Olvasói felajánlásoknak hála, sikerült ideiglenes lakást találni annak az anyukának, akitől el akarták venni egy hete született kislányát, mert hajléktalan – értesült a Kettős Mérce.

A gyámügy ennek hatására beleegyezett, hogy visszavonják az elvételi határozatot. Így már csak a környezettanulmányon múlik, hogy Erzsébet és a baba végleg együtt tudnak-e maradni. Erről döntés leghamarabb holnap születik a huppa.hu szerint.

Erzsébet története kapcsán szerkesztőségünkbe is érkeztek felajánlások, amiket ezúton is köszönünk olvasóinknak. Ha Önnek vagy ismerősének van hasonló története és szívesen megosztaná másokkal, írja meg nekünk. Levelét várjuk a [email protected] címre.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Jó hír.
Csak kicsit az keserű, hogy annak kellene a természetesnek lennie, hogy a gyámügy keres megoldási lehetőséget és nem kegyet gyakorol egy különben elvárhatónak látszó ténykedése kapcsán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Örömmel olvasom, hogy azért nem mindenki csak ítélkezik, van aki segít is.
pbalage
@verum: a fidesz inkább az árokba lökte volna, respekt az adakozóknak
verum
@pbalage: a másik cikknél irogató kommentelők közül is sokan. És nem hiszem, hogy mind fidesz-drukker... :-/
GeoCravker
Jó hír.
Csak kicsit az keserű, hogy annak kellene a természetesnek lennie, hogy a gyámügy keres megoldási lehetőséget és nem kegyet gyakorol egy különben elvárhatónak látszó ténykedése kapcsán.
bakegya
MARHA NAGY SZEMÉTSÉG-HOGY A GYÁMÜGY GYAKOROL KEGYET!!!-hol pörsölyöz az emberi erőforradalmárok serege-család-és gyermekvédelem mostohagyerek,A CSÓK ORBÁN PEREPUTTY HÁTSÓJÁNÁL VÉGET IS ÉR,AZOKNAK MILLIÁRDOK JÁRNAK -DE A RÁSZORULÓKNAK SE FEDÉL-SE MENTŐCSOMAG-sikeres QUESZTORBÁNIA.
csa-csa
.. mégis együtt maradhatnak..
na jó! és hol??? és miből??? a hajléktalan szállón??? anyaotthonban? ott sem maradhat örökké!
felelőtlen sötét némber!
1magyar
@csa-csa: Felelőtlen mert el kellett volna vetetni ha nincs hol lakni. De bárki könnyen kerülhet hajléktalan státuszba, tv-ben láttam egy közmunkás hajléktalan programozót aki rövid időn belül vált hajléktalanná. Elveszítette az állását, nem tudta fizetni az albérletet és ennyi.
De ebben az országban ha valaki 100 ezer ft közmű tartozást halmoz fel akkor is végrehajtják a lakását ami 2 millióba fáj neki és mehet albérletbe, majd utcára.
Mézike
@1magyar: De gondolom amikor teherbe esett, már hajléktalan volt. Van másik gyereke is akit nevelőszülők nevelnek. Ez a hajléktalanság nem mostanában kezdődött.
Hol az apuka?
csa-csa
@1magyar: ez a nő eleve kilátástalan helyzetben volt képes gyereket szülni!
sosem fogom megérteni.
Mézike
@verum: Aztán majd, ha elfogy a felajánlott pénz, akkor az anyuka miből fog a gyerekéről gondoskodni?
Ideiglenes elhelyezésről van szó.
1magyar
@Mézike: @csa-csa: Az más, úgy nem szabad gyereket szülni.
legacy
Hajléktalan anyuka?...

Orbán "Asshole" Viktor, gondoltál már magadra emberek haláláért, családok szétszakadásáért felelősnek?
Nem?
Akkor most kezdj el így gondolni magadra.
Orbán "Asshole" Viktor, gondoltál már magadra emberként?
Ha eddig nem tetted, már ne fáradj vele, csak időpocsékolás lenne!

