Korábban önként vonult be a pszi­chiátriára az a férfi, aki a hétvégén felakasztotta két kisfiát, majd búcsúlevelet írt és végzett magával is – írja a Bors.

Mint arról beszámoltunk, a 35 éves férfi megölte két kisfiát, majd saját magát. Ezzel a gyerekek anyját akarta megbüntetni, amiért tavasszal elköltözött tőle a két fiúval együtt.

A szomszédok szerint csak látszólag éltek békességben, a férfi féltékeny volt és gyakran megütötte a párját. Emiatt önként pszichiátriai kezelésre is bevonult. Végül az asszony tavasszal elköltözött a két gyerekkel. A hétvégén a fiúk láthatáson voltak, csütörtökön mentek, vasárnap hozta volna el őket az anyjuk. 

A lap információja szerint az apa álmukban bántalmazta a gyerekeket. A nagyobbikkal kezdte. A kisebb fiú felébredt és próbált elfutni, de zárva volt az ajtó.

Miután a gyerekek meghaltak, a férfi rádöbbent, mit tett. Búcsúlevelet írt, amiben bocsánatot kért, majd felkötötte magát is. Szombat reggel egyik rokonuk találta meg a három holttestet. Rosszul lett a látványtól.

A fiúk édesanyja az egyik internetes oldalon írta le fájdalmát:

Megölték a gyerekeimet…

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi állt a búcsúlevélben. Hétfő délutánra ígértek részleteket az ügyben.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Érti valaki, hogy egy pszichiátriai kezelt, hogy a fenébe férhet - még láthatás okán is ! - a gyerekekhez ?
A kerítésen kívül lenne még mivel foglalkoznia a 100 darab államtitkár-helyettesnek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Érti valaki, hogy egy pszichiátriai kezelt, hogy a fenébe férhet - még láthatás okán is ! - a gyerekekhez ?
A kerítésen kívül lenne még mivel foglalkoznia a 100 darab államtitkár-helyettesnek !
nezelodo
Ilyenkor számtalan kérdés merül fel bennem a gyámügy meg egyéb ítész társaság hozzáértését illetően. Mindig nagy hangon hivatkoznak a gyerekek érdekére, de egy diliflepni fel sem tűnik nekik. Persze mindenkinek vannak jogai, ennyi erővel politikus is lehetett volna, még alkalmassági se kell hozzá.
eugen4402
@nezelodo: A gyerekek anyját akarta megbüntetni...! Ezen a ponton elfogynak a szavak, nincs szó, amely híven kifejezné ezt ez egész... Igazad van, mindenkit mindig mindentől megvédenek a jogvédők, talán már a szúvas fogúaknak is van saját érdekvédelmi szervezete, de ezt a két szerencsétlen gyereket vajon KINEK kellett volna megvédenie? És a többi, hasonlóan tragikus véget ért ártatlan gyereket kiknek a felelőtlensége miatt "itéli halálra" a bölcs felnőttek társadalma?
nezelodo
@eugen4402: Igen, nem jellemhiba a minden áron való büntetés, hanem betegség. Mégis nap mint nap találkozunk ennek a tulajdonságunknak a szélsőséges kitörésével, a családban a munkahelyen, a helyi politikában, és ez uralja két és fél évtizede az országos politikát. Egy ország bűnhődik azért, hogy mikor kit választott...
eugen4402
