A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek esti rendkívüli sajtótájékoztatóján, a Parlamentben, miután a bevándorlási helyzet miatt – Orbán Viktor miniszterelnök elrendelésére – tanácskozott az operatív törzs, amely az éjjel folyamatosan ülésezik.

A tárcavezető elsődleges szempontnak nevezte, hogy Magyarország közlekedése ne bénuljon meg a következő 24 órában. Arra kérte a bevándorlókat, hogy a közlekedés és az élet védelme érdekében vegyék igénybe a kormány segítségét. Ebben egyúttal a civilek – köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – közbenjárását is kérte.

Jelezte azt is, a buszos szállítás nem jelenti automatikusan, hogy a bevándorlók elhagyhatják az országot. Bécs hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy beléphessenek Ausztriába – mondta, hozzáfűzve, hogy Magyarország továbbra is megpróbálja regisztrálni a bevándorlókat, de "erőszak árán nincs regisztráció". Megjegyezte, szükség esetén a vámosszabadi menekülttábor biztosíthatja majd az érintett bevándorlók ellátását.

Lázár: Felajánlják a bevándorlóknak, hogy Hegyeshalomhoz szállítják őket buszokkal

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Hegyeshalomhoz utaztatáshoz körülbelül száz busz áll majd rendelkezésre. A buszok előkészítését megkezdték a Volán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Belügyminisztérium koordinációjában.

Lázár János elmondta, a magyar kabinet várja az osztrák kormány álláspontját a ki- és beléptetés feltételeiről.

Kifejtette: tájékoztatták az osztrák kormányt a kialakult helyzetről, ahogyan arról is, hogy 1200 bevándorló tart Ausztria határai felé.

Orbán Viktor miniszterelnök többször is kezdeményezett telefonbeszélgetést Werner Faymann osztrák kancellárral, hogy a magyar kabinet kapjon információt Ausztria álláspontjáról. Ennek érdekében a kormány jegyzékkel is fordult Bécshez, de eddig "érdemi választ a jegyzékre nem kaptunk", a kancellár pedig azt üzente Orbán Viktornak, hogy szombat reggel 9 órakor tudja fogadni a hívását – közölte Lázár János.

Azt is mondta, hogy a bevándorlási helyzet megnehezüléséhez nagymértékben hozzájárult Németország ellentmondásos kommunikációja az elmúlt egy hétben, és ma sem tudni pontosan, mi a jogi álláspontja Berlinnek.

Magyarország hitet tett a schengeni egyezmény betartása mellett – nyomatékosította a Miniszterelnökség vezetője.

