Szeptember közepe után a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, amit szankcionálni fognak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Kiszomboron. 

Lázár János egy kerékpárút avatása után újságíróknak elmondta: a kormány szeptember elsején részletes tájékoztatást ad az Országgyűlés Nemzetbiztonsági, valamint Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának arról, hogy az augusztus 31-én elkészülő gyorstelepítésű határzár, valamint a határra vezényelt rendőrség fellépése milyen eredményekkel járt.

Szeptember közepe után bűncselekmény lesz a tiltott határátlépés

A kormány javasolni fogja az Országgyűlésnek, hogy fogadja el a pénteken beterjesztett, szigorító törvényjavaslatokat.

Várhatóan két hét türelmi idő után, vagyis szeptember 15-ét követően egyértelmű helyzetet lesz határon. "A türelmi idő lejártát követően a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, és szankcionálni fogjuk" – mondta Lázár János.

A kormány által tervezett határátlépő pontokról elmondta, minden bevándorlótól azt kérik majd, hogy a határátlépő pontokhoz menjen. Ezeken a pontokon, így Röszkénél is, felállítják a tranzitzónákat, amelyeknek az lesz a feladata, hogy fogadják a bevándorlókat, ahol a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal soron kívül eljárjon az ügyükben. Az így érkezőknek "kifejezetten méltányos és korrekt eljárásban lesz részük a magyar és az európai uniós jogszabályoknak megfelelően" – hangsúlyozta.

A bevándorlók ne illegálisan lépjék át a határt, hanem a határátlépő pontokon, ahol benyújthatják a menekültkérelmüket és ott kérhetik, hogy az Európai Unióba beléphessenek – szögezte le.

A miniszter szerint, aki ezeken a pontokon menekültstátuszért folyamodik, az védelemben fog részesülni. Ez számukra ellátást és gondoskodást jelent a menekültkérelmük elbírálásáig. Ha pedig a menekültkérelem esetleg elutasításra kerül, akkor természetesen az érintett nem fog tudni belépni Magyarországra, hiszen ezt a rendőrség nem fogja engedni.

Lázár János a sajtótájékoztatón reagált arra az újságírói kérdésre is, hogy mi alapozta meg azt a hírt, mely szerint az Ausztriában talált és bevándorlók holttesteivel zsúfolt kisteherautó vezetője esetleg román állampolgár.

A miniszter azt mondta, csütörtökön lényegében folyamatos kapcsolatban voltak az osztrák rendőrséggel. A rendszám azonosítása közben merült fel ennek a lehetősége. Ahogy a bűncselekmény felderítése haladt, újabb és újabb, időnként egymást cáfoló információk is előtérbe kerültek, mint ahogy ez egyébként minden bűncselekmény esetében előfordul. Itt nyilvánvalóan egy embercsempész hálózatról beszélhetünk – tette hozzá.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A képen az a lézerjanis nézés...gonosz is, cinikus is !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ennek már eddig is így kellett volna lennie. Én Afrikába kimehetek vízum nélkül? Nem akarok, csak hátha tudja valaki.
jancsipapa
@1magyar: Ráérünk . Addig csak kb. százezer jön ...
Dr. Felipe
Vajon a gyerekeket is lecsukják három évre? Vagy hova rakják őket míg a szüleik ülnek?
papa.49
Lézeres ha lezárják a nyugati határokat nincs több kufircolás állami pénzen Londonban, meg a fene tudja hol)))))))))))Óvatosabban kellene cselekedni mert az Unió nagyon kitud velünk baszarintani)))))))))
Hofipisti
Milyen jó, hogy épülnek kerékpárutak, így aztán megtudhatjuk, hogy a menekülteknek "kifejezetten méltányos és korrekt eljárásban lesz részük a magyar és az európai uniós jogszabályoknak megfelelően"
Mindehhez előbb fel kellett építeni a 26 mrd.-os kerítést, ahelyett, hogy - mondjuk a szerbekkel egyeztetve - eleve ezekre a végre kitalált pontokra terelték volna ezt a szomorú emberáradatot. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Köszi, hogy fizettétek a kerítést!
