Hétfőn megalakul a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatos feladatok végrehajtását koordináló központi operatív munkaszerv, a Központi Operatív Törzs – olvasható a Hivatalos Értesítő pénteken megjelent számában.

 A belügyminiszter utasítása alapján a feladatok összehangolt végrehajtásának támogatása érdekében hétfő reggel 8 órakor alakul meg a feladatok végrehajtását koordináló Központi Operatív Törzs.

Azt – a belügyminiszter irányítása mellett – az országos rendőrfőkapitány által az Országos Rendőr-főkapitányság hivatásos állományából kijelölt vezető beosztást betöltő személy vezeti.

A Központi Operatív Törzs 24 órás folyamatos munkarendben működik.

Az operatív törzs szakmai javaslattevő, valamint a feladatok végrehajtásának összehangolásában részt vevő szervként működik, ennek során végzi a szükséges operatív döntések előkészítését, javaslatot tesz a döntések végrehajtására, figyelemmel kíséri a döntések végrehajtását. Részt vesz a migrációs helyzet vagy – elrendelése esetén – a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésébe bevont erők és a közreműködő szervezetek tevékenységének összehangolásában.

A szerv a vezetője, a parancsnok útján tájékoztatja a belügyminisztert a kialakult helyzetről, a megtett intézkedésekről, a bevont erőkről és eszközökről, valamint a migrációs helyzet vagy – elrendelése esetén – a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésével kapcsolatos további javaslatokról. Továbbá a szerv elemzi és értékeli a kialakult helyzetet, a központi és területi szintű intézkedések bevezetésével kapcsolatos információkat.

A parancsnok vagy szolgálatban lévő helyettese naponta kétszer: 8 és 18 órakor jelentést tesz a belügyminiszternek a válsághelyzettel kapcsolatos statisztikai adatokról, a válsághelyzet kezelését érintő lényeges körülményekről, eseményekről, változásokról, a bekövetkezett rendkívüli eseményekről, az esetlegesen felsővezetői döntést igénylő kérdésekről, valamint a belügyminiszter által meghatározott további adatokról.

A Központi Operatív Törzs kijelölt szakemberekből álló állománnyal működik. Tagjai a rendőrség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a büntetés-végrehajtási szervezet, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Terrorelhárítási Központ, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományából kerülnek ki.

Az operatív törzs működésében való részvételre a parancsnok felkérheti közigazgatási szervek vezetőit vagy gazdálkodó szervezetek vezető tisztségviselőit, valamint a válsághelyzet kezelésében részt vevő humanitárius, karitatív szervezet vezetőjét.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ehhez értenek, máshoz nem ! Kisbizottság, nagy bizottság, operatív törzs, fenyőtörzs, koordinációs bizottságot koordináló albizottságot iránymutatásokkal ellátó középbizottság !
Jókat lehet beszélgetni, enni, inni, nyálas dicséretek bátran, egymás szemébe, aki még nem tudott rendesen alányalni a chupacabrának, annak itt az alkalom, hogy előbbre lépjen, szóval helyzet van, meg ülésezés,ülésezés hátán. Ezzel mindent megtettek, amire képesek voltak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
se keze, se lába, egész nap a kocsmában ül, mi az?
volvós
A fötörzs, a fatörzs meg az operativ törzs...
van még büdösebb ???
cs.n.
Hasonlóra emlékezhetünk a tavalyelőtti dunai árvíz idejéből. Vagy a tavalyi ukrán válság idejéből. Ebből sem fog Orbán Viktor kimaradni, ne aggódjatok. Pintér csak egy jól fizetett díszpinty, nem ő a góré. Ez jól illusztrálja ez a fotó:
img.444.hu/pinteresorban.jpg
Szeparepa-
Ez a törzs már egyszer megalakult... nem?
human
Közben megalakult a századvég önjelölt migrációs kutatócsoportja. Ezt mondjuk professzoroknak kellene csinálni, de így legalább jó sokba fog kerülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.