A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy vasárnap tilos legyen vadászni – jelentette be a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy így a vasárnap nemcsak az emberek, hanem az állatállomány számára is a pihenés napját jelentené.

Gréczy Zsolt arra hivatkozott, hogy a KDNP nyomására elfogadták a boltbezárásról szóló törvényt, ezért már a második olyan napot érik meg a magyar polgárok, amikor nem ők döntik el, hogy mit szeretnének csinálni.

A döntés meghozatalakor a kormány a családok együtt töltött idejére hivatkozott, pedig a tökéletes családi együttlét eszményét leginkább Semjén Zsolt, a KDNP elnökének "úri hóbortja" fenyegeti igazán – jelentette ki. A DK azt szeretné, ha a vasárnapi pihenés az emberek mellett kiterjedne az állatokra is, amelyek

szintén élelmet szeretnének szerezni és "családjukkal, gyermekeikkel, fiókáikkal szeretnék tölteni a hétvégét".

Gréczy Zsolt azt mondta, tisztában vannak azzal, hogy a vasárnapi vadászat megtiltása érzékenyen érintene bizonyos kormánytagokat, például Semjén Zsoltot vagy Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, de az, hogy "az ő úri hóbortjukra vonatkozik ez a törvényjavaslat, nyilván a véletlen műve". A tervezet ugyanakkor tartalmazza, hogy évente egyszer nekik is lehetőségük lenne vasárnap vadászni, ha azt 15 nappal korábban előre jelzik az illetékes hatóságnak.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@wagabund: Szerintem jogos, eppen ilyen abszurd a boltbezaras otlete is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
nabaszki... ezt nem vártam a DK-tól... ez már bizony orvosi eset.
Yoda69
@wagabund: Szerintem jogos, eppen ilyen abszurd a boltbezaras otlete is.
nyanya001
@wagabund: De az is, hogy trafikba nem kapható csoki, de pia az dögivel !
Csizmás Kond
...ezeknek csak hatott a pihenés...pihent agyként kezdtek viselkedni.
...azért ha vásárolni akarnak mehetnek a kis-üzletbe...vagy nekik az túl alacsony minőségű ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Te meg ugy latszik nem pihented ki magad, es nem erted a parhuzamot.
Csizmás Kond
@Yoda69: Párhozamot csak hasonlók között lehet húzni, Az ilyen hasonlat ...nem is találok megfelelő jelzőt.
A vadászatnak amúgy megvan a maga tilalma és ideje...és soha senki nem próbálta azt másvalamivel összekutyulni.
lópicigáspár
Maximálisan támogatom! Legalább nem arra kell vasárnap hajnalban ébrednem, hogy 100 méterre lövöldöznek a kedves vadászaink!!
Yoda69
@Csizmás Kond: Ismered a szot: abszurditas? Ha nem nezd meg az ertelmezo keziszotarban.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Nem érted a párhuzamot mi? Ekkora aggyal el is hiszem.
Akkor lefordítom neked.
Tömjénék kitalálták a vasárnapi bolt bezárást, a DK meg kitalálta hogy tömjénék ne tudjanak vasárnap vadászni. Ennyi. Itt a párhuzam de tudom hogy ez te nem is érted ilyen csökött aggyal.
KERKA
ha abszurd, hát legyen totálisan az! Tessék otthon lenni a családdal mindenkinek. ne tessék urizálni, piálni, zabálni, tessék elvinni a gyerekeket a zöldbe, nyílnak az erdei virágok, szagolgatni tessék.Nem leszedni, mert tönkre megy. Lehajolni és szagolni.
Ma délelőtti abszurd helyzet: csörög a mobil, délután vendégek jönnek. Nekem csak fekete kenyerem van itthon, azt nem adhatom a vendégeknek. Az uram azonnal elment a nyitvalévő Picipó kenyér szaküzletbe. Mondtam neki hozzon valami üdítőt is. Ez csak elképzelés. Üdítőt árusítani vasárnap tilos. Nem is hozott. Semmi probléma, vagy isznak a gyerekek is pálinkát, vagy jó lesz a csapvíz. Agyrém a magasfokon! A hétvégi családi együttlét megjár az őzikéknek és a disznóknak is!
Csizmás Kond
@lópicigáspár: ...csak nem a bokorban alszol ?
Senara
Nem kell Tömjént és Lézert felhozni kedves DK ! Vasárnap a családé MINT TUDJUK mert ez volt bezárásra az érv , reggel mise , délben mise és este mese ... rizsacsökkentés , jobban élünk , oda figyelünk a közpénzre .stb
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: nagyokos az nagyokos...ennyi erővel meg lehet tiltani a kefélést is, vagy akármit. Amúgy egy nagyokos ha már ennyire nagyokos akkor azt is kéne tudja , hogy a vásárlás nincs megtíltva...na de mindent nem kell megérteni csak azt amit előírnak...
Csizmás Kond
Amúgy ha már tíltunk akkor a szombati nyitvatartást meg alkalmazotti kiszolgálást is meg lehetne tiltani...csak azok nyitnak vasárnap aki maga szolgál ki...ez mondjuk inkább passzolna a dékához...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Azt hol írtam hogy meg van tiltva a vásárlás? Én bolt bezárásról írtam te ostoba. Megint nem tudod értelmezni amit írok, na de mindent nem kell megérteni csak azt amit előírnak... bár még az is nehezen megy neked.
lópicigáspár
@Csizmás Kond: Közel jársz, de maradok az ágyamnál! :-)
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: ..én pl megtiltanám az agyamenteknek a vasárnapi szófosást...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Ahha és gondolom te leszel az aki meghatározza hogy ki lesz az agyament. Ügyes, akár még szíjj-ártó is lehet belőled vagy Orgován Béla.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: ahol én tiltok ott én döntök...
simmering73
Politikusokra lehessen vadászni egész évben.
mindenes46
@lópicigáspár: ...én biztos,hogy tetvest írtam volna !
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 12:47

