényfeltáró
@rugacs: Hol volt 2006-ban devizahiteles probléma? Ki és mit oldott meg azóta? Látott már valaki valamilyen eredményt? Milyen árfolyamok voltak 2010 előtt, és ki döntötte be a forintot?
Tényfeltáró
@verőce21: A 3000 milliárd manyup vajon kinek a zsebébe vándorolt?
rugacs
@Tényfeltáró: A devizahiteles probléma nem 2006-ban robbant ki. Hogy ki és mit oldott meg, arról az érdekelteket kellene megkérdezni. Valaki már látott eredményt, mert ismereteim szerint már többen kaptak vissza pénzt. Hogy milyen árfolyamok voltak 2010 előtt, azt a neten meg tudod nézni. Leginkább az Unio döntötte be a forintot. És azért, hogy kitoljon velünk mert nem az ő előírásait követte a kormány. Ha figyelted a történéseket, láthattad volna, mire hogyan reagáltak. Ezért is vagyok azon a véleményen, nem lett volna szabad ekkora függőséget kialakítani velük!
Régen is meg tudtunk állni a saját lábunkon, most sem szabadna mindent tőlük várni. Az egy elhibázott döntés volt, hogy beléptünk az Unióba. Függetlenül attól, hogy én is erre szavaztam, de akkor még jó ötletnek tűnt. Azt viszont szerintem nem sokan sejtették, hogy mi lesz belőle! Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy majd olyan előírások lesznek, amelyek szétcincálják az ország gazdaságát. Hogy lesznek betarthatatlan kötelezettségek, de a legfontosabb az eszükbe sem jut: hogy ugyanazért a munkáért az Unión belül mindenhol ugyanazt a fizetést adják!!!
Ez lenne a legfontosabb, meg az, hogy ha már nincsenek vámok, akkor a termékek árai is azonosak legyenek. Mert ugyan azt mivel lehet magyarázni, hogy Ausztriában az élelmiszerek árai lényegesen alacsonyabbak, mint nálunk? És egy ottani eladó a háromszorosát keresi annak, mint ugyanazon cég magyar üzletében?!
Milyen jogegyenlőségről beszélhetünk, ha pont a legfontosabb tényezőkben nincs semmi egyezés?!
A manyup meg a fletó által felvett hitelek kiegyenlítésére ment el. Illetve egy részükre, hiszen a 3ezer nem fedezheti a 20 ezret, legfeljebb csak a töredékét. Ha már tényfeltárásról van szó...
rugacs
@Sziszifusz: Ez is egy vélemény. Én nem így gondolom, nem is ezt mondtam. Hanem azt, hogy elég furcsán veszi ki magát az, hogy annak a legnagyobb a pofája, aki miatt itt tartunk, s miközben a kormány évek óta az ő mocskukat takarítja, addig ő arról papol, hogy mit nem tesz a kormány!
Ha olyan nagy felelősséget érez a lakosság iránt, vissza fizethetnék az általuk felvett és elsíbolt 20 ezer milliárdot! Rögtön javulhatna a 3 millió szegény sorsa. De az a baj, hogy őket is csak addig érdekli a téma, amíg ellenzékben vannak.
Mivel azonban már megtapasztaltuk, milyen "emberséges" a maszopos kormány, én nem sírnám őket vissza!
rugacs
@JAJMÁR: Ha ilyen dolgokra vagy kíváncsi, nézd a tévét, hallgasd a rádiót. Én sosem foglalkoztam sem brókerekkel, sem államkötvényekkel, sem hasonlókkal.
De azt tudom, bróker kezébe pénzt tutira nem adnék!
Láttam egy riportban, hogy egy nő azt mondta, ment kivenni a pénzét, de egy bróker azt mondta, jöjjön vissza inkább holnap. De másnap már kitört a botrány és be sem engedték...
Na én azt a brókert lincselném meg, aki ily módon szólt bele mások életébe!
Sziszifusz
@rugacs: 01:41
Az lehet, hogy a Fidesz takarította az előző kormányok mocskát, de most már ott tartunk, hogy ezek a korábbiak egérszarnyi helyett, elefántnyi mocskot halmoztak össze.
Itt már régen nem a "maszopos" Gyurcsányiról vagy "libás" Bajnairól van szó.
Ha nem vetted volna észre naponta újabb és újabb súlyos bűncselekmények gyanúja válik ismertté.
Az MSZP-től kezdve a Jobbik-ig bezárólag, az összes kormányon kívüli párt harsogja, hogy a jelenlegi kormány milyen gaztetteket követ el. Nagyságrendekkel nagyobbakat mit az összes többi előző.
Egy gerinces kormány esetén, az érintettek, már régen tudták volna volna kötelességüket és lemondtak volna. Ezek nem teszik, mert távozásuk esetén nem lenne aki eltusolná az ügyeket, és akkor jönne a börtön. Ez egyébként előbb
utóbb bekövetkezik.
