Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a hatályos trafik törvény csupán azt írja elő, hogy a dohánytermékek nem lehetnek szem előtt. Ezt mondta az Origónak, amikor a lap munkatársa politikusokat kérdezett a kaposvári trafikgyilkosság után kialakult vitával kapcsolatban.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Te hányadék !
Így akarjátok a felelősségeteket elhárítani ?
Mocskos aljas tetves banda !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
a hatályos trafik törvény csupán azt írja elő, hogy a dohánytermékek nem lehetnek szem előtt.

Ezzel csak az a szitu,hogy ha hátrálva megyünkbe az üzlethelységbe az ugye arcátlanság ,de megvalósúl a törvényi rendelkezés!

Elmentek a jó édes-----ba
nyanya001
Te hányadék !
Így akarjátok a felelősségeteket elhárítani ?
Mocskos aljas tetves banda !
KERKA
Érdekes módon az országban az összes trafik egyforma. Akkor mindenki egyformán értelmezte a trafik törvényt nem?
1magyar
@KERKA: Lehet, hogy egy bolond százat csinál, de nem tudja valaki a törvény szövegét?
Abból rögtön kiderül.
KERKA
@1magyar: ja! a piros 18-as karika meg azt jelenti, hogy szex szaküzlet. A külföldiek legalábbis ezt gondolták. Sorba mentek be korbácsot venni:))
nemjoezigy
www.vehir.hu/cikk/23402-trafik-kirakat-szepsegverseny : "A Nemzeti Dohánybolt javasolt arculati kialakítása - 2013 című dokumentum 169 oldalon keresztül részletezi a trafikok pontos kinézetét, amitől nem szabad eltérni."
Akkor miről beszél ez a pintér nevű is? Ezzel a meggondolatlan döntéssel emberek életét tették kockára. Felhívás volt a bűnözőknek.
+ jó pénz a fideszkdnp közeli 'dizájnereknek' és a fóliásoknak!
papa.49
Laja te olyan hülye vagy hogy olyan már nincs is több, a sofőr meg álljon be egy befóliázott trafikba kiszolgálni, és legyen kiszolgáltatott a rablónak ,,nixt stukker,,!!!
1magyar
@nemjoezigy: Mondjuk ez tényleg csak javaslat.
nemjoezigy
@1magyar: "...javasolt arculati kialakítása ... amitől nem szabad eltérni." (ma, 20:57)
Akkor ez mit jelent?
1magyar
@nemjoezigy: Csak egy pici rész olvastam, az inkább az utak melletti villogó fényreklámokat tiltja.
Nem olvasom végig, majd akiket érint, a tulajok nagy része fideszes, majd megteszik a lépéseket, olyan értelemben, hogy az érintett alkalmazottak ne őket pereljék.
gibgab
Ez a Lajos nagyon hülye! Legalább annyira a "lényegre tapintott" a fóliával, mint a kupakokkal.
Jankó123
Mind a mai napig ugyanott tartanak a "nagyon okos", bár szerintem többszörösen túlfizetett tizenkét-harmados kormánypárti képviselök(?), ahol 2014 januárjában.

nepszava.hu/cikk/1007385-visszakapjak-regi-kepuket-a-trafikok

Visszakapják régi képüket a trafikok?
Népszava 2014. jan 08.
"Emberéleteknek kellett komoly veszélybe kerülnie ahhoz, hogy az elsötétített, eddig több mint félszázszor kirabolt dohányboltok kinézetén változtassanak - nem egy esetben fegyverrel törtek rá a trafikosokra, de már lövés is dördült. Az NDN Zrt. által a változtatásra tett javaslatokon egyelőre a kormány "ül", de úgy kívánják átalakítani a boltok kinézetét, hogy az még a gyermekvédelmi törvényhez is illeszkedjen. Az átláthatatlan fóliák levételével mindesetre ugyanolyan trafikok lesznek, mint a trafiktörvény előtt is voltak."
:-(
kkalman
Idézet a 2012. évi CXXXIV. törvény-ből.

3.§.8.pont: dohánybolt: nem mozgó (és részekre bontás nélkül nem is mozgatható), más üzlettől elkülönült olyan önálló üzlethelyiség, amelynek külső felületére tekintve dohánytermék nem látható, csak az üzlethelyiségbe belépve,...