Képzeld el, én meg olyan elvetemült vagyok, ha kizártak a plázából, engedjenek be az erdőbe sétálni vasárnap délután!
Bercifiu
Semmi Zsóti! Azzal az okos fejeddel remélem felfogtad, hogy nem csak a vadászat, hanem a lovaglás is tilos lesz vasárnap. Ezeknek az értelmes állatoknak is joga van pihenni, nem pedig egy buzernyák kedvére ügetni.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...szerintem beengednek...de a helyedben vigyáznék mert ott rókák is járnak...:)
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 14:27
Vadászatkor nem hiszem, bár volt már olyan, hogy elfelejtették kitenni a táblát!
Ahol én járok, ott nem rókák vannak, hanem vaddisznók. Azok miatt meg nem kell az erdőbe menni, mert bejönnek a kertbe maguktól is!
De ők éjjel járnak, esetleg hajnalban a korai HÉV-hez tartók találkoznak velük!
Levendula
... a SZALONKÁRA pedig csak szita-szita pénteken lehessen vadászni, vagy dobszerdán, esetleg szerelemcsütörtökön...
KERKA
@Levendula: a szerelem csütörtök az nem jó, mert a keresztényi erkölcs szerint szerdán és szombaton kell a házasélet szentségének áldozni. Mindegy, hogy van vágy vagy nincs vágy, a szerda a tuti.
nezelodo
Na a keresztényvadászok most aztán megorrolnak a Fletóra! Egyébként nincs nagy véleményem ezekről a "keményen dolgozó kisemberekről, akik vadászgatnak", és terepjáróból lövik a védett, útszéli fákon figyelő egerészölyveket. Mert ugye az nem baj, ha négyzetméterenként 60-80 pocokluk számolható pl a lucernásokban, vagy a polgink sírja körül. Ezeket a kártevőket nem viszi el a kárpátaljai vodka.
Kongo
"A DK azt szeretné, ha a vasárnapi pihenés az emberek mellett kiterjedne az állatokra is,"
Marhaság. Inkább a hajtókra kellene gondolni, akiknek az úri passzió miatt vasárnap is kell dolgozni.
A vadász urak nem szoktak vasárnap vásárolni (ők étteremben étkeznek), de őket is rá kellene venni, hogy vasárnap, amikor mindenki otthon van, ők is a családdal legyenek.
gulyasgyula
@Csizmás Kond: Mi a baj ezzel a vasárnapi zárvatartással ??..Az aszony a gyerek nem szórja a pénz. Nyugotan lehet sörözni ,tvézni, internetezni .horgászni , aludni ..Üres ,vagy félig üres zsebbel a plázába szájtátva nézelődni , bóvli árukra szóni a pénz ..Irjátok már meg mi volt olyan jó a vasárnapi bámészkodásba , ne haljak már meg bután ??
Desischado
@simmering73: Támogatom! Ha rájuk lehet vadászni, akkor még hétköznap is engedélyezném, és mindenkor!
Amúgy meg ez a két tetű vadásszon egymásra, ne az ártatlan állatokra!
kukac50
A politikusoknak is legyen kötelező a családjukkal tölteni a vasárnapot,ne vadászhassanak,ne utazhassanak külföldre tárgyalni vagy a szeretőjükkel vasárnap.
KERKA
@gulyasgyula: 22.03 Tipikusan férfi szemmel nézed a világot. Az asszony meg a gyerek ne menjen a plázába, mert csak a pénzt szórja.
Ellenben neked, de csak neked marha jó sorod, illetve söröd van, és ez a lényeg. Meg az, hogy tudjál internetezni, horgászni, nagyokat aludni. Persze, ez csakis neked dukál.