"Rajtunk az EU és jó néhány EU-s tagország számon kéri a szolidaritást, miközben velünk senki nem vállalt szolidaritást, és nem kaptunk érdemi segítséget" – fogalmazott Lázár János, kijelentve: Magyarország sem az EU-ra, sem Németországra, sem Ausztriára nem tud várni.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a tájékoztatón arról számolt be, hogy az M1-es autópályán 1200 illegális bevándorló halad gyalog, az 1-es számú vasúti fővonalon a vasúti pályán és mellette 300-an, ezért utóbbin le kellett állítani a közlekedést. Jelezte, hogy a bicskei vasútállomáson maradt 300 illegális bevándorló este együttműködött a rendőrséggel és elfogadta a bicskei nyílt befogadó állomáson való elhelyezést.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
És akkor ők nem lesznek embercsempészek?
Már megint össze-vissza kapkodnak!
Egyébként meglehet, nem is hisznek már nekik a migránsok sem, mert becsapják az embereket, akár a vonatnál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Aha ! És mi a lósz*rért kellett erre ennyit várni ? Vagy operatív dzsemboriban megoszlik a felelősség ? Hol tábor, hol meg "nem mehettek sehová regi nélkül" hol meg buszok a határig !
Ha ezek normálkisak, akkor én helikopter vagyok.
verum
És akkor ők nem lesznek embercsempészek?
Már megint össze-vissza kapkodnak!
Egyébként meglehet, nem is hisznek már nekik a migránsok sem, mert becsapják az embereket, akár a vonatnál.
glorianna
A bicskei "megálló" után vajon hány menekülő hiszi majd el, hogy tényleg Hegyeshalomhoz viszi a busz?
KERKA
A vonat mér nem volt jó??? De ha rendelkezésre áll ennyi busz, akkor sima az ügy, csak már láthatnánk, hogy az igéretet be is tartják. Vigyék már ki az országból őket, legyen már vége ennek az ámokfutásnak!
Mi sem örülünk, hogy ittvannak, ők meg el akarnak menni, menjenek minnél előbb.
justhpeter
Igy járt a kormány. Ez feltétel nélküli kapituláció, természetesen Orbán nélkül levezényelve.
verum
@KERKA: - szerintem nem fogják az országból kivinni, csak Hegyeshalomig. Ott aztán az osztrákokra bízzák, hogy mi legyen:
www.168ora.hu/globusz/az-osztrak-belugy-szerint-buntetheto-aki-menekulteket-akar-atvinni-a-hataron-138829.html
verum
Bizony, ez megint magas labda. Mert csak Hegyeshalomig viszik őket.
Ha az osztrákok fogadják, akkor megszegték a törvényeket. Ha nem, akkor vissza lesznek toloncolva kényre-kedvre.
papa.49
Ennél aljasabb döntést nem is hozhattak volna akkor mire vártak már vagy 2-4 hete nem is lenne migráns az országban ha elejétől fogva így tesznek!!! A másik kérdés most kinek az engedélyével sértik meg a törvényt???
verum
@papa.49: - az, de ráadásul nesze semmi, fogd meg jól is dolog, mert az osztrákok úgysem engedik át őket. Ha meg mégis, akkor törvényt szegnek és verjük a mellünket, hogy mi nem.
verum
@Mirabilis: - nem a magyar kormány van kényszerhelyzetben, hanem az osztrák. Mert a magyarok csak Hegyeshalomig fuvaroznak. Onnan az osztrákoknál a labda, hogy mit tesznek!
KERKA
@verum: 21.39 Értem én, hát persze, hogy csak H.halomig. Az utolsó magyar fáig. Ott aztán kiszállás, a buszok fordulnak vissza. A határsávot már gyalog teszik meg. Hogy túlfelől mi vár rájuk, azt megtudjuk majd holnap
verum
