Ismét rasszista botrányba keveredett a Jobbik. Az egyik Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselőjük ugyanis cigányellenes kijelentést tett a csütörtöki közgyűlésen – derült ki az RTL Klub híradójából.

Mohácsi László az alábbit mondta:

"Ha Orbán Viktor szerint a cigányok Európa rejtett erőforrásai, akkor lehetne deportálni őket, hogy kibontakozhassanak "

A kijelentéstől a Jobbik megyei frakcióvezetője is elhatárolódott, de egyébként nagyszerű embernek tartja Mohácsit. A politikus később a"rendkívül rossz szóhasználatért" bocsánatot kért és azt mondta, valójában úgy értette szavait, hogy olyan településekre kell átköltöztetni a cigányokat, ahol van munka. Mohácsit hiába kereste az RTL Klub, nem kívánt nyilatkozni.

A Fidesz úgy reagált az esetre, a Jobbik hiába próbálja leplezni valódi énjét, valójában báránybőrbe bújt farkas.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Igaza van a jobbik megyei vezetőjének, az illető valóban rendes ember, és igaza van a normális embereknek akkor, ha azt mondják Mohácsi egy igazi, rendes náci emberke, amennyire náci csak lehet. A szavazói vajon most nem szégyenkeznek ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Igaza van a jobbik megyei vezetőjének, az illető valóban rendes ember, és igaza van a normális embereknek akkor, ha azt mondják Mohácsi egy igazi, rendes náci emberke, amennyire náci csak lehet. A szavazói vajon most nem szégyenkeznek ?
ipan54
Azonnal monnyon le ! Viccet félre ! Ez duurva !
KERKA
MIndíg akad egy jobbikos, aki "elszólja" magát. Ilyenkor látszik meg, hogy valójában kik is tartoznak ide.
papa.49
@KERKA: Báránybőrbe bújt farkasok...
KERKA
@papa.49: Mikor már azt hiszem, hogy! pedig dehogy!!!
papa.49
@KERKA: Most nem akarok okosnak látszani de az egész brancs megnyilvánulásában mindig ott van a hazugság, az hogy nem akarják felfedni az igazi énjüket, csak időnként ,,kilóg az ördög pata,,!!!
pbalage
arra vagyok kíváncsi, mikor lesz náci a Viktor nevű populista Főfasz.
Manhattan
Hasznos elfoglaltságot talált magának éjszakánként. Ezt írja az oldalán: "Éjszakai körùton jàrtam a körzetemben.
Ellenőríztem a közvìlágìtást, amit örömmel mondhatom, hogy javulóban van. Ahol nem működőtt jelezni fogom, hogy minél hamarabb kész legyen.
Bizakodom, hogy minél több problémát tudok megoldani a közel jövőben."
kkalman
És vannak, akik a Jobbiktól várják, hogy a haza fényre derüljön?
Siralmas!
eugen4402
Azért a "cukisodás" nem megy ám olyan gyorsan, mint gondolták. A jelképként használt kutya domesztikálása is sokezer évig tartott. A közvilágítás fekete foltjait hamarabb lehet kijavítani, mint a fejekben uralkodó sötétséget. Talán segíthetne a Tiborcz-féle fővilágosító cég is. Égőcsere helyett fejcsere...
verum
Én meg deportálnám a jobbikosokat valamelyik iszlám államba, hogy ők is kibontakozhassanak.
Mézike
Olyan településekre kell átköltöztetni a cigányokat ahol van munka...
Tessék monnyi az hol van?
a.a
Nem értem ezt a "jobbikozást". Nincs igaza? Magyarországon élő cigányságnak lehetőséget kell adni hogy olyan helyen éljenek, ahol munkából tudják fenntartani magukat és családjukat. Ha nem itthon, akkor Európában. Ez miért olyan nagy baj, hogy ennyire kikel mindenki magából? A Jobbik jól gondolja amit gondol, csak rosszul kommunikálja. Kiváncsi lennék ki az, aki nem ért egyet ezzel a gondolattal. (A cím alatti képpel mit szerettek volna elérni? Hogy függ össze a cikkel?)
nezelodo
"pbalage
arra vagyok kíváncsi, mikor lesz náci a Viktor nevű populista"

Ne légy kíváncsi, mert sajnos megeshet az annyira áhított, a jobbik által tőlük ellopott, (MANYUP-nak nézett) szavazatok visszaszerzése miatt.
papa.49
@bohóc: Találó kép, pontosan mutatja a lényeget!!!
verum
@a.a: - minden cigányt ismersz? A magyarságról mi a véleményed?
Egyébként ha annyi forintom lenne, ahány nem cigánynak nem fűlik a foga a munkához, Bill Gates hozzám fordulna kölcsönért!
A jobbikosok rosszat mondanak és rosszul kommunikálnak.
Mert nekik nem a munkakerülőkkel, nem a bűnözőkkel van bajuk, azokkal jól kijönnek. Nekik a származás a vörös posztó, a cigány, a zsidó. Mindegy, milyen ember, ha a származása nem kívánatos, akkor deportálná.
