A Budai Nagy Antal Gimnázium Szülői Szervezete közleményben tudatta, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya már az első próbát sem állta ki – írta a Hír24.

Mint kiderült, Manolovitsné olyan igazgató-helyetteseket nevezett ki, akiknél aggályos, hogy kinevezhetők-e erre a pozícióra. Egyiküknek sincs ugyanis legalább egy éve közalkalmazotti jogviszonya a gimnáziummal, ami törvényi feltétele a pályázat nélküli kinevezésnek. Manolovitsné szerint a helyetteseknél ezt a szabályt nem kell alkalmazni, mert ha senki sem vállalja, akkor kinevezhetők olyan pedagógusok is, akiknél hiányzik ez a feltétel

- írták a szülők, akik szerint az új igazgató az 50 fős tanári karból mindössze 6 pedagógust kérdezett meg, akik nemet mondtak az ajánlatra. Manolovitsné – a az iskola szervezeti és működési szabályzata ellenére – a szülőket egyébként meg sem hívta a tanévnyitó értekezletre, sőt: az éves munkatervet sem véleményezhették, hiába kérték. Utóbbit egyébként a tantestület kétharmados arányban elutasította.

A szülők szerint Manolovitsné által előterjesztett munkaterv nemcsak az igazgató népszerűtlensége, hanem annak szakmai tartalma miatt is elfogadhatatlan a tantestületnek. A szülők azt tapasztalták a tanévnyitó értekezleten, hogy az igazgató és a helyettesek számos belső szabályzattal nincsenek tisztában, a munkaközösségektől várták a munkarend összeállítását, pedig az az igazgató feladata lett volna – írta az oldal.

De a hab a tortán, feltehetően az, hogy bár jó idő volt reggel, de mégis az alábbi üzenet fogadta a tanévnyitó ünnepségre érkező diákokat: 

Az évnyitó 8.00 órakor az osztálytermekben a rádión keresztül kezdődik.

Manolovitsné tehát nem állt ki igazgatói pályája első évnyitóján a gyerekek, a tanárok és a szülők elé. A szülők jelezték: a jogsértések miatt a KLIK-hez és az EMMI-hez fordulnak.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Magyarul: egy pártnyalogány bukott meg, mert qrwára ért hozzá !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Magyarul: egy pártnyalogány bukott meg, mert qrwára ért hozzá !
nezelodo
Megteheti, hogy mindennel és mindenkivel szembe menjen, mert az elsöprő párt nevezte ki! Lehet, hogy visszaforgatták az idő kerekét 1960-ra, csak nekünk nem szóltak az elsöprőék?
wagabund
jaj neeee... a diákok minden tanári problémát megéreznek, és bizony ki is használják...

nem lehetne tanítani? a szülők pedig ne gereblézzék a vizet...a gyerek mindent hall, és ért...esetleg félreért...akárhonnan is származik az info..
egyre több kárt okoznak a tanári karon kívüli emberek...érettségi előtt álló diákoknak ez igazán nem hiányzik...ha csökken a tanárok(tanerő) iránti tisztelet, akkor annak az iskolának annyi...
majd a tanárok elintézik zárt ajtók mögött...szigorúan egymás közt...
túl sokan kiabálnak be a pálya széléről!
Freewolf
Ez a történet nem a tanításról szól, hanem az izgága szülők szereplési vágyáról!
Abzug
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Abzug
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Kitiltva.
glorianna
No igen, pont azért, mert a kamaszok mindent "levesznek", azonnal beárazzák az új igazgatót is. Akkor is, ha soha nem tolja a képét a diákok elé (bár ez elég macerás, neki is van minimum heti 4 tanórányi oktatási kötelezettsége). A szakmai hiányosságok pedig sokkal gyorsabban rombolják a színvonalat, mint a szülők kiabálása. Megjegyzem, én legalább 20 éve csudálkozom azon, hogy a szülők nem borították az iskolát az oktatásirányítók fejére...
Dr. Felipe
Ezek szerint a szülői tiltakozás ellenére is kinevezték ezt a pártkatonát igazgatónak. Nem csodálkozom hogy már az első nap bujkálni kényszerült a szülők elől.
Lackó50
Ez már a sokadik eset. A FIDESZ kőkeményen ragaszkodik ahhoz, hogy a politikát nem szabad bevinni az oktatási intézményekbe. Ugyanakkor pont ő az, aki mindenkin keresztül gázolva egymás után nevezi ki a számára politikailag megbízható személyeket. Az oktatás szabadságáról már nem lehet beszélni. Régen a Rákosi rendszerben volt, hogy a burzsuj gyárigazgató helyett kinevezték a Sztahanovista esztergályost igazgatónak, akivel elvégeztettek valami népiskolát és ha problémája volt, akkor a párt megadta neki, hogy mit kell csinálni. Nem értett hozzá?? Na és?? Úgy is azt kell neki csinálni, amit a párt előír neki. Így ha valaki nem azt tanítja, ami a KLIK szerint helyes, akkor azonnal ki lehet rúgni.
Desischado
Csodálkozhat ezen bárki is? Nem baj, ha nem érti a dolgát, a lényeg, hogy hithű gerinctelen nyalonc legyen!
wagabund
csak úgy érdekességként...várjunk pár hónapocskát, aztán kiderül...vagy zseni, és akkor megy a bicikli, vagy csak nyalonc, és akkor odébbáll...