@KERKA: - nem hiszem, hogy visszafordulnak. mert ha nem engedik át, hozzák vissza a gyüjtőtáborba!
colibri
A vonatjegyet eladták nekik devizáért. Aki nem kézpénzzel fizetett, az vissza sem kapja. A vonatot nem engedték csak Bicskéig, most azt várják, hogy felülnek az értük küldött buszokra.
Hát, akik már már ekkora utat megtettek és ma bebizonyították, hogy a gyaloglástól sem rianak vissza, nem hiszem, hogy hisznek a magyar kormánynak, inkább menetelnek. Lázár, Orbán, vagy operatív bizottság, előbb kellett volna megfontolni a cselekvés szálait.
verum
@colibri: *- értsd meg, a magyar kormány nem a migránsoknak akar segíteni, hanem nem akar várni, előre akarja hozni az osztrákok döntését, hogy mit tesznek a határnál. Átengedik őket, vagy sem?
Ha átengedik ők a törvényszegők, ha nem, akkor kényre-kedvre visszatoloncolhatók.
bakegya
@justhpeter: ne gondold-ül a faxán a meccsen -megunta ,hogy zavarják az élvezetben!
ÜZENT-VIGYÉTEK MÁR A K...BA ŐKET !-RONTJÁK AZ IMIDZSEMET!
papa.49
@Mirabilis: Operatív törzs... Meg kellene őket mindet ,,operálni,, egy fejjel rövidebben milyen jól néznének ki))))))))))
colibri
@verum: Én megértem, tulajdonképpen, ha hagyják őket gyalogolni, akkor is az osztrákokon múlik, hogy beengedik-e a menekülteket. Lázárék most humánusabbnak tünve passzolják a döntést osztrák oldalra. Szinte könyörgött segíségért itthon mindenkinek, hogy segítsék végrehajtani a tervüket.
verum
@Mirabilis: - még azt is feltételezem, hogy nagyjaink sugallták a menet elindulását, hogy gyorsítsák a fejleményeket. Mert most az osztrákokra fog tekinteni a világ!
Mi meg ebből csak jól jöhetünk ki, mármint a kormány, ez tényleg nagy csavar. Mert azért nekik más a jó és megint más az embereknek.
papa.49
@colibri: Most hogy a pofájukra égett a dolog már nem annyira kemények mint még tegnap, a végén még tényleg a menekült ügy lesz a hazugovics veszte))))))))
hetöndöe
@verum: Egy nagy szarság lesz,ha az osztrákok és a németek fogadják őket,akkor felmerül a kérdés,hogy hetekig miért kellet őket itt dekkoltatni azt hazudva,hogy nem fogadják őket más országok.
verum
@papa.49: - szerintem meg annyit fog erősödni, mint eddig még soha. :-(
verum
@hetöndöe: - nem, mert ha fogadják, akkor milyen alapon kérik tőlünk számon a regisztrációt? Belinkeltem, hogy az osztrákok véleménye, hogy ők nem fogadnak határon regisztrálatlant.
Hát, most majd kiderül.
bencemacska
@papa.49: Az lenne a veszte, ha a románok jól elvernék a magyar válogatottat, őt meg megütné a guta!
hetöndöe
@verum: Hát akkor miért nem regisztrálták őket?Ez itt a kérdés.
Végig azt mondták,hogy azért nem engedik őket tovább,mert nem fogadják őket.Ha regisztráció a feltétele,akkor talán tenni kellett volna érte valamit.De itt csak úszítottak,azon kívűl nem csináltak semmit.
verum
@papa.49: - mégpedig azért fog megerősödni, mert feltehetőleg ha az osztrákok fogadják a menekülteket, de nekik sem hagyják magukat regisztráltatni, akkor pánik lesz, hogy ellenőrizetlenül lepik el Európát a menekültek.
És Orbán lesz a megmentő, aki ezt nem hagyja. Az emberség, a humánum egy pillanat alatt lepattan majd a nyugati országokról is!
colibri