Egyébként az a véleményem, hogy az ősök bűnei nem jogosítják fel az utódokat újabb bűnök elkövetésére.
kamazuka
Milyen gyorsan felejt az MSZP?
Úgy fölvenni IMF hitelt,hogy azt a következő kormány ne tudja visszafizetni,és még kűlföldről fúrjuk is.No ez a kommunista hazafiság!
Rohadjon meg az összes vörös tetü.
A narancsos csíráknak meg leáldozott.Konzultáció a net adóról elbukott,nosza tömjük meg a költségvetést!
Ezek nem jobb és balolda?
Ezek sumákban falazzák egymés csibészségeit.
Jelszavuk is az,hogy bűnszövetségben az ellenzékkel!
JAJMÁR
@rugacs: 01:49 Nem értem, hogy az egyébként értelmesnek látszó emberek miért ragaszkodnak a nyilvánvalóan hamis elképzeléseikhez! Talán ideológiai okokból, de hát hol van itt az ideológia? Ez már rég nem ideológiai alapon működik. Akkor ugyanis én boldogan lennék - és vagyok - keresztény, meg konzervatív, de nem látod, mivé silányultak ezek az értékek? Ezek, akik ott fönt hirdetik, visszaélnek vele és rombolják.
Nem magyarázom tovább, hogy mitől elfogadhatatlan az állam részéről, és a vezér részéről ez a hozzáállás, mert szerintem érted. Csak nem tudod elfogadni, hogy így van.
verőce21
@Tényfeltáró: (22:58) A nyugdíjasok zsebébe vándorolt! Mert így tudta a kormány biztosítani a nyugellátások folyamatosságát. Hájszen Bajnai már megszüntette a 13. havi ellátás fizetését is.

De gondolj arra, mi lett volna a MANYUP-osok pénzével, "kinek a zsebébe vándorol", ha a brókercégek kezelik továbbra is az egyéni befizetések 30-50%-át?
JAJMÁR
@verőce21: Üdv a fedélzeten. Egészség rendben? Szőlő telepítve?
Hellcat
Nézdmár előkerültek a fideszseggnyaló droidok...tény, hogy ez az szoci megnyilvánulás szánalmas de azért örültem volna nektek a fideszmutyizós cikkeknél is...ott érdekes mód nem volt ekkora a pofátok! Egyre több szál vezet a fideszmaffiához brókerbotrány ügyben...ott bezzeg nagy kussban voltatok.
Hellcat
Egy kis bónusz :D
A Quaestor-ügyben számos kérdés merül fel, de a szerepek mindenesetre tisztulnak: Tarsoly az offshore-hátterű cégcsoporton keresztül úgy tűnik százmilliárdos nagyságrendben károsította meg ügyfeleit. Matolcsy és unortodox felügyelete az elmúlt évben is többször tartott vizsgálatot a cégnél, ahol annyira rendben találtak mindent, hogy még azt a kötvénykibocsátásukat is engedélyezték, amely most része a csalásnak.
Szijjártó ezer szálon kötődik a bukott tőzsdeguruhoz, a keleti nyitástól a letelepedési-államkötvény bizniszig mindenben benne volt Tarsoly keze. Szijjártó minisztériuma még a közpénzt is Tarsolynál parkoltatta. A botrány egészen Orbánig ért, aki elismerte, hogy ő adott utasítást a közpénz kivételére a Quaestorból. Ezzel viszont felmerül a bennfentes kereskedés gyanúja. Két dologban biztosnak lehet lenni: a legtöbb kisbefektető sosem fogja viszont látni a pénzét, a kormány pedig nem fogja elismerni a felelősségét.
Via Ténytár
coni
Milyen sűrűn cseréli a Fidesz a propagandaanyagot? Tarsoly azért sikkasztott 200 Milliárdot mert 2009-ben IMF hitelt vettünk fel.
Szóljatok ha valamit félreértettem!
verőce21
@JAJMÁR: (13:14) Máshol elolvashatod, milyen elfoglaltságom van mostanában.
JAJMÁR
@verőce21: 18:31 Nem érek rá keresgélni.
verőce21
@JAJMÁR: (18:31) Te bajod, ha csak piszkálódásra futja! :)

("Tíz napja vendégeskedik nálunk is három kanadai kislány (15,17,21), én sem merem őket sehova egyedül elengedni.")
propeller.hu/szorakozas/3082323-egy-budapesti-parkbol-tunt-el-ket#c1299576
kukac50
A Fidesznek nem engedtétek a magánnyugdíj még megmaradt részét elvinni, pénz kell
Nekik, a megtakarításokat veszik el.