dömdödöm
Minden fideszes örökbe fogad egy arabot . Bajerrel az élen . Tényleg hol a béka menet ,miért nem menetel ?
zöldszem
@Dr. Felipe: Építenek árvaházakat! Ja és + börtönöket.
dömdödöm
Gratulálunk ! Most hogy ezt kimondta 3 hét alatt bejön 500 000 ember :-(
Jobb ha kussban maradt volna !
bence
Az a legnagyobb bűncselekmény , hogy te még politikus vagy !
dömdödöm
Na tessék ! Sittre megy a footballstadion pénz .
patkószeg
Már megint széllel szemben brunyálnak. Ha csak símán átengednék az országon a menekültáradatot, szervezett buszokkal, vonattal stb., átdobnák az osztrák határig, hamarabb megvolnánk és nem kéne ez a cirkusz. De nekik keménykedni kell, mert mi lesz a szavazókkal? Igaz, még néhány őzünk is van, majd azok se lesznek ...éppn most jön az őszi szezon. Százaval fognak fennakadni és kínhalállal elpusztulni az őzbakok a kerítésen. Fel nem foghatom, hogy egy Lázár, aki maga sem buta ember, és egy Rapcsákon nevelkedett - aki minden hibája ellenére igen nagy ész volt! - hogy tud ilyen elemi hibát véteni?!
kamazuka
Ebből,ha visszamenőleges hatályú lesz a törvény egyenesen következik,hogy az összes érkezőt visszatoloncolhatják szerbiába.
Hát lesz itt államok közötti bonyodalom,de majd meglátjuk!
Mindenesetre a félmegoldás is jó lehet,ha már az eu szarban hagy ismételten bennünket!
volvós
A képen az a lézerjanis nézés...gonosz is, cinikus is !!!
kkalman
Bűncselekmény lesz a tiltott határátlépés. Helyes! Csak ez, az Európát végig kufircoló, annyitisérjankó azt is tudja, hogy a bíróságok hogy fognak megbirkózni a napi több ezer tilosban bejövő határsértő ügyével? És a túlzsúfolt börtönök?
Mint már annyiszor, most is az alkalmatlanságukat reklámozzák az ad hoc ötleteléssel.
Fradigege
Az A8-as traffikbutítás az teljesen legális. A Stróman gyártás nem bűncselekmény. A lopásért azért nincs kéz levágás, mert nem fognak maguk ellen olyan törvényt hozni, ahol az egész familiáiknak is repül a keze. Ne legyünk, naívak. Áldemokrácia. A demokrácia gyakorlatilag kivitelezhetetlen, úgy, mint a kommunizmus. Minden -izmus, csak elméletileg működik. Gyakorlatilag az emberi gyarlóság(mutyi, haverok, kapcsolatok, pénz, sunyulás, hazugság, kéz-kezet mos, hajlamok, stb.) kivitelezhetetlenné teszi.
bundi
@1magyar: oké...játszunk el a gondolattal...kitörne egy polgárháború a fideszesek és a nem fideszesek között...te és a családod menekülnétek...hivatalok nem igazán működnének...azok az országok ahová mennétek mert béke van nagy rafináltan bezárják a konzulátust...csak olyan papírod van amit csak a te országodban fogadnak el a személyiséged igazolására...te mit tennél?
beletorődve ebbe úcsörögnél otthon, és várnád hogy valamelyik szabadcsapat jól lemészároljon a gyerekeiddel együtt, vagy elindulnál...ha van vízumod, útleveled, ha nincs...
bundi
egyébként lehet hülyén hangzik, de a magyar börtönökben kb 12-15 000 férőhely van, és most kb 18-20 000 ember van bennük...kb 140%-os a túltelítettség...ha ehhez hozzácsapnak napi 1000-1500 menekültet...no meg a családját...na akkor mi lesz? köztörvényeseket kirakják az utcára csak hogy a lázár polírozhassa a bohócot?
ez is akkora ordas kamu mint ide buda...