Gyalázatos!
a.a
@verum: Nem, nem ismerek minden cigányt. Te ismered mindegyiket? Viszont hosszú éveken keresztül laktam a "nyockerben", a jelenlegi munkahelyemen ahol 15 éve dolgozom - betanított munkások nagy százaléka cigány - így van némi tapasztalatom. És persze a jelenlegi lakóhelyemen is tömegesen laknak. A munkahelyemen a 15 év alatt kettő (kettő!!!) cigány származású munkatársam dolgozik évek óta becsületesen, a többi több száz betanított munkás jó ha kibír egy max két hónapot, és már lépnek is ki (ha el nem küldik őket, mert még a legegyszerűbb munkakfolyamatot is képtelenek normálisan végrehajtani). És rátérve a Jobbiknak - ha nézed, olvasod a nyilatkozataikat - pont a munkakerülőkkel, a bűnözőkkel van bajuk (ha cigány, ha magyar, ha zsidó). És mivel köztudott (igaz statisztikát nem mernek készíteni) a bűnözők nagy része igenis cigány származású. Miért baj, hogy a Jobbik védi a magyarokat ezek ellen a bűnözők ellen? Ha pedig kitekintesz Európába - miért legtöbbször a cigány bevándorlók ellen védik az országukat az úniós tagországok? Ha olvasod a napi híreket, egymás után hozzák az olyan szociális megszorításokat, hogy csak azok kaphassanak szociális juttatásokat akik már valamit letettek az asztalra --> magyarul előbb dolgozni kell, és ha már bizonyított valaki, akkor kapjon "ingyen" juttatásokat (és ez nem csak a magyar cigányokra vonatkozik).
verum
@a.a: - Én jelenleg is olyan kerületben lakom, ahol sok cigány él, a közvetlen szomszédom is cigány.
Van ilyen is, meg olyan is.
Hogy a börtönben hány százalék cigány, ezt a statisztikát torzítja, hogy sok korrupt bűnöző még szabadlábon él.
Miért nem inkább a tisztességesen dolgozók jogait akarja a Jobbik kibontakoztatni?
Ha, hogy ahhoz szembe kellene fordulni a kormánnyal, egész gazdaságpolitikájukkal? Hogy ahhoz tenni, ne adj' Isten dolgozni is kellene?
A Jobbik semmit nem tett le az asztalra ezügyben, sőt rontott az országban egy sor dolgot.
a.a
@verum: Miből gondolod, hogy a Jobbik nem a tisztességesen dolgozók jogait akarja "kibontakoztatni"? Van valami konkrétumod? Ha követed az eseményeket, igenis pont ezeket az embereket szeretné védelmezni (függetlenül attól, hogy magyar vagy cigány, vagy sváb). Csak nézd meg a parlament elé benyújtott indítványaikat (amit a demokratikus 2/3) vagy parlament elé sem engedett, vagy ha igen, akkor ott söpörte le az asztalról. Ezért nem tud még semmit letenni az asztalra. Mert nem engedik. Viszont arra kiváncsi lennék, hogy szerinted milyen sor dolgot rontott az országban.
verum
@a.a: - ugyan, hol állt ki konkrétan a munkavállalók jogaiért? Az alaptörvény kifacsarásáért, ahol csak a munkavállalók jogai vannak már?
Rontott az országban a gyűlölet elhintésével, a híveik gyalázatosan közönségesek és agresszívek.
Rontott azzal pl. hogy hallgatott, nem szavazott egyetlen harmincvalahány ott levő jobbikos képviselő sem a Pető intézet ügyében.
Rontott azzal, hogy Brüsszel ellen uszít, hogy Putyint hozná be az országba. Lehet még sorolni, de ha nem tudod, ha nem látod, akkor mit látsz a Jobbikban?
Azt, hogy deportálná a cigányokat?
Anna Mária
@a.a: 07:15-re:
Nem, nincs igaza a jobbiknak. Európában, a 21. században vagyunk olyan civilizáltak, hogy nem is jut eszünkbe bárkinek a deportálása. Megtanultuk ugyanis, hogy a deportálás nem vezet jóra.
Ez alól a Jobbik kivétel, ők nyilván nem ismerik a történelmet és nem gondolkodnak civilizáltan.
A cikkhez tartozó kép egy másik jobbikos, a mezőtúri Kötél János facebook-oldaláról való, fel is jelentették érte.
Magyarországon nagyon mély szociális és társadalmi válság van: a jobbikkal az a nagy baj, hogy semmiféle javítást, enyhülést célzó ötlete, megoldása nincs, hanem csak élezi az ellentéteket, uszít és rombol.
soljanka
Cukipofa.
És református lelkész volt a bogaram.
Majd a cuki főnöke megmondja: ez csak magánvélemény volt.
Hétvégén a másik cukika a párttársa, Toroczkai Lacika volt, aki kiakadt, hogy a Hamupipőke filmben néger is szerepelt, ezáltal a film készítői meghamisították a történelmet. :)
444.hu/2015/04/26/toroczkai-laszlo-szerint-tortenelemhamisitas-hogy-a-hamupipoke-uj-verziojaban-fekete-szinesz-is-jatszik/
a.a
@Anna Mária: Csak a "Deportálás" szón vagytok fennakadva. Ezért is írtam, hogy a cikk gondolata jó, csak rosszul kommunikálják. A lényeg, hogy Orbán szerint a cigány társadalom rejtett erőforrás Európa és hazánk számára. Azzal egyetértesz, hogy a cigányokon úgy lehet segíteni, hogy elősegítjük hogy olyan helyen élhessenek, ahol munkához jutnak?
Anna Mária
@a.a: A deportálás gondolata rossz.
A deportálás ugyanis azt jelenti, hogy egy embercsoportot kijelölt tartózkodási helyre kényszerítenek állami, erőszakszervezeti eszközökkel.
Ezt a szörnyűséget, bárhogy is "kommunikálják", nem lehet elfogadni.
Nekem teljesen mindegy, mit hablatyol Orbán a romákról vagy másokról.
Nem mérvadó.