Még jó, hogy nem kell lábújhegyen osonni a lakásban, mert apuka fáradt, aludni akar. Hiányolom, hogy TE MIT TENNÉL a családodért vasárnap??? mert erről nem írtál!!.
Bercifiu
@KERKA: És a szomszédasszonnyal mikor lehet?
dömdödöm
szüntessük meg a vasárnapot ! szombat után legyen hétfő :-)
Toby
Így van, a hetedik napon ne lehessen fegyverek dörgésével felverni a vidék csendjét és legyen védett szárnyas a fácán, továbbá Tömjén Parazita Zsót ne kínozhassa a lovak hátát, üljön birkára, azzal megértik egymást !
Bercifiu
@Kongo: Ha nincs vadászat, nincs hajtó, tele a kocsma.
KERKA
@Bercifiu: 16.31 Bármikor. Arról nem szól a keresztényi szextanácsadó. Csak küldjétek el a szomszédot minél messzebbre, ne lábatlankodjék körülöttetek:))
Csizmás Kond
@gulyasgyula: Épp ezt akartam elmagyarázni, csak nem tudtam ilyen tökösen kifejezni ...:)
gulyasgyula
@KERKA: Én hétköznap vasárnap dolgozom a családomért ha a körülmények úgy kiváják .Én csak egy nyugdijas szakmunkás vagyok a fiam is szakmunkás az unokám még iskolások de már saját kertes házuk van és jobban ismerik a Horvát tengerpartot mint a Balatont, de vasárnap plázázni nem járunk ..Mégis a család minden tagja megtalálja a vasárnapi kikapcsolódássát ,szórakozását .Nem A VÁSÁRLÁS AZ EGYETLEN SZÓRAKOZÁS ,RÁADÁSUL DRÁGA IS ..Ird meg Te hogy mit csinéltok vasárnap , én a család örömére szeretek főzni ..
verum
Tele a hócipőm a kötelező vasárnapi pihenő miatt.
Isten rendelése a szombat - ez miért jelent kevesebbet a kereszténydemokratáknak?
Sőt, az Istenben hívőknek?
A világi törvény miért kötelezőbb, mint Isten törvénye?
KERKA
@gulyasgyula: 19.16 Remek fickó vagy Gyula csak így tovább. A plázába én sem járok, sőt vasárnap is csak a friss péksüteményért megyek át a boltba. Tudod, nem is ezzel van baj, hanem maga az elv amiért ezt bevezették, na az sántít nagyon.
És tudod még az is piszkál, hogy volt egy lehetőség, amit a lakosság kapott, egy életszínvonal, hogy akkor és ott vásárol amikor tud/akar. Ezzel mintegy utolérjük a piszkos nyugatot( majdnem). Ezt ne akarja a kormány megváltoztatni, ne akarjon rendelettel megtiltani olyant, amit már egyszer elértünk.
Röhejes volt, hogy Ausztriába mentünk Gorenjét venni, mert nekünk nem volt. Most van áruházunk, van gorenje, és van vásárló erő.( pénz)
A kormány ne szabja meg, hogy a magyar családok mit csináljanak vasárnap, ez már had legyen a mi szabadságunk.
Nagyon átlátszó ez az indok, hogy legyen együtt a család, vagy az, hogy minél kevesebb ember dolgozzon vasárnap. Aki rá van szorulva, vagy olyanok a munkaviszony körülményei, ( mint az én férjemé) az vasárnap is fog dolgozni.
Ha egy fiatal anyuka 2 gyerekes, de kap 70 ezer nettót egy boltban, az vasárnap is be fog menni, mert szüksége van arra a 10 ezer ft-ra. Remélem érthető voltam.
JAJMÁR
@gulyasgyula: Szerencsés ember vagy, hogy ilyen szakmát választottál, aztán a fiad is, és majd ugye az unokák is, hiszen ez az "Isten lába". Vasárnap pedig csak a pihenés, a horgászás, meg a sörözés... - gondolom azt az asszony meghozza addigra neked, hazacipeli szombaton ugye? Szépen elintéz mindent, neked csak a pihenés..