@papa.49: Pillanatnyilag nagyon nem látszik a vége ennek a menekült ügynek, bár úgy lenne, ahogy írtad! Ma azt olvastam valahol, hogy 2018-ban, ha nem a fidess, akkor a jobbik, más alternatíva nincs! Remélem, tévednek!
verum
@hetöndöe: - azért nem regisztrálták, mert a migránsok nem engedték. Regisztrálni csak a táborban tudnak, oda meg nem akarnak menni.
Ez nem olyan egyszerű és azt hiszem, ebből Orbán csak jól fog kijönni.
hetöndöe
@verum: Erős kétségeim vannak affelől,hogy több ezer ember,kisgyerekekkel ilyen fafejű lenne.Nem hiszem el,hogy nem fogták fel,hogy csak akkor mehetnek tovább,ha regisztrálnak.Szerintem meg nem fltétele a regisztrációnak a tábor.Csupán egy kis rugalmasságra lett volna szükség de a jövő majd eldönti kinek volt igaza.Gondolom év vége felé lesz európai szintű statisztika,akkor jön majd el az igazság pillanata.
izo
@hetöndöe: 22.16 Nem érted, hogy napi 3000 ember jön be nem győzik regisztrálni.A múlt héten az osztrákok is regisztráció nélkül engedték Bécsből tovább mert nem győztek regisztrálni őket.
hetöndöe
@izo: És miért nem lehet napi 3000 embert regisztrálni?
verum
@Mirabilis: - meglátjuk, mi lesz a vége.
dömdödöm
Elmentek ti a jó p____ba vagy kialakítotok egy világos álláspontot átvándorlás ügyben vagy mentek
ti is utánuk a __ be , vagy oda vissza ahonnan ők gyüttek !
Már k___ ra elegünk van ebből a xarakodásból . :-((((((((((((((((((((((
rugacs
@colibri: Tévedsz, van! Pl. a muszlimok. Így már jobban érzed magad?
verum
@hetöndöe: - talán a nyelvi nehézségek, a hiányos papírok, az ujjlenyomat vétele, az azonosítás elvégzése némi időt igényel, nem gondolod? Nem tudom, hány menekült tábor van, de hogy nem a nap huszonnégy órájában dolgoznak, az igen nagyon bizonyos.
Sanyi2015
@hetöndöe: Mert ők nem hajlandóak rá, erőszakkal meg nem lehet.
Amúgy hiába regisztrál, azzal sem utazhat tovább.
A regisztráció azt jelenti, hogy elindult a menekültügyi eljárásuk, amit itt kell megvárniuk, ami kb 1 hónap.
Mivel ezeknek az embereknek kb 10%-a tényleges menekült, a többi csak megélhetési bevándorló ezért tisztában vannak vele, hogy nem fogják megkapni a menekült státuszt ezért megpróbálják minden áron elkerülni az eljárást!
rugacs
@hetöndöe 23:03-ra: Mert a bevonulók nem akarják, hogy itt regisztrálják őket! És így egyet sem lehet, nem hogy 3000-et, az akarata ellen.
Nem vagy te véletlenül katona, hogy mindent a füledbe kell rágni?!
hetöndöe
@rugacs: Akkor meg miért nem vitték őket táborokba?Ja hogy azt elfelejtettek csinálni,plakátot meg kerítést azt nem.Menekült táborba bezsuppolhatják akarata ellenére is.Minden esetre nem is volt cél a normális megoldás,csak a hangulatkeltés.
Szeparepa
Tehát ha eldobálom a papírjaim, betörök határt sértve egy országba, embercsempészekkel utazva, majd elkezdek gyalogolni egy autópálya közepén, akkor SEMMI KÖVETKEZMÉNY SEM LESZ, hanem támogatnak, megetetnek megitatnak és busszal oda visznek ahová kérem? Nem tudtam hogy kívánságműsor van itt.. Tényleg jó ez az Európa... Akkor szerintem itt az ideje, hogy európai menekültek is induljanak el, oda ahová kedvük van, mert ezt itt lehet nyugodtan...ahol szívesebben élnének: jelszó: szír menekült vagyok...
Rózsika Hatházi