Nem, nem értek egyet azzal, hogy a romákat bárki bárhova elűzze. Munkára ott van szükségük, ahol élnek - mint mindenki másnak is.
a.a
@verum: A parlamenti hozzászólásaikban mindig kiálltak a munkavállalók jogaiért. Az alaptörvény ellen is, de a földtörvény ellen is, a mutyik ellen is. Mindig kiállt a devizahitelesekért, és sorolhatnám. (Keresd csak vissza a parlament honlapján milyen javaslatokat nyújtottak be, amit a fidesz folyamatosan leszavazott.) Gyűlöletet pedig épp a média szítja (mint ezzel a cikkel is). Brüsszel ellen pedig nem uszít, csak világossá teszi azt, hogy az Unió nem használ az országnak - vagyis .. a kisembereknek. Mert hiába is kapjuk az úniós támogatásokat, azt a Nagyok nem arra használják fel, hogy a népnek legyen jobb. Nagyrésze nem munkahely teremtésre megy, hanem eltünnek a Mészáros félék zsebében. Nem támogatja a jobbik azokat az úniós szorításokat, amik tönkre teszik a magyar vidéket. Ez olyan nagy baj? És nem Putyin imádó, csak felhívja a figyelmet arra, hogy kelet felé is lehet nyitni gazdaságilag.
Ágnes40
Élet menete 2015, felhívták a figyelmet a Jobbik jelentette veszélyekre, a jobbik igazi arcára.
Nem tanulunk a múltból, megismétlődhet a jövőben.

youtu.be/GxVJlByi5oo
a.a
@Anna Mária: Még mindig ezen a szón vagy fennakadva: deportálás.
Ha elolvasod a cikket, a cikk lényege nem a deportálás, hanem az, hogy ha Orbán a cigányságot európa rejtett erőforrásának tartja, akkor a cigányságnak ott kell élnie, ahol ezt a rejtett erőforrást felszínre tudja hozni. Ha ez magyarországon van, akkor itt, ha pedig európa másik országában, akkor ott. Ezzel egyetértesz, vagy más a véleményed?
verum
@a.a: - ugyan, ne ködösíts. A Jobbik vigyázott arra, hogy "kiállása" sose legyen elég hathatós. Nem vertek szét egyetlen székházat sem és nem gyújtottak fel egyetlen autót sem a mostani hazugságok miatt.
A deportálás meg nem véletlen lett megemlítve. Nem a cigányoknak akarnak jót, hanem deportálni akarnak. A szó valódi értelmében! És ez gyalázatos.
Anna Mária
@a.a: Tévedsz, nem vagyok fennakadva a deportálás szón, hanem az az ostoba jobbikos mondta ki ezt a szót egy közgyűlésen, tehát most ez a témánk. Fent már leírtam neked, mit jelent a deportálás.
Azt is leírtam már, hogy nem, nem értek egyet senkinek a deportálásával.
Nem világos, hogy ezek után miért kérdezed ismét, mi a véleményem.
De ha valamit segít a megértésben, akkor a kedvedért leírom még egyszer:
nem értek egyet azzal, hogy bárkiket bárhova bárki deportáljon.
Továbbá óriási szégyennek tartom, hogy ilyesmi egyáltalán elhangzott, borzalmasnak és veszélyesnek tartom, hogy ilyen gondolkodású emberek hülyítik az amúgy sem különösebben okos jónépet.
verum
@a.a: - még valami. Választások előtt Vona verte a mellét állatvédelem ügyben, könnyfakasztó képekkel illusztrálva nagy állatszeretetét.
Mi van ezügyben azóta...?
Hány kutyaviadalt lepleztek le és büntettek meg?
a.a
@verum: Most meg vagyok keveredve. Az a baj, hogy a Jobbikosok még nem gyújtottak fel egyetlen autót sem, nem vertek szét székházat sem? Biztos vagyok benne, hogy nem nézed a parlamenti közvetítéseket, ahol szinte folyamatosan támadják a kormány rosszabbnál rosszabb döntéseit (csak mivel a szuper 2/3-ad leszavazza, nem jut el az emberekhez - csak azokhoz, akik nézik). A deportálás borzalmas. Ezzel teljesen egyetértek. De a cikkben is olvasható, hogy: "A politikus később a"rendkívül rossz szóhasználatért" bocsánatot kért és azt mondta, valójában úgy értette szavait, hogy olyan településekre kell átköltöztetni a cigányokat, ahol van munka." És ez a lényeg: ha Orbán szerint erőforrások, akkor meg kell teremteni a körülményeket hogy olyan helyen élhessenek, ahol munkát tudnak vállalni, abból normális körülmények között élni, eltartani a családjukat, a gyermekeiket iskoláztatni tudják. És ez itthon is elérhető cél, mert ahogy ez a cikk is mutatja --> valasz.hu/itthon/roma-nepessegrobbanas-a-hvg-meglepo-terkepet-kozol-111229 - nem gond hogy kimennek a fiatalok nyugatra, van itthon bőven rejtett erőforrás, akikre a jövőben nem csak mi, hanem a gyermekeink is számíthatnak (mármint adózó állampolágokra, akik gazdaságilag a hátukon fogják hordani az országot, a gyermekes családokat és a nyugdíjasokat)
a.a
@verum: A kormánynak - és azon belül a rendvédelemnek és egyéb intézményeinek van felhatalmazása nyomozni, büntetni. Mivel jelenleg a Jobbik nincs kormányon, csak fel tudja hívni a figyelmet az állatvédelemre. Még valami?
