Ma reggel 6 óta mégis felengedik a menekültek a nemzetközi vonatokra a Keleti Pályaudvarnál – írta a hirado.hu.

Emiatt hatalmas sorok alakultak ki a nemzetközi pénztáraknál, mindenki egyszerre szeretné megváltani a jegyét.

Az elmúlt napokban nagy feszültségeket generált a Keletinél várakozó menekültek körében, hogy az érvényes jegyeik ellenére sem engedték őket tovább utazni, emiatt tüntettek is. A németek pedig már állítólag azon gondolkodtak, hogy különvonattal hoznák őket el Magyarországról.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat ez volt a BBC hireiben itt tegnap: 5 magyar bunko rendor nem engedte meg a menekult nonek, hogy az ervenyes jegye elleneben felszalhasson a Nemetorszagba indulo vonatra.
Vajon milyen jogon, kinek az utasitasara tette ezt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat ez volt a BBC hireiben itt tegnap: 5 magyar bunko rendor nem engedte meg a menekult nonek, hogy az ervenyes jegye elleneben felszalhasson a Nemetorszagba indulo vonatra.
Vajon milyen jogon, kinek az utasitasara tette ezt?
Hellcat
Helyes...menjenek ahova csak akarnak...ez a qrbáni impotens banda úgy sem tud velük mit kezdeni mert balfasz. Plakátok meg egy ócska kerítés...
volvós
Ha nincs " kerítés " , nincs mit ellopni az árából !!!
Ugyis horribilisen tul van számlázva ez az ócskavas...
Freewolf
@karma1: Aránylag egyszerű az ügy! Akik regisztrálva vannak és kapnak okmányokat, azok mehetnek tovább. A bunkó rendőrök a törvényt akarták betartatni.
Cicamama55
Az érvényes személyes dokumentumokra is szükség volt, nem elég a megváltott vonatjegy...Érvényes papírok nélkül-melyet a regisztrációt követően kapnak meg-az Eu. előírásait sértenék, ha vonatra engedték volna szállni őket. Könnyű a rendőrökön leverni a balhét. Mondjuk, ha rajtam múlna, én biztosan szolgálatra hívtam volna be azokat a most 50-55 éves rendőröket, akik a nyugdíjrendszer változása előtt nyugállományba mentek. Nem a tizen... éves gyerekeket küldtem volna oda!
KERKA
A vonatról pedig elmenekülnek a nem menekültek, mert így nem tudnak Münchenig kijutni időben:))Vannak akik dolgozni, vannak akik a repülőtérre mennének, de félnek, hogy nem jutnak ki időben
enslaved
Még szerencse, hogy nem utazom vonattal, mondjuk ezek után még akkor sem tenném, ha kötelezővé tennék.
36
Bocsánat a stílusért, de takarodjanak is oda, ahol tárt karokkal fogadják őket. Csak az a sejtésem, hogy marad belőlük épp elég a nyakunkon. Nyugaton, lesz sok olcsón dolgozó munkás a gyárakban, a Kínaiak most úgyis leadták a fejlődést. Ezt Magyarország is megjárja, mert nem megy az autóipar. Csak azt nem tudom, ki veszi meg itt a kontinensen a sok prémium német autót. Talán a bevándorlók? De a Közép-és Kelet Európaiak sem, a nulla bérükkel.
rugacs
@karma1: Erősen kétlem, hogy Új Zélandon nincsenek törvények amik megszűrnék, ki teheti be a lábát az országba! Persze nyilván nehéz egy olyan ország lakosának megérteni a kialakult helyzetet, aminek nincsenek szomszédai és körös körül csak víz van. De az intelligencia vagy a józan paraszti ész csak nem kizáró ok?! Pár hét múlva a BBC riportere majd azért fog sírni, hogy a magyar rendőrök miért nem tartották vissza az egész menekült áradatot! Csak idő kérdése az egész.
rugacs
@Hellcat: Bezzeg ha te meg a cimboráid felsorakoztatok volna a határ vonalánál csatárláncot alkotva, mennyivel jobban jártunk volna! Talán még nem késő, usgyi!
rugacs
@36: Hát az biztosnak tűnik, ha a menekültek elárasztják Nyugat-Európát, már nem lesz annyira vonzó hely a kivándorolni szándékozóknak. A közbiztonság színvonala erősen csökkenni fog, akárcsak a munkahelyek száma. A keleti régió így akár vonzóvá is válhat a békére vágyók számára.
jancsipapa
@karma1: Papírok nélkül a határnál úgyis leszállítanák őket ,hiába a jegy .
patkószeg
Senki sem írt eddig arról - vagy csak nem vettem észre? -, hogy mi van azokkal a nem-migránsokkal, akik hónapokkal előre megvett érvényes jegy+helyjegy és útlevél birtokában (honpolgár és síma turista) pont ezzel a menetrendszerinti Nyugatra tartó vonattal akarnának útrakelni? Velük mi lesz?
Hellcat
@rugacs: Miért szerinted a plakátolás volt a helyes megoldás? Vagy az a kerítés amelyik pont olyan mint a kormány? Qrva drága és nem látja el a feladatát. Egyértelműen látszik, hogy a menekültek húznának tovább nyugatra...csak az impotens qrbánék kicsit itt tartják őket...legyen megint kire fogni a sok szarságot amit ők okoztak...meg persze a pénzt is könyebb lopni ha közben zűrzavar van.
36
@rugacs: Ez érdekes dolog, de ugyanakkor még nagyobb nyomort is előrevetít. Múlt héten olvastam, hogy egy Svéd cég, talán az Elektrolux, vagy nem tudom pontosan, a lezsírozott olasz befektetése helyett, inkább Kelet-Magyarországon bővít. Az olaszok fel is háborodtak. Talán...a befektetők projektet látnak a bevándorlásban, Magyarországon. Csak ez, szerintem nyomott béreket jelent. De, nem látom így a nagyobb vásárló erőt.
Szeparepa
Mivel 90%-uk csaló... vissza lesz paterolva ide hozzánk hamarosan több százezer muszlim parazita... akkor majd mit csinálunk? ...én szóltam...
nena
@karma1: Azért mert a szenilis Merkel nyanya kinyögte hogy tárt karokkal várja őket ! Az EU-s törvények szerint, EU-n kivüli szeméy megeheti a jegyét ha nincs : útlevele, vízuma...
M.cskos rendőreink má megen betartják a törvényt !!!
Van sapka, nincs sapka, esete...
Sanyi2015
Ez is mai 15.30-as hír:

Két Railjet is várakozik Hegyeshalomnál, félezer migráns a pályaudvarnál

Munkatársunk helyszíni jelentése alapján a Budapest-München vonalon közlekedő, egy órási és a három órási Railjetet is megállították Hegyeshalomban.

Mindkét vonat azért várakozik a pályuadvaron, hogy leszállítsák róla a migránsokat. A vasútállomáson így a magyar, és az osztrák utasok mellett több száz migráns várakozik.
izo
@Hellcat: Ha elengedik őket az a baj (mert nem tarják be az EU törvényeit), ha nem akkor az a baj?! Ez a nincs rajta sapka vagy van rajta sapka esete ha a kormányfóbiádtól elszakadnál észrevennéd!
Hellcat
@izo: Ki mondta, hogy baj ha elengedik őket te? Jézusom...
Dr. Felipe
Merkel asszony leszólt a csuti ganajtúrónak, aztán már mehetnek is papírok nélkül.
Sanyi2015
@Hellcat: Olvass egy kicsit híreket... Éppen most friss hír, hogy Merkel szerint szó sincs arról, hogy minden szír mehet és befogadják... Ezt a baloldali média bedobta félmondatokból, és elhitették a menekültekkel, hogy szabadon mehetnek!
Hellcat
@Sanyi2015: Tudom, hogy kamu...ettől még oda akar menni a sok marha mert azt hiszi ott a kánaán...hát azt mondom ha menni akar menjen...
wagabund
merkel, és társai könnyen beszélnek...védett személyek, csak gyereksimogatás erejéig állnak meg pár percre, azt is erős fertőtlenítés után..
...a biztonságiak, és a slepp gondoskodik, hogy a migránsügy rózsaszínű legyen...

