A siklósi polgármester, Marenics János szerint a központi alap elnyelte az általuk befizetett évi 105 millió forintot, így visszavették az iskolák üzemeltetését a Kliktől – derült ki az RTL Klub híradójából.

A polgármester úgy véli, az volt a probléma, hogy a Klik a befizetett pénzt egyrészt nem kizárólag a siklósi intézményekre fordította, másrészt túl sokat költött foglalkoztatásra.

Az RTL Klub hiába kérdezte az Emmit, hány másik önkormányzat vette eddig vissza az iskolák üzemeltetését, erre nem válaszoltak. A minisztérium mindössze ennyit közölt: a siklósi tankerületben dolgozók létszámát nem veszélyezteti, hogy az önkormányzat üzemeltet.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A KLIK - közismertebben a csókosok állásbiztosítási menhelye - megérett a megszüntetésre !
Egy haszontalan, hasznavehetetlen, parazita politikai képződmény !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@eszegfu: Az egésznek az a lényege, hogy a pénz minél több kézen megy át annál kevesebb jut a címzettnek. Ahány szerv annyi kiadás Ha direkt az önkormányzat fizet akkor elvileg minden kiutalt fillért meg kéne kapjon az iskola viszont a központi tantervtől és tanfelszerelésről nem szabadna eltérni.
Feraj49
@kamazuka: ma 20.30-ra: Igazad van.Minden fillért megtudnának találni,ha akarnák.Van akiknél nem akarják,inkább hülyítik az embereket.
Állítólag nem minisztérium lesz csak államtitkárság. De ez már jó ok a vezetői pótlékok emelésére.
eszegfu
@Csizmás Kond: 20:47 Igazad van... én a KLIK létrehozásának elvi, Te meg a gyakorlati okait irtad.
vitriol
@kamazuka: ha a NAV minisztérium lesz 200 államtitkárral, még annyira sem lesz hatékony mint az elmúlt években, pedig azzal igazán nem dicsekedhetnek!!!
JAJMÁR
@Vivivi: Ez így van. Csupán az üzemeltetést kérhette vissza, a személyi döntések, bérek elszámolása továbbra is a KLIIK-nél marad.
Kérdés, hogyan alakultak a normatívák? Mert nem hiszem, hogy magasabbak, mint a a Klik előtti időszakban, akikkel csak az állam vízfeje nőtt. Akkor viszont nem tudja üzemeltetni a város az iskolát. Ki van ez találva, már az, hogy ne tudja :(
Lepényleső
Az országot kéne a seggnyalóktól,és ezektől - menteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.