a.a
@Anna Mária: A cikkben le van írva, hogy bocsánatot kért a szóhasználatért. Neked is csak azt tudom írni, mint verumnak 10:50-kor: A deportálás borzalmas. Ezzel teljesen egyetértek. De a cikkben is olvasható, hogy: "A politikus később a"rendkívül rossz szóhasználatért" bocsánatot kért és azt mondta, valójában úgy értette szavait, hogy olyan településekre kell átköltöztetni a cigányokat, ahol van munka." És ez a lényeg: ha Orbán szerint erőforrások, akkor meg kell teremteni a körülményeket hogy olyan helyen élhessenek, ahol munkát tudnak vállalni, abból normális körülmények között élni, eltartani a családjukat, a gyermekeiket iskoláztatni tudják. És ez itthon is elérhető cél, mert ahogy ez a cikk is mutatja --> valasz.hu/itthon/roma-nepessegrobbanas... - nem gond hogy kimennek a fiatalok nyugatra, van itthon bőven rejtett erőforrás, akikre a jövőben nem csak mi, hanem a gyermekeink is számíthatnak (mármint adózó állampolágokra, akik gazdaságilag a hátukon fogják hordani az országot, a gyermekes családokat és a nyugdíjasokat)
verum
@a.a: - Az állatvédők sincsenek hatalmon, mégis nyomoznak, feltárnak. Ugyanakkor nem hagyatkoznak a rendvédelmi szervekre, amikor a gárdával masíroznak és megfélemlítenek!
A jobbikosok meg csak meglovagolják ezt a témát. Szánalmas.
Egyébként tényleg meg lehetsz keveredve. A kormány lemondatását ha hathatósan akarnák, bizony agresszívebben lépnének fel.
De a gyakorlat az, hogy inkább a jelenlegi ellenzéki tüntetéseket vegzálják.
Ez sokkal többet mond minden szép szólamnál, magyarkodásnál és "kibontakoztatási" szándéknál.
Anna Mária
@a.a: Bocsánatot kért vagy nem, attól még az, amit mond: "olyan településekre kell átköltöztetni a cigányokat, ahol van munka", azt jelenti, hogy deportálás.
Mint mondtam: a deportálás azt jelenti, hogy embercsoportot kijelölt tartózkodási helyre kényszerítenek. Vegyünk egy példát, hogy tényleg megértsd: tegyük fel, hogy Bivalybürgözdön egy széles, mély, hosszú árkot kell ásni, amelyet az állam finanszíroz. Erre azt mondja az állam: a szerintem cigány emberek, akiknek a bőre sötétebb, kötelesek elhagyni a lakóhelyüket és kötelesek Bivalybürgözdre költözni, ott kötelesek azt a munkát elvégezni, amit én kijelölök számukra. Bivalybürgözdön - hogy olcsó legyen a dolog - barakkokban helyezem el a cigányokat. Aki nem hajlandó magától Bivalybürgözdre költözni, azt kényszerítem, letartóztatom és odaszállítom. Körül is kell keríteni a területet, őröket is kell alkalmazni, nehogy a munkaerő hazaszökjön.
Na ez semmi más, mint deportálás, még akkor is az, ha kis világoskék libbenő lepkének nevezi a jobbikos és hatszázszor is bocsánatot kér.
Orbán hasonlóképpen nagy baromságot beszélt, amikor a romákat rejtett erőforrásnak nevezte. Ebből kiindulni butaság.
Egyébként gondold végig, mit szólnál, ha téged szeretne valaki deportálni, mondjuk csak azért, mert zöld a szemed, vagy gyér a hajad.
verum
@verum: - kiegészítésként, természetesen a jobbikosokra utaltam gárda ügyben.
sentinel216
@a.a: Csakhogy! A jobbikos politikus orbán kottájából fújja a nótát. Orbán és kormánya évek óta azt mantrázza, hogy mindenkinek munkát fognak biztosítani. Itthon, lakóhelyén. Jelenleg arra felé mozdulnak, hogy a másként gondolkodóktól, leszakadtaktól, betegektől, munkanélküliektől megszabadítsák az országot és egy szép ideális fideszbirodalom maradjon, ahol nem szólnak vissza, bólogatva robotolnak, hogy a pöttyös seggű, felső kisebbségnek mindene meglegyen. Sajnos az élelmesebbek már léptek maguktól, nem várták meg, hogy a jobbik deportálja őket.
a.a
@verum: Ha utána nézel a neten, olvashatod hogy elég sok helyen kiállnak az állatvédők mellett, segítik a munkájukat. (Vártam már valakitől a gárda masírozását és megfélemlítését:) Kérlek mutass nekem egy olyan dokumentumot, vagy cikket amikor a gárda a felvonulása során bárkit is bántalmazott volna. A megfélemlítés pedig - ki fél a gárdától? Ezt is csak a média fújja fel. Most a tapolcai választás során egy idősebb hölgy azt nyilatkozta a TV-ben, hogy Ő bizony nem a jobbikra szavazott, mert megfélemlíti őt a jobbikosok fekete öltönye (archivban biztos meg lehet találni ezt a nyilatkoztatot).
És hogy nem lép fel a jobbik erőszakosan a mostani kormány ellen. Képzeld el, ha így tenne. Egész európa, egész világ azonnal ugrana: látjátok, megmondták előre hogy a jobbik egy erőszakos párt.
Anna Mária
@a.a: Azt azért jobb, ha tudod, hogy a jobbik annyira ordas, mocskos párt, hogy Európa szélsőjobbos pártja közül sem áll egyik se szóba vele. Még nekik is sok.
verum
@a.a: - elég közel állok az állatvédelemhez, ezért merem állítani, hogy a Jobbik magasról tojik erre a témára.
