Az MTI fotóin a Demokratikus Koalíció (DK) aktivistái és Varga Zoltán, a párt elnöke palackozott vizet és müzliszeletet oszt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán élőknek a tábor bejáratánál.

Az országos tiszti főorvos július 4-től, szombattól július 8-ig, szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nola
@izo: abban a pillanatban egyet fogok érteni veled, amint Magyarország visszaad minden támogatást, amit az EU-tól kapott eddig... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izo
A saját házukba fogadjanak be a saját és nem a mi pénzünkből!
nola
@izo: abban a pillanatban egyet fogok érteni veled, amint Magyarország visszaad minden támogatást, amit az EU-tól kapott eddig... :)
36
Nem látom Gyurcsányt. Pedig, szeret szerepelni.
m.macskosz
@36: Én sem látom lévaianikót, aki az egyház pénzével jótékonykodik...
meg a nagykeresztény harrach-rétvári-rubovszky bandát sem..,.
36
@m.macskosz: Pedig, ott állhatnának sorban és oszthatnák a sok jót, saját vagyonból. Igaz, az is a mi vagyonunk(volt).
keresztapa
@36: A menekültek ha észlelnék közelségüket a felsorolt személyeknek, önként hagynák el az országot, mind hazamenne. Csak azt nem lehet érteni miért nem mennek portai szolgálatra a menekült táborba. Mindjárt lenne hely nem lenne zsúfoltság, de még menekült sem!
36
@keresztapa: A kiürítésben kétségtelen hogy profik.
keresztapa
@36: Igen igen, de Gyurcsány a könyörületest sem látni a menekültek között.de lehet csak a véletlen műve, hogy a kizárás gondolatát rakja egyeztetésként a demokrácia nagy kosarába, hogy belefér - e
az a tevékenységébe hogy demokrácián kívül is van egyéni vélemény, vagy csak neki lehet kimondani
egyéni véleményt, mert csak ő az egyén, a többi csak tag: a pártban ami a DK vezérelve.
Freewolf
Ezek mindig azt támadják, ami magyar! Most, hogy rúghatnak egyet a magyarokba, hirtelen jószívű kiscserkészek lettek! Bezzeg, mikor a nyugdíjasokat gyilkolják vidéken, csendes a banda!
keresztapa
@Freewolf:Ez mindent leleplez tevékenységükről, minden rossz ha magyar.Nézd meg a szétrobbantott MSZP osztódását mindegyik a hatalomért . ,,A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”
mate03
@izo: Íme egy emberszabású véleménye!Belőletek minden emberi érzés kiveszett!
mate03
@Freewolf: Te most a (fideszről )beszélsz! Mert akkor minden szavad igaz!
TASzSz
@nola: Valóban jó dolog a támogatás, de nem ingyé' osszák! Elsősorban nekik jó a mi tagságunk. Nézd meg hány külföldi multi cég viszi ki a hasznát innen! Nem beszélve a nettó befizető státuszról!
nola
@TASzSz: és hány multi cég ad munkát az embereknek? itt vidéken, ahol én lakom pl. csak a multiknál van munka. ha ezek a cégek kivonulnának az országból, akkor a környéken legalább 3000 ember veszítené el az állását...
Németország, Anglia, Franciaország, Olaszország... na ők a legnagyobb nettó befizető országok az EU-ban, mi pedig a legnagyobb haszonélvezők között vagyunk...
bakegya
@nola:ÉRDEKES-SOK VIZÜNK VAN,DE EZEK A KERESZTÉNY FORMÁTUMUNAK MAGUKAT VALLÓK MÉGIS SAJNÁLJÁK!!- de hát mondjuk az orbán-mészáros,rühellke-tiborcka saját lábon állását-haszonélvezeti jogait meg kell védeni valaKLIKKKnek: TASzSz a Vivient nyilván másoknak szabadpiharcolná-D-de mivel, egyéb-iránt neki sincs beleszólása,nacionálé-szuverén rendezné le-még szerencse, hogy vannak még EmberSZABÁSÚBBAK ÉS GYORSABBAK IS NÁLA.
