Minimum tízmilliárd forintos kár keletkezett 2008-tól a Belvárosban az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésekor – mondta Juhász Péter, az Együtt alelnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. A politikus, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda épületénél, tanúkénti meghallgatását megelőzően beszélt újságírókkal, azt hangsúlyozta, hogy az ingatlanok értékének kiszámításához végzett egyszerű szorzások eredménye is rossz volt.

Ennek illusztrálására egy 2008-as, 24 ingatlan értékesítésére vonatkozó önkormányzati előterjesztéshez készült táblázatot mutatott be. Példaként említette a Ferenciek terén található 2 ezer négyzetméteres üzlethelyiséget, amely a 460 ezer forintos övezeti átlagár szorzatával 920 millió forintba került volna. Ehelyett a szorzás eredménye 673 millió forint lett. Az elővételi jog okán megállapított 70 százalékos eladási ár ezt 471 millió forintra csökkentette. Vagyis pusztán ezen az egy ügyleten közel félmilliárd forint, a 24 ingatlan esetében pedig összesen egymilliárd forint kára keletkezett az önkormányzatnak – mondta Juhász Péter, hozzátéve: hasonló táblázatból közel harmincat látott

A Fővárosi Főügyészség áprilisban rendelt el nyomozást Juhász Péter feljelentése alapján a belvárosi ingatlanértékesítések miatt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanújával.

Belváros-Lipótváros önkormányzata ezúttal sem hagyta szó nélkül Juhász állításait, az alábbi közleményt írták:

Juhász Péter ismét szándékosan téveszti meg a közvéleményt

Belváros-Lipótváros Önkormányzat hangsúlyozza, hogy minden egyes ingatlaneladás során a szabályoknak megfelelően járt el, ezért készült minden egyes ingatlan eladása kapcsán szakértői elemzés és értékbecslés is. Juhász Péter a két dokumentumban szereplő adatokat mossa össze, ezzel is bizonyítja, hogy nem ért az önkormányzat működéséhez. Ha a médiában nem is, de a hivatalos szerveknél majd bizonyítékokkal kell alátámasztani az állításait, ami nyilvánvaló, hogy nem állja meg a helyét.