így könnyű igét hírdetni...
36
No, most igazolódott, hogy igen is tervezett ez a dolog. Lázadást és anarchiát akarnak kreálni. Meg kellene találni azokat a média forrásokat, ahonnan "a minden szírt befogadunk" történet jött. Ugyanis ez a híresztelés, Magyarországon, ma is az államrend megbontására irányuló bűncselekmény. Itt van holnap, szeptember 1. és az USA hadgyakorlatot tart Magyarországon. Gyanús ez nekem továbbra is. Nagyon összeérnek a dátumok és az események.
rugacs
@Hellcat: Abban igazad van, ez a fajta drótkerítés nem elég. Ettől függetlenül szükség lenne a határ teljes lezárására, az lenne a megoldás. De betonfalat felhúzni ekkora területen elég sokáig tartana. Bár lehet, hogy később az is lesz. Ez a mostani arra jó, hogy jogszabállyal együtt el lehessen ítélni hatályosan a határsértőket. Nem mintha lenne ennek is visszatartó ereje, meg a börtönök is tele vannak.
Szerintem is csak valami aknamező állítaná meg ezeket, de az tényleg elég brutális dolog lenne. Még a víz sem tartja vissza őket. Talán kéne egy árok végig a határ mentén és benne tűz, ami folyamatosan ég. Azzal talán nem tudnának mit kezdeni.
Egyetlen dolog biztos: akik már itt vannak, azokat gyorsan el kéne paterolni, és az utánpótlást megállítani - mindenáron. Mert akik most tovább mennek, azokat a németek hozzánk fogják majd visszaküldeni és akkor leszünk csak igazán sz@rban...
1magyar
Ott a határ közelében a víz mindig megtalálja a folyását!
Hellcat
@rugacs: Az aknazárban is csak 1 ösvényt kell kijelölni és ugyan úgy jönnek tovább egyes oszlopban. Ha továbbra is ilyen "szakértelemmel kezeli a kormány ezt a helyzetet akkor télen megfagynak a bevándorlók...aztán akkor majd el lehet gondolkodni azon mennyire érti a kormány a dolgát, a sok bevándorló meg majd magába nézhet, hogy megérte-e idejönni...
patkószeg
A mai RailJet kábé három órát késett a migránsok tömege ÉS az orbáni tehetetlen kormányzás miatt. Mi van azzal a nyomorult dolgozóval, aki réges-régen megvette a jegyet (mint pl. az egyik rokonom, de ez mellékes), aki hamarosan húzna vissza a kéthetes szabiról és megvan a jegye oda-vissza) Dojcsba? Mi a francot kezd azzal, hogy előre meg van véve a jegy, és a migránscirkusz miatt isten tudja mikor ér Németország közepébe? Miért nem indítanak a migránsoknak egy rohadt különvonatot vagy egy chartergépet? Miért szív az átlagember miattuk? Minél többet szív, annál biztosabban fogja gyűlölni őket - Orbán erre játszik, na de Angela Merkel is?! Ugyan, kinek jó ez és mire jó?
izo
@Hellcat: Írtam EU törvény ha értelmeznéd is.
Hellcat
@izo: Akkor lehet a rohadt drága kerítés meg a plakátkampány helyett a regisztrációt kellett volna felpörgetni nem? Akkor hamarabb mehettek volna tovább nem? Ez nem van sapka/nincs sapka effekt egyszerűen szarul kezelik. Nem értik a dolgukat...
izo
@Hellcat: Lehet te is szarul kezelnél valamit ha hirtelen megnövekszik a "mennyiség".
vitriol
@rugacs: orbánisztánt kivéve, mert az senkinek nem vonzó!
karma1
@Cicamama55: 13.26-ra: Mondjuk az a BBC riportbol NEM derult ki, hogy az illeto holgy mar volt-e regisztralva, es ugy volt birtokaban a vonatjegynek, vagy sem, de akkor a magyar tarsadalom miert is rinyal? Ha egyszer Nemetorszag bejelentette, hogy minden szirt fogad, akkor nem az lenne a legesszerubb, hogy a menekulteket olyan gyorsan szallitja keresztul az orszagon, mint a villam? Onnantol kezdve kuzdjenek a problemakkal ok, nekik sokkal tobb penzuk van erre, foleg, hogy azt is kinyilvanitottak, tart karokkal varjak oket.Igaz, ebben az esetben nem lehet ellobni semmit sem a menekultekkel kapcsolatos penzekbol. Marad a sokszorosan tulszamlazott Patyomkin-kerites, hogy a csokosok megiscsak keressenek jo sok penzt, ha lehet, ezen is.
karma1
@rugacs: Az itteni bevandorlok nem hutokocsiban erkeznek, hanem hajon, es NEM forditjak vissza oket a hatarrol, "refugee" fajta papirokat kapnak.