Akkor miről beszél az agyatlanja, hogy nem kötelező lefóliázni az ajtót, ablakot? Ezek szerint az összes trafikos félreértelmezte a törvényt? Ha igen, törvényhozóink akkor is hülyék, mert nem tudnak egyértelműen megalkotni egy törvényt, hogy azt ne lehessen félreérteni.
karma1
Monda' ezt kupakoslajos, es nem szakada ra az e'g, de meg a plafon sem... En ennyi hulyesegtol mar fellabon ugralva vonyitanek...
1magyar
@Jankó123: Gyermekvédelmi törvény???!!! Ne a cigis dobozt ne lássák hanem embergyerekhez méltóan, ne éhezzen,ne kínozza a saját szülője, ne patkánnyal etessék - ez lenne a gyerekvédelem.
nezelodo
Na most meg nem mond mást a kupakoslajos, hogy mind az összes trafiknyertes haverjuk olvasási, szövegértelmezési gondokkal küzd. Biztos innen veszik az oktatás tragikus állapotáról tett verdiktjüket is. Így már értem, hogy feltúrják az egész oktatást az alaptól a kommunikációs szakig.
xepi589
Kupakos Lajos te voltál anyádnak egy nagy tévedése,mert gyereket akart és csak egy ilyen gerinctelen férget tudod elleni.
Hellcat
Na már bújkálnak ki a felelősség alól...ennyi. Mondjuk már megszokhattam volna.
Fradigege
Félreértésből találtátok ki a trafik mutyit. Félreértésből szpdlnydt!
ilos
@nyanya001: Miért van az, hogy a legprimitívebb bunkók szólnak hozzá olyan témákhoz, amikhez abszolút nem értenek? Így aztán előjön az ősösztön, amit te bizonyítasz a legjobban.
Clavigo
Kupakos Lala,,,Téged egy tyúkólba nem ültetnélek be,,nemhogy egy parlamentbe,,akkora címerállat vagy.
nyanya001
@Clavigo: A tyúkól hozzá képest tudományos akadémia
Clavigo
@ilos: ??? Csak nem egy prominens vagy az Orbán-kondából ?? A "primitív bunkók " ott tülekednek ..
nyanya001
@Clavigo: Annyi esze van, amennyi látszik !
Hellcat
@ilos: Hé te! Fidesz szimpatizánsként te is hozzjárultál ahhoz hogy ez a törvény megszülethessen, a trafikot kiosszák a haveroknak és lefóliáztassák és ennek köszönhetően meghaljon bent egy lány. Vállalsz te is részt a felelősségben? Mert ha nem akkor rohadtul be kéne fognod a pofádat!
karma1
@ilos: El a kezekkel nyanyatol, mert a kisujja is tobbet er, mint a te hulye beszolasod, Egy mar biztos: nem a te rokonodat oltek meg a vezired hulyesege miatt. Me'g neked se kivanom azt az erzest, hogy valamelyik szerettedet erje ilyen atrocitas. Fogadni mernek, hogy akkor ugy kapkodnal fuhoz-fahoz, mint Bernat a menkuhoz...

Ha konkretan nem szolsz hozza a temahoz, akkor huzz el az orbanimadok oldalara, vagy a kurucinfora, ott a te szinted a megszokott
ilos
@Hellcat: @karma1: Őszintén sajnálom a lányt és a hozzátartozóit. De nem kellene egy ilyen tragédiát is átpolitizálni! Hülyék mindig voltak meg lesznek is, ha van fólia, ha nincs. Amúgy egyetértek a fóliátlanítással, a gyerekek akkor is megveszik a cigit meg a piát, ha a föld alá dugják. A sértegetéseket meg tartsátok meg magatoknak!
Feraj49
Hogy van ez ? Hisz az összes trafikpályázatot a FIDESZ rajongók kapták. Akkor mind "sötét"-ben tapogatózik-pedig tanult emberek-okosak és szépek !!!??? Kik is mondták meg,hogy hogyan kell kialakítaniuk a boltokat ? Vagy egységesen országszerte félreérhető volt a törvény? Pedig OV. meg mondta:-Világos,és érthető törvények kellenek.Képviselők sem értették rendesen,de megszavazták ,ugye ?!
karma1
@ilos: Egyenlore Te kezdted nyanyank sertegetesevel, szoval innentol vedd az akadalyokat, jo?
Ebbe a szomoru esemenybe NEM MI kevertuk a politikat, hanem a k@rva politikusok MIATT tortent meg az, ami megtortent, tehat nem lehet az ok-okozatot szetvalasztani...
Mobil123
@ilos: Hát nem is tudom ki kezdte a kommentezők sértegetését megint !!

