Falubeli haragosuk rászabadította Gulyásékra a Betyársereget, amelynek tagjai három hónapja rendszeresen "őrködnek" a család portája előtt – írja a hvg.hu.

A Heves megyei Szúcson tartózkodó csoport látszólagos vezetője azt mondja, csak kikapcsolódni járnak a településre. Mivel a rendőrség nem tesz az ügyben semmit, így a TASZ az ügyészséghez fordult.

A Betyársereg ottlétét tényszerűen bizonyítani nem lehet, de a jelek szerint azzal az indokkal kezdték meg a család zaklatását, hogy a családfő fát lop az egyik magánerdőből – olvasható a hvg.hu cikkében.

A kikapcsolódó férfiak középső ujjukat mutatják nekik, vagy képletes nyakelvágást mutató jeleket küldenek feléjük. Emellett gyakorta kiabálják át a kerítésen: "Meghaltok, cigányok!"

A civilek szerint ilyen esetekben az államnak lenne tennivalója: vizsgálják ki hitelt érdemlően, ha falopással gyanúsítják a családot, de ugyanígy lépjen fel a megfélemlítés ellen is. A TASZ az ügyészségez fordult.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Szép és jó, ha vigyáznak a magántulajdonra. Még lakosok is összefoghatnak ilyen ügyben.
Azonban a Betyársereg akkor nőne a szemembe, ha Tiborcék erdőlopásakor is ott lesnék a családot és vigyáznák. Vagy azt a családot, aki ellopta a nagy értékű trágyát szegény meghalt Váradi Andrástól.
Így azonban meggyőződésem, hogy csak rasszizmusukat élik ki a hatalom árnyékában.
Mert ugye, nem minden lopás lopás egy rasszistának. ;-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dikil
Mindjárt sírok...Ebben az országban már mindenkinek vannak jogai,csak a MAGYAR embernek nincsenek. Cigány,aki lop és még neki áll feljebb?? Sajnos mint tudjuk a rendőrség szemet huny,ha cigányok követnek el bármilyen bűncselekményt-talán ezt az utasítást kapták ;) - Ezek csak ezt tudják..siránkoznak -ezt nagyon jól megtanították nekik,meg a jogaikat. Azt kellene mint I.László királyunk korában: kéz levágással büntetni a lopást...előtte sem dolgoztak úgy sem...
Anna Mária
@dikil: Sírj is.
Sírj csak, hogy Magyarországból egy ócska nácik által terrorizált ország lett.
Sírj azon, hogy ilyesmi ma lehetséges.
Katalina62
@dikil: Ebben az esetben nincs bizonyítva a lopás, és hogy családdal gond lenne, sőt! Ja, és ha lopás kéz levágással való büntetése esetén, nagyon sok nem cigány magyar ember is félkarral járhatna kis hazánkban! Úgyhogy csak óvatosan!
Freewolf
A tolvajnak vannak jogai, de az erdő tulajdonosának nincs. Őt kötelezni fogják az ellopott fa pótlására. A tolvajt, ha tetten is érik, miből fizetné ugyan ki a telepítés költségeit?
A liberálfasiszták pedig telesírták a zsebkendőjüket, hogy szegény tolvaj mennyire megíjedt! A magánemberek pedig akkor és oda mennek, ahová akarnak! Ha a tolvaj háza előtt sétálnak, akkor ott lesznek, nem tiltja semmi!
Anna Mária
@Freewolf: No mi van, Fügedi-farkas! Megakadt a liberálfasiszta-lemez? :)))
Tetszenek a magán nyilashadseregecskék? :)))
Freewolf
@Anna Mária: Inkább a betyársereg, mint a taknyos, lumpen tolvaj!
Liberálfasiszta meg menjen oda vinnyogni, nyüszíteni!