Abban viszont egyetertunk, hogy a hulye nemetek nem igazan gondoltak at, hogy a szirek befogadasanak deklarasaval holnaptol mindenki szir lesz, es ilyen jogon akar majd keresztulmenni Ma.o.-n. De ok kezdtek (a nemetek)
wagabund
@karma1:..."holnaptol mindenki szir lesz, es ilyen jogon akar majd keresztulmenni Ma.o.-n. De ok kezdtek (a nemetek)"

nos, asszem te jövőbelátó vagy. mert igencsak ez a helyzet.

ősz ide, ősz oda, nagyobb lendülettel jönnek-mennek(át)...már egyiptomiak is szírek lesznek..
karma1
@wagabund: Tudod, a magyar egy rendkivul elelmes nep... Most miert sertodunk meg, ha mas is megprobalja hasznalni az eszet?
Cicamama55
@karma1: Később a hírekben hallottam, hogy az osztrák határon sem léphettek át azok a bevándorlók, akik nem regisztráltak itt, nálunk.Le kellett szállítani őket a vonatról.
karma1
@Cicamama55: Most neztem a reggeli hireket - otthon meg csak ejjel 11 ora 13 van - es a legelso hirkent emlitik a Budapesti helyzetet, a Dozsa Gyorgy teren osszeallt tomeget mutatjak, es egy fiatalember lobogtatta a jegye't, cikizte a magyarokat, megemlitette, hogy kb. egy hete dekkolnak ott, ivoviz es WC lehetosegek nelkul, es egyszeruen "le-tolvajozta" a magyarokat... A hulyejeig nem ert el meg a hir, hogy az osztrakok ugysem engedik be oket, ok meg csak Merkel asszony igeretenel tartanak. Merkel viszont a spanyolokkal ragja a gittet, es ott tart, hogy szet kell valogatni a haborus, politikai es gazdasagi bevandorlokat, es a haborusakat be kell engedni, a tobbit visszaforditani.