@nezelodo: Szívesen vitatkoznék, de a valóságot kár lenne letagadni. Itt tartunk. Szavakban minden ítélet a gyermek érdekét tartja elsődlegesnek, ám a gyakorlatban ki ellenőrzi? Sok a munka? Akkor bővíteni kell a létszámot és kész. Mert különben nem a kevés gyerekszülés miatt hal ki a nemzet, hanem az elmebeteg szülők éheztetik halálra, dobálják ki az ablakon és mészárolják le a saját gyerekeiket.
nezelodo
@eugen4402: Látok én is elég sok rossz példát, szerencsére nem a szűkebb környezetemben. Ezzel együtt fenntartom gyarló az ember, aki bármilyen kicsi hatalommal is bír, sokszor önös érdekei miatt él vissza a hatalmával, pedig lenne mit tenni, pl a gyerekek, idősek elesettek és egyéb rászorulók védelmében. Persze ez aprómunka lenne, rengeteg kudarccal, amit mégsem lehet úgy felfogni, hogy kár a gőzért. Persze kapunk üzenetet a politikától, de nem tanultuk meg helyén kezelni ezeket az urakat, hölgyeket.
reseva
És akkor szólhatnánk pár szót a pszichiátriai ellátás minőségéről is. Önként ment be, de minek. Egy ismerősöm is önként ment be, azután kiugrott a kórház ablakán. Ő volt a könnyebbik eset.
Anna Mária
Egy pszichiátriai betegről pontosan meg lehet állapítani, hogy veszélyes-e másokra.
Hogyan lehetséges az, hogy egy veszélyeztető magatartású ember egyedül maradhat a gyerekekkel?
Hogyan lehetséges az, hogy egy bántalmazó egyáltalán a gyerekei közelébe kerülhet felügyelet nélkül?
Hány gyerekáldozatnak kell még lennie ahhoz, hogy a gyerekek biztonságát védeni hivatottak megmozduljanak?
eszegfu
Sokat beszélünk gyermekeink védelméről és ennek felelősségéről...jelen esetben 1-1 információ birtokában lehetünk, a pontos körülményeket nem tudjuk. Elgondolkodtató ki is lehet a felelős? Biróság nem, mert nem voltak házasok, tehát nem volt hivatalosan gyermek elhelyezési és láthatási határozat. A gyermekek háziorvosa és a védőnői szolgálat vélhetően nem tudott az apa ilyen irányu kezeléséről... az apa bajairól max. a felnőtt háziorvosa tudhatott... a háziorvosoknak nem beszéltek egymással. Önkormányzat? Ha nem jelenti be a szülő, vagy a szomszédok a rendszeres bántalmazást, akkor szintén nem tud róla. Iskolai, óvodai pedagógus? Külsérelmi nyomok hiányában nekik sem tünhetett fel.
Az anya helyében nem tartottam volna "egészséges" dolognak, hogy az apának "önként" láthatást biztositsak...hiszen az anyánál senki sem ismerthette jobban az apát... Nem itélkezek, csupán próbálom megérteni: miért "kellett" ennek igy történni?
darwin
@eszegfu: Ha te 40 kiló lennél,megfélemlítve,megverve,megszurkálva,te is odaadnád "önként és dalolva" a gyerekeket láthatásra.Egyébként is a gyerekeket nem bántotta eddig . Mindig azzal jönnek,hogy a cigányok soha nem bántanák a gyerekeiket.Hát mégis.
Ráadásul a haláluk nemével is megalázta őket.
nena
Máshol írták : Templomba járok voltak, a gyerekeket nem engedték az utcán játszani... NO COMMENT
Anna Mária
@eszegfu: Én ott látom az óriási problémát, hogy egy bántalmazott nő, anya nem számíthat megfelelő segítségre, ha keres is segítséget, sok helyen csak széttárják a kezüket: nagyon sajnálják, de nem tehetnek semmit.

