A tanév eleje óta folyamatosan késve kapja fizetését az egyik érdi tankerületben dolgozó tanárnő. A helyzet már odáig fajult, hogy a májusi bérét még mindig nem utalták el neki, holott már lassan a júniusi lenne esedékes – derült ki az RTL Klub híradójából.

A pedagógus állítása szerint a KLIK-től azt a választ kapta, hogy olyannyira nincsen pénzük, hogy még ígéretet sem tudnak tenni arra, mikor rendezik tartozásukat felé.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt mondta, az eset nem egyedülálló, sok más tanár is hasonló helyzetben van. Úgy vélik, ennek oka az, hogy a KLIK költségvetését "súlyosan alultervezték".

A csatorna megkeresésére azt válaszolta a KLIK, hogy a kifizetéseket "prioritásként kezelik" és "folyamatosan rendezik".

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Kell a pénz másra, de ezt nem merik megmondani !

A KLIK nem vesz részt a "mosógépcsere" programban, vagy a bankjegymaradványok még nem tomték el a gép szűrőjét ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Kell a pénz másra, de ezt nem merik megmondani !

A KLIK nem vesz részt a "mosógépcsere" programban, vagy a bankjegymaradványok még nem tomték el a gép szűrőjét ?
Clavigo
Csak a Fidesz.!! Nem igaz kedves pedagógus társadalom.?? 2018-ban ,Orbán elvtárs vár benneteket a szavazó urnáknál..oszt jó napot.
Anna Mária
A pedagógusok közül nagyon sokan igencsak imádták a fideszt és kampányoltak mellette. Csinált is nekik a fidesz hálából kliket.
eszegfu
Csak néhány "érdekes" adat 2013.jan.1. és szept.30. között (frisebbet nem találtam!) a KLIK dolgozói létszáma 129.429 fő, akiknek bére és egyéb juttatása összesen 216.225.805 eFt!!!
Hangsulyozom ez 2013. évi és I-III. negyedévre vonatkozik, nem teljes évre!
EGO
Nem csak neki, országosan több ezer óraadónak! A márciusi június 4-én érkezett meg a kollégámnak, az áprilisi múlt pénteken!
cuna_mi
@Anna Mária: Megnyugtatlak! Több a balos tanár!!!
Anna Mária
@cuna_mi: Az lehet, hogy a klik ténykedéseit megtapasztalván fordítottak a köpönyegen.
cuna_mi
@Anna Mária: Ááááááááááááá! Mindig is balosak voltak! Mármint a többség!
Anna Mária
@cuna_mi: Ezt sajnos ügyesen titkolta a pedagógustársadalom.
Zsoltika Pék
"Alultervezték a költségvetést..."
Persze, amikor a 960 ezer bruttót minden hónap 3. napján átutalja magának, mert ő vezető, akkor nincs probléma! Csak az óraadó nekik más ÁLLATFAJ!
magyarbakancs
Az ki szerződést kötött a munkáltatóval, és időben nem fizet a meg állapodás szerint nem kellene kamatot is fizetnie a munkáltatónak?
Személy szerint nem díjazom az általános iskolai tanárokat ,de szemétség ha nem fizetnek nekik a munkájukért.
Anna Mária
@nyanya001: Ha sokan egyszerre szólnak, nem lehet kirúgni őket.
Nagyon sajnálatos, hogy az ifjúságot egy gyáva réteg oktatja-neveli arra, hogy légy gyáva, igyekezz valahogy túlélni.
nyanya001
@Anna Mária: Nem csak nekik, hanem millióknak kellene szólni, tüntetni !