1magyar
@bundi: Játszunk el a gondolattal, hogy megadom magam és elfogadom a te felfogásodat, hadd jöjjön ide az összes idevágyó Európába.
Én már öreg vagyok a gyerekem még valahogy kibírja unokám meg nem lesz.
Úgyhogy azok szívják meg akiknek vannak,lesznek unokái.A kalifátusban fognak nyomorogni.
bakegya
A magyar lakósságot sikerült megint jól átbaxni ezzel a jól előkészített EU PÉNZSZIVATTYÚ beindításával.
A föld -víz-levegő kevés neked és a teknősödnek-a nemzeti kutyafaxálkodást nehéz abbahagyni-de remélni tudom,hogy a fityiSS MAFFIÓZÓK ABLAKÁBA SE FOG BESÜTNI A NAP!!!
bakegya
Most jöttek rá a bársonyszékbitorló párttitkár és párttitkársági nénik fiókái,hogy az összes EU és NEMZETEK KÖZÖTTI EGYEZMÉNNYEL ALÁÍRT JOGOKKAL MEGINT SZEMBEMENTEK!!!
eszegfu
@Horizont: Egyetértek, különösen az utolsó bekezdéssel!
bakegya
@Horizont: a rasszizmus fő mozgató rugói nem kétséges hogy kik-és mik-de az már ordít amit nekünk kiszolgáktatott magyar állam polgárainak kavartak már eddig is-hát még ettől kezdve-
ŐNTIK A PÉNZT A GÁZCÉGEIKBE-BANK MUTYIJAIKBA-PALOTA ÉS KASTÉL ÉPÍTÉSEIKBE-ÉS HÁT AZ ARANYAT ÖNTŐ IDEGENFORGALOM ÉS BORMUTYOLÓGIÁIKBA.
Mire lehuéé a hó egy talp alattnyi magyar FÖLDÜNK SE LESZ-csakkk a mészárosmangalicának!!!
Jó buli ez hogy minden magyart is hasonló sorsra juttassabak ezek mint a jelen menekülni kényszerülők akik ezt a fideSS-ÉS JOBBIK FELE ÁLTAL GERJESZTETT GYŰLÖLETTEL KERGETŐZÉST GENERÁLTÁK.
bundi
@1magyar:játszunk el a gondolattal hogy tényleg oda akar menni az a sok ember...és nem csak arra...és a kormány esetleg olyanokra költené a pénzt amitől talán a gazdaság is beindulna ténylegesen...nem sehova sem vezető utakra, olyan vasutakra amiken max 3-5 perces menetidő javulást érhet el, nem stadionokra, kisvasutakra, kerítésekre...amik csak addig javítják a gazdaság eredményeit amíg építik...utána csak viszik a pénzt mert a karbantartás is sokba kerül...na akkor kb 10-15 év múlva esetleg lenne aki befizetné az adójából azt a pénzt amiből a te nyugdíjadat is kifizetnék...meg az unokáid óvodafenntartását a tanárok rendőrök orvosok bérét, a kórházi ellátást megoldanák...de ez csak játék a szavakkal...mert az a sok ember akiktől annyira rettegsz...csak átmegy rajtatok...akármennyire is szükségük lenne rájuk, nem maradnának ott...még ha térden könyörögnétek nekik akkor sem...
panellproli
És ezzel a pofával osztani az észt nem lesz bűncselekmény? Én azzá tenném
1magyar
@bundi: Az lenne a megoldás ha a nyugati határ felé szöknek, szemet kell hunyni a rendőröknek, hadd menjenek! Nem?
bundi
@1magyar: esetleg mint mondtam a pénzeket talán a gazdaság gatyába rázásához kellene felhasználni...és közben a menekültekel kapcsolatos uniós programokra nem kellene reflexből nemet mondani...esetleg együtt is lehetne működni a többi uniós állammal...nem egyedüliként majmot csinálni magatokból...