Számomra egyértelmű, hogy egy olyan apának, aki a gyerekei anyját bántalmazza, soha többé semmi keresnivalója nem lehet a gyerekei közelében még akkor sem, ha magukat a gyerekeket nem bántotta tettleg. Éppen elég pszichés szenvedést okoz a gyerekeknek az az ember, aki az anyjukat bántja, és ilyen mintát sem szabad a gyerekeknek látniuk.
Egy anyát bántalmazó - függetlenül attól, hogy pszichésen beteg, vagy nem - igenis, veszítse el a gyerekeivel való kapcsolattartás jogát, mégpedig a gyerekek védelmében.
darwin
@nena: Bizony jártak a templomba és nem játszottak a gyerekek az utcán.Ez jelent valamit az ellen,hogy az apa brutális volt?
nezelodo
@nena: divatos már egy ideje a templomba járással dicsekedni. Megteszik még azok is akik negyedszázada csak azért jártak, hogy felírják az autórendszámokat arrafelé. Mostanság meg az esetleg jelenlévő kamerák miatt teszik. Na ezek után kellene újraszentelni a templomot.
nena
@darwin: @nezelodo: Ez csak azt jelenti, hogy nem volt minden rendben a fejekben... Hány családírtás vallási indíttatású...
eszegfu
@darwin: 8:44 Hidd el befognám a "pofámat", ha nem jártam volna hasonló cipőben! És hangsulyozom: még mindig nem itélkezek senki felett...csak elgondolkodtam hangosan.
darwin
@eszegfu: Tudod engem nagyon bosszant,a "megcsalta az asszony,megértem " és az "asszony miért adta oda a gyerekeket" és a "miért nem csinált az asszony valamit" teória.
Anna Mária
@darwin: Az ilyesmi a sajnos nagyon elterjedt áldozthibáztatás.
"Megvertek? Hát biztos nem viselkedtél "rendesen", tehát megérdemelted..."
eszegfu
@darwin: 10:03 Valahol értem az álláspontodat...csak addig mig egyeseknek ez "teória", másoknak (többek között nekem is) ez a valóság. Nagyon nehéz és közben szörnyü is, amikor tenned kell valamit! Minden "szerv"-nél az ember szégyenkezik, hogy ilyennel "hozakodik" elő, sokszor bizony megalázó is... rettentő sok erőt, kitartást igényel...közben "élned" kell megfélemlitve...dolgozni, ellátni a háztartást és persze a legtöbb figyelmet a gyermekeidre kell forditanod, minél kevesebb "sérülés" érje. Sajnálom, de továbbra is az a véleményem, hogy tenni kell egy anyának, akármilyen keserves is.
magyarbakancs
Hivatalok semmit nem érnek,semmivel nem törődnek.
Kérdésem lenne!
A férj agresszív volt és ez szerepel a válóperi papírokban a Bíróság mért nem jelzi ezt a Gyám hivatal felé?Pszichiáteri kezelés alatt álló személy nem is kaphatja meg felügyelet nélkül a láthatást
A gyermekek anya is megtehette volna és a Gyámhivatal hivatalos helyiségében két hetente láthatta volna az apa a gyerekeit.
Most akkor nem írogatnánk véleményt a dologról mert élnének a gyerekek.
nena
@magyarbakancs: Nem voltak házasok.
magyarbakancs
@nena: most olvastam a cikket .
Köszi a figyelmeztetést.
Előbb lőttem aztán gondolkodtam.
Levendula
Gondolom a pszichiátrián felírt gyógyszerek is közrejátszottak a tragédia bekövetkezésében..
nena
@Levendula: Nekem kifejezetten jót tesz, amit a doktornőm felírt mosolytabit, úgyhogy azért ne általánosítsunk.
swordigo
@Anna Mária: Tévedsz, éppen hogy nem állapítható meg a legtöbb esetben, hogy valaki dilis e. Volt az a belga jómódú üzletember anno, aki felvett két stoppost lányt az autójába, utána halálra kínozta őket. Mindenki megdöbbent a környezetében, mert egy végtelenül rendes, udvarias ember volt, aki a légynek sem tudott volna ártani. A bekattanások sok esetben hirtelen történnek, és ezt megelőzni nem lehet.
csa-csa
@Anna Mária: teljes egyetértésem! csakhogy! az ilyen embereket sem távol tartási, sem bármilyen bírói határozattal nem lehet megállítani! Egész egyszerűen nem érdekli őket, sőt még fel is dühíti! Hogy képzelik, hogy nem láthatja a gyerekeit??!! Egyszerűen rád rúgja az ajtót és elviszi a gyerekeket. Ha nem találja otthon vagy sors ne adja ellenállsz, jó esetben kórházban kötsz ki. Ez itt így működik. Van példa elég.
sentinel216
@Anna Mária: Mert az a szakorvos aki meg tudja állapítani, hogy mennyire veszélyes a beteg, önmagára, másokra, az már régen Angliában, Németországban, vagy Skandináv országokban dolgozik. Tízszeres fizetésért, megbecsülésért.
panellproli
@Levendula: Nem csak lehet, hanem biztos is. Akitisztábban akar látni olvassa el Szendi Gábor Depresszióipar című könyvét.Valahogy mindig pszichiátrián kezelt betegek lesznek öngyilkosok vagy gyilkosok. Persze ez tyúk-tojás kérdés, melyik volt előbb.Nyilván nem véletlen kezelték, de hogy az javított vagy rontott sosem fogjuk megtudni amig a gyógyszercég abban érdekelt hogy a gyógyszerét eladja
mariaberta
És ha ilyen beteg volt, miért engedték ki a kórházból? Az ilyennek nem zárt osztályon volna a helye? Ha egyáltalán még van elmegyógyintézet. Nem új kórház kell, hanem a Lipótot kell rendbe hozni és megnyitni. Még elegáns lakója is akadna.
Másik
Angliában tudják hogy kell távoltartani az állatot.
A fogadott unokáim apja egy egész megyéből van kitiltva, a gyerekeket meg csak a megfelelő szakember jelenlétében láthatja.
Amikor az előző távolságot megszegte, egy pillanat alatt intézkedtek a rendőrök, és két napra mindjárt le is csukták. Utána tiltották ki a megyéből. Nem élhet ott, nem utazhat át rajta.
Mindezt napokon belül ítélték meg, nem vacakoltak hónapokig, esélyt adva valami szörnyűségre.

