Lelőtte anyját és az asszony élettársát egy tatabányai férfi szombat hajnalban a település felsőgallai városrészében. Az elkövető a rendőrökre is rálőtt – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. 

Az asszony élettársának holttestére az utcán találtak rá a járőrök, akikre ekkor tüzet nyitott az elkövető. A rendőrök egyike sem sérült meg. A rendőrségi honlapon közzétett fotókon a járőrautó bal hátsó ülésének környékén látható három lövésnyom.

Lövöldözés és túszdráma Tatabányán, ketten meghaltak

Fotó: kemma.hu

A közlemény szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) nagy erőkkel, minden eshetőségre felkészülve, páncélozott járművekkel rövid idő alatt Tatabányára ért.

"A műveleti egységek megérkezése után az előzetesen túszhelyzetnek tűnő helyzetben a TEK tárgyalója vette át az irányítást; nem volt ugyanis ismert, hányan tartózkodnak még az épületben" – írták.

A férfit – aki mindvégig zavartan viselkedett és lőfegyverét folyamatosan magánál tartotta – végül négyórás tárgyalás után fogták el a műveleti egységek, és épségben kihozták a családi ház többi lakóját is.

Kiderült, hogy a 40 éves N. Norbert – engedéllyel tartott 45-ös Glock pisztolyával – az anyjával is végzett.