Képzeld, vannak olyan férfiak, akik részt vesznek a család életében, és akár minden vasárnap, vagy ha úgy adódik havonta, vagy fél évente.. a nagyobb bevásárlásban segítenek. Esetleg közösen választják ki (nem a lisztre és cukorra gondolok, de pl. egy télikabátra, vagy hűtőgépre. Ezt rossznak gondolni ostobaság. A boltbezárás pedig egy hülyeség.

Nekem máris van egy kellemetlen tapasztalatom, mert rábeszéltem a férfiembert, hogy vegyük meg a faanyagot - mindig kitalálok valamit - a legújabb ötletemhez, mert ő jobban tudja milyen kell. (Rétegelt lemez, meg bútorlap, meg ilyenek...) Nem jött össze, a Praktiker nem nyitott ki Húsvét előtti vasárnap sem :( és nem találtunk nyitva egyetlen lerakatot sem.
Hurrá! Éljen a pihenés!
JAJMÁR
A vadászat meg egyáltalán legyen tilos mindig, de legalább a sportvadászat!
wagabund
Gyurcsány azt mondta, iróniának szánták ezt a vasárnap ne vadásszunk című ötletet...

...hát mit mondjak...hülye vicc volt...már azt hittem ennyire nagy a baj a DK-nál...
gulyasgyula
@KERKA: Érthető voltál és egyet is értenék veled csak hogy a boltosok nem müszakba járásra szerződtek ,hanem rájuk kényszeritették ..Én majdnem 30 évig müszakoztam az olajiparban mert jól megfizettek és én választottam ..A boltosoknak / a feleségem is az volt / levették a munkaidejüket és a bérüket 7-órára ,munkaidő keretbe dolgoztatták őket havi 68000 ft-ért. Igy vasánapi pótlék alig volt 2000-3000 ft a 4 -órás beugrós dolgozókkal meg sakba tartották őket :akinek nem tetszik mehet ..Ezek után persze hogy örülnek a vasárnapi zárva tartásnak amiről őket egy fórumon se kérdezték , néhány beugrós kivétellel ..Most is csak 50% vasánapi pótlékot szavazott meg a k..parlament a müszakosoknak ..Ezt igy soha senki nem mondta el a vasárnapi pláza cicáknak ..Ezért oszlik meg az emberek véleménye a vasárnapi zárva tartásról ..Várom a véleményed ..
gulyasgyula
@JAJMÁR: Nem akarlak megbántani de az elmult években minden évben felujitottam egy-egy házat pincétől a padlásig a praktikerben is vásároltam de soha nem vasárnap . Hétköznap vásároltam és vasárnap dolgoztunk a házon ..Ti mikor dolgoztok ha vasárnap vásárolsz ?? A nagyobb bevásárlást legtöbször egyedül végzem össze van irva mint a gyereknek hogy mit kell venni. Az unokák remélem nem szakmunkások lesznek ..A feleségemet el vittem -hoztam a boltból mert 43.5-évig ott dolgozott .Sörözni 26 éve nem voltam .. Ha ráérek szertek főzni állítólag tudok is. Még mindig ugy gondolod hogy én otthon heverészek ??
kkalman
Én azért engedélyezném a vasárnapi vadászatot. De csak akkor, ha idióta politikusokra lövöldözhetne bárki, akinek kedve van hozzá-
JAJMÁR