JAJMÁR
@verőce21: 13:38 Nálunk nem vendégeskedik senki, én vendégeskedtem máshol. Nem piszkálódásnak szántam, tényleg azt hittem, hogy munkával töltötted a múlt hetet. Bocs :)))
Én sem merném egyedül elengedni a rám bízott vendégeket, akármit is állít a "statisztika" a közbiztonságról. Gondolom, látták már a Várkert Bazárt, a Parlamentet és a Kossuth teret a vendégek, ... és az operába is el kell vinni őket :) Jó szórakozást :)
verőce21
@JAJMÁR: (22:13) Színházban is voltunk természetesen, de ma este is a házi koncertjüket hallgattam, mert azontúl, hogy rendkívül csinosak, feltűnően öltözködnek, még fergetegesen zongoráznak is!
JAJMÁR
@verőce21: 22_41 Remélem azért éjjel alszanak :) Nyugodalmas jóéjszakát kívánok :),
verőce21
@JAJMÁR: (23:06) Nem mondhatnám, hogy éjjel alszanak, nyolc óra időátállás tudod...
Éjjel fél háromig kártyáztak és rommá verték a gyerekeimet a hatalmas memóriájukkal. :)
JAJMÁR
@verőce21: 09:05 Hú, ebből 3 nap is sok, nem 10 :)
(Megvizsgáltad, egyáltalán tüdővel lélegeznek? )
verőce21
@JAJMÁR: És még hátra van majd két hét! Most sikerült néhány napra átvitetnem őket az egyik fiammal Bécsbe, így kis levegőhöz jutunk. :)
m.macskosz
@verőce21: március 27., 12:12
Sikerült önmagadat is alulmúlnod...
...ez nem csekély teljesítmény. .(
karma1
@julius68: A jobbik NEM ellenzek, csak - makjukra - egy olyan gyulevesz tarsasag, aki meg nem fert hozza a husosfazekhoz, nem ert ra megszedni magat.

Barmikor hajlandok lennenek osszeborulni orbannal, kiturva a kdnp-t, de ez utobbi, nem letezo partocska valami olyat tudhat a vezirrol, hogy egyenlore a jobbik nem johet szamitasba koalicios partnerkent.
karma1
@julius68: Bocs, de en is GONDOLATJELNEK veltem,... Akkor ezer bocs, meg egy anyamedve...:o))))
karma1
@verőce21: Miert, nem tudnak magyarul? Akkor ne is engedd, mert a magyarok nem tudnak angolul. Sz@r helyzet ...:o((
verőce21
@karma1: (11:48) Egy szót sem beszélnek magyarul. Számukra viszont természetes, ha valaki beszél angolul. :)
verőce21
Itt az egyik kis vendégünk. Hát lehet ezeket egyedül elengedni valahová?

youtu.be/9BklU1B2w6k
@JAJMÁR: @karma1:
JAJMÁR
@verőce21: 15:01 Nagyon helyes, hasonlít rám egyébként - nekem is van 2 kezem és 2 lábam -, és ez az egyik kedvenc musicalem :)
verőce21
@JAJMÁR: (18:20) Ráadásul Téged egyedül is el lehet engedni?
(Szájkosárral) :)
JAJMÁR
@verőce21: 19:07 Igen, elmúltam már 20 éves, 2x is, de ennek is megvan az előnye: már el mernek engedni egyedül is, és még el mernek engedni egyedül is. Nincs szükségem se fiatal fiúk, se fiatal lánykák kíséretére :D
(Milyen szájkosár? Nem harapok meg mindenkit válogatás nélkül :))
verőce21
@JAJMÁR: (18:20) Az viszont jó, hogy ez a kedvenc musicaled!
(Fölösleges is hasonlatot keresni. Ők nem is Madame és nem is Butterfly.) :)
JAJMÁR
@verőce21: 21:56 Időnként egész jó humorod van, de az iróniát nem érzed.
verőce21
@JAJMÁR: (22:16) Jaj már, ismét ez a másikra mutogatás... Azt hiszem, az iróniát Te nem értetted! Majd bele fulladoztál a 21:01 válaszodban. :)
JAJMÁR
@JAJMÁR: 13:23 Nem szokásom másokra mutogatni. A hasonlóság - "nekem is van két kezem és két lábam" pusztán csak ennyi, nem értetted meg, hogy ironikusan írtam, ugye? (és magam felé, még ha ezt végképp nem is érted, hogy lehetséges ilyen!) Attól kezdve folyamatosan meg akarsz bántani, de amikor Te kapod, megsértődsz :)
A zongorajátékról nekem nem Puccini: Pillangókisasszony, hanem ez -link- jutott eszembe, ha nem ezt játszotta, Mea Culpa, tévedtem :).
Nagyon "bírom" a Kalapács erős, szenvedélyes, férfias hangját :)
(Aztán, hogy ki kicsoda, Madame, Butterfly, vagy a fantom.. nem tudom, Te ki vagy?)
www.youtube.com/watch?vO2hrqnlcXEc=
JAJMÁR
@verőce21: Eggyel följebb kattinthattam, de nekem szántam a 21:07. hsz.-t!
verőce21
@JAJMÁR: Én már tényleg ki vagyok. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.