Anna Mária
@nyanya001: Így van. Csak amikor az ember elmegy a pedagógustüntetésre és azt kiabálja, hogy Orbán takarodj!, akkor a tisztelt pedagógus megfenyegeti a szimpátiatüntetőt, hogy odahívja a rendőrt, teljesen kikel magából: "mit képzelsz, mi Orbánt nem szidjuk!". Ott voltam, láttam-hallottam, miközben magam is igyekeztem a jelenlétemmel támogatni a pedagógusokat. De minek.
Designer
@Toby: Tévedsz! Sajnos részt vesz! Pl.: Bréda-kastély felújításkor pénzmosás!!!
soljanka
@Anna Mária: Ezt nem állítanám. Szerintem olyan 65-35 az arány a baloldalnak, illetve a nem fideszre szavazóknak. A borzalmas, hogy jobbikra szavazó is van, mégha elenyésző is. Vagy volt olyan, aki büszkén mondta, hogy direkt érvénytelen szavazatot dobott.
A nagyobbik baj, hogy a szavazófülkén kívül már nem "ellenes" a többség. ott inkább bólogató juhászok. A legkisebb ellenálás esetén megalkusznak.
Anno a manyup esetében a 60 fős tantestületben egyedül!!! voltam, aki nyilatkozott.
A többi "jaj, nem tudom", "úgyis elveszik", "inkább kivárok" -aztán nem ment el, "legalább kapok vissza egy kis pénzt", "jó helye lesz az államnál" stb. picsogás mellett önként, dalolva odaadta Viktornak a pénzt.
Az a baj a tanárokkal - és amúgy az összes alkalmazottal-, hogy olyan kevés pénzért dolgoztak, ami arra volt elég, hogy fenntartsák magukat. Tartalékokat nem tudtak képezni. Így rettegnek attól, hogy utcára kerülnek, hisz a következő hónap szinte mínuszról indul.
Nem kockáztatnak. Ahogy egy volt kollégám mondta: minek ugráljak, van 8 évem a nyugdíjig, azt ki kéne húznom. Inkább ülök csendben, közben 1000-szer is el tudom küldeni a hülyéjét a ..ba. Ha meg hülyeséget kér, megcsinálom. Itt a ház, eladni nem tudom, itt nincs munka, máshova hogy menjek, ha elviszi a fizetést a bérlet.
De a zöme nem fideszes, az biztos.
szandokan
@Anna Mária: Akkor már világos, miért is nem kapnak időben pénzt a tanárok, hiszen te is ott voltál a tüntetésen, és ez már önmagában is kompromittáló...:-) Tényleg, te hol nem voltál még? Propi bajnok...
soljanka
@Anna Mária: Igen ez jellemző: én nem tudtam eddig egy volt pedagógus kollégát sem beszervezni tüntetésre.
Most nem jó, sok dolgom van, mire megyek vele, de azért szólj ám legközelebb...stb,
Fradigege
Mindenre van pénz amire akarnak adni. Ez kisember, ő nem számít. Ilyen esetben anno Széchenyi vagy Deák Ferenc, bármelyik volt Nagyjaink önként lemondtak volna havi betevőjükről, mert Nemesek és Urak voltak. De EZEK?! Vad Parasztok, a balkáni morál süppedő trágyájában.
szandokan
@soljanka: Meg minek is menjenek a 200- 250 ezres nettó mellett tüntetni? Persze, tudom, nem olyan sok ez a pénz, de Magyarországot figyelembe véve nem is annyira rossz.
Dr. Felipe
Mi az hogy nincs pénz a pedagógusok bérére? A Várba költözésre van elvtársak? Olimpiára van elvtársak? A keményen dolgozó tanárnőknek meg nincs, hogy is van ez elvtársak?