1magyar
@bundi: De hát együttműködtünk a franciákkal is,ugyanúgy mint ők a csalagút előtt, kerítést építettünk.
Vagy azok is majmok?
Eriksson
Szeptember közepe után úgyse jönnek már, közeleg az ősz, a tél. Akik nagyon akartak, már itt vannak, kicsit délre, kicsit nyugatra, vagy éppen helyben.
bundi
@1magyar: gondolom tisztában vagy vele, hogy a csalagút két vonat alagútja...iho.hu/img/banhidi/140506/vonat.jpg
vagy itt:
i.ytimg.com/vi/wFhM5pp-Izw/hqdefault.jpg
közte egy szervízalagúttal...
és mekkora az esélye annak hogy a nagy sebességgel közlekedő vonatok a mellettük sétálókat maguk alá rántják...tehát az a kerítés esetleg talán azért vannak, hogy a biztonságot garantálják...nem gondolod?
1magyar
@bundi: De akkor miért rongálják meg a menekültek?
bundi
@1magyar: mert vannak olyanok akik még ezt is megpróbálnák hogy átjussanak...sokan érzik úgy hogy rossz csak másokkal történhet...a magyarok is egy diktátort szavaztak meg maguknak...mert ugye a csau csak romániában lehet a fidel meg csak kubában...a kim család meg csak észak koreában...a magyarok ugye okosabbak ...ők ilyet nem tennének mi?
de eltértünk a témától...tehát közeleg az ősz utána a tél...szerinted mekkora az esélye hogy a börtönökbe napi 1-2000 menekültet be tudnak zsúfolni...mert ugye most ez a mézesmadzag...főleg úgy hogy most kb 18 000 ember van bent és kb 130-140 százalékos a túlzsúfoltság...vagy a határ mellett felhúznak olyan táborokat ahol a téli -5-10 fokos hidegben 50-100 000 embert családot dekkoltatni tudnak...közművekkel orvosi ellátással étkeztetéssel...a nagy semmiben a határ 60 méteres zónájában...vagy csak kamu az egész? az olyan parasztok vakítása akik bedőlnek ennek? akik hisznek abban is hogy diktátorok csak mások nyakára ülhetnek? akik akár devizahiteleket is tapsikolva vállanának mert ugye az milyen jó biznisz? és akik ha a kis diktátoruk bedurvul akár olyan együgyűek is lennének hogy ha más nincs nekivágnának családostul egy 50 km hosszú alagútban ahol 140-el suhannak el mellettük a vonatok kb 1 méterre...mert az egész kb 7,6 m széles cső...talán ezért is próbálják meg védeni a két oldalán a bejáratokat...
a csalagútról ha már erről akarsz itt is beszélni, vagy terelni..
hu.wikipedia.org/wiki/Csatorna-alag%C3%BAt
a börtönökről...
ezt külön ajánlom hogy olvasd el...
index.hu/belfold/2015/03/10/borton_tulzsufoltsag_strasbourg_emberi_jogi_dontes_helsinki_bizottsag/
mert ide akartok még betömni napi 1-2000 embert...
enslaved
@1magyar: Két emberrel ne vitázz menekült ügyben: az egyik bundi, a másik meg Fviktor (volt itt még valami Anna Mari meg Knapp is, de őket már nem látni). Én hozzájuk költöztetném az összes menekültet, és hajrá...
bundi
@enslaved: tudod az egészben az a fura hogy én épp vitázni szeretnék...csak akik itt verik magukat ezerrel, valahogy csak hangembereknek tűnnek...mindenki behúzza fülét farkát és elsunnyog...te is ilyen vagy?
győzz meg, hogy ez a büntetősdi nem ordas kamu...és nem csak menekült ügyben erőlködöm itt...(egyébként megjegyzem az egyik tábort kb 2 km-re építik a házunktól...)
hanem a kivándorlás, a gazdasági sikersztorik, és még sok más amivel a mostaniak kampányolnak...de mondom előtted a lehetőség...győzz meg arról, hogy nem egy nagy parasztvakítás az egész...