A gárda meg törvénytelen - még jó, hogy nem lincselnek. Csak a kettős mérce miatt említettem, hogy nem a rendvédelmisekre várnak, ha igazán tenni akarnak valamit. Ha meg nem, akkor jó alibi.
A jobbik meg egy erőszakos párt. Egyelőre szóban, de minél nagyobb a támogatottsága, annál inkább lesz tett -- amolyan deportálás féle.
Anna Mária
@a.a: Azt is fontos megyjegyezned magadnak, hogy a szavakat tettek szokták követni és emiatt kell nagyon vigyázni, hogy mit beszélünk. Emiatt nem szabad gyűlöletet kelteni, uszítani.
a.a
@verum: Mint ahogy írtam előbb is, én is elitélem a deportálást (és azzal is tisztában vagyok, hogy mit jelent). Viszont hogy ezt egy jobbikos mondta, azonnal ugrott rá a sajtó, a hozzá nem illő képpel. Így ez együtt - a cím és a kép - hatalmas szenzáció, hogy már megint a Jobbik, lám-lám.. és lehet csámcsogni. Az már senkit nem érdekel, hogy már el is határolódtak a "deportálás" szó miatt, és bocsánatot is kért. És hogy miért is mondta, az meg már pláne nem érdekel senki. Mint ahogy Te is írod, nem értesz egyet Orbán kijelentésével, hogy a cigányság rejtett erőforrás lenne. Miért? Szerinted nem azok? Neked van elképzelésed, hogy hogy is lehetne megoldani a cigányság helyzetét?
soljanka
@Anna Mária: "Egyébként gondold végig, mit szólnál, ha téged szeretne valaki deportálni, mondjuk csak azért, mert zöld a szemed, vagy gyér a hajad."
Úgy gondolom, hogy ezt nem értik. Majdnem szó szerint ezt mondtam pár éve egy Jobbikos szavazó barátomnak. - tényleg jó barátom-, csak azzal a különbséggel, hogy rá vonatkoztatva "szemüveges, félig kopasz, felette lófarkas, tetkós, ateista" mivoltára hívtam fel a figyelmet. Az volt rá a válasz, hogy a Jobbik nem hülye, tudja, hogy kit kell utálnia.
(Akkor mondjuk még az oroszokat is utálta. Ma Ausztriában él, dolgozik családostól, és már jó fejek az oroszok. Az osztrákok meg mocskos kizsákmányolók. tehát semmi értelme vitatkozni velük.)
verum
@a.a: - mindig van mire ugrani a médiának, mert a jobbikosok olyanokat mondanak és tesznek. Zsidó emlékeket köpdösnek, zászlókat égetnek, deportálni akarnak.
Éppen elég jobbikos hívővel beszéltem személyesen és virtuálisan, hogy lássam mennyit ér ez az elhatárolódás. Kutyagumit!
Szerintem nem a cigányság helyzetét, hanem az országét kellene megoldani.
Gazdaságilag, közbiztonságilag. Ha van rendes munka, tisztességes jövedelem, ha a legkisebb törvényszegésnek is van következménye (lopásnak éppúgy, mint a csalásnak, korrupciónak) akkor nincs külön cigánykérdés.
A kádár-korszakban a munka jog volt, kötelesség, a munkakerülés bűncselekmény. Ezt kellene ma is biztosítani! Sok munkakerülő cigány és nem cigány lenne kénytelen munkát vállalni.
És aki dolgozni akar, annak legyen lehetőség és ne ingyenmunkát végeztessenek vele a nagyurak!
Nem a rejtett erőforrással kell foglalkozni, hanem munkahely teremtéssel!
a.a
@sentinel216: Szerintem a Jobbik soha nem volt, nincs és nem is lesz Orbánista. Jobbiknak pont az a fontos, hogy a fiatalok, a dolgos magyarok, az értelmiség maradjon itthon. Orbán bele fog bukni a mostani helyzetbe (remélem, hogy minél előbb). Ezt viszont nem értem: "Sajnos az élelmesebbek már léptek maguktól, nem várták meg, hogy a jobbik deportálja őket." Kikre gondolsz? A cikkben a rejtett erőforrásokról van szó.
a.a
@verum: Azt írod, még jó hogy a gárda még nem lincsel (kértem az előbb, hogy mondj legalább egy olyan esetet, amikor a gárda bántott valakit). És hogy a Jobbik erőszakos párt.
Az előbb az volt a gondod, hogy a jobbik miért nem gyújtogat. Akkor most?
verum
@a.a: - a jobbik azokkal erőszakos, akik a kormányt kritizálják, vagy akik kiszolgáltatottak.
Ha nincs mögötte hatalom, nem mernek rombolni. Csak akkor van merszük, ha tudják, megvédik őket, sőt kártérítést is kapnak.
Ez a hős magyarságuk.
a.a
@Anna Mária: Ha itthon bármi lesz is, akkor azt a médiának köszönhetjük, akik folyamatosan ilyen cikkekkel bombázzák az embereket. (Orbán és Gyurcsány sikeresen ki is használja az "oszd meg és uralkodj" elvet.) Viszont nagyon remélem, hogy ilyenre soha nem kerül sor. Ha olvastad @verum egyik hozzászólását - Ő megjegyezte hogy a Jobbiknak a kormányváltásért gyújtogatnia is kellene. Nem fog. Mert ha igen, akkor a szavazótábora el fog pártolni.
a.a
@verum: 11:51 Ezt honna veszed? Kikkel erőszakos?