ilos
@nyanya001: Miért van az, hogy a legprimitívebb bunkók szólnak hozzá olyan témákhoz, amikhez abszolút nem értenek? Így aztán előjön az ősösztön, amit te bizonyítasz a legjobban.    ma, 11:02

tehát már arra sem emlékszel mit brummogtál közel 3 órája??? A setét vezíred mellett a helyed!!
karma1
@Mobil123: Nekem mar nem volt cernam visszakeresni, ...:o((( Nalam mar holnap vagyok...:o))
Mobil123
@karma1: Hát de megint idejön legallyaz mindenkit és még ő van felháborodva . Tipikus !!
silber13
@ilos: Figyelj te nagyon tahó! Ki jogosított fel Nyanyuska sértegetésére?? Mi a fenlt jképzelsz magadról?? A kocsmai részeges haverjaiddal beszélj így!!
Hellcat
@ilos: Előző hozzászólások kifejtették már miért is vagy álszent.
nyanya001
@Mobil123: Ez szerencsétlen troll valahol ezt olvasta, átplántálta ide,
ennek egy önálló gondolata sincs !
Mobil123
@nyanya001: Na igen!. A facén is ott trágárkodik . Utálom az ilyen emberek . Véleménye nincs csak gallyazni tudja a másikat. Ha még a politikusokra tenni nem érdekelne de hogy más kommentezőket az már taplóság, de látod ő kikéri ugyan ezt magának.
Toby
Csak a szokásos kósás idiótizmus, miszerint a szar az nem bélsár, hanem kaki !
Mobil123
@nyanya001: :-))) "degenere" ez jó :-))
kamazuka
Kósa ezzel elárúlta a 25 év politikai elitjét.
Ha a törvény nem fogalmaz egyértelmüen,és mindenki számára érthetően,akkor van az az állapot amit úgynevezünk ma hazánkban,hogy káosz!
len in black
kósa önmagában egy félreértés, és ahogy egyre öregszik, és egyre hülyül, egyre nagyobb félreértés lesz - önmagában.
Vannak emberek, akik minél okosabbnak hiszik magukat, annál ostobábbak, gonoszabbak, embertelenebbek.
kósa annyit ér, amennyije van?
Igen.
Sok pénzen megvehető szarja van, annyit is ér - sok szart.
Egy erősen viseletes (értsd: már szaga van) lyukas zoknit nem bíznék az erre az emberre.
Lackó50
Ha kiderül, hogy hülye döntést hoztunk, akkor gyorsan megmagyarázzuk, hogy az nem is úgy van, csak félreértették. Mert mindenki hülye rajtunk kívül. mi véletlenül se tudunk hibázni. Csak hát az a sok alul művelt magyar állampolgár nem érti, hogy milyen magaslatokba vagyunk a gondolkozás tekintetében.
verőce21
Az ablaküvegek lefóliázása valóban teljes félreértés! Mint már máshol is írtam, én mindig vitattam ennek a létjogosultságát. A létesítési ajánlások sehol nem is tesznek említést a kirakatüvegek sötétített fóliázására. (a szomszédos épületek ablakai is ugyanolyan jelzéssel vannak ábrázolva általában.)

Sőt, én az utcai portálon elhelyezendő 18-as karikát is vitattam mindig, van belül, a szükséges helyen. Nincs értelme a homlokzati 18-as karikának, mert az üzletbe kiskorúak is bemehetnek. Az alaprajzi elrendezéseken látható, hogy az üzletben melyek csak azok a területek, amelyeken kiskorú nem tartózkodhat. Annál is inkább igaz ez, mert ahogy bővítették az üzletek tevékenységi engedélyét, nyilvánvaló volt, hogy nem lehet kizárni az üzletből a kiskorú vásárlóközönséget.
verőce21
@verőce21: A "kiskorú" fiatalkorúnak értendő.
nemjoezigy
A kósa az még lakcímét sem tudja értelmezni! Még a párttársai is megírják, hogy a beláthatatlanságot jelenti a szabályzás, annak megvalósítását meg valami fideszkdnp közeli fóliázó vállalkozás tudta elnyerni.
verőce21
Az engedélyt kiadó építési hatóságok téves értelmezéséből adódtak a tragédiák.
Nem kaptál másképp engedélyt a nyitásra, ha nem a felfogásuk szerint "fóliáztál".
nusika
...tehát,a magyar ember,az ország "trafi(kósa)i , nem értették meg a törvényeket, amit a "hülyék" készítettek? Szégyelem magam, hogy ilyen kontárkormányunk van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.