Fradigege
@Horizont: Köszi, de ne fényezz! Még a végén hatalomra kerülök, aztán engem is ellep a ganyé. :)
bundi
@enslaved: @1magyar: ennyi idő alatt válaszolni szoktatok...vagy ez az elsunnyogás ideje?
simmering73
És akkor mi van te félkegyelmű. Nincs hely a börtönökben, túlzsúfoltak (csak nektek tudnak még helyet szorítani a fegyencek). Strasbourg osztja a sallerokat, kokikat, ti meg fizettek mint a katonatiszt.
36
@1magyar: Tunéziába és Dél-Afrikába lehet vízum nélkül utazni. Egyiptomba, túrista vízummal. De, mindíg változik az országok köre.
De, ez egy dolog. Kellenek még az oltások is. Bevándorlóinkra, ugye ez sem érvényes.
Toby
LézerKÉM ! És mikor lesz büntethető az a fajta kriminalitás, amikor egy szarházi, leszarja magasról a bíróság jogerős végzését a nyilvánosságra hozatal tárgyában ?
wagabund
nem olvastam a cikket, de kíváncsi leszek, mit csinálnak a bűnt elkövetőkkel?

van egy olyan sejtésem, hogy ez a törvény egy tipikus -adtunk a szarnak egy pofont- lesz..

:-)
Fradigege
@Horizont: Imperátor leszel. Én pedig a anti-felcsúti Douche! Lőrinckének egy erkélyre kirakott virágföldnyi területet sem hagyunk. A Pancsó arénát beszántjuk. Bevetjük napraforgóval, és az egész fidesz galeri kapálja, öntözgeti sűrű ostor csapások közepette! Nehogymá'! A szar húzza le a rötyit!
mekkelek
@kamazuka: Mikor hagyott az EU szarban minket? Pont a mi kormányunk az amelyik veszi fel a milliárdokat a menekültek ellátására az EU-tól de nem akar hallani semmiféle megoldásról amit az EU javasol.
enslaved
@bundi: Sorry, de annyi időm volt egész nap, amennyit olvashattál tőlem. Nem szoktam sunnyogni, de a legtöbbször csak felnézni van időm. Engem nem érdekel a Fidesz, a menekült probléma nem pártfüggő, ellenben valakinek megoldást kell találni rá, amíg nem késő. Bennfentes ismerőseim sztorijaiból már könyvet is írhatnék, de ez azt hiszem sem téged, sem a hozzád hasonló menekült védőket nem hatná meg. Az van csak, amit olvasol, amit hallasz a médiából, nem igaz? A többi nem is létezik...
kamazuka
@mekkelek: A hírekben az áll,hogy a szárazföldön érkezők hazánkon keresztűl jönnek,ennek ellenére az Eu töredékét adja hazánknak e célra támogatásként,mint mondjuk olaszország,spanyolország.Azt nem tudom milyen eu-s javaslatot nem akar elfogadni a kormány,mert az eu Merkelestől Junckerestől e témában megbukott.
enslaved
@bundi: Na, megint van pár percem... Voltál mostanában a "közelkeleti" pályaudvaron? Nem kell válaszolnod...Más: Egy cimborám háza elé, a bejáróra sátrat vert négy menekült, ott szemetelnek, vizelnek, aludni sem lehet tőlük, a rendőrség sem tud mit tenni. Te mit szólnál mindehhez? Nektek be kellene fogadni őket, és már meg is oldódna a probléma. Az egyetlen megoldás még a határnál visszatoloncolni őket, visszaállítani a határőrséget, aknazárat létesíteni természetesen figyelmeztető táblákkal, mert különben Európából csak hírmondó marad rövidesen.