Belváros-Lipótváros Önkormányzatának vagyongazdálkodását több hivatalos szerv is vizsgálta az elmúlt időszakban, akik mindent szabályszerűnek találtak. Kiemelnénk az Állami Számvevőszék jelentését, ami megállapította, hogy az önkormányzat felelősségteljesen gazdálkodott, sőt még vagyonát is gyarapította.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
TARTÓZTASSÁK LE ROGÁNT-forgassák ki a zsebeit az összes rovadt tolvaj politikusnak-de a rokonaikét is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
TARTÓZTASSÁK LE ROGÁNT-forgassák ki a zsebeit az összes rovadt tolvaj politikusnak-de a rokonaikét is.
Mobil123
Kíváncsi vagyok lesz e érdemi ügy ezekből. Viszont már az is előre lépés hogy van EGY politikus aki hajtja ezeket az ügyeket !!!
pbalage
és ebbe az összegbe az erkölcsi környezetszennyezés még bele sincsen kalkulálva.
Hellcat
@szandokan: Remélem követed az eseményeket...10 milliárdos károkozásról tettek feljelentést és egyelőre leszarja minden hatóság...
eszegfu
@Mobil123: Pontosan ezt kellene csinálnia az ellenzéknek! "Beosztani" a témákat és minden nap ezzel foglalkozni, mint Juhász az ingatlan értékesitésekkel, vagy Szél Bernadett Pakssal, és még lehetne sorolni.
Aki Én
Minél jobban megismerem a fideszt, annál jobban szeretem az állatokat.
Gonoszgólya
"Belváros-Lipótváros Önkormányzatának vagyongazdálkodását több hivatalos szerv is vizsgálta az elmúlt időszakban, akik mindent szabályszerűnek találtak."
NAV.
QUESTOR.
Csak hogy a legutolsókat említsem.
Elmentek ám a jó édes...!
Gonoszgólya
@eszegfu: No igen. Szép lenne.
De EZZEL a töketlen, dilettáns, egymással marakodó ellenzékkel ez csak egy szép álom marad.
hunmaja
@bakegya: Drága sorstársam,..
- azt kell hinnem, Ön nem ebben az országban él...
bakegya
@hunmaja: előfordult már,hogy nem-de itt költöm el azt amit...és ez már gusztustalan amit itt megenged magának ez a maffia,mert az!-azon csodálkozom,hogy az emberek még ilyen csendben tűrik amit ez a QUESTORBÁN kurmány és tagjai megengednek maguknak.
iskolakerülő
"...a tolvajok kezét LE KELL vágni" mondta egy valaki, aki már nincs a kormányba.
Mobil123
@eszegfu: Sajnos amíg csak a hatalom megszerzése lebeg a szemük előtt és ehhez egymást marják addig a tényleges problémákkal nem fognak foglalkozni max szél-csap módra, kivéve egy-két politikust aki tudja miért van ott, miért is lett megválasztva.
eszegfu
@Gonoszgólya: Egy percig se gondold, hogy ezzel a tökéletesen dilletáns Fidesz kormányzással hosszu ideig fent lehetnek a "csucson", azaz 2/3-os többségük lesz az időknek végezetéig.
eszegfu
@Mobil123: Valóban a tények azok, amiket irtál... de akkor is reménykedek: nem lesz ez igy mindig.
eszegfu
@Aki Én: 14:56 Nálam ma ezzel a hsz-del felkerültél a dicsőség táblára!
Mobil123
@eszegfu: De rohadt sokáig így lesz sajnos , és addig a nép nagyon megsínyli azt az időt:-(
Aki Én
@eszegfu: 17:55 Szeretnélek emlékeztetni, hogy a fidesznek a büdös életben nem volt kétharmados támogatottsága. 27%-os VOLT!!!
2002-ben több szavazattal bukták el a választást, mint amennyivel 2010-ben ,,kétharmados" lett. Természetesen ez az egyik legnagyobb hazugságuk. 73% nem szavazott a fideszre, amit egy pillanatig sem tisztelnek.
Na de kik a hülyék???
alterego56
"Kiemelnénk az Állami Számvevőszék jelentését, ami megállapította, hogy az önkormányzat felelősségteljesen gazdálkodott, sőt még vagyonát is gyarapította"
Rogán nyolc éves áldásos tevékenységének köszönhetően 1 Mrd forintról 16 Mrd forintra emelkedett a kerület adóssága. Ha ez a felelősségteljes gazdálkodás, akkor mi a hanyagság?
Desischado
A hivatalos szervek mindent rendben találtak?4 Tényleg?4 Hiszen mind a kormány zsebében van! Juhász Péternek minden elismerésem, és tiszteletem! Hajrá, csak így tovább! Tanulhatna tőle az "ellenzék", tisztelet a kevés kivételnek!
eszegfu
@Aki Én: 19:25 Kösz, hogy emlékeztettél! Én is többször "rugóztam" már ezen Ilos-sal. Én a parlamenti 2/3 többséget vagyok kénytelen elfogadni, (de gondolom nem vagyok egyedül) mert ez ellen semmit sem tehetek.
Aki Én
@eszegfu: 08:01 Ilos, azaz Ilosvay elvtárs menthetetlen a maga nemében. Szerintem tudja ő, csak még magához sem őszinte.
pistapapa
Csak ott,azon az egy helyen. Országosan mennyi a kár?
amaramaistanna
Rogánon látszik,hogy nagyon fél.Ő is tudja,hogy előbb -utóbb börtönbe fog kerülni.
nezelodo
"amaramaistanna
Rogánon látszik,hogy nagyon fél.Ő is tudja,hogy előbb -utóbb börtönbe fog kerülni.
2 "

Attól tartok, hogy az igazság, ahogy a történelem során mindig, csak a mesében győz, ezért a sok, a reménykedőkbe hitet öntő képzeletbeli történet, és ezért a vallások túlvilági boldogságot ígérő egyformasága is. Az ilyen dolgokat csupán a népharag billenti helyre időnként.
GeoCravker
Még jó, hogy Juhász egy bűntelen, szent ember... :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.