A szótáramban sokáig - Q sokáig - nem szerepelt a "gyűlölet" szó, de te megtanítottad nekem használni, értelmezni, alkalmazni, kimondani:
GYŰLÖLLEK! - és ebben az összes gyűlöletérzésem (gyűlöletérzéketlenségem!) benne van, amit nem volna szabad éreznem - de te ezt is elintézd: Kiölted belőlem a jót, csak a rosszat látom, bárhová is nézzek!
verum
@Mézike: gondolom, te sem úgy pottyantál ki anyukádból, hogy mindent tudtál a megélhetésről. Gondolom, neked is segítettek az élet elkezdésében.
Gondolkozz, aztán válaszolj a saját kérdésedre.
Mézike
@verum: ha kipottyanunk anyukánkból akkor elindul egy természetes folyamat, amit tanulásnak, tapasztalásnak hívunk.
Ez az anyuka már nem olyan fiatalka, van egy vagy több gyereke akit szintén elvettek tőle.
A tanulási, tapasztalási folyamatban valami nagyon elromlott nála...
verum
@Mézike: - akinek van szerető és gondoskodó családja, annál elindul a természetes folyamat, amit tapasztalásnak hívnak.
Akinek nincs, aki gyerekkorától vetődik mindenfelé, kapaszkodó nélkül, az nem fog boldogulni egyedül.
De ha van kapaszkodó, akkor van esélye.
Dereng...?
Mézike
@verum: dereng, dereng...
De neked dereng, hogy a tegnapi kisfilmben az anyuka az anyukáját hívta, a saját édesanyját.
Tehát őt is nevelték.
verum
@Mézike: - mindenkinek van biológiailag anyja. De aki nevelje, az nem mindenkinek van.
A segítség meg arra van, hogy kapaszkodó legyen embereknek.
Látom, téged sem tanítottak meg mindenre. ;-)
verum
@Mézike: - pontosabban nem mindenre, hanem a ténylegesen fontos dolgokra.
bakegya
@Mézike: ÉS A társadalomba ahova beleszületni kényszerülünk mi emberszabásuak... a többit nem részletezem mert nagyon dühös vagyok a jelen közhangulat és kurmányhatalomra.
TÖBB GENERÁCIÓ VAN ITT MÁR MEGINT PADLÓRA KŰLDVE
Mézike
@verum: Azért tanulgattam eleget. Igaz igyekszem négykézláb állni a földön néha mégis pofára esek, de ezzel nem vagyok egyedül. Gondolom..., főleg egy nehéz éjszaka után.