@gulyasgyula: Ez jó! :-D "Hétköznap vásároltam és vasárnap dolgoztunk a házon ..Ti mikor dolgoztok ha vasárnap vásárolsz ??" - hát mi lesz így a "családi élettel", ha vasárnap dolgoztok???
(Nem vásárolok minden vasárnap, - és nem egész nap - de ha úgy adódott, vagy ha együtt akartunk megvenni valamit, eddig, lehetőség volt rá. Ezt vették el.)
A nagyobb, nehezebb munkákat én eddig sem tettem vasárnapra. Képzeld, nekem a vasárnap - ünnep!
gulyasgyula
@JAJMÁR: Ebben teljesen igazad van de előfordult hogy a körülmények ugy alakultak hogy a naptárat el kellett felejteni ..Hála istennek most már tul vagyunk az épitkezésen , az idei évre amibe lakunk házunk belső festése van amit unalomból is megcsinálok aztán lehet pihenni , nem a plázába egymást kerülgetni , éppen néztem vasárnap mennyivel kissebb volt a forgalom , már ezért is jó a vasárnapi csend..
JAJMÁR
@gulyasgyula: 22:46 Egyetértünk, tényleg vannak olyan körülmények, hogy nem a naptár dönt! Éppen ezért zavar engem ez a vasárnapi kényszer, arról nem is szólva, hogy a vasárnap = vásárnapból eredő szó! Nem véletlenül.
Lehet, hogy önző vagyok, mert az én kényelmem érdekében azt várom el, hogy mások dolgozzanak, de az meg az ő választásuk! (A vasárnapi pótlék pedig csupán a Mt. könyvén múlik. Csomó ember folyamatos munkaidőben dolgozik, és ebbe még a Húsvét is beleeshet. Semmilyen pótlékot nem kapnak, itt kellett volna a kormánynak beleavatkoznia...)
Tapasztaltam vasárnap, ez a csend nem a nyugalom csendje, nem az életé. Az a város, ahol üres, kihalt az utca, ijesztő!

Persze elfogult vagyok, ahogy te is. Mind a ketten a pártszimpátia szemüvegén át figyeljük már ezt a dolgot, bár nekem most éppen egyik sem szimpi, - vagyis most éppen a PM, - ami biztos, hogy a regnáló hatalom nem az!
gulyasgyula
@JAJMÁR: A párt szimpátiában eggyetértünk , az elmult 25 évben nem volt egy korekt pártunk. Azért nincs most müszakpótlék . A KÁDÁR korszakban volt délutáni, éjszakai és mivel hétköznap vasárnap ,karácsonykor, húsvétkor is dolgoztunk volt folyamatos müszak pótlék. Vagyis 3 fajta pótlékot kaptunk na ezért csináltuk ..Most kilobizták a cégek szarházi politikusainknál hogy alig kapnak a müszakosok valami pluszt ..A tulóráról már ne is beszéljünk ..Nem ilyen lovat akartunk . Vissza a KÁDÁR korszakot ..
JAJMÁR
@gulyasgyula: 12:00 Háklis vagyok! Nekem a Kádár korszak se jó . Az elmúlt, nem jöhet vissza, de erre a nosztalgiára alapoz ez a mostani hatalom és csapja be a népet! Egyébként egyetértek Veled :)
Főlökött
Hallottam egy aranyosat :

Helyszín - Vasárnap, gyóntatószéken :
- Mit szeretnél fiam...
- Atyám, ha lehetne, 20 dkg párizsit és 1/2 kg kenyeret.