Erik1985
Ez tényleg egy felháborító kijelentés volt ebben egyértelműen igazat adok mindenkinek de ezt a Fidesz ki is használja. A Fidesz teljes nyomorba taszította meglopta a hazáját ha valaki ennek ellenére még hisz bennük akkor grat. Szerintem a mostani pártokra nincs szükség itt egy független párt kell aki normális és nem lopja szét az országot újra.
a.a
@verum: Tudod, hogy mióta kapta fel a sajtó a Jobbáknál a zsidózást? Amikor a Jobbik bekerült a parlamentbe, és előterjesztette azt a beadványát, hogy nyilvános legyen: a parlamentben ki kettős állampolgár. Érdekes módon nem ezzel foglalkozott a média, hogy tényleg - ki kettős állampolgár azok között, akik minket magyarokat képviselnek. De tovább megyek. Ha tényleg vannak (és vannak) kettős állampolgárok - akkor azok kinek az érdekét képviselik? A mienket, vagy a másik, állampolgárságát adó országét. Nem mindegy. És a köztudatban nem ez maradt meg, hogy a jobbik nyilvánosságra akarta hozatni, hogy kik is ülnek a parlamentben, hanem rászálltak a zsidózásra. Ez az igazi elterelés.
Anna Mária
@a.a: No persze! :)
A média tudósít arról, ami történik.
Jelen esetben arról tudósított, hogy egy idióta náci a cigányokat akarná deportálni, majd visszakozott és bocsánatot kért a szóhasználatért, a deportálásra vonatkozó óhaját megismételte más szavakkal.
Ezért a szövegért a média lenne a hibás?
Nem inkább annak köszönhetjük, aki mondta?
Miért keresel te máshol hibást, mint ahol van? Miféle gyávaság ez?
A jobbikosok gyújtogattak már eleget, az ő ideológiájuk alapján történtek a cigánygyilkosságok - szép is lenne, ha végre észhez térnének. De erre sajnos semmi jel nem mutat. Egyre több a hülye, aki csatlakozik hozzájuk.
verum
@a.a: - hát, nem a várúrral és családjával!
Anna Mária
@soljanka: Szerintem meg van értelme vitatkozni velük. Nem mind síkhülye. Volt már olyan, hogy sikerült meggyőznöm egyet-egyet, ha nagyon ritkán is.
A külföldön élő jobbikos magyar egy külön fejezet! Rögtön megtalálja ellenségnek a befogadó ország népét - feneketlenül gyűlöli és irigyli az összeset csecsemőtől az aggastyánig. Iszonyatosak - volt szerencsém néhány szép példányt megismerni.
verum
@a.a: - hogy mered származás alapján megítélni, hogy ki tartja szem előtt az ország érdekét?
És a zsidózás azóta van, amióta zsidóznak.
Ne ködösíts, mert kezdem elveszíteni a türelmemet. Ha Gyurcsány a hazugság mértékegysége, akkor a jobbikosok kitesznek húsz gyucsyányist is!
a.a
@Anna Mária: Nem az a gond, hogy a média tudósit, hanem azt, hogy ezt hogyan teszi. Például ehhez a cikkhez miért kellett egy olyan fotót mellékelni, ami nem a cikkhez tartozik? Ilyen a provokáció. Miért nem egy dolgos cigánycsalád fotóját mellékelte? Azért még egy kérdésem lenne. Meg tudnád mondani hogy a jobbikosok mikor gyújtogattak?
a.a
@verum: Kedves verum. Nem a származás alapján ítélem meg, hanem egy államhoz kötődés alapján. Ha a parlamentben kettős állampolgár van, szeretném tudni - persze jobb lenne előre, még a választás előtt. Mert én biztos hogy nem szavaznék olyanra, aki más ország állampolgára. Nem szoktam ködösíteni, igyekszem az általam ismert tényeket és a véleményemet leírni. Ha úgy gondolod hogy elveszítheted a türelmed, akkor már nem tárgyilagos a beszélgetésünk.
Anna Mária
@a.a: A fotó teljesen rendben van, kiegészíti a szöveget és megmutatja, miket művelnek a jobbikosok.
A jobbikosok összetartoznak, tehát az egyik ócska szövegéhez kiválóan illik a másik ócska facebookos fotója.
A jobbikosok állandóan gyújtogatnak, például most ez az idióta Mohácsi, vagy hogy hívják.
Egyébként ha a jobbikról többet akarsz tudni, ne engem kérdezz, hanem őket.
verum
@a.a: - ne magadból indulj ki és akkor talán találsz választ!
Egyébként mutass egy kizárólagosan magyar állampolgárságú politikust, aki az ország érdekét képviseli!
a.a
@Anna Mária: Szomorú, hogy ezt a képet rendben találod ehhez a cikkhez. Nem értem az utolsó mondatod. "Egyébként ha a jobbikról többet akarsz tudni, ne engem kérdezz, hanem őket." Pár sorral feljebb tényként írtad, hogy -- idézem "A jobbikosok gyújtogattak már eleget .. " Megkérdeztem, hogy "Meg tudnád mondani hogy a jobbikosok mikor gyújtogattak?" Erre vártam választ.
a.a
@verum: Nem értem mire írod, hogy ne magamból induljak ki. Hát pont ezaz! Szívesen mutatnék neked egy kizárólag magyar állampolgárságú politikust, ha nyilvános lenne hogy ki melyen állampolgár.
Anna Mária
@a.a: Akkor szomorkodj, ha jólesik, igen, én rendben találom a képet.
Érdekes figura lehetsz, hogy nem értesz a szóból.
Tehát a válaszom újra: a jobbikosok állandóan gyújtogatnak, most például egy idióta Mohácsi nevezetű.
verum
@a.a: - akkor mutass egy bármilyen politikust a Parlamentben, aki csak az ország érdekét nézi. Aztán megnézhetjük az állampolgárságát.