Ha olyan családi körülmények közt nevelkedett az anyuka ami nem megfelelő egy gyerek számára akkor tapasztatból tudhatná. És gondolhatna arra, a gyerekemnek nem ilyet akarok. Ha pedig rendes családban nevelkedett, akkor szintén tapasztalatból tudhatná hogy milyen körülmények kellenek ahhoz hogy egy gyereket neveljen.
Már elvettek tőle egyet, vagy többet. Miért nem azon igyekezett hogy olyan körülményeket teremtsen hogy azt visszakapja. Miből gondolta, hogy ha a másik gyerekéről nem tud kellően gondoskodni akkor erről a piciről fog tudni?
Segítség arra van hogy kapaszkodó legyen embereknek. Pontosan Neki abban kellett volna segítséget kérni, hogy a már elvett gyermekét visszakaphassa.
Mézike
@bakegya: És még többen lesznek. Ha ilyen ütemben folytatódik a kivándorlás, itt nem marad csak az a két millió aki a munkájával minimál bérből illetve közmunkás bérből tengődik, és azok akiket ez a réteg eltart.
verum
@Mézike: ha ugyanabban az Istenben hinnénk, most válaszolnék neked. De mivel nem, úgysem értenéd.
Ennyi.
Mézike
@verum: Ja! Te Allahhoz imátkozol? Ő az isten másik neve..., van még neki pár.
Anna Mária
Ennek az asszonynak és ennek a kisbabának talán megoldódik a lakáshelyzete egy időre.
És a többiekkel mi lesz?
Fradigege
Hajléktalan és gyereket vállal? Nem volt ebben esetleg egy adag nimfomán hajlam? Egy kicsit felelőtlennek érzem, ha valaki babát vállal miközben hajléktalan. Aztán most megy itt a szarral birkózás.
Anna Mária
@Fradigege: Nimfomán hajlam?
És megmondanád azt is, milyen hajlama van a kedves apukának?
Fradigege
@Anna Mária: Az pedig egy aberált perverz állat. Apropó, merre van a családfő ugyebár? Ezek lényeges kérdések, hogy milyen felelőségtudattal bírnak emberek. Én tudok olyanról, hogy egy ipsének három nőtől van 5 gyereke, aztán a harmadik nő ott bőg, hogy nem visz haza semmi lóvét az ipse, mert csenget az előző kettőnek és kemény 120 ezret tol haza talicskával, mert egy himi-humi raktáros. Megkérdezném a harmadik nőtől, hogy mi fogta meg ennyire? Mert valami megfgta őt az emberünkben. Vannak ultra öngyilkos sztorik a Föld nevű bolygón.
Anna Mária
@Fradigege: Talán mégsem kellene számodra ismeretlen embereket jellemezned. Sem a nőről nem tudsz semmit, sem a pasiról.
Fradigege
@Anna Mária: Jogos. Értelek. De sok olyanba fut bele az ember, ami már egy kicsit fárasztó és ha megkapargatjuk a felszínt semmi sem olyan, ami elsőre látszik.
justhpeter
Mióta ezeket a híreket, cikkeket olvasgatom kialakul az a véleményem, hogy már nem erre a világra való vagyok. Úgy gondolom, hogy az ország vezetésének nem azért kell munkahelyek teremtésében gondolkodnia, hogy majd rá szavazzak, hanem azért, hogy az általuk is annyira kívánt megszületendő gyerekeket a szülők normális körülmények között tudják felnevelni. Aztán majd a normális körülmények megteremtésében közreműködő vezetést támogatja, amikor arra kerül a sor.
Igen ám, de akkor nem vehetek ki évről évre az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ellátásra szóló költségvetési pénzből, a reális helyzetemből kiinduló tervekből kiindulva nem építtetek négy év alatt öt-hat stadiont akkor, amikor a potenciális használók alkalmanként jó ha egyet megtöltenek. Végső soron el kellene már dönteni, hogy ember akarok lenni, vagy politikus.
Anna Mária
@Fradigege: Na jó.
Abban igazad van, hogy tényleg "ultra öngyilkos" sztorik vannak, amerre csak néz az ember.
Desischado
Talán megoldódik ennek a nőnek a helyzete egy időre. De mi lesz később? Ilyenkor hol van a "családbarát" kormány?
Zandagort
@Fradigege: Nekem is van exférjem, akitől lett egy lányom!! Az apa lelépett...mint később kiderült van még 1 gyereke, aki 6 éves!! Az apa nem fizeti a lánya után a tartás díjat csak a srác után...feljelentettem tartás díj elmulasztásáért! Mi lett a vége? Az apukát felmentem a tartásdíj kötelezettsége alól, mert épp elég a fia után fizetni 15.000 Ft-ot...hohóóó, az apuka 120.000 Ft-ot keres!! Na akkor 30.000 Ft nem fér bele neki??
Fradigege
@Zandagort: Aki lelép és tartásdíjat sem fizet, azt mind munkatáborba raknám. Amit elmeséltem, az egy ismerősünk haverja. És az csenget mind a három családjának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.