Sokmilliós adósságot halmozott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az E.ON gázszolgáltatóval szemben, ezért a cég elkezdte lekapcsolni a rendszerről több somogyi település iskoláját – írja a Sonline.

Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt tizenegy órára vonulnak ki a szakemberek. A lap úgy tudja, több település is érintett lehet, nemcsak Kaposvár, hanem Siófok környékén is.

Komoly probléma ez számunkra, ugyanis az intézményben működik a szociális konyha, ami a 62 helybélire és az óvodásoknak főz, emellett innen látják el Somogygeszti, Polány, Ecseny, Szentgáloskér, Somodor és Felsőmocsolád szociális étkeztetését is, közel kétszáz adag ételt főznek naponta

– mondta a lapnak Mernye polgármestere.

Somogyjádra holnap érkezik meg az E.ON munkatársa, hogy lekapcsolja a gázt, a település számára szintén óriási nehézséget okoz majd, hogy nem lesz gáz a konyhán.

Ott főznek az óvodásokra, a szociális otthon lakóira és a szociális étkeztetésben résztvevőkre”, mondta a polgármester, majd hozzátette: „Emellett innen látják el Osztopánt, Eddét, Jutát, Várdát és Alsóbogátot is. Úgy tudom, több intézményre hasonló sors vár, ugyanis a Klik állítólag nem fizette a gázszámlákat, s most már részletfizetést sem fogad el, egy összegben kéri a tartozást.

Keresték a KLIK kaposvári tankerületét is, későbbre ígértek választ.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A rezsicsökkentés fokozódik,akárhogy is tesznek keresztbe a liberális imperialisták.:-)))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Klikk, klakk titeket kéne bezárni de örökre))))))))))
justhpeter
@papa.49: Előtte a teljes Klikk-klakk vezetőséget sortűz elé állítani, aztán az emberminiszterhez bevinni az automata géppuskát. Ez valóban jó mulatság, férfimunka lenne.
papa.49
@Mirabilis: NINCS nem is volt, ez is a hazugovics agymenésének az eredménye))))))))))
hetöndöe
A rezsicsökkentés fokozódik,akárhogy is tesznek keresztbe a liberális imperialisták.:-)))))
iskolakerülő
Nem a gázt kellene kikötni hanem a klikkpatkányokat!
papa.49
@iskolakerülő: Nem ,,ki,, hanem ,,fel,,)))))))))
KERKA
Föl vagyok háborodva. Akkor most nem lesz vaddisznó pörkölt a gyerekeknek?Pedig mennyire igérgették a vadhúst a menzára. Ja, közben kiderült, hogy még a gázszámlát sem tudják kifizetni, na ez gáz.!
kkalman
És ez csak egy megye, ahol kiderült, hogy a KLIK nem fizet. Van még másik 18 megy, ahol hasonlók lehetnek a gondok. Tanév kezdésre akár az összes iskola gáz nélkül maradhat.
human
Látjátok ezért kell az államosítás. Ha ez is állami cég szolgáltatója lenne, akkor maradna az adósság és közpénzből finanszíroznák a gázszolgáltatót. Így lehet szőnyeg alá söpörni a mocskot.
soljanka
@Mirabilis: Volt. Épp Somogy megyében. Megyei és települési fenntartású iskolákban is. 2011-12-ben.
Az akkori káderek most is káderek.
nemkati
@iskolakerülő: Helyes! De mit érdekli ez egy iskolakerülőt? :))

Ez a kormány kudarcot kudarcra halmoz, nincs egy épkézláb intézkedése, és mi még meddig hagyjuk, hogy tönkretegye az országunkat???
paolo006
@nemkati: már tönkretette. Teljesen. A szájukig ér a szar. De csak hagy nyelegessék.
EGO
Óraadó tanárok még májusi + júniusi bért nem kapták meg!!! A nyári gázszámla miatt senki nem fog aggódni...
eszegfu
Igazából érthetetlen...vagyis valahol érthető... a KLIK ugye ktv-ből gazdálkodik, tehát, ha nem fizet az csak azért lehet, mert nem kapta meg a pénzt a ktv-től, tehát nincs miből. Nem akarom még feltételezni sem, hogy szándékosan teszik forráshiányossá a KLIK-et, inkább az a gyanum, mintha ezzel bizonyitani szeretnék az állami szolgáltatók létjogosultságát, azaz ne a "gaz multi" szolgáltasson, hanem az állam. Igy ha elég olcsón szerez be, majd kiszámlázza a szolgáltatást, akkor nem a multi "talicskázza ki" a hasznot, hanem mindez megmarad a ktv-nek. Egyetértek @human: 21:25 hsz-vel!
nemkati
@eszegfu: Az alapötlet lehet, hogy ez volt, de úgy tűnik, nemhogy nem volt mit kitalicskázni, hanem veszteség lett a vége.