Egyébként sunyi alakok vagytok. Lista kell megint, hogy ki zsidó és ki nem, ugye?
Készül már az új zsidótörvény, vagy megfelel a régi is?
a.a
@Anna Mária: Nem szomorkodom, azt írtam hogy .. szomorú - általánosságban - hogy a média még ezzel is befolyásolja az embereket. Szerinted miért nem egy cigány család fényképét tették a cikkhez?
a.a
@verum: Ez hihetetlen. Folyamatosan Te zsidózol. Olvasd vissza az írásaim. Megint Te hozod ezt szóba. Igen, kellene lista, igen nyilvános hogy (ismétlem!) ki milyen állampolgárságú a parlamentben. Azért nemzetbiztonsági szempontból sem mindegy.
verum
@a.a: - tehát ha valaki kettős állampolgár, az nemzetközi biztonságot veszélyeztet?
Románoknál is?
verum
@a.a: - e gyébként unom már a hazugságokat és azt, hogy másra kenitek azt, amit ti tesztek.
A jobbikosokat elsősorban az izraeli kettős állampolgárok érdeklik, tehát nem az iszlám országoktól, vagy az oroszoktól féltik az országot. Pontosabban azt a nemzetet, amit ők tartanak nemzetnek. Mert a többi csak betolakodó nekik akkor is, ha itt született.
Unalmas vagy már és elegem van belőled.
Én megvetem mélységesen a jobbikosokat és ez van.
Anna Mária
@a.a: A média, mint fent már elmagyaráztam neked, teszi a dolgát.
A jobbikos igyekszik befolyásolni az embereket, amikor nyilvánosan ocsmányságokat beszél. Ő a felelős a szavaiért, nem pedig a média, amely közvetíti.
Sajnos hülye kérdésre nem tudok válaszolni: nem én írtam a cikket, tehát nem tudhatom, miért nem másik képpel illusztrálta a szöveget. Ha érdekel a dolog, fordulj a cikk szerzőjéhez. Nekem mindenesetre nagyon megfelel a képválasztás, igen jól illusztrálja a mocskos szöveget a mocskos kép.
Azt javaslom egyébként, hogy próbáld meg szöveget értelmezni és felfogni, amit olvasol. Ha huszonhatszor is megkérdezed ugyanazt, az lesz az ember érzése, hogy valami gond lehet a felfogásoddal.
verum
Egyébként az a szerencsénk, hogy Vona nem egy karizmatikus személyiség. Ha az lenne, már régen deportálták volna a fél országot.
Ami félő, hogy lecserélik, vagy lesz egy másik jobbik, ahol lesz egy nyíltabban náci érzelmű szónok.
a.a
@verum: Kedves verum. a nemzetbiztonság és a nemzetközi biztonság az két különböző dolog. A nemzetbiztonság - amit írtam .. azt jelenti, hogy a magyar nemzet (az ország és az állampolgárok) biztonságát védi. Nem tudom hogy a románoknál mi hogy működik. De úgy általánosságban azért megkérdőjelezhető bármelyik országban (nem csak nálunk) hogy az egy adott ország irányítását saját állampolgára képviseli-e. Tegyük fel, hogy egy másik ország parlamentjébe olyan valakit választanak meg, aki az adott ország állampolgára, mellette pedig magyar állampolgár is. El tudod képzelni, hogy nem befolyásolja döntéseiben, hogy magyar?
Anna Mária
@verum: A Vona tényleg nem karizmatikus: egy merev, állandóan tele gatyával feszengő kis nyomoronc, akiről lerí, folyton fél, nehogy véletlenül elszólja magát! :D
a.a
@Anna Mária: A saját véleményedre lettem volna kiváncsi a cikkhez tartozó képpel kapcsolatban. De meg is válaszoltad azzal, hogy ez neked megfelel. Nekem nem. Mert szerintem egy uszító kép, nem tartozik a cikkhez. Huszadszor is azért kérdezek meg valamit, mert egy egyszerű kérdésre sem kapok választ. Én úgy gondolom, hogy itt a hozzászólásoknál beszélgetünk, megvitatunk valamit. Leírjuk kinek mi a véleménye.
Anna Mária
@a.a: Figyi, te jobbikimádó!
Gondolkodtál te már azon, hogy mire mentek az antiszemitizmusotokkal (amit tagadtok) és a cigánygyűlöletetekkel (amit szintén tagadtok)?
Nos, tegyük fel, sikerül hatalomra kerülnötök, és listázzátok a zsidókat. Megtiltjátok, hogy kettős (izraeli) állampolgárok részt vegyenek a parlament munkájában.
A romákat szintén listázzátok, munkára kényszerítitek, kitaláltok valami mondjuk valami óriási földmunkát, deportáljátok őket, álltok körülöttük fegyverrel, a puskatussal oda is csaptok, ha nem elég gyorsan lapátolnak.
És akkor?
Aztán hogy lesz tovább?
Felmerült már esetleg a gondolat, hogy ilyen történések következtében Magyarország nem lehet az EU tagja, a magyar állampolgárok többé nem utazhatnak szabadon, nem vállalhatnak munkát az EU-ban, az országot embargókkal fogják sújtani, nem lesz külföldi áru, minden a magyar piacról kell beszerezni stb.
Komolyan gondolod, hogy ilyesmi lenne a magyarok érdeke?
verum
@Anna Mária: - a jobbikosok éppúgy tojnak a magyarok érdekeire, mint az összes más politikus.
Nem kell mást nézni, mint azt, hogy ők kit tartanak magyarnak és kit nem.
Nekik a nemzet ugyanaz, mint a kormánynak, a többi meg ellenség.
