A tavalyi évben, Pethő András, az Origo akkori munkatársa, a Direkt36 egyik alapítója a Transparency International antikorrupciós szervezet jogi segítségével pert indított Lázár János ellen. Az elsőfokú részítéletet a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta, ez azt jelenti, hogy a Miniszterelnökségnek ki kell adnia a pontos részleteit a hivatal vezetőjének két utazásáról is.

A pereskedés abból robbant ki, hogy Pethő annak idején meg akarta tudni a Miniszterelnökségtől Lázár három igencsak költséges utazásának részleteit. Ezeknél a kiruccanásoknál jóval több pénzt költött el szállásra, mint amit a hivatali vezetők szoktak kiküldetéseik során.

2012 novemberében Angliában töltött el három napot, ahol nem kevesebb, mint 920 ezer forintot adott ki csupán a szállodai költségekre. Ezután 2013 márciusában egy kétnapos svájci úton 469 ezer forintos, majd júliusban egy ugyancsak két napos olaszországi úton pedig 582 ezer forintos volt a szállásköltség. Lázárék eleinte még nemzetbiztonsági okokra hivatkozva próbálták titokban tartani az információkat.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete alapján a hivatalnak most ki kell adnia az adatokat arról, hogy a 2013-ban még államtitkárként tevékenykedő Lázár a svájci és egy olaszországi tartózkodása során hol és mennyi pénzért szállt meg. A másodfokú ítélet annyiban változott az elsőhöz képest, hogy a személyeket, akikkel Lázár találkozott, nem kell felfedniük. Az angliai úttal kapcsolatban még elsőfokú ítélet sem született.

Az ítélet ellen fellebbezni nem lehet. A Miniszterelnökségnek az írásbeli ítélet átadása után 15 napon belül kell kiadnia a kért információkat. Lázár János csütörtökön azt nyilatkozta az ítélettel kapcsolatban, hogy felülvizsgálati kérelemmel fog fordulni a Kúriához, viszont ez elméletileg nem változtat az döntés végrehajtásán, mivel az adatokat közzé kell tenni a kérelemtől függetlenül is.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
@soljanka: A számla részletes. Tehát szerepel rajta a szobához kapcsolodó fogyasztás, és kik voltak abba a szobába bejelentve. (ezért nem akarja megmutatni a számlát!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Lézer Szarjankó ! Kérj tolmácsot ! Vigyázz, a mérték utáni szabóság számlája kevés lesz !
( Vida még nyomja a NAV székét ? )
pbalage
Ez nagyon egyszerű:
Felhívja a szállodát, hogy kifizeti a szállást újra de nem megy oda, viszont cserébe azt kéri, hogy a kamuszámlát küldjék el átdátumozva a bemutatandó számla helyett.
Egy lázárnak az ilyen apró csalások a kisujjában vannak.
Desischado
Kiváncsi vagyok hogy mit lép erre a fácángyilkos!
Hellcat
Csak mutatná már...alig várom...sok fidesznyik barom meg majd leshet :D
papa.49
@Hellcat: Lesz addig még két, három kör, mire a fácános lézer bemutatja azt a számlát...
Sziszifusz
Ennek az embernek olyan vastag bőr van a po.. arcán, hogy nem fog bele pirulni. Már előre látom azt a sunyi vigyort amivel elmagyarázza a magyarázhatatlant. Fideszes stílusban, hadarva, sokat beszélve semmit mondva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.