A holland külügyminiszter azt vetette fel, hogy "nem így" kellett volna fogadni az illegális bevándorlókat a határnál, így ebben az esetben joggal merül fel a kérdés, hogy a holland rendőrség mit tett volna, ha agresszív bevándorlók kövekkel és betondarabokkal dobálták volna őket a határon – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében a tárcavezető arra reagált, hogy Bert Koenders holland külügyminiszter a holland közszolgálati televízió (NOS) honlapján délután publikált interjúban a falépítés és az erőszak "szörnyű képei" láttán kijelentette, hogy ez nem olyan módszer, amellyel Európában a menekültproblémát közösen meg lehet oldani. A riporternek a falra és a könnygáz használatára vonatkozó kérdésére elmondta: mindenki látja, hogy ez nem segít, és nem ebben a szellemben kellene embereket fogadni.

Szijjártó Péter kijelentette: "holland kollégám figyelmébe ajánlanék egy ismert magyar közmondást: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten".

A miniszter arra is reagált, hogy a görög külügyminisztérium honlapján és az in.gr internetes hírportálon délután megjelent Konsztantinosz Koutrasz, a tárca szóvivőjének nyilatkozata a Görögországot ért magyar kritikákkal kapcsolatban. Újságírók kérdésére a szóvivő azt mondta: "nem tudjuk követni a magyar tisztviselők kirohanásait országunkkal szemben, és ami még fontosabb, a magyar biztonsági erők – az ENSZ főtitkára szerint is – elfogadhatatlan viselkedését a menekültekkel szemben".

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nem vitatéma Európában, hogy a kontinensre zúduló bevándorlási nyomás egyik fő oka, hogy Görögország nem tudja megvédeni külső határait.

Magyarország ezért azt kezdeményezi, hogy közös európai erő jöjjön létre, amely képes Görögország külső határainak megvédésére – közölte a miniszter.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Milyen érdekes! A főnököd nyakra-főre osztogatta a kokikat meg a sallereket az Uniónak, aztán megsértődött ha nem mosolyogva, tárt karokkal fogadták egy-egy látogatása alkalmával...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
Milyen érdekes! A főnököd nyakra-főre osztogatta a kokikat meg a sallereket az Uniónak, aztán megsértődött ha nem mosolyogva, tárt karokkal fogadták egy-egy látogatása alkalmával...
alterego56
Srebrenica 1995. A hollandok megmutatták a világnak mire képesek. 400 felfegyverzett holland asszisztált közel 9000 férfi és fiatal fiú legyilkolásához a nyugat Balkánon.
papa.49
Xargyártó, azért nem úgy kezdődött a dolog hogy odamentek a határhoz oszt. elkezdtek egyből dobálni, ennek érdekében ti a balfasz intézkedéseitekkel bőven tettetek)))))))
Rendben én is azt mondom NE DOBÁLJON A MENEKÜLT, DE EMBERHEZ MÉLTÓAN IS KELL VELE BÁNNI)))))))))
1magyar
@alterego56: Bizony, a szerbek és a hollandok is nagyon feledékenyek, hogy ők nem határt zártak hanem gödörbe lövöldözték a muszlimokat.
eszegfu
Csak ugye azt nem tudjuk, hogy ki mondta az "adjon Istent"... a menekültek, vagy a magyarok?! Egyébként a közmondás igaz.
izo
@papa.49: Ebben a helyzetben ilyen h@leséget írni!Talán össze kéne fogni nembomlasztani! Fordulj orvosodhoz talán még segíthet rajtad!
eszegfu
@alterego56: 22:44 Szerintem ebben az esetben nem Hollandiát, hanem az ENSZ-et képviselték. Komolyabb "munició", nemzetközi segitség és egyértelmü parancs hiányában (!) sajnos gyakorlatilag tényleg végignézték ezeket a szörnyüségeket. Ezzel az erővel, akár milyen nemzetiségüek lehettek volna a "békefenntartók", mindegyik valószinüleg u.igy tett volna.
eszegfu
@izo: 8:57 Én "összefognék" még Veled is! Csak az a bajom: én igyekszem elfogadni a véleményedet és megkeresni benne a közöset, de Te egyszerüen szinte "belebetegednél", ha el kellene ismerned: valamiben, akár csak egy részében, igaza lehet a másiknak is. Pedig pontosan ezért van ez a lehetőség is, hogy közeledjünk egymáshoz. Most nehogy elöntsön a méreg... kérlek gondold át!
Hellcat
Tényleg peti? Akkor miért vagytok felháborodva ha az EU nemtetszését fejezi ki amikor ti állandóan arrafelé köpködtök?
papa.49
@izo: Koma te már csak a ,,vadászt keresd meg,, megszabadít a fóbiáidtól egy golyóbissal, engem meg hagyjál lógva Vászka)))))))))
varirmag
Bert Koenders holland külügyminiszter !!! Fogadd be őket , ne csak pofázz !

Küldj értük buszt,repülőt görögországba !!!
Ez is úgy jár majd mint a német vénasszony !