Anna Mária
@Freewolf: Fröcsögj csak, ingyen van! :)))
Freewolf
Már a népszava liberálfasisztái is siratják szegény erőszakoskodó tolvajt! Milyen szörnyű élete van! Nem lophat szabadon és nem terrorizálhatja a környezetét! Nem lesz tüntetés a tolvajok jogaiért? :-DDDDDDDDD
verum
Szép és jó, ha vigyáznak a magántulajdonra. Még lakosok is összefoghatnak ilyen ügyben.
Azonban a Betyársereg akkor nőne a szemembe, ha Tiborcék erdőlopásakor is ott lesnék a családot és vigyáznák. Vagy azt a családot, aki ellopta a nagy értékű trágyát szegény meghalt Váradi Andrástól.
Így azonban meggyőződésem, hogy csak rasszizmusukat élik ki a hatalom árnyékában.
Mert ugye, nem minden lopás lopás egy rasszistának. ;-)
verum
@Freewolf: - senki nem sirat tolvajt, te viszont véded az államilag rabolt vagyonokat.
Szeretném látni-olvasni, amikor egyszer átmész "Kokóba". :-)))
Anna Mária
@verum: Az még a kisebb baj, hogy az állami vagyont rablókat védi, azok jól elvannak nélküle is. De hogy a fajvédő mocskok iránt lelkesedik, akik az országban zavartalanul garázdálkodhatnak, az már tényleg undorító.
verum
@Anna Mária: - a két dolog együtt jár. Azért lelkesedhet a fajvédő mocskok iránt, mert védi az állami rablókat.
verum
@Anna Mária: - ahelyett, hogy dolgozna a munkaidejében!
Anna Mária
@verum: Nekem mindegy, hogy mikor mit csinál, dolgozik-e egyáltalán. Biztos nyugdíjas, egész nap az ólomkatonáit meg a műanyag tankjait tologatja, eljátssza a második világháborút náci győzelemmel és olykor ráugrik a netre hungaristáskodni. :)))
verum
@Anna Mária: - nekem nem mindegy. Mert aki ujjong, hogy a szegény közmunkásokat, akiket éhbérért dolgoztatnak kamera figyeli, akkor a minimum, hogy ő maga látástól-vakulásig dolgozzon a saját munkahelyén.
Anna Mária
@verum: Én nem vagyok ilyen szigorú elmebetegekkel. :)
verum
@Anna Mária: - nem elmebeteg ő, hanem jellemtelen. Azokkal meg kérlelhetetlen vagyok.
Freewolf
Virnyognak a liberálfasiszta szörnyecskék! Nem tudom, de csak meg kell kérdeznem, hogy jó hülyének lenni? :-DDDDDDDDDDDD
Anna Mária
@Freewolf: Okosnak és becsületesnek lenni kiváló.
Még kipróbálhatod, sosem késő! :)))
eugen4402
Azért elgondolkoztató, hogy ezek a bátor igazságosztók soha nem a Jaguar-ban pöffeszkedő, aranyláncos, kigyúrt roma vitézeket akarják móresre tanítani, hanem a csóró nyomorultakat, akik nem sok zsákmányt raboltak.
Gondoljatok a roma-vadász bandára...
Anna Mária
@eugen4402: Az "iszlám" meg a "bevándorlók" jelentette veszélyen hisztériáznak sokan, de a magyar terroristák, a cigánygyilkosságok elkövetőinek tettei nem verték ki náluk a biztosítékot. És az sem zavarja őket, hogy egy hivatalosan nem bejegyzett, magukat önhatalmúlag rendfenntartónak kinevezett csoport félemlít meg és provokál gyengéket. Ezeknek a kigyúrt, izomagyú idiótáknak ennyire telik a bátorságukból, ők a jobbik kemény magja, hiába tagadja Vona a kapcsolatot velük.
eugen4402
@Anna Mária: Tényleg megdöbbentő a hivatalos szervek passzivítása, és a közvélemény jelentős részének ez a szemérmes félrenézése, mintha mi se' történt volna. Közben a hős szabadcsapatok egymással versengnek a youtube-on melyikük tud nagyobb mocsokságot elkövetni. Ja, és nem Brüsszel dohogása miatt kellene ezeket megfékezni, hanem a saját nyugalmunk érdekében.