Ha, az év eleje óta tudtak arról, hogy menekült áradat érkezik az ország felé, miért nem létesítettek táborokat, regisztrálásra alkalmas helyeket a déli határ mentén? A, majdnem másfél milliárdba kerülő inzultációs kérdőívek és óriásplakátok árából bőven telt volna rá. Nem beszélve a kerítés áráról.
Mindenesetre, megnyugtató az aggódás, hogy Magyarország közlekedése megbénulhat 1200 gyalogostól is. Mikor a főváros közlekedése hónapok óta béna, de nem a menekültektől. Megható ez a gondoskodás Lézerjani részéről, sőt emelem kalapom orbánviktor előtt is, ki a nagy rangadó alatt elrendelte, hogy az operatív törzs egész éjszaka ülésezzen. Valamint, minden elismerésem pintérpajtásnak, hogy a zűrzavarban, "jól megérdemelt" pihikézését tölti. Pedig, úgy hiányzott egy sms, mondjuk imigyen: ha lefogyott a menekülted, ülj át egy másikra. Vagy, valami ilyesmi. Hát, hiába, minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Nekünk ez jutott! Mert, megérdemeltük!
Sanyi2015
@hetöndöe: ezt a hülyeséget meg honnan vetted? Vannak táborok, de nem kötelezheted rá, hogy bemenjen! Ha ellenáll, nem tehetsz semmit az Uniós szabályok miatt!
Sanyi2015
@Rózsika Hatházi: Látom te is azok közé tartozol, akinek hiába mondanak el valamit százszor, akkor sem képes felfogni... Nem az a probléma, hogy nincs tábor vagy regisztrációs hely, hanem az, hogy nem hajlandóak a táborokba bemenni és regisztrálni ,erőszakkal viszont nem kényszerítheted rá!!
dömdödöm
A vonatos átbaxás után ki mer felszállni itt bármire is ?
Rózsika Hatházi
@Sanyi2015: Látom, te is azok közé tartozol, akiknek csak az jut el a tudatukig, amit akarnak. A hozzászólásom 2/3-a nem a menekültekről szól. De csak szelektáljál nyugodtan, a szájízed szerint. Jóccakát!
Kamcsatka
@papa.49: Leleplezték önmagukat, de egyet ne felejtsünk el, ez a hajcihő arra szolgál, hogy a felcsúti fél- ázsiai maffiózó banda elterelje a köz véleményét az egyébként nyíltan zajló országrablásról.
Kamcsatka
@Szeparepa: Egyetértek, szerintem is a fél-ázsiai, magukat nagymagyarnak aposztrofáló, felcsúti gyökerekkel rendelkező egyének induljanak el kelet felé. Pusztán a keleti nyitás jegyében.
Kamcsatka
@papa.49: Már megtanulhattad volna, hogy felesleges ilyesmiben reménykedni.
Szeparepa
@Kamcsatka: A viktátor félázsiainak mondta magát, ezt kb 3 milliárd ázsiai kérte ki magának... én kérek tőlük elnézést a helyében...
bakegya
Küldhet orbán teknős ezer buszt is -fideSS-és az ő jobbik fele ELDOBTÁTOK A MENNYEK ORSZÁGÁNAK KULCSÁT-lEHET TENGER SOK PÉNZETEK,LAKHATTOK PALOTÁKBA,DE soha,soha többet nem fogjátok megtalálni A LELKI NYUGALMATOK-mert azt már zsebre tette az a sok-sok iszonyatosan megkínzott embertársaitok tömege akik meg tanultak kérni de ti se ételt se vizet nem adtatok és még be is csaptatok.
dr. prédikátor
A viktor szopkin geci megint kibujt a felelősség alól!!! megint más farkával veri a csalánt! ilyen aljas egy mocsok gerinctelen féreg nincs a világon!!!Évek óta lejáratja az országot, Európa szégyenévé tette a magyarokat!!!Ebből minden humánum ,emberi érzés hiányzik!!!De azt kívánom neki hogy a hátralévő életét hasonlóan élje le mint ezek a szerencsétlen menekültek!!!
uwe
Most tényleg lázárt, a saját levében fövő kerítésbontót, a humanitáriust látjuk tetszelegni?
Nem kell tőled semmi LÁZÁR!!!
Lázár, takarodj az uraddal együtt!!!