Másik
Eddig nem volt vizük? Úgy tudtam összkomfortos a tábor, teljes ellátással, némi zsebpénzzel.
Ez csak reklámfogás!
Szerintem a belvárosi hajléktalanoknak kellene vizet osztani ebben az irdatlan melegben, mert nekik tényleg elenyésző a lehetőségük. Talán a müzlit is megennék ... ők közülünk valók, egyik sem arról álmodott gyermekkorában, hogy az utcán akar élni. Rájuk miért nincs rengeteg pénz, hogy itt a hazájukban új életet kezdhessenek?
Freewolf
@mate03: Nem a Fideszről beszélek, hanem a gyűlölködők fajtájáról!
TASzSz
@nola: Vártam ezt a kérdést, csak nem tőled! Valóban rengeteg diák dolgozik a multiknál 6 órába bejelentve s ennél jóval több időben effektíve! Dolgoznak felnőttek is munkaközvetítőn keresztül! Infrastruktúrát is létrehoz multi, pl.: tudjál parkolni, amikor nála költöd el a pénzt! Akkor kinek jó ez???
nola
@TASzSz: én is multinál dolgozom. Pest megyéről beszélünk ráadásul, még csak nem is mondjuk BAZ megyéről vagy Hajdú-Biharról, ahol még ennyi munka sincs. azt tudom elmondani, amit tapasztalok. 10 éve dolgozom a cégnél és már csak a munkakörömből adódóan is jól ismerem a 30 km-es környezetemben lévő többi multinacionális gyártó céget is. ha ezek a cégek nem lennének, itt még a mostaninál is nagyobb lenne a munkanélküliség. legutóbb pl. 20 gyártósori összeszerelőt kerestek és 400(!) ember jelentkezett az állásra. 20 helyre 400-an. az én cégem kb. 500-600 embert foglalkoztat, de a jelenleg gyesen, gyeden lévőkkel együtt van 700 is. lehet, hogy a legtöbb munkakörben alig keresnek többet, mint a minimálbér, de ha ezek a gyárak nem lennének, akkor semmilyen munka nem lenne, főleg nem 8 általánossal vagy szakközepes érettségivel rendelkezőknek. illetve maradna a közmunka, amiből nem lehet megélni, pláne családot eltartani. diákok nem dolgoznak nálunk, maximum nyári alkalmi munka keretében. munkaközvetítőt sem alkalmazunk. szóval multik alatt ne csak a Tescót és egyéb bolthálózatokat értsd, hanem azokat a gyártó cégeket, akik ha kivonulnának az országból, sok helyen (pl. Miskolc) kezelhetetlenné válna a most is óriási mértékű munkanélküliség.
a kormány sajnos szítja az indulatokat a multik ellen, de senki nem gondol bele, mi lenne nélkülük. a kormány adna munkát az embereknek? közmunkát?
most kérdezd meg, kinek jó ez...
ironfist
@nola: És mennyi munka helyet tettek tönkre azért,hogy ide jöhessenek a multik?Erről senki sem beszél!
ironfist
@nola: Haszon élvező?Neked személyesen mi hasznod van az eu támogatásból?
nola
@ironfist: akkor beszélj róla te. oszd meg a saját tapasztalataidat. itt az én környezetemben korábban nem volt ennyi munkalehetőség. ez tény.
de Szijjártó Peti biztosan megbízhatóbb forrás számodra, íme egy 2014-es cikk, amiben ő nyilatkozik:
www.mfor.hu/cikkek/Autogyarto_nagyhatalom_lett_Magyarorszag.html
"A Magyarországon lévő négy nagy autógyártó cég - az Audi, a Mercedes, az Opel, a Suzuki - 2013-ban 17 ezer 400 munkahelyet jelentett a magyar gazdaságban, több mint 2 ezer új munkahelyet teremtett, 229 magyar beszállító vállalattal áll kapcsolatban, 6 felső és 7 középfokú oktatási intézménnyel tart fenn kapcsolatot, és tavaly új termékkel jelent meg a piacon - ismertette az államtitkár."
nola
@ironfist: "Haszon élvező?Neked személyesen mi hasznod van az eu támogatásból?"

