Riadtan rezzentek össze az Ásotthalom és Mórahalom között gyalogló kongói menekültek, amikor az Age of Hope Alapítvány busza megállt mellettük. Miután megkínálták őket vízzel, elárulták, egy kis hajóval jöttek a kontinensig, Európán azonban gyalog keltek át. – Az egyik hölgy levette a zokniját. Hetek óta gyalogolt, vietnami papucsban jött végig. Nem volt más a lábán, csak hús – mesélte a Népszabadságnak Tóth Ákos, a budapesti civil szervezet vezetője, nem sokkal azután, hogy társaival visszatért a déli határtól. Mint mondta, a gyerekek nagyon rossz állapotban érkeznek meg Magyarországra. Akadnak olyanok, akik három napja nem ettek. – Alig tudják lenyelni az első falat babapiskótát tejbe áztatva – mondta Tóth, akinek tapasztalatai szerint lázcsillapítóra, csecsemőtápszerre, intimbetétre, tetű- és rühirtóra és persze lábápolóra van most a legnagyobb szükség, hiszen a menekülők „végiggyalogolták fél Európát”. ...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csetere
@vizinyuszi: Azok között vajon hány terrorista van, akik letelepedési kötvényt vásároltak? Pénzért mindent?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Jobberek, ezektől a terroristáktól van tele a gatyátok?
verum
Borzalmas.
De most már érthető, miért ellensége a hatalomnak a menekült - mert szegény, kiszolgáltatott és rászorult.
vizinyuszi
Nem kell a dráma, vidd haza valamennyit. Nincs a homlokára írva egyiknek sem, kicsoda.
Ha terrorista az a baj, ha bevándorló akkor pedig az. Konklúzió: kitoloncolni valamennyit.
izo
@F_Viktor: Ezt írják az osztrák redndőrők, ők is jobberek?!:„A hajó megtelt, s a baj csak most kezdődik. Zárják le a határokat! Ausztriának, jobban mondva, az adófizetőknek ugyanis joguk van tudni, milyen körülmények között kell ellátni feladatainkat. Ülünk a rádiónál, és várunk. 10 menekült itt, 20 menekült ott stb… Minden egyes menekült két órát vesz el az életünkből, míg leszállítjuk Traiskirchenbe (menekülttábor). Egyszerűen felfoghatatlan. A menekültek 80%-a analfabéta. Ujjlenyomattal igazolják magukat. Kedvező eljárás esetén hogyan fognak a munka világába beilleszkedni? Normális ügymenetre (nyomozás csalás, betörés ügyében) feljelentésre, kihallgatásra vagy nincs idő, vagy nincs szabad számítógép. Ténylegesen nincs felderítési arány.”...
csetere
@verum: Vajon kinél lapulnak azok a milliárdok, amit az EU. a menekültekre adott a kormánynak???
csetere
@vizinyuszi: Azok között vajon hány terrorista van, akik letelepedési kötvényt vásároltak? Pénzért mindent?
papa.49
@csetere: Nem kettőt egyet elég találni!!!
csetere
@vizinyuszi: Magyarország februárban 1,2 millió Eur_t kapott menekültekre. Most vizsgálják egy pótlólagos 2,4 milliós segítség lehetőségét. Augusztusban további 4,5 millió eurós támogatást ad Brüsszel az AMIF és ISF program keretében. Örülnék ha végre egy kiadási oldalát is látnám. Ebben a 7 éves ciklusban összesen 24 milliót adnak menekültekre.
F_Viktor
@izo: Az osztrák rendőrnek az a problémája, hogy "nincs felderítési arány". Tán csak nem érdekelt anyagilag a jó felderítési arányban?
Egyébként a rábízott feladatot kell elvégeznie. Ha kell gépjárműveket ellenőriz, ha kell rendezvényeket kell biztosítania, s ha kell, két órát rá kell szánnia az idejéből a menekültekre. A szolgálati idejéből, s nem az életéből!
A többi problémája pedig nem az ő gondja, ezeket jelentse, s lesz aki megoldja, hogy pl. legyen elegendő számítógép az őrsön.
izo
@F_Viktor: Te már csak jobban tudod mint maga az érintett az osztrák rendőr! Veletek libsikém az a baj ti mindent jobban tudtok másnál!
izo
@csetere: Arra nem gondoltál ebből szállásoljuk etetjük vesszük nyilvántartásba utaztatjuk stb?
pbalage
@izo: (17:45) az egyébként konkrétan érdekelne, hogy milyen érzés hülyének lenni?
Reggelente az ugrik be, hogy "mámeginhülyevagyokapicsába"?
izo
@pbalage: Látod rád is vonatkozik 17:45 , te mindenkinél ÓKOSABB VAGY!
pbalage
@izo: először azt hittem, hogy csak valami légy szart rá a monitorra, de tényleg hosszú Ó volt. :)))
csetere
@izo: Engem a költségvetés érdekelne, mire mennyit költöttek. Senki ne próbálja nekem bemesélni, hogy csak a februárban kapott 1,2 milliárd Eur.-, nem volt bőven elég. ez durván 360 millió. Kinek a zsebébe vándorolt nagy része, miért nem az adózókkal számolnak el, mikor a mi pénzünkről is szó van?
Mézike
@csetere: Jó sok pénz.
De nem kell hogy küldjenek, ha annyira oda vannak a menekültekért vigyék őket oda ahonnan jön rájuk a pénz.
Ha az én kölyköm nem enne három napig, vagy az én lábamon nem lenne bőr , ki a francot érdekelne?
F_Viktor
@izo: Írod:
"Te már csak jobban tudod mint maga az érintett az osztrák rendőr!"