img.index.hu/imgfrm/9/0/8/8/BIG_0012839088.jpg
gulyasgyula
@JAJMÁR: Ugy értem a Kádár korszakban a közvagyon dézsmálóit keményen becsukták és volt teljes vagyonelkobzás is ..
kkalman
@JAJMÁR: ma, 13:31 Mi ez a hákli? Neked már semmi sem jó? Ha a mostani hatalom a kádári érára hajazna, akkor nem ilyen ß@rul mennének a dolgok.
KERKA
@gulyasgyula: 12.00 Ha annyira jó volt a Kádár korszak, miért követelte az ország a rendszerváltást???
Álomvilágban élsz, a múlt elmúlt, a történelem kerekét soha nem lehet visszafordítani.Aki ebben ringatja magát, tévútra vezeti saját magát!
JAJMÁR
@gulyasgyula: 16:40 A Kádár korszakban "jó" volt a kormánymédia, csak azt hallottad, ami nem rombolta az ő hitelét, és a Te belévetett bizalmadat. Remélem, hogy soha többet nem lesz olyan jó kormánymédia, pedig nagyon akarják .
JAJMÁR
@kkalman: 18:10 Szíves örömest visszamennék 26-27 évvel, ha lehetne.
Becsapós a kádári nosztalgia, mert az egy diktatúra volt, amely a vége felé egészen enyhe formában, és a gondoskodó állam képében zajlott. Erre emlékszünk a legtöbben, a végére! A kezdetére csak kevesen, és annyira régen volt, hogy már azok sem úgy, ahogy a dolgok történtek. Az idő megszépíti az emlékeket. Egy diktatúra sem kezdődhet a végén, - ráadásul ez az "enyhe" forma oda vezetett, hogy megbukott :)

Az utóbbi 26 évet kellene újra játszani, ha lehetne, de azt se lehet, mert mások a viszonyok, máshol és máshogy állunk, mások a szereplők. És már mi sem vagyunk fiatalok. Egyébként sem értem, miért kellene végigmenni azon az úton, amelyiken már jártunk, és ismerjük a végét. Új utak, új célok, és új főszereplők kellenek :)
KERKA
@JAJMÁR: az idő megszépíti az emlékeket. Az emberek csak a viszonylagos "jólétre" emlékeznek, de arra már nem, hogy mindenki a" rothadó" kapitalizmusba akart menni
Ez a rothadó kapitalizmus kedvenc kifejezése volt az akkori agymosásnak, a politikai fórumoknak, amin kötelező volt résztvenni és pozitívan hozzászólni.
Mert nálunk, jó és ami nyugaton volt na az volt a rothadás.:))
gulyasgyula
@KERKA: Segitek amiért ma is elégedetelenek az emberek ..Mindig mást akarunk ..Láttuk milyen az élet Ausztriába , Nszk-ba mi is olyat akartunk :.OLYAN LETT ?? NEM..Ami ma Magyarországon van ahoz képest az 1960-as Kádári évek már aranykor volt.. Apám kubikos volt agy épitőipari vállalatnál 10-év alatt házat épitet és vett egy 4 éves moszkvicsot . Saját erőből ,egy fillér hitel nélkül ..Most tedd ezt meg ..
gulyasgyula
@JAJMÁR:16.40 Neked is válaszolok: ha neked az a fontos hogy itt megirhatod a véleményed sőt kimehetsz az utcára szidni a kormányt arcal -névvel azt lehet de közben akár éhen halhatsz , megfagyhatsz , elárverezik a házad , nincs mit enni adni a gyerekednek ha beteg vagy sorba álsz az ellátásért., miközben a bankárok büntetlenül kilophatják a szemedet ..EZ OLYAN JÓ ÉS DEMOKRATIKUS .???@KERKA:
JAJMÁR
@KERKA: 21:45 Így igaz!
@gulyasgyula: 21:46 Ne már, hiszen te az unokáidnak is kertes házat tudtál venni :)