Az ensz nevű gittegylet meg akkor dumáljon ha a törököknél ,görögöknél megoldotta a migráns kérdést.
Ez a gittegylet már akkor leszerepelt amikor végignézték hogyan gyilkolják halomra a szerbek a muzulmánokat.
Itt a migránsok támadtak !!! és ők erőszakoskodnak !
Nem kellene minden barom dk-s jelentést bevenni.
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Xargyártó, azért nem úgy kezdődött a dolog hogy odamentek a határhoz oszt. elkezdtek egyből dobálni..."

Az orbáni kormány megmutatta azoknak a menekülteknek akik tisztában vannak a Genfi egyezményekkel, az EU chartával, hogy milyen a mélymagyaros "adjonisten".
Eddig mélymagyarjaink a zöldhatáron való érkezést kifogásolták, mikor a kerítéssel a hivatalos határátkelőkhöz terelték a menekülteket, akkor azokat lezárják.
Ezzel az "adjonistennel" provokálta ki Orbán a menekültek részéről a "fogadjistent"!
papa.49
@F_Viktor: Pont erről írtam, ez így olyan ,,óvodás,, védekezés én csak visszaütöttem, ja persze)))))))
F_Viktor
@papa.49: Egy futsalos, tanulatlan, dilettáns külügyminiszternek kinevezett ficsúrtól csakis óvodás viselkedés várható el.
papa.49
@F_Viktor: Ez a valaki a xargyártó, a véleményem szerint még ,,kifutó fiú,, se lehetne a külügyben, nem hogy miniszter)))))))
izo
@F_Viktor: Mikor fogjátok megérteni, hogy nem engedhetjük át az országon regisztráció nélkül őket.A határt azért kellett lezárni, mert nem bírták kivárni a regisztrációt mert "sietniük kell a gyárba dolgozni." De inkább az, hogy nem akarják regisztrálni magukat sem Auszriába, Horvátba újabban már Németországban sem!
F_Viktor
@izo: Ahogyan a görögök, az olaszok után a horvátok is belátták, hogy nem lehet egy olyan törvényt betartani amit többszöri módosítással is csak évi 5-600 fős "menekültáradat" érdekében hoztak meg, úgy Magyarország esetében is ez lenne a helyes út. Persze akkor nem lehetne a menekülteket felhasználni belpolitikai szavazatszerzésre, a magyarok manipulására.

Azért megkérdezem, "a jól felkészült" hivatalunk (tegnap esti idézet Orbán szóvivőjétől) tegnap miért csak 40 menekültet regisztrált? A többi elfutott a rendőrök elől? :-)
Napi 40 regisztrációval számolva mikorra hagyja el az utolsó menekült Magyarország területét?
Ha nem bírnak a regisztrációval akkor miért utasították el az EU regisztrációs hotspotra felajánlott segítségét (tán csak nem azért, mert akkor nem lehetne a regisztráltak 80 százalékát azonnal elutasítani?)?
izo
@F_Viktor: Ez a van sapka az a baj, ha nincs az a regisztrációval (Merkel nyanya mit mond? regisztráljuk)! A görögök pedig nem belátták, hanem szabotálják! A regisztrálás nem úgy történik, hogy a hivatalnok rohan a migráns után és regisztrálja énnyi jött oda.Berlinbe elindították őket és mivel nem akartak oda menni vészfékeztek többször és leszálltak, a németek sem bírnak velük de azért védjétek őket!
izo
@F_Viktor: Sok hazugságnak nem kell bedőlni!Máshol kolbászból van a kerítés: www.youtube.com/watch?t=12&v=iyuyI51AvOI
wagabund
amilyen az aggyonisten, olyan a fogaggyisten...nagyon helyes!

akkor a gyújtogató szarháziak miért is vannak még regisztrálatlanul szanaszéjjel?

egy rendőr, egy migráns... mint a kutyával: fekszik, nyugszik, nem ugat...
Eriksson
Ásotthalom polgármestere mondja:
youtu.be/fgJRjy2Xc0c
A megjelenített térkép felvet egy nagyon komoly kérdést: Miért kell ennek az emberáradatnak Magyarországot érintenie?
Szeparepa-
Az orbánkorszak viktatúra, a legszégyenletesebb magyar történelmi kor... Nem tudok a teljes 1000 éves magyar történelem során bármilyen korszakról, amikor ilyen szégyenletes alja idióta férgek voltak a magyar állami vezetésben, mint pl ez az agyhalott SzijjÁRTÓ, vagy ugye Matolcsy, Németh Lászlóné, Vida Ildikó, Schmitt Pál stb... érettségi szinten sem levő mélyostoba tehetségtelen dilettáns idióták lepték el 5 éve a kormányzatot, és nem elég hogy fosztogatnak, még az idióta dilettáns hülyeségeikkel minden más téren is szétverik, lejáratják, lezüllesztik az országot ezek a hazaáruló férgek...
papa.49
@Szeparepa-: Pontos jellemzést adtál a regnáló hatalom ÖSSZETÉTELÉRŐL, TELJESEN IGAZAD VAN!!!))))))))))))))))))
dömdödöm
Gyerekeket is oszlattak és lefújtak a tömegben ,ezért nem fognak megdicsérni ,ne is várjátok .
:-((((((((((((((
dömdödöm
Furcsa hogy nem Magyar ellen kell fellépni . Igaz ? Remélem tanultok a történtekből és a Magyarokat többé nem baxtatjátok ! Csak hogy legyen valami hasznunk nekünk is ebből az egész cirkuszból .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.