eszegfu
@enslaved: 19:30, 20:51 Azzal maximálisan egyetértek, hogy a menekült probléma nem pártfüggő. A "nektek be kellene fogadni őket" és az "aknazár" 2 véglet és szerintem e kettő között van valahol az igazság. A "bennfentes ismerőseim sztorijaiból..." kezdetü gondolataidhoz csak annyi...ismered bizonyára azt a gyermekjátékot, ahol a gyerekek sorban állnak, az első gyerek sug valamit az előtte lévőnek, ő tovább a következő gyereknek és igy tovább, mig végül az utolsó gyerek kimondja mit hallott... azaz az első által sugott szó, vagy mondat helyett az utolsó már egészen mást mond. Nem vitatom, hogy a "többi is létezik", csupán mindenki hozzátesz, vagy elvesz egy kicsit a történetből... és mivel sem én, sem Te nem vagy ott, nem tudjuk a valóságot.
enslaved
@eszegfu: Volt közöm nem is kevés annak idején a határrendészethez, és azok a "bennfentesek" a mai napig a határokon vannak minden alkalommal. Nézd most a tévét, mit művelnek megint a kedves menekültjein. Eddig roma veszély volt, most majd a kettő együtt.
eszegfu
@enslaved: Ahogy irtad:..."annak idején" a határrendszetnél dolgoztál, de most meg már nem. A történéseket bennfentesektől tudod, nem személyes tapasztalat... tehát a "haver", a "szomszéd" elbeszéléseit legalábbis fenntartással kellene fogadni. Ez ugy általában is érvényes lehetne minden témával kapcsolatban...szerintem. Lehet, hogy hihetetlen, de én is nézem a hiradásokat, olvasok hireket...csak tudod Te a "veszélyt" akarod látni bennük, mert nem szereted az "idegeneket", meg ahogy irod a "romákat" sem... én meg az esendő embereket látom. Véleményedet ezek ellenére elfogadom.
bundi
@enslaved: na jó fussunk neki mégegyszer...mostanság én is el voltam havazva...
tehát vannak demagógok akiket a népi nyelv szerint pöcsnek szöktak hívni...vagy durvábban...akik csak egy mantrát tolnak...bármi is van...ezt az állapotot lehet hatványotni is...miszerint pénzéhes p...esetleg mohó is, vagy csak szimplán azok akik jó pénzért a menekülteket amíg valaki nem fizet értük símán táborokba zárják...és vannak akik ezt országos szinten űzik...te is közéjük tartozol?
de nézzük konkrét példákkal...mondjuk van egy zakkant diktátor...aki egyre nagyobb szarba nyomja az országát...lehet ez kim dzsong is, de lehet más is...mondjuk most legyen inkább európai szál is a történetben...ez a vezető valahogy nagyon rá van kattanva a pénzre...mert az jó...
www.youtube.com/watch?v=NzQck2zkNII
hallgasd meg...
sőt hogy a családja is a saját lábára álljon...na abban is sokat tud segíteni...
na mindegy...most ez a vezető rájött arra milyen jó pénzt lehet akasztani ebből...
"Úgy tudjuk Magyarország is kap Uniós támogatást nem is keveset azért, mert menekülteket fogad. Kapunk arra pénzt amikor a menekültek lebuknak, erre átlagosan 3000 euro jár, ebből fizetik a tolmácsokat többek között a határ rendészek és az egyéb költségeket. Azon menekültek,akik kérik a menekültstátuszt Magyarországon azoknak pedig havi támogatás jár. Igy van ez az Unióban mindenhol. Ausztriában és Németországban egy menekült 7-800 eurot kap havonta, míg nálunk 100 eurot. Ezt is az Unió fizeti. "
forrás:
estiujsag.hu/kulugy/hatalmas-biznisz-a-menekultek-befogadasa-az-unio-rengeteg-penzt-ad-erre
tehát még indok is van...hogy minél több menekültet levadászhassanak...