Ha nincs pénz a közalkalmazotti fizetésekre akkor csődöt kell jelenteni elvtársak és eltolni a biciklit a retkesbe elvtársak.
Aztán átadni a helyet egy szakértői kormánynak, olyan embereknek akik értenek is ahhoz amit csinálnak.
bundi
ja kérem...tetszettek volna másra szavazni...vagy utcára menni...már amikor menni lehetett még...most már késő...
@szandokan: a figyelmedbe ajánlanám, hogy 250 ezer nettó, ha nem kapják meg az inkább 0 nettó egy havi munka után...tehát ez elég szívás...valamint hogy a klik költségvetése igencsak alultervezett erre pokornitól kezdve sokan felhívták a figyelmet már 2012-ben is...
hvg.hu/itthon/20121009_Pokorni_lyuk_van_a_Klebelsbergprogram_bud
és a rendszerből azóta csak kivettek pénzeket nem raktak be pluszt...ennyike...
justhpeter
Orbán számára a pedagógus soha nem létezett. Meg kell nézni az oktatás kézi vezérlését. Első körben a felsőoktatásból kivenni a pénzt és szétzilálni a rendszert, második körben teljesen leépíteni a középiskolai oktatást a betanított munkások képzési igényére, így abból is kijön egy pár milliárd.
Értelmes, gondolkodó ember nem szolgál hazug pártokat, primitív, bornírt ideológiákat, tehát ezekre nincs is szükség.
soljanka
@szandokan: szokásod szerint nem mondasz igazat.
A bértábla legeslegfelsőbb kategóriája a 15-ös. Ehhez kell 42-43 év munkaviszony.
Ebben az esetben a mesterfokozat bruttó bére nincs 350 ezer forint.
Ennek a bruttója kb. 240 ezer.
A középkorú, tehát 20 éves munkaviszonnyal rendelkező bruttója 273 ezer. Ez netto 190 körül van.
Kezdő mester nettója kb. 124 ezer.
Olyan egyszerű lecsekkolni:

www.kozszolga.hu/pedag%C3%B3gus-b%C3%A9rt%C3%A1bla
soljanka
Elírtam a második sort: nettója kb. 240 ezer.
szandokan
@soljanka: Én a nejem fizetését vettem alapul, neki a vezetői pótlékkal annyi, amennyit leírtam. A kolléganőinek is megvan a több, mint 200 ezer bruttó, és ez egy óvoda.
szandokan
@soljanka: Na, most össze vissza nyomkodtam, meg írtam...több, mint 200 ezer nettó, és a választ akartam nyomni, nem a tetsziket:-)
soljanka
Akkor az egy különleges óvoda.
Arrafelé biztos másképp számolnak.
szandokan
@soljanka: Mondjuk az igaz, hogy én a pótlékokat is belevettem, azaz a 190 ezer nagyon is valós, csak még ahhoz hozzáadódik a 15, vagy az 50 ezer.
soljanka
@szandokan: És persze a feleséged a pótlékok nélkül is igénybe veszi a gyerekek utáni adókedvezményt. Öt gyerekes kolleganőm is megkereste a netto 250-et.
A 190 ezer viszont nem 200-250ezer.
Ha átlagolod a legmagasabb és a legalacsonyabbat, akkor is 180 a netto.
Ennyiért szervilis, megalkuvónak lenni...Hát nekem nem buli.
szandokan
@soljanka: Éppen ezért mondom, hogy nem olyan sok ez a nettó, ha gyerekeid is vannak. Ha én nem keresnek annyit, amennyit, nem vállaltam volna be csak kettőt vagy hármat.
kkalman
Mert miből is fizetne, mikor pont az oktatás az a terület, ahonnan "mindig lehet" pénzt kivenni. És ha lehet, ki is veszik. Senkit nem érdekel, hogy a tanár lassan csak hazaszeretetből tanít. Csak hazaszeretetből nem lehet rizsacsökkentett rezsit fizetni, meg enni, és egyáltalán létezni.
orogordog
@szandokan: 210ezernek 147ezera nettója családi adó kedvezménnyel, rezsit fizessen vagy egyen belőle a 4 tagú család.
soljanka
@szandokan: Megszokhattad már, hogy én figyelek, és mint az elefántok - nem hiába az avatárom- hihetetlen a memóriám.
Most terelsz, hiszen onnan indultunk ki, hogy:
"Meg minek is menjenek a 200- 250 ezres nettó mellett tüntetni?"
Most meg:
"Éppen ezért mondom, hogy nem olyan sok ez a nettó"
Ha nem olyan sok ez a netto, akkor miért ne mennének tüntetni? ( merthogy ez volt a vitaalap) Miután levezettük, hogy az a netto az eredeti állításod ellenére sem éri el a 200ezret sem.
Tudom, hogy nem egyszerű, de vonatkoztass néha el becses személyedtől.
Desischado
Arra én is emlékszem, hogy nem nagyon tüntettek amikor lehetett volna, és sokan szavaztak erre a bandára. De bárhogy is van, gyalázat, hogy ennyire késve kapják meg a pénzüket! De hát az oktatás is "mostohagyerek" orbáncéknál!
szandokan
@soljanka: Öt gyerek mellett kevés, két gyerek (átlag) mellett viszont már nem, azaz nem tereltem, csak nem vonatkoztattam el:-))
soljanka
@szandokan: Dehogynem tereltél. Ahogy szoktad.
Te is tudod, én is tudom.
Csak ha megfognak előveszed a jópofit.
szandokan
@soljanka: Engem nem lehet megfogni...Azon kívül nem akarok terelni, csak nem magyarázkodom minden kommentem után, azaz nem vagyok az a szájbarágós típus. Lehet, néhol ellentmondással lehet találkozni, de itt is csak azért, mert nem írtam oda a gyerekek számát. Azt te is tudod szerintem, hogy a normál családoknál a két gyerek az átlag.
orogordog
@szandokan: Én 1gyerek utáni családi kedvezménnyel értem, 210brutó 147 nettó!
4tagú családnál a másik fél meg jó esetben keres ugyanennyit. 147+147=294:4=73,5/fő
rezsi átlag 90000ft családi háznál se hitel, se albérlet marad 204000ft 9hónap a suli ott sem ingyen van az étkezés 204000ft - 12000ft marad 192000ft ebből lejön még a mosószer, toalett papír, gyógyszer, marad 182000ft 1516ft/fő naponta kajára, ruhára, meg semmisen tart öröké a házakban vannak nem megszokott meghibásodások is. Itt még nincs autód sem!! Se hiteled!!! Tehát ennyiből úgy élsz, hogy nem fejlődsz semmit, csak ha jól beosztod nem adósodsz el. Aki minimál béren van ugyan ebben fel állásban nem tudja a pénzét beosztani valamire nem jut általában, ha becsületes akar maradni, nem fűt télen csak minimálisat, rongyokba jár.
puli_kutya
Tegnap létrejött nég egy KLIK, persze más néven. Az új formáció a szakképzésért felelős...
mate03
@orogordog: Ennyi elég egy nyugdíjas házaspárnak! Ennyiből,még pár napi nyaralásra is futja! De gyermekkel,vagy gyermekekkel ennyiből,nagyon ügyes háziasszonynak kell lenni ,hogy egy hónapban kijöjjön!
Tibor43
A "kegyencek" mindig is törvényen felülieknek képzelték magukat.
Sajnos nem alaptalanul...
soljanka
@szandokan: "Engem nem lehet megfogni"
Persze, mert a tényeket átugrod :)
Linkeltem a bértáblát. Az nem vélemény. Tény.
Erre jöttél a vezető óvónő feleséggel, meg a keresetével. Amiből kiderült lassan, hogy miért is annyi.
Anna Mária
@soljanka: 10:14 Elhiszem, nagyon is elhiszem, hogy így van.
Mégis az egész rettentően elkeserítő.
Bármi máson lehet spórolni, az oktatáson nem.
kukac50
A Kliket meg kell szüntetni! Elküldeni a sok hozzá nem értő Fideszest közmunkára,pénzel együtt a polgármesteri hivatalokhoz kerüljön vissza az iskolák fenntartása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.