A nyári gázfogyasztásra meg ma hallottam egy elképzelést: nyáron, ha nem is minden gyerek minden nap lakjon jól, mert ezt a kormány feleslegesnek tartja, de akiknek mégis főznek, melegítenek nyáron az iskolákban, azoknak nem lesz mivel.
bretagne
Nem a gázt kell elzárni, hanem az egész KLIKet megszüntetni!!!
eszegfu
@nemkati: 11:21 Ha lehet hinni a hireknek, akkor a szolgáltatók -- viz, kéményseprés, gáz, vill. -- a "hatósági áron" megállapitott összeget számlázták a fogyasztásért és lényegében ezzel veszteségesek lettek. Amig nem volt a megszabott ár, addig "talicskázták" ki a pénzt...állitólag. Gondolatod 2. részében az a szomoru még, hogy nálunk pl. a faluban nemcsak a gyermekeknek főznek az iskolában, hanem innen kapják a szoc. rászorultak (és nemcsak a szegényebbek, hanem a mozgásképetelenek, otthonukban ápolt betegek) is.
Knapp75
@hetöndöe: Nincs gáz, nincs rezsi! Ennyi.
Ennél olcsóbb már tényleg nem lehet.
És az emberiség évezredekig megvolt gázhasználat nélkül, tehát ez nem is létszükséglet, hanem egyfajta luxus. Helyes, hogy nem kapatják el az iskolásokat!

Azok kedvéért, akik nem követik az új sportcsatorna, az M4 műsorát, jelzem, hogy minden meccsszünetben az "A magyar reformok működnek" reklámblog megy.
Még jó, hogy nézem, mert különben nem tudnék róla!
eszegfu
@Knapp75: Igazad van... meg az én édes jó... anyámat! Őt kell szidnom, nem a "hülyeségeket"... ez az igazi "magyar reform"!
Tamás2015
Fűccsenek az állami tankönyvekkel (már ha megérkeznek).
wagabund
lári-fári...mindenki csak a rosszat veszi észre...
senkinek nem tűnik fel, hogy az egyházak fognak segítő kezet nyújtani?...pedig így lesz.
...átveszik, aztán csoda történik...másnaptól ott a víz-villany-gáz-tankönyv...

tessenek csak figyelni...
na? fogadunk?
EGO
@eszegfu: Okos megközeklítés! Egyet azonban nem értek! Ha a saját fizetésüket tárgyhó 3. napján rá tudják utalni a számlájukra (LAFO), akkor az óraadókét miért nem???
eszegfu
@EGO: Nem akarok okoskodni, csak vélelmezem... a "saját fizetéses" munkavállalók a KLIK közalkalmazotti állományában vannak, az "óraadók" pedig mintegy "szolgáltatás nyujtók", azaz nincsenek állományban, pontosan ugy bánnak velük, mint egy szállitói számlával, azaz mint egy gáz-, vagy villanyszámlával. Igazából nem tudom a szerződéses jogviszonyukat, igy nem is biztos, hogy jól tippelek...
EGO
@eszegfu: Sajnos IGAZ! Ők más állatfaj...
eszegfu
@EGO: 17:07 És akkor örüljetek, mert van munkátok...vagy nem?! :(
nezelodo
@Tamás2015: nem ajánlanám a tankönyvekkel való fűtést, mert a sok ferdítéstőt, orbáni sandaságtól ami benne van, még a kazánok is tönkremennek. Amúgy meg a KLIK és a kormány amely létrehozta, maga a sikertörténet! Vagy mégsem?
Kutyuska
Tényleg működnek a reformok. Ugye, fidesz hívők?
Kutyuska
@nemkati: Ami a mi értékrendünk szerint kudarc, az a fideszesek és hívőik számára siker.
Kutyuska
Az a mértéktelen pofátlanság, hogy a KLIK-nek azok után, hogy százmilliókkal tartozik a szolgáltatóknak, a tanároknak, van bőr a pofáján cseszegetni Puklit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.