silber13
@Freewolf: Az a néhány angströmnyi agyad csak a " liberálfasiszta szót tudja előkotorni ? Hát apám, nem semmiteljesítmény!:-)))
Mézike
@eugen4402: Mi az hogy hivatalos szervek passzivitása,?
eugen4402
@Mézike: Azt hiszem, hogy a közrend fenntartása a rendőrség dolga, tehát nincs szükség fenyegetőző önkéntesekre. A passzivítást az igazságszolgáltatás már-már bohózatba illő időhúzására, a felesleges jogi babaruházásra értem.
Nem szeretném, ha félreértenél, a bűnösöket itéljék el, bőrszínűktől függetlenül.
Anna Mária
@eugen4402: A szorgosan a jobbikra szavazó falusi rendőrkék pontosan tudják, hogy a jobbik hatalomra kerülése után ezek az izomagyú betyárgyerekek lesznek a főnökeik, tehát nem szeretnek velük ujjat húzni. És persze most nincs olyan vezetése a rendőrségnek, amelyik jobb belátásra, munkavégzésre tudná őket rászorítani egyes vidékeken.
Mézike
@eugen4402: Ez nem passzivitás, hanem a jog ilyen magyarországon. nagyon meg kell ám nézni hogy kit, mit, hogy mikor, miért tartóztatnak le...
Anna Mária
@silber13: Ez a szerencsétlen évek óta ismételgeti ezt az értelmetlen szót, próbálja a különböző fórumokon bevinni a köztudatba, meglehetősen kevés sikerrel! :)))
eugen4402
@Mézike: Lehet, hogy elhamarkodottan minősítettem, de ha más jelzővel helyettesítem, a helyzet akkor sem javul...
Mézike
@eugen4402: :-) A rend őreinek be kell tartani a törvényt, míg a bűnözőknek nem. Sőt nekik jogaik vannak a rendőrökkel szemben.
Ha pedig a politikusok közt vannak a bűnözők akkor csak jogaik vannak!
justhpeter
De ha egyszer a Polt nem ér rá ezzel is foglalkozni. Az országos rendőrfőkapitány pedig el van foglalva a falusi öregasszonyok kerékpárjának csengőjével és lámpájával, mert abból lesz a saját bevétel, ami meg van szabva a költségvetésben. Beláthatjuk tehát, hogy a nácikkal való foglalkozásra igazán nem jut már ember. Nem mondom tovább, mert a náciknak is vannak jogaik. Legalább az legyen, ha már eszük nincs.
Desischado
És állítólag "jogállamban" élünk! A tiborc féle traktoros falopással mi van?!
Freewolf
Sajnos ilyen önvédelemre kényszerül a magyarság, ha már a rend őrei nem védik meg őket!
simmering73
A csapból is ez folyik. Most arról is jó lenne olvasni, hogy derék legények félholtra vertek egy idős férfit BAZ megyében Györgytarlón, kalapáccsal kilyukasztották a fejét. Egy baltáért, dohánytermékért és egy dezodorért.
josef
Nincs kormányzati politika , de már 30 éve nincs. Az ország nem lakható , átlag ember számára.Ez a falopás, szemétlerakás az erdőben, meg az arra való reakció elmond mindent.
Nem stadion kellene , hanem közrend- emberbarát környezet, hogy élni lehessen.Ezek a fatolvajok , akik terrorizálják a környzetüket, kiváltanak egy beteg reakciót- a betyárseregnek nem szabadna lennie, de azonnal ki kell szállnia a törvény végrahajtóinak-rendóröknek- akik rendet csinálnak, és slussz- ez a dolguk , ezért fizetik őket.
Ne menjünk addig Irakba , Afganisztánba , míg otthon disznóól van. Ne legyen disznóól, mert az mindent tönkretesz-szemét, parlagfű, lom, öregezés,megélhetési bűnözés... semmi hasonló,ezek után lehetne elkezdeni , élhető országot építeni.Élhetőt, mer arra esetleg hazajönnek a fiatalok, az emberek pedig elkezdenek alkotni- környezetet , országot... mindent. Ezt szerintem mindenki tudja , meg érzi.Három fiatal, háron számítógép, el tudná regulálni az országot, mi meg itt hülyéskedünk.
magyarbakancs
Sok faluba kellene a betyársereg.