Haaaat, erre az embertelenul nagy feladatra meg ok sincsenek felkeszulve, akkor megis mit var a magyaroktol? Csodat? Nem vagyok egyaltalan orban-hivo, pipa vagyok ra, hogy kivonta magat a krizis kozos becsi targyalasarol, de igy nem tudnak tul sokat tenni... (Akkor sem tudnanak , hogyha reszt vettek volna, mert nincs eleg szallas, tolmacs, egeszsegugyi ellatas...)
karma1
@karma1: Nem a Dozsa Gyorgy ut volt, hulye vagyok, persze, hogy a Keleti Pu...:o))))
Bocs, nem direkt felrevezetes volt, csak egy pillanatra neztem a kepet, inkabb hallgattam a hireket
Cicamama55
@karma1: Maximálisa egyet értek. A magyarok nyakába ömlik az összes bevándorló regisztrálása. Aki nem csinál semmit, abban nem lehet hibát találni. Nagyon sajnálom a magyar rendőröket, főleg a fiatal gyerekeket. Oda vezényelném azokat az 50 év körüli rendőröket, akik gyorsan nyugdíjba mentek még a változtatás előtt. Nekik kellene farkasszemet nézni a bevándorlókkal, nem azoknak akik 4-5 éve kerültek ki az általános iskola padjaiból!
karma1
@Cicamama55: Megoldani NEM lehet ezt a kerdest, ezt jozan ember - de meg ezek a menekultek- sem varhatjak el! DE kezelni igenis lehetne, es pont ugy, ahogy Te mondod: visszavezenyelni azokat a belugyeseket, a nyugdijba kuldott birokat, ugyvedeket, mindenkit, akinek az allamigazgatashoz koze van, es aki dolgozott ezen a teruleten, de a kormany toketlen, es k#rvara nem erdekli, hogy mi tortenik a menekultekkel, azokkal a magyarokkal, akik semmirol sem tehetnek, csak nema elszenvedoi ennek a rohamnak, es minden szempontbol magukra vannak hagyva!
A Parlamentben dilettansok, semmirekello tolvajok ulnek , akik olyan magasrol sz@rjak le az orszag problemait, hogy csak na!.

Es senkit nem hagynek regisztralatlanul, mar csak a magyar polgarok biztonsaga erdekeben is, ha valami bunteny keszul akar ellenunk, akar az osztrakok, vagy mas celorszag ellen, akkor legyen valamilyen nyoma, hogy mondjuk Ali Mohamed es 20 gyereke atlepte a hatart, es igy nez ki, fenykep, ujjlenyomat, irisz-felvetel, tetko-ellenorzes, de mindezt KULTURALT modon is meg lehetne csinalni!
Olvastam olyat is, hogy a menekultek nem akarnak regisztralni, mert akkor ide dobhatjak oket vissza. Na de ez nem lenne kivansagmusor, ha papirok nelkul leptek be az Unio teruletere, akkor bizony itt kell valamilyen utazasi igazolas, papir.
A magyarok meg raernek kesobb is rinyalni, mert ezeknek az embereknek eloszor celba kell erniuk akar Nemetorszagba, Angliaba, Svedorszagba, es az ottani szervek majd dontenek a sorsukrol, de addig az allamunk tehermentesul, es ki tud talalni valamit.
karma1
@Cicamama55: A magyarok tokeletesen hulyek, mert nem foglalkoznak a regisztracioval attol valo felelmukben, hogy akkor ide toloncolnak oket vissza, de azt nem veszik eszre, hogy ha mi csak ugy atengedjuk oket, es ok eljutnak a kivant celallomasra, akkor ott MUSZAJ lesz
regisztralniuk, es a nemetek lesznek olyan okosak, hogy majd jol kivalogatjak az ertelmes, esetleg diplomas, jokepessegu embereket, azokat megtartjak, az aljat meg majd visszakuldik Ma.o.-ra, amivel ok se tudnak mit kezdeni.

Mi miert nem vagyunk ennyire okosak, elorelatoak?Mi miert nem tudunk magunktol egy normalis dontest hozni vegre ahelyett, hogy oljuk egymast a partoskodassal, szetszakadassal?
Cicamama55
Már régóta nem jellemző az előre gondolkodás. Ez a kormány vezette be azt, hogy éjszaka valaki valamit megálmodik, s másnap már szavaznak is róla. Természetesen csak akkor, ha ez narancsos álom...Valamilyen számításuk egyik nap nem jön be?! Nosza! Másnap egy törvénnyel megoldják. Gondolkozásra alkalmas tanácsadóknak nincs helye a soraikba! S ami a lényeg, más pártállásúaknak még a kérdést sem teszik fel, nem hogy a válaszukat megvárva mérlegelnék azt. Azért nagyon haragszom, hogy a szinte gyerekeket használják fel védőpajzsnak! A törvényben jártas, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező nyugalmazott ötvenes rendőröket tenném oda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.