és közben ilyeket nyilatkoznak...
"Az MTI-nek adott nyilatkozatában Szijjártó Péter azt mondta: úgy tűnik, Európában egyesek még mindig nem képesek megérteni azt, hogy Magyarországra milyen elképesztő és drámai nyomás hárul bevándorlási szempontból a Nyugat-Balkánon keresztül."
bundi
@enslaved: forrás:
444.hu/2015/08/30/szijjartot-annyira-elkepesztette-a-francia-kulugyminiszter-hogy-a-francia-ugyvivot-is-bekerette/
na most ez abban az esetben lenne igaz, ha magyarország lenne európa...egyébként ordas hazugság...nem gondolod?
mekkora is lehet az az elképesztő drámai nyomás...kb akkora mint a görögöknél, macedonoknál, szerbeknél...de mivel mennek tovább, ezért ugyanakkora a nyomás az osztrákoknál és szlovákoknál is...
nincs igazam?
tehát most a vezetőtök csak reklámot csinál ezzel a ngy kampánnyal, hogy minél jobban meglovagolja a nagymagyar népnemzeti érzelmeiteket...ja és minél több pénzt tudjon kikönyörögni az uniótól...
te azt az embert minek hínád, aki a sarkon kuporog...és mutogatja neki milyen rossz is...és ezért elvárja, sőt követeli hogy adjanak neki sok sok pénzt, hogy ne legyen neki ilyen rosz?...te ezt minek neveznéd pártfüggetlenül?...hogy gondolod, ti nem vagytok ilyenek?
...
"Engem nem érdekel a Fidesz, a menekült probléma nem pártfüggő, ellenben valakinek megoldást kell találni rá, amíg nem késő. "
a benfentes ismerőseid azt nem említették hogy az unió próbál lépéseket tenni? sőt tesz is...csak hogy magyarország az egyetlen...
www.origo.hu/itthon/20150720-menekultek-eu-magyarorszag.html
vagy ebben
www.vg.hu/kozelet/magyarorszag-az-egyetlen-tagallam-ami-nem-szallt-be-az-eu-hatarvedelmi-akciokba-455701
sőt foggal körömmel kapar hogy meggátolja ezeket...mert ugye akkor oda a biznisz...
vagy ezt a benfentes ismerőseid nem említették?
talán olvastad, hogy a következő tábor a házamtól kb 2 km.re épül...talán kicsit jobban fog érinteni mint téged...
vagy azt, hogy olyan országban dolgozom most és élek, ahol én is ilyen gazdasági bevándorló vagyok...talán emiatt kicsit életszagúbb az a tapasztalat mint a tied...
bundi
@enslaved: és most feltehetném én is a kérdést...
" Az van csak, amit olvasol, amit hallasz a médiából, nem igaz? A többi nem is létezik..."
és ha téged családostul minden nélkül kiraknának a közelkeleti pályaudvarra...ahonnan a jó kormány nem engedne tovább, mivel az unió még nem adta oda azt a pénzt értetek amit ő elvár...akkor te mit tennél? vagy egy autóbejárón? visszatartanád addig, amíg a jó kormány el nem enged?
vagy mit vársz el tőlük? ők mit tegyenek...a rendőrök küldik oda őket, ahol se wc elegendő se víz se semmi...mit vársz el tőlük mit tegyenek...
és közben a röhej az hogy az országnak szüksége lenne ezekre az emberekre...mert 5-10 éven belül ha nem változik a helyzet nem lesz aki a nyögdíjakat fizesse...nem lesz orvos csak annak aki fizetni tud...és így 5 év távlatából...hmmm...ezt a gyurcsánybajnai nyakába tolni...marhaság...nem gondolod?