Mert a társadalmi normákat betartani képtelen cigányságot másképpen nem lehet megfékezni.
Mindent ami mozdítható visznek.
Ahol élek ott az összes cigánynak furgonja van.
Nem szállító kis iparos hanem a lopáshoz kell.
Anna Mária
@magyarbakancs: Tudod, az a gond, hogy az ilyen betyárseregecskék sem tartják be a társadalmi normákat, sőt, még a törvényeket sem.
feri57
A három csapás értelmében a betyársereg rasszista uszításért, lázításért, nép izgatásért minimum 25 év fegyház börtön jár!!! Ezek a neonáci fasiszták mindent megtehetnek hazánkban!! De a a cigányok felállítanának egy önvédelmi sereget, rögtön börtönt kapnának.
magyarbakancs
@Anna Mária: Kérdeznék valamit.
A cigányok betartják az együttélés szabályait?
Tisztelet annak a nagyon kevés cigánynak ki ügyet tud élni a többségi társadalommal.
Az meg elenyésző.
A közmunkában dolgozó cigányok nálunk nagy része lapát ,gereblye,seprű támasztásban világ rekordot állítottak fel.
Majdnem kivirágzik a kezükben.
Amennyivel később mennek dolgozni annyival korábban mennek haza.
Anna Mária
@magyarbakancs: Nem, a cigányok közül nagyon sokan nem tartják be az együttélés szabályait.
Nem gondolnám, hogy az együttélés szabályait betartó cigányok száma elenyésző.
A rendfenntartás egy jogállamban a rendőrség dolga, senki nem nevezheti ki magát rendfenntartónak. A betyársereg illegális, el kellene járni velük szemben, nem tehetik meg, hogy bárkit is megfélemlítenek.
Micsoda dolog az, hogy felnőtt férfiak fekete ruhában, csuklyában masírozgatnak, ökleiket mutogatják és gyerekeket meg nőket fenyegetnek halállal. Nevetséges, gyáva alakok. Az ilyen nem is férfi.
magyarbakancs
@Anna Mária:" A rendfenntartás egy jogállamban a rendőrség dolga, senki nem nevezheti ki magát rendfenntartónak. "
Ahol élek a rendőrség munkája képletesen szólva kupac szart sem ér.
"Nem gondolnám, hogy az együttélés szabályait betartó cigányok száma elenyésző."
Közel áll a nullához.
Gondolom ahol élsz nem sok cigány a szomszédod?
Nekem az és naponta látom mit művelnek,hogy élnek.
Ezek egy szóból értenek az erő és semmi más.
"Micsoda dolog az, hogy felnőtt férfiak fekete ruhában, csuklyában masírozgatnak, ökleiket mutogatják és gyerekeket meg nőket fenyegetnek halállal. Nevetséges, gyáva alakok. Az ilyen nem is férfi."
Micsoda dolog,hogy cigány gyerekek lopni járnak,öregeket fenyegetnek,megvernek egy doboz cigarettáért.?
10-12 évesek ezt csinálják.
Nem lehet úgy elmenni otthonról,hogy valaki ne maradjon otthon mert félő ,hogy mire hazaérsz kirabolnak.
Még hagyán,hogy kirabolnak hanem összetörnek mindent amit nem lehet elvinni.
Lakás közepén könyvből tüzet raknak 10-12 éves CIGÁNY gyerekek.
Tudod a CIGÁNY szülök mondja a gyereknek,hogy törjön be mert ö már ült és nem mer csinálni semmit mert most jött ki a kóterből.