minden csoda három napig tart...lehet, hogy ez is.
nezelodo
Ez a történet nem az izgága szülőkről, hanem a korábban működő, iskola-szülő-gyerek együttműködésbe való hatalommániás beavatkozásáról szól.
verum
Pedig Hofi megmondta:
"Nem a párttagok közül kell szakértőt választani, hanem a szakértők közül párttagot!"
mate03
@Freewolf:! Ne próbálj ködösíteni!Egy arra alkalmatlan személyt neveztek ki egy iskola élére!A tantestület és a szülők tiltakozása ellenére! Köznevelésről van szó! Ergo a szülőknek a tantestületnek,joga,sőt kötelessége felhívni a figyelmet,erre a disznóságra! Sajnos minden (fidesz) intézkedésnél.ki lóg a lóláb!
nezelodo
@verum: Látod ezt azóta sem tanulták meg a régi-új komcsik, igaz akkor nekik repülni kellene, a hozzáértésük okán.
Freewolf
@mate03: Ne te és ne a szülők és egyéb laikusok állapítsák már meg, hogy ki alkalmas és alkalmatlan egy iskolát vezetni! Vannak főnökei, akik majd eldöntik.
Tehát jó lenne, ha senki nem ködösítene ebben az ügyben, főleg nem kívülállók.
human
@wagabund: Miért kellene várni pár hónapocskát. Meg volt az alkalmas jelölt, a szükséges közösségi támogatással. Mégis a saját emberüket tették oda. Már a belépője az alkalmatlanságát igazolja.
mate03
@Freewolf:! Szerinted a tantestület is kívülálló,ők is laikusak?
Freewolf
@mate03: Mégis mondd már meg nekem, milyen munkahelyen választhatom meg én a főnökömet?
glorianna
@Freewolf: Felelős szülőnek nem csak joga, hanem kifejezetten kötelessége a gyermekét érintő kérdésekben állást foglalni. Ideértve az iskolavezető személyét is.
Freewolf
@glorianna: Jó! És egy könyvelő anyuka hogyan tudja megítélni egy iskolaigazgató munkáját? Vagy ehhez mindenki ért?
mezsu
Milyen érdekes, hogy ezek a "szülők" mindig milyen jól értesültek. Az eltelt hónapok során soha, sehol, senkinél nem vetődött fel az a kérdés, hogy vajon ki áll a
"szülők" mögött. Természetesen a VOLT igazgatónő, Kissné Prim Beáta, aki ezek után ott maradt a gimnáziumban, hogy ahol tud, természetesen a "szülők" és jó pár tanár nevében ott tegyen alá az új igazgatónak, ahol tud. És ezek a "szülők" voltak azok is, akik megkérték az új igazgatót, hogy a nagy melegre való tekintettel csak a
rádión keresztül tartson évnyitót. Ezek után persze, hogy nem fogadják el az új tanrendet, de hogy javaslatot tegyenek rá, az már nem az ő dolguk. Persze, így lehet hátbatámadni, hogy alkalmatlan. Milyen érdekes, hogy más iskoláknál nincsenek ilyen aktív "szülők", akik bele akarnának szólni az iskola vezetésébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.