Iratokat és adathordozókat foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a paralimpiai bizottsággal kapcsolatban indult nyomozás keretében csütörtökön – hangzott el a Hír TV Híradójában.

A műsorban Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője elmondta: csütörtökön több helyszínen is házkutatást tartottak, iratokat és adathordozókat foglaltak le.

Az ügyben több tanút is kihallgattak már, gyanúsított egyelőre nincs – tették hozzá.

Felidézték: Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság elnöke az egyik munkatársának írt felmondólevélben ismerte be, hogy nem a jogszabályoknak megfelelően fizették ki a többmilliós végtörlesztését.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt elnök 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetői indokolatlan utazásaival kapcsolatban.

Az MPB felügyelőbizottsága mindent rendben talált a nyilvánosságra került ügyekben. Május 28-án azonban a bizottság bejelentette lemondását. Ugyanazon a napon Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is arra utalt nyilatkozatában, hogy Gömöri Zsoltnak le kellene mondania.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője június 2-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen az MPB elnökét érintő feljelentések alapján, hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt. Másnap az ORFK azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta az ügyet. A hatóság az üggyel összefüggésben érkezett valamennyi feljelentést egy eljárás keretében vizsgálja – tették hozzá.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
JÓ REGGELT RENDŐRSÉG!!! Végre feltetszettek ébredni, kár volt már minden el van takarítva, az utolsó papírfecni is eltűnt a klotyóban lehet jönni ,,kutakodni,,!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Ez olyan, mint, el mesélek egy esete.
Pénz nyomásra alkalmas gépeket kerestek egy fickónál.
A harmadik emeleten lakott. Na mit kutattak át a rend őrei, a szobát, és a szekrényeket. Mert ugye egy 5 tonnás masina a zoknik közt el lehet dugni nem?
Amikor ki szólt az egyik szomszéd halkan hogy,- Van ám ennek itt az udvarban három garázsa is. Mit mondott a rend,?.- Maga menjen be, ne akadályozza a ház kutatást.azóta, az a pár raklap pénz papír is mit ad isten valahogy találkoztak a géppel.
Aki ezt mind csinálta, Tiszteletben álló " BECSÜLETES" Vállalkozó és csak úgy dől a pénz.Miért? mert van üzleti érzéke. nem ám más. és ha netán valaki mást állítana, annak utána járnak. bizony ám.Már mint a személynek.
vitriol
@wagabund: dehogynem! ő valódi DÍSZPINTY
Bercifiu
@eugen4402: Nehogy már Orsósék mondják meg, hogy mire költöm a pénzemet. Elég az, hogy korlátozzák a bevásárlási lehetőségemet, a ge..ik.
eugen4402
@Bercifiu: Dehogyis nem. A félreértésünket az okozza, hogy mi így tudjuk, ahogy írod. Ők meg úgy tudják, hogy egyszeri kétharmaduk alapján mindenben nekik kell dönteni helyettünk, mert mi kiskorúak, vagy értelmi fogyatékosok vagyunk, és csak rossz döntésekre vagyunk képesek. :-(((
Bercifiu
Mikor sittelik már le ezt a himpellért? Arra várnak, hogy D Tonyót terhelő bizonyítékok eltűnjenek:
Bercifiu
@jancsipapa: Tompikának forró, azért kellett várni, hogy hűljön. Mikor akarják már kivonni a forgalomból ezt a rohadékot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.