Az LMP olyan parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, amely a tőkepiaci törvény hatályba lépésétől, vagyis 1997-től vizsgálná, hogy a brókercégek és a politika összefonódása, illetve a jogszabályi környezet hogyan veszélyeztette a kisbefektetők pénzét. Schiffer András társelnök-frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján a brókercégek botrányaival kapcsolatban kijelentette: a parlament előtt álló legfontosabb feladat jelenleg az, hogy a kisbefektetők a pénzükhöz jussanak.

A teljes körű kártalanítás és igazságtétel azonban szerinte elképzelhetetlen annak feltárása nélkül, mi vezetett a kialakult helyzethez. Az LMP ezért vizsgálná a jelenlegi botrányok mellett például a Baumag-ügyet, de azt is, amikor 2009-ben a Bajnai-kormány kezességet vállalt a Quaestor befektetéseiért.

Az LMP kezdeményezte a házbizottság rendkívüli ülésén, hogy javaslatukat a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának mielőbbi felállításáról házszabálytól eltérően tárgyalja a Ház, hogy az ötpárti képviselettel bíró testület mielőbb ellenőrizhesse a jegybankot, és annak felügyeleti tevékenységének megfelelőségét is. A politikus szerint az ország eddigi vezetői menekülnek a felelősségvállalás alól, így az MSZP is, amely csak 2010-től tekintené át az ügyeket, ezért nem is csatlakozott az LMP a kezdeményezésükhöz.

Schiffer András kérdésre válaszolva beszámolt arról az ötpárti egyeztetésről is, amelyet a 2017-es vizes világbajnoksággal kapcsolatos fideszes előterjesztésről tartottak hétfőn. Elmondta: a javaslat házszabálytól eltérő tárgyalását támogatni tudják az ügy jelentősége miatt, magát a javaslatot azonban jelenlegi formájában nem. Ezt a többi közt olyan hatástanulmányok és társadalmi egyeztetések elmaradásával indokolta, amelyek biztosítanák a környezetvédelmi, árvízvédelmi szempontok érvényesítését a kiemelt beruházás megvalósítása során. Kijelentette: a nagyberuházások okozzák a legnagyobb környezetterhelést és hordozzák magukban a legjelentősebb korrupciós kockázatot, ezért az LMP nem tartja támogathatónak, hogy ezeket kivonják a közösségi ellenőrzés alól.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az LMP azt se tudta elérni, hogy az elmúlt 3 hétben ne tűnjenek el a Quaestor ügy bizonyítékai és a maradék vagyon. Gondolom a 20 évvel korábbi ügyekben sok sikerrel fog járni. Csak elkeni ezzel az abszurd ötlettel a maradék nyomot, hiszen a Fidesz is azzal a szintén abszurd ígérettel szerzett 2/3-ot, hogy elszámoltat. Elszámoltatni csak az tud akinek nincs vaj a füle mögött, így a mai politikai elit nem, csak a társadalom. Már ha lenne rá igény.
bakegya
1990-től vizsgáltatnám -de kivel-ez t már a sörrészvény jegyzések idején kezdték-már akkor rá lehetett jönni hogy működtetik ezeket a hungarikummokat.
AZ KIVÁLTKÉPP ÉRDEKELNE -A BÍBÓ KOLESZOSOK EGYÉNI SZÁMLÁI HOGYAN ALAKULTAK ETTŐLKEZDŐDŐEN HOGY HATALOMRA KERÜLTEK...mennyi közpénztforgattak meg maguknak jó haszonnal,egyenesen beszállítva a MAGYAROK PARLAMENTJÉBE KÜLÖN BELÉPŐVEL A PÉNZVÁLTÓ ÚR...TARSOLYOS MENNYIT UTALT NEKIK ÉS KIKNEK MIKOR,HOVA?-köphetne a pali,de a lajos is-mielőtt még ELÜTTETIK EGY FŰNYÍRÓVAL.oRBÁN-és külügyeske minisztránsa hol van,merre csavarog?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.