Mert te úgy TUDOD, hogy Ausztriában a rendőr döntő el, hogy milyen munkát akar elvégezni?

Írod:
"Arra nem gondoltál ebből szállásoljuk etetjük vesszük nyilvántartásba utaztatjuk stb?"

Akkor miért hazudjátok, hogy (a menekültek) "édesanyám pénzét rongálják"? :-)))
lópicigáspár
Igazán jöhetnének a Horvát határ felől...!
csetere
@Mézike: Gondold át még egyszer! Azok a honfitársaink, akik kimentek külföldre dolgozni, szintén gazdasági menekültek és lassan, a hazug statisztikákkal szemben már több mint 600 ezren vannak. . Küldjék őket haza? Itt sincs munka. Sajnos rokonok és barátok mentek ki, mert itt nem lehet megélni. Akik jönnek, nagy részük eleve tovább akar menni, és a háborús övezetekből érkeztek.
izo
@pbalage: Azért írtam csupa nagybetűvel, hogy érezd a humort, de hát aki Ó KOS MINT A TAVALYI KOS...
izo
@F_Viktor: Nem csak a rendőr jelzi, hogy nem tudja az igazi munkáját végezni!
izo
@csetere: 18.18 Teérted is mit írsz: februárban kapott 1,2 milliárd Eur.-, nem volt bőven elég. ez durván 360 millió." Amúgy számolgatás nélkül biztos lehetsz abban sokkal többe kerülnek nekünk, mint amit az EU ad.Különben nem adtak volna pótlólag!
Mézike
@csetere: Igen . Akik innen mennek azok is gazdasági bevándorlói annak az országnak ahová mennek. Többnyire képzett jó szakemberek hagyják el az országot.
Ez nem mondható el azokról akik ide jönnek.
Más. A mi kivándorlóink , rendelkeznek iratokkal , igazolni tudják kik ők és honnan jöttek.
Még másabb. Innen is mentek gazdasági menekültek akik nem igazán igyekeztek beilleszkedni, ne adj isten dolgozni a befogadó országokban. Mit tettek velük? Mindet hazatoloncolták. Lásd miskolci cigányok...
F_Viktor
@izo: Ha ezt megtudják a magyar rendőrök, hogy Ausztriában a rendőr dönti el, mi az IGAZI munkája (meleg van? Akkor a közúti ellenőrzés nem igazi munka!), akkor bizony el fogják venni az osztrák rendőrök munkáját!
varrólány
Állítólag nem maradnak itt , átutazóban vannak . De én nem hallottam olyat hogy bármelyik európai ország befogadná őket. Végül is hol maradnak , miből fognak élni ?
Ez ami aggasztó , ez a tömeg hazátlanul.
F_Viktor
@Mézike: Nézz utána pl. a londonimagyarok.hu fórumán mennyi szakképzetlen, angolul nem beszélő magyar lepte el Londont. Mert már nem csak a fiatalok, hanem a 40-es, 50-es korosztály is menekül Magyarországról.