nekem személyesen pl. hogy a város, ahol élek a teljes vasútállomást EU támogatásból újíttatta fel. a főiskola, ahova jártam 18 750 000 forintnyi EU támogatást kapott a könyvtári információs rendszerek fejlesztésére, aminek keretében pl. az iskolából elérhetővé váltak olyan adatbázisok, olyan információforrások, amikért különben fizetni kellett volna. pl. ezek érintettek személyesen.
de pl. városunk drága fideszes polgármestere a nyugdíjasoknak nagylelkűsége bizonyítékaként olyan élelmiszereket osztogat, amiken még rajta a címke, hogy EU ételadomány... ez nem engem, hanem nagypapámat érintette személyesen, ez igaz...:)
TASzSz
@nola: Ha nem lennének, lenne helyettük magyar gyár. Ez a baj, hogy hagytuk hogy így legyen! Merthogy 30 éve csak magyar gyárak voltak, sőt még 25 éve is többségében. Sajnos rabszolgák lettünk mi is, lassan rosszabb a helyzet mint egy igazi gyarmaton egykor!
A netto befizetői státusz meg hamarosan eljön, sajnos. S akkor leszünk bajban, mert Euro "még" nem lesz nálunk bevezeve, a Forint meg devalválódik folyamatosan. Görög barátaim átérzik a helyzetet, s ők inkább lépnek "vissza", s Drachmájuk lesz bár szegénységgel, de nem Euro a rabszolgasággal!
m.macskosz
@TASzSz: "...s Drachmájuk lesz bár szegénységgel, de nem Euro a rabszolgasággal!"
..miközben a dúsgazdag görög 'hazafiak' kimentették a még addig ki nem mentett vagyonukat is , jó hazafi módjára. Gondolom abból a célból, hogy majd visszaforgassák a népgazdaságba, munkát és jövedelmet biztosítva a görög átlagpolgárnak,--
miután minden ÁTKOZOTT eu-s multi elhúzott, mint a darvak...
TASzSz
@m.macskosz: Ez így szokás, itthon is így megy! Persze nem helyes!
Mindehol az ország népe vállasztja a népnyúzókat! Nem sikerült még jót választani, talán nem is fog...
m.macskosz
@TASzSz: Bizony, az nem vigasz számunkra, hogy Afrikában, Ázsiában, Amerikában is az aljasok dőzsölnek...
vizinyuszi
nola koma:

Miért is kellene Magyarországnak minden támogatást visszaadni?
Hát persze! El is felejtettem, hogy 2004 óta minden támogatást a bevándorlók miatt kapott az ország.
És a sötét megjegyzésed 7 gyökérnek még tetszik is...
vizinyuszi
izo:

Így igaz! A saját lakásában tartsa el ezeket mindegyik.
nola
@vizinyuszi: bocsáss meg, de nem vagyok a "komád", nem vagyunk közeli viszonyban. személyeskedéssel nem fogsz meggyőzni senkit.
kívánom, hogy te ne kerülj olyan helyzetbe, hogy mások segítségére szorulj.
további szép életet!
vizinyuszi
nola koma:

Bocsáss meg, de nagyívben lesz@rom az érzékeny kis lelked. xd, lol
Nem a személyeskedés a lényeg, hanem a megjegyzésem tartalma, amit nem sikerült feldolgoznod.
Én pedig kívánom, hogy tartsál el ezekből minél többet saját erőből.
keresztapa
,,Uniós figyelmeztetés: terroristák vannak a menekültek között
Titkosszolgálati forrásokra hivatkozva figyelmeztetett az európai főügyészség vezetője, hogy az ISIS terroristákat rejtett el a Líbiából Olaszországba útnak indított menekültek között."
keresztapa
szervezett bűnözők, ma menekültek holnap terroristák, holnapután ISIS tevékenységet folytatnak. Ezeknek oszt vizet a DK nagy előszeretettel, neki ez a jó, ami az országnak csak rossz lehet.
m.macskosz
@vizinyuszi: Visszatekertem, mire is reagáltál, és az egyik általad "gyökérnek "nevezett én voltam.
ma, 09:04
...te tahó!
vizinyuszi
@m.macskosz: Ja, kérem, ha elmebeteg, hülyeségek tartasz elfogadhatónak, akkor ne csodálkozz.
m.macskosz
@vizinyuszi: Fuss neki ennek újra, "kiscsákó", hogy a 90 IQ szint felettiek is értsék!
vizinyuszi
@m.macskosz: Ha nem érted, akkor 90 alatt van bőven nálad és cimboráidnál az a szint.
nola
@keresztapa: nem "ezeknek" oszt vizet a DK, hanem EMBEREKNEK, akik rászorulnak.
tegyük fel, hogy igazad van és vannak köztük terroristák, tegyük fel, hogy vannak köztük hangos, viselkedni nem tudó, civilizálatlan emberek is. de mindenkit egy kalap alá venni ebben az esetben nem csak ostobaság, embertelenség is. még csak nem is egy országból jönnek! nem ismered őket, csak ítélkezel otthonról a karosszékből, miközben fiatalok, gyerekek, nők veszítettek el mindent. egy percig sem tudsz belegondolni, milyen lehet annyira kétségbeesettnek lenni, hogy mindent hátrahagyva, az otthonod, az ismerőseid, a hazádat, kiszolgáltatva nekivágj a világnak, amit nem ismersz, de amitől egy jobb, élhetőbb életet remélsz? nincs benned annyi empátia, hogy átérezd, mennyire kell ehhez rettegni, milyen mértékű kilátástalanság vezet idáig?
m.macskosz
@vizinyuszi: Kétlem, hogy az IQ szintem a tiéd alatt lenne,
de próbáld meg felfogni, hogy nekem sem itt, virtuálisan,
sem a valódi világban nincsenek cimboráim.
vizinyuszi
@m.macskosz: A feltételezés a kudarc melegágya...
Nos, a cimbora szót becses, igen mélyen tisztelt személyed sajnos pejoratív értelemben dolgozta fel, ám nagyon szerény személyem nem így értette.
nola
@vizinyuszi: azt a kérdést tetted fel, hogy: (szó szerinti idézet következik) "Miért is kellene Magyarországnak minden támogatást visszaadni?".
nem reagáltam, mert nem állítottam sehol, hogy Magyarországnak minden támogatást vissza kell adnia. a korábbi megjegyzésemből, ha nem értetted a lényeget, akkor az a te pragmatikai készségeidet kérdőjelezi meg.
ha továbbra is "ad hominem" érvelsz, akkor ne csodálkozz, ha senki nem a közlendőd tartalmára, hanem annak stílusára fog figyelni.
vizinyuszi
@nola: Így van, ezt kérdeztem. Miért? Idézlek, komám:

,,@izo: abban a pillanatban egyet fogok érteni veled, amint Magyarország visszaad minden támogatást, amit az EU-tól kapott eddig... :)"

Ebben a megjegyzésedben szó szerint azt írtad, hogy ,,amint Magyarország visszaad minden támogatást, amit az EU-tól kapott eddig... :)". Ezzel szemben most az ellenkezőjét állítod.
m.macskosz
@vizinyuszi:
...és, ha van macskád, az is!
ma, 13:37
nola
@vizinyuszi: drága... ne járasd le magad még jobban, már nekem ciki, hogy ezt teszed magaddal...
PRAGMATIKA!!! nézz utána, mit jelent a szó...:))
vizinyuszi
@nola: Ne írj marhaságokat, napsugár...
mate03
@Freewolf!:Az te vagy,meg a (fidesz) !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.