A szabadságunkat vettétek el, és még le is nyúltátok március 15.-ét, ami CSAK a szabadságról szól.
Petőfi ma harcolna ellenetek, és megölne titeket - értitek ezt!?
GYŰLÖLLEK BENNETEKET!!!
papa.49
@uwe: Ebben biztosan tudom NEM VAGY EGYEDÜL))))))))
papa.49
@dr. prédikátor: Végül is mi történt???Mikor már minden országból csupán rosszallás érkezett, gyorsan összehívatta a bohócait, akinek a papíron le volt írva mit kell határozniuk, de az ő neve megint nincs az aláírók között, nehogy rá verjék a cinket)))))))
Ezt 2-4 héttel ezelőtt is meg lehet volna tenni, de eddig csak feszítette a húrt, meg az idegeinket)))))))Remélem mikor ő fog menekülni senki nem fogja befogadni esetleg az azerik, de ott is megfigyelés alatt lesz))))))))
papa.49
@colibri: tegnap 22:18. ra Ebben reménykedek én is az az ország végét jelentené))))))))
izo
@hetöndöe: Kérdezd meg az osztrákokat!
volvós
Már csak egy kérdésem van, Tisztelt Biróság !!

- Vajon ki fizeti és miböl a buszokat ???
bencemacska
@verum: Szeretném én azt látni, hogy nem hagyják magukat regisztrálni!
Menedékkérelmet elő kell terjeszteni, iratok hiányában aláírásnak csak az ujjlenyomatot fogadom el. Nem hajlandó hiteles menedékkérelmet benyújtani - amit még ki is töltenek helyette - akkor ő nem menekült, és menjen isten hírével oda ahova akar, de EU-n kívül! Ha nem megy irány, a teherautó és vissza oda , ahonnan jött! Őt már nem kell menekültként kezelni!
OV nagyon sokat tanult a Kádár rendszertől, de nem eleget!
colibri
@rugacs: tegnap 23:17 A muszlimokat csak neked kívánom! Mostmár értem, miért kérték többen is, hogy menetelj (el) velük! Komolyan mondom, van pár állattal foglalkozó ismerősöm, de nem hasonlítanak rád, kicsit sem!
uwe
@bencemacska: Csak figyelj. Ahogy megpróbálják levenni az ujjlenyomatomat, mindenkit megölök!
Nem azért mert van takargatni valóm, hanem pont azért mert egy gyilkos vérg*ci,csaló, lopó, gyilkos, ne... ismétlem NE vegye le az én ujjlenyomatomat!
Ismétlem: MINDENKIT megölök, aki megpróbálja!!!
bencemacska
@hetöndöe: Az én ismereteim szerint Röszkénél ezért építettek egy hangárt regisztrációs céllal. A táborokba csak papírral lehet bemenni. Ahol a papírt kiállítják, ott kell lenni a regisztrációnak!
Nem akarnak táborba menni? Ha mindenki elmenne abba a táborba, ahova irányítják, már cipőkanállal sem lehetne eggyel többet bepasszírozni! 5oo fős táborban folyamatosan tartózkodnak 1700-1800-an.Ez a sűrűség már nincs messze a halálkamion sűrűségétől! Menjen oda egyszer OV megnézni!
Nem is tartózkodhatna ott olyan, aki nem adott le menekült kérelmet!
bencemacska
@uwe: Nem tudod személyazonosságodat másként igazolni? Akkor ne kérj M.O- menedékjogot!-:)))
Ne téveszd össze azt, hogy mit engedhet meg magának egy választott vezető a saját állampolgáraival szemben, és mit egy vadidegen, semmiféle papírral nem rendelkező migránssal szemben. Kötelessége az állampolgárokat megvédeni az idegenekkel szemben! És kötelessége a bizonyítottan nem menekülteket nem beengedni!
Ezért kell a felelős vezető és nem...
bencemacska
@Sanyi2015: Igazad van, nem kötelező a tábor, a menekült mehet szállodába is. De bizonyítania kell, hogy jogosan tartózkodik az országban!
A bizonyíték meg az a kurva papír, amiben az van, hogy ellenőrzés alatt áll, amiben eldöntik, hogy maradhat-e.
Ha valaki nem kért menekült státuszt, annak semmi helye az országban!
rugacs
@colibri: Érdekes, mert a jelenlévő többség akarja bármi áron megmenteni a muszlimokat, nem én. Az állat(tartó) ismerőseidhez meg hasonlítsanak az itteniek! Te már úgy is teljesen olyan vagy mint ők, simán elvegyülsz köztük.
Nekem ez - veled ellentétben - szégyen lenne, nem dicsőség!
bencemacska
@papa.49: Szerintem tegnap este az ultráktól félt. Csak ő tudja, milyen szellemet engedett ki a palackból!!!
Attól tartott, ha nem történik valami, az ultrák nekimennek ismét a menekülőknek, azok meg attól elkeseredettebbek, hogy olcsón adják az életüket! Akár az ő hatalmának végét jelentő balhé is kibontakozhatott volna.
Nem tudom ki találta ki ezt a "megoldást", de okos volt! Vagy nagyon szüksége van az OV által neki juttatott javadalmazásra!
1magyar
@verum: Nem embercsempészek, mert állami ellenőrzés alatt vannak a buszon utazók.
verum
@1magyar: - miféle ellenőrzés alatt? Kiről, mit tudnak?
Toby
@rugacs: Ismét butacsek vagy - szivi ! A muszlimmal mi a baj ? Érkezhet.
1magyar
@verum: Mivel állami segítséggel szállítják őket a buszokon, tehát azt jelenti majdnem mint a m.tábor, csak utazik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.