Rumcájsz
Amennyiben börtönbe zárják ezeket a gazdasági menekülőket, azokat is Nekem és Neked kell eltartani!
NEKEM PL VAN GYERMEKEM,,, INKÁBB ARRA KÖLTÖM, MINT EZEKRE AZ EURÓPAI SZEMLÉLETTŐL TÁVOL ESŐ VADBARBÁR HORDÁRA,,,

Lesz valamikor tüntetés a Keletinél? Szívesen rész vennék!
bundi
@enslaved: egyébként nem tudod hogy @1magyar: nevű társad a siránkozásban hová is lett?
@kamazuka: a tengeren 350-400 000ember érkezett eddig, a szárazföldön 150-200 000
a célországok franciaország olaszország németország anglia és a skandináv államok..ahol családi és származási kapcsolataik vannak az embereknek...tudod ha a menekültek ott szeretnének maradni magyarországon...akkor a támogatásoknak igenis lenne jogalapja...de így?
a magyarok az egyetlenek mint mondtam...
www.origo.hu/itthon/20150720-menekultek-eu-magyarorszag.html
és a védelemben is...
www.vg.hu/kozelet/magyarorszag-az-egyetlen-tagallam-ami-nem-szallt-be-az-eu-hatarvedelmi-akciokba-455701
aki ugye nem akart semmit tenni azért hogy az egész már a görög határon kezelve legyen...
miért? mert érdekelt ebben?
estiujsag.hu/kulugy/hatalmas-biznisz-a-menekultek-befogadasa-az-unio-rengeteg-penzt-ad-erre
mielőtt válaszolsz olvasd el a cikkeket...
bundi
@Rumcájsz: mint említettem ez cak a hiszti amit a vezér csinál, hogy több pénzt tudjon kikönyörögni az uniótól...ugyanakkora a nyomás magyarországon is, mint a görögökön macedonokon, szerbeken, és szlovákokon...akiken meg sokkal nagyobb? azok az osztrákok, németek a skandinávok, a franciák, olaszok és az angolok...mert ezek az emberek ott állnak meg...ott kell munkát találjanak, beilleszkedjenek...
ja és a hordáról...azok akik eljutnak odáig, azok azok, akik előtte ott tanultak orvosnak, mérnöknek, ...javarészt...vagy akiknek már él európában rokona aki pénzt tud adni, az utazásra...a szegényebbek, azok a környező országokban várják, hogy visszatérhessenek vagy max a török táborokban...most az országnak lenne egy esélye hogy az orvosokat, mérnököket megpróbálja marasztalni...szerinted él vele?
Rumcájsz
@bundi: NE ÉLJEN SEMMIVEL...
Engedjük útjukra a " szerencsétlen migránsokat"!

Orvos vagy más értelmiségi? Azoknak van annyi esze, hogy a hivatalos határon érkezik, nyitvatartási időben, úti okmánnyal, vagy a nélkül!
bundi
@Rumcájsz: gondolom azért sejted, hogy egy országban ahol nincs közigazgatás, infrastruktúra semmi...
kepek.444.hu/2015/08/30/gyerekszoba-helyett-menekulnek/
nézd meg a képeket honnan jönnek
majdhogynem lehetetlen hivatalos papírokat szerezni...vízumot meg?...a magyarok már 2012-ben bezártak minden külképviseletet arra...
és nemzetközileg elismert ultiokmányok nélkül a határ közelébe sem engedik tehát menekült státuszt sem tud igényelni, mivel nem lépheti át a határt sem...hivatalosan...
az embert...próbáld ki...csak hogy tudd miről is beszélünk...
és hiába van annyi esze...ha a kormányukat senki sem ismeri el...nem tehet semmit...üljön a családjával a ház maradványéban...és várja hogy majd odamegy valaki és jól megmenti? te ezt várnád el tőlük? vagy ha a helyükben lennél te ezt tennéd?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.