Ez az ő magyarságuk, az érdekeik meg ehhez viszonyulnak. Kizárólagos állampolgárságuk ellenére.
a.a
@Anna Mária: Tévedsz. Mindenben. Nem vagyok jobbikos, nem is imádom Őket. Csak sok elképzelésükkel értek egyet. Közöttük olyanokkal, hogy a magyar föld legyen a magyaroké. Hogy ne más ország (teljesen mindegy melyik) állampolgára hozzon döntést a mi életünkről. Azért szurkolok, hogy a legközelebbi választásnál ne a szocik és ne az orbanisták kerüljenek megint hatalomra. Nekem nincs ilyen jövőbelátó tehetségem mint neked, csak remény, hogy egyszer jobb lesz.
Anna Mária
@a.a: A magyar föld magyar kézben van - jórészt fideszesekében, gondolom, ők neked eléggé magyarok.
Megnyugodhatsz, nem hoz más ország állampolgára döntéseket, a sorozatos rossz döntéseket mind-mind magyaroknak köszönheted.
A jobbiktól nem lesz semmi jobb, az hótziher, hiába reménykedsz.
A jobbik Magyarország teljes tönkremenésének és elszigetelődésének a záloga.
Kár, hogy meg sem próbáltál válaszolni a kérdéseimre, pedig kíváncsi lettem volna, hogyan is képzeled a jobbik hatalomra kerülése utáni időket.
a.a
@Anna Mária: Szerintem nagyon naív vagy, hogy magyar kézben van a föld, és a döntéshozatal (és még sok minden más). Ha így lenne, akkor nem titkosítanának annyi mindent (nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva). Válaszoltam kérdésedre, azt írtam hogy nekem nincs jövőbelátó képességem mint neked. Elképzelni sem tudom, hogy mi lesz. Csak reménykedni tudok, hogy egyszer a gyermekeimnek, az unokáimnak jobb lesz.
Anna Mária
@a.a: Hát, ha elképzelésed sincs, az bizony elég vézna. :)
Ha a gyerekeid és az unokáid lóhalálában nyelveket tanulnak és mihamarabb lelépnek a szabad világba, akkor biztos jobb lesz nekik.
a.a
@Anna Mária: Olyan jövőbeli képem biztos nincs, mint neked. Én mindig pozitívan gondolkodom. Mind a három gyermekem és egy unokám is beszél idegen nyelvet. De én mindig úgy neveltem Őket, hogy magyarok vagyunk, itt a helyünk.
Anna Mária
@a.a: Magyarnak lenni nem érdem, hanem állapot és nem jár együtt azzal, hogy egy bizonyos helyen kelljen élnie az embernek. A magyarnak született emberek is gondolkodhatnak, mozoghatnak szabadon, szerencsére sokan teszik is.
Kár bárkit is korlátozni a szabadságában, nem vezet jóra.
a.a
@Anna Mária: Ez a különbség közöttünk. Én nem állapotnak érzem a magyarságom. Engem így neveltek, és ezt adtam tovább a gyermekeimnek. Remélem rajtam kívül még sokan így gondolkodnak!
Anna Mária
@a.a: A baj ott kezdődik, ha valaki, aki magyarnak született, veszi magának a bátorságot, és azt gondolja, hogy ő magyarként valamelyik másik nációnál magasabb rendű, csak azért, mert magyar.
Sajnos sok olyan magyar van, aki azt gondolja, hogy ő eleve, születésénél fogva magasabb rendű például a szintén magyar romáknál, és teljesen rendjén valónak tartja, hogy neki, a magyarnak joga legyen a roma származású magyarokat deportálni. Vagy a magyar zsidókat listázni.
Toby
Újabb "cukiság" és még rejtett hangröhgzírő sem kellett hozzá !
Nyilas kutyákból nem lesz még illiberális szalonna sem !
akao
őszintèn, tiszta szìvből kìvànom minden kedves magyar honfitàrsamnak, hogy lakjanak együtt illetve dolgozzanak együtt romàkkal. Kìvàncsi lennèk, hogy akkor is vèdenèk-e őket :) Nekem mindkettőben rèszem van. Regènyt ìrhatnèk arròl, hogy miket művelnek, ès mennyire nincs nyugodt magànèletünk. Talàn nem vèletlen, hogy èn is el akarok menni innen. Termèszetesen köztük is vannak kivètelek, de mint tudjuk: a kivètel erősìti a szabàlyt.
magyarbakancs
Kíváncsi lenék rá ha a cigányságnak saját országa lenne ,hogy élnének meg?
Anna Mária
@akao: Mindenki, aki tiltakozik a deportálási ötletek ellen, az nem romákat védi, hanem TÉGED VÉD, véd attól, hogy ne csinálj baromságot! Ezt fogd már fel te is, meg a társaid is. Válassz olyan pártot, bízz meg olyan kormányt, amelyik a problémákkal tud kezdeni valamit, értelmesen!
Desischado
Nekem is van bőven rossz tapasztalatom, de eszembe sem jutna, hogy deportáljanak valakit a származása miatt. Anna Máriának és Verumnak teljesen igaza van! A jobbik már annyit mutatott magából, hogy csak imádkozni tudok, hogy soha ne tudjon hatalomra jutni, mert akkor az országnak vége! Amit orbánék műveltek eddig, semmi lesz, ahhoz képest, amit a jobbik csinálna! Egy tőről fakadt mind a kettő! Egyébként érdeklődnék, hogy akkor orbánt és mészárost is deportálná a jobbik? Ijesztően hangzik, és sajnos, ez a megnyilvánulás nagyon ismerős!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.