A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
45-ös Glock! Hmmm! Ilyet nem lehet mindenkinek otthon tartania!
eugen4402
Tévében mondták, hogy az elkövető valami őrző-védő cég alkalmazottja volt, és engedélye volt a 45-ösre.
Clavigo
@Horizont: Pszichikai vizsgálat ??? Ebben az országban ?? Mikor a parlamentben is dilisek ülnek ??? Semmi szükség rá.
Január
"... – aki mindvégig zavartan viselkedett ...", de mitől volt zavart, és máskor is volt már zavart? Akkor mit keresett nála a lőfegyver?
Szörnyű...
lópicigáspár
@Horizont: Pedig ha lenne, az önvédelem is jogos lehetne! :-))
eugen4402
@Horizont: Nehezet kérdeztél, a jelek szerint magánál tarthatja bármikor, és hogy mikor kezd el lövöldözni, csak rajta múlik. Ez a dilis tüzet nyitott a rendőrökre, pár napja a másik zakkant félholtra verte a másik rendőrt... nem csodálkozom, hogy egyre kevesebb fiatalt vonz ez az "életpálya".
eugen4402
@Horizont: Úgy tűnik, hogy a "helyzet fokozódik", mert ez a fegyver-hazahordozási mánia a sportlövő klubokból indult ki. A pécsi egyetemista is sportszerét használta a tanteremben, meg az ELTÉ-s S. Áron (?) is lövészklub-beli parabellumát sétáltatta. Senki nem nézi meg, hogy elzárják-e edzés után a játékszereket?
eszegfu
@Horizont: Tulzottan nem értek hozzá...de vadászoktól hallottam, hogy az engedélyt ők csak akkor kapják meg a vizsga után, ha valakik (rendőrségi emberek) megnézik: a fegyver tárolására alkalmas az a vas, lemez, vagy páncélszekrény, vagy sem. Tehát ha van engedélye bárkinek, az a nevére szól és ő köteles megfelelő helyen tárolni, vagyis hazavinni. Senki sem ellenőrzi: elzárja, vagy sem, ez a ő felelőssége. A tragédia ellenére viszont jót derültem a "markolós" példádon!
eszegfu
@Horizont: Értem a kérdést! Csak egy "központi" helyen nem őriztetheti a nevére szóló fegyvert, azt neki kell őriznie. A fegyveres őrző-védő szolgálatoknál pl. legtöbbször a cégvezető lakóhelye a székhely, igy akár az 50 ember fegyverét nem őrizheti. Én is hallottam olyan esetről, ahol az apuka "elfelejtette" bezárni a vasszekrénybe a vadászfegyverét és a kisebbik gyermeke "játszásiból" lelőtte a testvérét. Tényleg nincs ötletem, hogy lehetne ezt felelősséggel megoldani...
KERKA
Próbáltam elképzelni ezt a helyzetet. Azt hiszem, hogy amerikában kicsit másképp játszódott volna le a jelenet. Más lenne a finálé. Sokszor szidjuk a rendőröket, de mint ilyen esetekben is nagy lelkierő kell a helytálláshoz. Vagy alkalmasság, vagy valami ilyesmi.
Fradigege
Újabb munkanélküli. Most el kell tartanunk, ahelyett, hogy kiközvetítenénk Csernobilba közmunkásnak. Elkezdhetné keverni a betont a leolvadt reaktornak.
Toby
@lópicigáspár: 22-esnél ( az antimilitánsok kevéért ez nálunk az ólommagos "kispuska lőszer" kalibere) nagyobb kaliberű fegyvert nem engednék önvédelmiként tartani !
F_Viktor
Pár gondolat:
- Menekült volt a gyilkos?
- Akkor most innentől a magyar, fehér emberek családirtók?
- Az őrző-védő foglalkozásúak mától többszörös gyilkosok?
eszegfu
@Toby: 18:35 Nekem, ha azt mondod "kispuska", az már eleve nagy, mert puska és nem pisztoly. Lehet, hogy nem jól gondolom...
reseva
Au OOPNI-ról csak annyit: az önmagában semmit nem oldott meg, hiszen csak a jól fizető hozzátartozók tartották ott a beteg rokonukat. Egyébként már ezerszer lehetett volna új és jobb megoldást találni, ha akarták volna. De ahogy a többit sem, ezt sem akarják, mert pénzbe kerülne.
Anna Mária
@reseva: Az OPNI mindenki számára biztosított helyet, nemcsak a pénzeseknek és nagyon komoly tudományos munka is folyt ott.
Érdekességként, amiről csak nagyon kevesen tudnak: a nyugat-európai szociális ellátórendszerekben sok éve van helye néhány száz magyar állampolgárságú, pszichésen beteg nincstelen embernek, akik se biztosítással, se jövedelemmel nem rendelkeznek. Magyarország lemondott róluk, a kutyát sem érdekli, hol vannak, ki gondoskodik róluk, ki kezeli őket.
reseva
@Horizont: A "nálunk mindig a 25. órában történik valami - vagy akkor sem" - ehhez hozzátenném, az utóbbi időben ilyen lépésekre esély sincs, akár hányadik órában sem. Mert nemcsak ez, hanem az egész egészségügy nem ügye ennek a kormánynak. Legfeljebb a sajátjuk. Magam is ápolt vagyok, természetesen pénzért, mert én ezt még megtehetem, és mert ismerem a viszonyokat.
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...látod te ebből is kimaradsz...
reseva
@Anna Mária: Hogyan kerültek a nyugat-európai szociális rendszerbe? Mert valószínűleg a betegek csak nagyon kis hányada lehet. A többivel mi van?
Érdekességként: én jártam az OPNI-ban, gyönyörű, óriási parkja van, de beteget csak bezárva láttam, kilincs nélküli ajtók mögött, az udvaron senkit.
Anna Mária
@reseva: Úgy, hogy a nyugat-európai nagyvárosok utcáin kószáltak hajléktalanként, kéregettek, és valakiknek feltűnt, hogy ezek az emberek betegek és nagy bajban vannak.
A többiekkel mi van? Nem tudom. Annyi biztos, hogy nagyon sok pszichés beteg hajléktalan.
Talán éppen rossz időben jártál az OPNI szép parkjában. Én a közelben laktam és mindig láttam a betegeket sétálgatni.
reseva
@Anna Mária: Köszönöm a bővebb tájékoztatást, már azt hittem, hogy az eü. szervezetünk küldte ki őket jó szívből. Ami az OPNI-t illeti, nekem is van fényképem az 50-es évekből, egyik rokonom látható rajta a fűben kiterített pokrócon. Én a legutolsó éveiben jártam ott, és nem kétlem, hogy a látogatók kíséretében, esetleg mélyen depressziós betegeket kiengedtek néha sétálni, de úgy tudom, ez a nagy kert eredetileg az összes itt kezelt beteg terápiás foglalkoztatására létesült, nem csak alkalmi sétára. De már ez is elmúlt, úgyhogy hagyhatjuk nyugodni.
Vizual
Aki ágyúval jár ( lsd. 9 mm.-s) az nem önvédelemből hordja. De ha munkára kapta akkor állandóan nem hordhatja, ha önvédelemre annak is megvannak a tartási szabályai. Önvédelemre a 22-s max engedélyezném. Kb. 5 - 8 méterig hatásos de megállítja a támadót. Mert az önvédelemhez is bátorság kell, és lőbiztonság. Aki gyáva az nem tudja megvédeni magát, de bárkit lelő ha bepánikol. Csak gondoljatok a megtámadott rendőrökre akik maguk sem voltak biztosak abban amit csináltak. pedig...Na ezért nem kell engedélyezni.
Toby
@eszegfu: Itthon is lehet vásárolni 22-es pisztolyt, kb. 80,000-100,000 HUF és magyar gyártmány, kispuska lőszerrel "üzemel" !
eszegfu
@Toby: 19:12 Kösz., nem kérem... maradok inkább a "kézi tusánál", ott talán van egy kis esélyem.
eszegfu
@Vizual: 15:28 Hasonlókat gondolok...kiegésziteném azzal: talán nem is "gyávaság"-ból nem tudja megvédeni magát fegyverrel sem, hanem inkább a kellő gyakorlat ha hiányzik, akkor nem képes biztonsággal használni, igy valóban az ettől való félelmében még önmagára is veszélyes. Ezt ahhoz tudnám hasonlitani, hogy egy egyszerü kalapácsot ha félévenként használok, már előre tudom, hogy ráütök az ujjamra és eleve félek, nem tudom biztonsággal használni.
Toby
@eszegfu: Én sem vagyok fegyvermániás, soha nem is voltam, pedig dolgoztam olyan beosztásban, hogy körülöttem mindenkinek volt önvédelmije, csak a titkárnőknek és nekem nem ! Mégsem akart senki megtámadni.
eszegfu
@Toby: Én még az unokám fából faragott pisztolyát is utálom, sőt azt is, ha "rámfogja", pedig tudom, hogy nem tud lelőni vele!
intrepid
Én tudom magamról, ha lenne is ilyesmim, biztos, hogy az elején hordanám, "a wc-re is azzal járnék" utána megunnám cipelni, ezek nem könnyű vasak, egyre többször otthon hagynám, - biztos, hogy akkor keverednék olyan konfliktusba hogy kellene amikor nincs nálam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.