Anna Mária
@magyarbakancs: Nekem szerencsém van, sok kiváló cigány embert ismerek és abban a faluban, ahol sok időt szoktam eltölteni, nyugi van, gyakorlatilag nincs bűnözés, sem a cigányok, sem a nem cigányok között. Igaz, a falu vezetése nagyon sokat tesz a cigány gyerekekért és fiatalokért, az oktatáson van a hangsúly.
Tudom, hogy ez az egész óriási probléma, de akkor sem megy, hogy ilyen betyársereges suhancok bárkit, bárhogy bántsanak. Ha nagyon szeretnének rendet fenntartani, lépjenek be a rendőrséghez és csinálják megfelelő jogi keretek között, felelősséget vállalva minden tettükért.
verum
A kádár-rendszerben sokkal nagyobb közbiztonság volt, pedig a cigány akkor is cigány volt. A rendőrség mégis tudott hatni a bűnözőkre.
Ha nem képes rá, akkor elsősorban a mindenkori hatalom a felelős. Persze, az ellen tenni sokkal cikibb, mint fekete maskarában sokadmagukkal játszani a hőst. Pláne, ha a hatalom is támogatja hallgatólagosan.
stirliitz
,,A Betyársereg ottlétét tényszerűen bizonyítani nem lehet,..."

Innentől nincs miről beszélni! Egy dolog valamit tudni és más dolog bizonyítani.
magyarbakancs
Én is ismerek 1-2 cigányt ki normális.
Valamit kell csinálni mert ami most folyik az országban cigány kérdéssel kapcsolatban az nem jó.
Csúnya vége lesz ez biztos.
stirliitz
@magyarbakancs: A cigány kérdést illetve magát a rasszizmust, antiszemitizmust a kormány tudná megoldani, ha akarná. Sajnos a vezetés nem a megfelelő irányból közelíti meg a problémát.
Azzal, hogy pl. a közösség elleni uszítás, izgatást bünteti, soha a büdös életben nem lesz megoldva a helyzet. A probléma gyökerét kell kezelni.
feri57
@Anna Mária: A cigányaink igen is betartsák az együttélés szabályait, viszont a nagy többség nem tartja be, nézzen utána, betyársereg, a szélsőjobb öntörvényeket alkotva nemzetellenes akciókat hajtanak végre. Ön vak, vagy túl rasszista, megbocsásson, de állítása nem helytálló.
feri57
@feri57: Bocs félre értettem önt, önnek igaza van. elnézést
Anna Mária
@feri57: Mivan? Próbálj lécci úgy fogalmazni, hogy a mondanivalód érthető legyen. Persze lehet, hogy valakivel összetévesztettél.
feri57
@Anna Mária: Önnek igaza van elnézést kérek öntől.
Freewolf
A liberálisnak mondott bűnbanda miatt sajnos a problémát még kibeszélni sem lehet!Az nem megoldás, hogy a bűnt elhazudjuk és a bírálókat lenácizzuk! Milyen csapás, hogy szegény szerencsétlen fatolvaj nem tud lopni járni, mert figyelik! :-)))))))))))
feri57
Míg egy cigány egy bicikli rőzsét össze szed, persze ezt se szabad, addig a nagy többség nagy teherautókkal lopja vágja ki erdeinket, az tabutéma. PERSZE A GYENGÉBB VÉDTELEN SZEGÉNY CIGÁNYT KÖNNYEBB TÁMADNI.
magyarbakancs
@stirliitz:" rasszizmust, antiszemitizmust"
Rasszizmus,antiszemitizmus mindig volt,van,lesz.
Evvel soha sem kormányi,sem neveltetési szinten megszüntetni nem lehet.
Akkor nincs antiszemitizmus az adott társadalomtól távol élsz és nem érintkezel velük.
A Magyar társadalom mindig zsidózik,cigányozik.
Sajnos a cigányság nagy része alkalmatlan az együtt élésre.
Nem mondom,hogy nincs közöttük tisztességes,rendes.
Konfliktust nem tudja kezelni ,viselkedni nem tud.
stirliitz
@magyarbakancs: Valóban így van: van, volt, lesz, de nagyon nem mindegy az aránya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.