Sajnos senki lelkébe, fejébe nem lehet belelátni, nem a pszichiáter tehet róla.
A legtöbb ilyen ember, mint a belga is, a mindennapi életben kifelé egy kedves, jómodorú, mindenképp csendes valaki, akiről el se tudják képzelni a tettét.
A családon belül meg egy vadállat, aki rendszeresen terrorizálja őket mint lelkileg, mint testileg.
Aki ilyen terror alatt él, leírja önmagát, képtelen az önvédelemre, ezért nagyon komolyan kellene venni a bántalmazott fél panaszát, és azonnal alaposan kivizsgálni.

Az én férjem olyan jól játszmázott, hogy a pszichológusom egy ideig azt hitte üldözési mániás vagyok. De jó szakember volt, és happy end lett a régi történet vége.

Szétmentünk, meg tudtam védeni magam és a gyerekeket. Ők már nem csak a boldogulás miatt, hanem miatta is mentek el Angliába. Mert apuka bipoláris személyiségzavarban szenved. Az a környezetre is halálos tud lenni.
Equilibrium
@panellproli: Igen, dr Szendi Gábor honlapján olvasható pszichiátriai betegek vallomásai. Megrázó mindegyik. El kell olvasni, és utána mindenki meggondolja, hogy szedjen-e pszichotróp gyógyszereket.
mariaberta
@esperanza: Akire gondoltunk annak feltétlenül, de én megelégednék az itthonival is, mert ilyen kis igényű vagyok.
swordigo
@Equilibrium: Csak azt a sarlatánt ne említetted volna...
EGO
@Toby: ha nem ön- és közveszélyes akkor nincs akadálya a láthatásnak! Ebben az esetben az orvosi (egészségügyi ellátó rendszer) hanyagság vezetett tragédiához. Sajnos amióta pszichiátriai intézeteket zártak be (pl. Lipót), nem kapja meg a beteg az őt megillető ellátást!
Toby
@EGO: Bírósági ítéleteket alapoznak meg igazságügyi elmeorvosi szakvélemények, melyek - ha szükséges -kitérnek a megfigyelt aktuális, vagy várható környezeti veszélyességére, noha ma még 100 %-os megállapítást nem tehetnek erre nézve, de elég jó infót szolgáltatnak !
Ahol féltékenység van a háttérben, ott várható a brutális bosszú még olyan esetekben is, amelyek során nem volt pszichiátriai kezelt az elkövető !
EGO
@Toby: Lehet hogy itt nem is kértek ilyen szakvéleményt?!
Toby
@EGO: Nem tudni, de alapban azt gondolom, hogy azokban az esetekben, amikor visszahelyezhető környezetébe a fószer, akkor automatice kellen vizsgálni az erre való alkalmasságát.
Knapp75
@Toby: Ha szerinted féltékenység esetén "brutális bosszú" várható, akkor sok tízezernyi szülőt kéne elzárni és eltiltani a gyermekeitől?

Az egyik cikk alatt azon "siránkozunk" hogy a pszichiátrián miért bilincselik a radiátorhoz az ártalmatlan beteget, máskor meg számon kérjük, hogy miért nem tartotta távol az orvostudomány a veszélyes embereket a többiektől...
Biztosan lehetne alaposabban szűrni, de ha nagyon ráállnánk erre, akkor sok millió honfitársunknál találnánk valamilyen tünetet, amely akár tragédiához is vezethet és ezért javasolható náluk az elzárás...
Toby
@Knapp75: " Ha szerinted féltékenység esetén "brutális bosszú" várható, akkor sok tízezernyi szülőt kéne elzárni és eltiltani a gyermekeitől? "

Nem ezt írtam, hanem az automatikus vizsgálatát az ürgének ! Amennyiben kétségek merülnek fel a ma ismert vizsgálati módszerek szerint, akkor bizony el kell tiltani !
Ebben a tárgyban nincs mese, másként nem műköodik !

A pszihc.-i betegek személyes jogainal megsértése, nem azonos egy potenciálisan, a környezetére veszélyes madáréval !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.