A miskolci cigányokat nem EU-s ország fordította vissza!
vizinyuszi
A kivándorolt magyaroknak mi köze van az ázsiai és afrikai bevándorláshoz?
vizinyuszi
A letelepedési kötvényt sem lett volna szabad.
Mézike
@F_Viktor: Igen mennek olyanok is akiknek nincsen szakképzettsége, illetve nem tudnak angolul. Akik nem dolgoznak, pár hónap és mars haza. akik dolgoznak maradnak.
Tökmindegy hogy eus vagy nem eus.
Bárhonnan hazatoloncolják őket. Lásd a román cigányokat. Őket a franciák zavarták haza.
izo
@F_Viktor: 18:37 Ki mondta az osztrák rendőr dönti el..?Olvasd el még egyszer ha előszörre nem érted!
hetöndöe
Elsősorban emberek vagyunk,utána feketék vagy fehérek és csak utána keresztények vagy muzulmánok.
F_Viktor
@varrólány: Ausztriában élő rokonom szerint az osztrákok nem foglalkoznak a menekültekkel. Itt Dániában sem téma.
Orbán saját érdekében ráuszította a magyarokat a menekültekre, csak ezért beszélünk róla.
Csizmás Kond
Ez a menekültekről szóló vita is olyan mint a buzivonulás. Sokan nem szeretnék ha egy kongói vagy afgán költözne a szomszédjába de itt kiáll mellette mert azt gondolja ettől nagyobbnak látják őt.
Hülyeség az egész, csak ha rágondolunk, hogy a muzulmán államokban egy nő nem járhat egyedül és fedetlen arccal, vagyis ha egy itteni nő kimenne és nem az ők szokásaik szerint viselkedne megköveznék...mirevaló az egész vita ?
F_Viktor
@izo: Ha nem a rendőr dönti el, hogy mi az igazi munka, akkor viszont mindenféle minősítés nélkül végezze el a parancsot!
pbalage
@Csizmás Kond: arra, hogy kommentekkel csökkentsük a lentebbi fehér terület méretét és ne oda nézzünk, ahol éppen lopnak.
izo
@F_Viktor: Tájékozódj hány menekült megy Ausztriába és Hollandiába , itt már kb 72.000-nél tartunk! Az osztrák rendőrt pedig nem érted nem fogom elmagyarázni!
jancsipapa
Pedig
,aki nagyon éhes annak nem probléma az első falat...
csetere
@izo: Én értem amit írok, ugyanis 35 éve pénzügyi területen dolgozom, és általában a gazdasági rovatokat szoktam először elolvasni. Ha úgy adódna, én is szívesen segítenék ha találkoznék velük.
csetere
@izo: @izo: Ha jól emlékszem az MFOR-on a múltkor azt olvastam, hogy kb. 76 ezeren vannak Ausztriában, de nem tudható hányan ingáznak naponta.
Anna Mária
@pbalage: Én is azt néztem, vajon mi a franc ragad a monitoromon!
Aztán ókosabb lettem! :DDD
Anna Mária
@F_Viktor: Tuti, hogy az oszták rendőr nem mondott ilyesmit. Ez megint valami ostoba kitaláció.
F_Viktor
@izo: Írod:
"Tájékozódj hány menekült megy Ausztriába és Hollandiába..."

Neked kellene tájékozódnod, ugyanis minden menekült innen először Ausztriába lép be!
Sőt, még az Olaszország felől érkezők egy része is!

Írod:
"...itt már kb 72.000-nél tartunk! "

A menekültáradat nem 2 hónapos probléma, felénk két éve ezzel élünk, most is csak Orbán érdekei miatt fújod a rasszista mondandóját!
F_Viktor
@Anna Mária: Írod:
"Tuti, hogy az oszták rendőr nem mondott ilyesmit."

Elképzelhető, neonáciaink hazudtak már ennél nagyobbat is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.