Az ember szívesen emlékszik vissza a fiatalkorára, sokkal inkább ez befolyásolja az emlékeket, a fiatalság. Nagyon boldog gyerekkorom, és fiatalkorom volt, hát hogyne élném át újra, ha lehetne. (Nagy panaszra most sincs okom.)
Emlékszem viszont az édesanyámra, aki amikor annyi idős volt, mint most én, - más volt a szokás persze - már fejkendő nélkül meg se jelent sehol, és hajlott, kérges kezű, beteges volt. Sokszor gondolok erre, és tudom, hogy az életmód az oka. Nem volt az olyan hawaii élet. Nem járt ő szórakozni soha, sem ékszer, sem rúzs nem volt rajta, én nem láttam. Már nem él, és az édesapám se, már régen meghalt. A rendszerváltozást sem érte meg, pedig nagyon örült volna. Én nem akarok úgy élni, nekem jó a '"rothadó' kapitalizmus, ami pedig nem jó benne, azt meg kell javítani.
KERKA
@gulyasgyula: Gyula, azt nem látod meg benne, hogy akkor elég volt egy 4 éves moszkvics, de ma már senki nem ülne bele. !!! Már nem kell a trabant sem, mert láthatod, hogy a fiataloknak is luxus kocsi kell extrákkal.
Nem mennek már lakókocsis , meg sátras nyaralásra, mert a tengerparti apartman a jó.
Egyébként tévedsz az idővel is, mert 1960 -ban itt még semmi nem volt, az én apukám 1972-ben vette az első kiskerekű Warburgját, aztán 5 évi Merkuros várakozás után a trabantot, és végül a Csauseszkú átkát egy szar Dáciát 1992-ben:))
De a hitelfelvételben igazad van, mert a Kádár rendszerben 6%-os fix kamatra adtak hitelt lakásvásárlásra, ma viszont pofátlan módon, változó kamatra, és először ki kell fizetni a kamatot majd a 4 év után következik a tőketörlesztés:)) Na ezért nem boldogulnak a fiatalok.
gulyasgyula
@KERKA: 21.45 A rothadásról " KÁDÁR egyszer aszt mondta a kapitalizmus a váltságból a váltságba bukdácsol ""IGAZA VOLT ! A 2008-as váltságnak még mindig nincs vége ..Miért ? Mert a világ Tarsolyai , Habonyai, Hagyói , Hunvaldok, Szijjártók a törvény fölött vannak és büntetlenül lophatják szét az országot ..Mert at Usa, a Merkel mondja meg ki kivel köthet üzletet és kivel kell neki harcolni .Hol kell leállitani a libatömést hol kell kivágni az akácfát , kiknek kell adni fegyvert hol gyilkolják egymást STB :: Ez a demokrácia - ez a jólét ?? KIKNEK ??? Én már öreg nyugdijas vagyok , ugy ahogy elélek de nem szeretnék fiatal lenni ebben a világba ..
KERKA
@gulyasgyula: Egyet lássál be Gyula, hogy Amerikában és nyugaton óriási tőkefelhalmozás volt, hatalmas bankokkal, rengeteg pénzzel, még mi csak fuldokoltunk a KGST nyújtotta olcsó tucat árukban. A Kádár rendszer is a pénzhiányba bukott bele, lehet, hogy nem is tudsz róla, de már akkor is a nyugdíjat a külföldi hitelből fizették.
Gyula, örültem a találkozásnak, jóéjt!
gulyasgyula
@JAJMÁR: 21.46 Igaz de napi hány órai munkával hétköznap -vasárnap . Meg is van a jutalmam 4 érmütét 2 infartus . Sajnos a fiam ezt látta és most Ő is ezt csinálja .Neki mi lessz a sorsa ? Megéri ? A mi adónkból dőzsölnek a kiválságosok ..Marad örömnek hogy irogathatunk az interneten ez a fizetés ..
JAJMÁR
@gulyasgyula: 22:19 Lassíts! Nem éri meg... egyébként rájöttem, hogy nem is áll olyan messze a gondolkodásunk, mint elsőre hittem.
gulyasgyula
@KERKA: 22.06 Az idővel nem tévedek csak nem részleteztem 1963-ban keztük a házépitést 1969-ben vettük az autót , közbe vettük gáztüzhelyet, rádiót, mosógépet, tv-ét, butort .Az akkori kornak megfelelően ..1974-ben egy használt opel kadettet vetem. És beleültek a leányok jobban mint a mai autó csodákba ..Ja és ezeket mindig kp-re vetük , ha ma leálna az az autó ami nincs kifizeve biztos kissebb lenne a forgalom..Köszönöm a nosztalgiázást Neked is jóéjt, jó pihenést kivánok ..
gulyasgyula
@JAJMÁR: 22.19 Köszönöm az öszinte szavakat ,már lelassultam ..Jó pihenést jó éjt kivánok ..
Bercifiu
Azért én kivételt tennék a kdnp vel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.