Harangozó Tamás parlamenti írásbeli kérdésére válaszolva a Honvédelmi Minisztérium elismerte: a kormány előzetes felhatalmazása nélkül telepítették a kerítés mellé az elhíresült gyodát, vagyis a gyorstelepítésű drótakadályt – tudósít a nol.hu. A kormány június 17-i határozatában ugyanis nem volt szó drótakadályról, csak az ideiglenes kerítésről.

A minisztérium válaszában azt jelezte, hogy a gyoda telepítése a nemzetbiztonsági kabinet titkos döntése alapján indult meg:

Az ideiglenes határzár műszaki paramétereinek véglegesítésre a nemzetbiztonsági kabinet – a belügy- és a honvédelmi miniszter jelentésén alapuló – korlátozott terjesztésű, azaz minősített (titkos) döntésének megfelelően került sor.

A nemzetbiztonsági kabinetnek ugyanakkor ilyen döntési lehetősége és jogköre nincsen. Harangozó Tamás képviselő most az építtető rendőrséget felügyelő Pintér Sándortól kérdezi: ki adott utasítást a paraméterek megváltoztatására és ki vállalja az építésért a felelősséget.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Freewolf: De most őszintén, minek? A horvát határról tízezrével szállítjuk őket Hegyeshalomra. Ugyanez milliárdok elherdálása nélkül nem ment volna? Mert ha a kerítés megakadályozza a bevándorlást, kivétel a határon átengedett menekültek, akkor ok, de így mi az értelme? Vagy csak kellett egy jó műsor ami eltereli a figyelmet a belpolitikai ügyekről?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Egyre jobban belefognak gabalyodni ebbe a keritésbe. Lásd Szlovén határ.
satan
Ha már valaki saját magának sem tud papírozni rendesen, akkor mit vár a lakosságtól, ha épít valamit. Hol a beígért egyszerű ügyintézés.
izo
Arra nem gondolt a kormány, hogy kedvenc migránsaitok átvágják a kerítést és így özönlenek be!Ezért kellett a gyoda, ez süket szoci mindenbe beleköt! Az a lényeg,hogy megvédjük a határt a többi csak duma!
Aki Én
@Freewolf: De most őszintén, minek? A horvát határról tízezrével szállítjuk őket Hegyeshalomra. Ugyanez milliárdok elherdálása nélkül nem ment volna? Mert ha a kerítés megakadályozza a bevándorlást, kivétel a határon átengedett menekültek, akkor ok, de így mi az értelme? Vagy csak kellett egy jó műsor ami eltereli a figyelmet a belpolitikai ügyekről?
Freewolf
@Aki Én: Majd folytatjuk tovább az építést! Egyedül Magyarország tartja be az EU-s jogot!
coyote3
Nekem annyira vicces, hogy az az ország, amelyik nagy ívben tett az európai törvényekre, most az európai jogrendre hívatkozik :)))
Aki Én
@Freewolf: De miért? Most sem a zöldhatáron jönnek. Önként és dalolva fuvarozzuk őket kaputól kapuig.
Tavasszal nem a felesleges és drága plakátokkal kellett volna foglalkozni -ami már tudjuk csak nekünk volt előjáték-, hanem akkor már a határok közös védelmére kellett volna egy összefogó megoldás. Mert pontosan tudták, hogy mi várható. Ez, ahogy ők is mondták, nagyon jól jött nekik. Az intézkedések és a kommunikácó stílusa is ezt igazolja.
Érdekes, hogy naponta dől meg a bevándorlók számának csúcsa, ehhez képest néma csend van. Most miért nincs lezárva a horvát határ, ahogy Röszke volt? Megvolt az elrettentő balhé?? Most már akár a sokszorosuk is mehet isten hírével?? Majdnem minden állításukról kiderült, hogy hazugság.
Határon átdobott gyerekek, fegyveres horvát rendőrök, terroristát fogtak... lehetne sorolni. Ettől nem a hitelesség nő.
volvós
Varga Mihály gazdasági miniszter minap mondta a Rádióban, hogy
a kerítás eddig 30 milliárdba (?) került, és valószínü ugyanennyi még
kell a befejezéséhez... Hát ha felesleges volt, akkor fizessék vissza
a költségvetésbe !! Mint a régi viccben :
Fiatal segéd a rabbinak:
- Rabbi, hiányzik a kasszából
1000 dollár, mit tegyek ??
- Tedd vissza fiam ! :-))
Aki Én
@izo: 08:54 Nagyon okos vagy! Az nem tűnt fel, hogy amióta ,,megvédjük a határt", azóta naponta dől meg a migránsok száma? Most néma csendben vonatoztatjuk őket, a hétvégén 25.000 embert. Mi a bánat lett megvédve? Ez a műsor pont a megad fajtának lett kitalálva, köszi!
Aki Én
@coyote3: 09:01 Most ez az érdekük. Minden alkalommal a saját érdekeiknek megfelelően kommunikálnak a szekta felé. Ha kell, akár egymásnak szöges ellentétben.
Freewolf
@Aki Én: Szerintem is le kéne zárni a határt, de a német, osztrák hiszti miatt Orbán kényszerpályán van.
dr. prédikátor
Na és??? a fütyi-sz is törvénytelen! Mit számít egy törvénytelen drótkerítés!!!
Eriksson
Ha a kerítés NATO kompatibilis és mi NATO tagok vagyunk, mi akkor sem használhatjuk törvényesen csak a többi NATO tag. Evidens, nem igaz?
izo
@Aki Én: Várd ki a végét! Az nevet aki utoljára nevet!
eszegfu
@izo: 10:54 A közmondás igaz! De erős kétségeim vannak a nevetést illetően...inkább sirás lesz belőle szerintem.
magyarbakancs
"Törvénytelenül épült a drótakadály?"
Lényegen még ha kérdésként is tették fel hála a jó égnek felépült.
Ez a sok migráns legalább nem sétafikál és szemetel szanaszét Európában.
Kiegészíteném még aknazárra is.
izo
@eszegfu: A vak is azt mondta, majd meglátjuk! Ha az osztrákok (lásd a hétvégi választást) és németek nem fogadják kedvenceidet akkor jól jön a megépített kerítés!
eszegfu
@magyarbakancs: Ne bomolj már ember! Nem a kerités megléte miatt nem "sétafikálnak", hanem mert várja őket a rendőri sorfal, mely mutatja az irányt a buszokhoz... elviszik őket a pályaduvarra, ott vonattal irány Hegyeshalom. Vagy én látom rosszul?!
eszegfu
@izo: 11:27 A közmondás most is igaz! A nevetésre és a sirásra 1:1 az esély...hiszen sem Te, sem én most még nem tudjuk, nem vagyunk látnokok!
nemkati
@satan: itt az egyszerű ügyintézés, pl. az adóbevallásnál:

coub.com/view/7ubfk
Freewolf
Az Amerikaiak és az Izraeliek nem, hogy akadályt építettek, de tűzparancs is érvényben van! A liberális elmebajosok miatt nem engedik meg, hogy megvédjük magunkat a vadaktól!
izo
@eszegfu: 11.28 Ha kész lesz a kerítés és az osztrákok beadják az unalmast akkor nem lesznek utaztatva csak regisztrálás után, úgy mint Röszkén!
Aki Én
@Freewolf: 12:01 Zavar az éterben. Izrael és USA nem a liberális Kánaán? Mégis van kerítés. Itt meg a liberálisok miatt nem lehet? Ki érti ezt? Egyébként a kerítés hasznos tud lenni, ha teszi a dolgát. Nálunk csak kikerülik most, de minden megy zavartalanul.
Freewolf
@Aki Én: A világ vezető agresszora és a barátja, az apartheid állam a demokrácia etalonjai!
Aki Én
@izo: 11:27 Ez sem igaz. Ha nem tudnak tovább menni Ausztriába, akkor sem akarnak itt maradni. A németekkel pedig nincs közös határunk, tehát az ilyen szinten nem is érint. Ha oda akarnak menni, akkor legfeljebb kikerülnek minket, és ha a németek nem fogadják őket, akkor az már nem a mi közvetlen problémánk. Sajnos a kerítés nem tűnik megoldásnak. Arról nem beszélve, hogy ez a probléma egyébként sem maradna Németországban. Egyébként ebben a történetben egyedül orbánék tudnak esetleg nevetni a végén. A híveiknek nem lesz annyira vicces egyik vég sem. Nekünk pedig már most sem az...
izo
@Aki Én: Ki mondta, hogy a németekkel van közös határunk?!Azt mondtam ha a németek nem fogadják akkor gondolom az osztrákok sem fogják és így nálunk ragadnak.Felfogtad?
Aki Én
@Freewolf: 12:09 Kérdezed vagy mondod? Miért, nálunk nincs szegregáció? Folyamatosan megy a faji, gazdasági és kulturális megkülönböztetés. Manapság különösen felerősödött.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy pont a kormány szimpatizánsai szeretnének apartheid államot. Persze ők mondanák meg, ki fér bele és ki nem. Gondolom ugyan olyan szubjektív, következetes és igazságos lenne az átláthatóságon túl, mint a trafik pályázatok elbírálása.
JAJMÁR
A fidesz népszerűsége növekszik. Ez a lényeg, ez egy ilyen ország sajnos.
wagabund
most olvasom ezt az engedélynélküli izét...

...hát nem mindegy? ..kétszer ad, ki gyorsan ad...még szerencse, hogy nem szarakodtak az engedélykéréssel...arra nagyon vigyázzanak, hogy ez a Harangozó ne kerüljön döntéshozói pozícióba kerítésügyben(sem)
eszegfu
@izo: 12:02 Nem akarok kötekedni, csak próbálok következetes lenni! 8:54 hsz-ben irtad "tényleg megvédjük a határt"... az szerinted a megvédés, hogy regisztráljuk őket, (mert ugye bejönnek, ha kész a kerités, akkor már nem illegálisan) majd utána szállitjuk őket tovább?! Vagy mit csinálunk? Itt maradnak esetleg? Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy regisztrálva, vagy a nélkül segitünk nekik nyugat felé menni, a keritéssel szerintem még mindig ott vagyunk, ahol a "part szakad", azaz nem védjük meg M.o. határait.
izo
@eszegfu: Ha nem vetted volna észre a regisztrálástól úgy félnek mint az ördög a tömjéntől!Ezért Röszke helyett Horvátba mennek, ha csak regisztrálással jöhetnek nem jönnek erre!
Csizmás Kond
@Aki Én: ...na és mond, ha nem tud továbbmenni akkor hazamegy csak úgy ? vagy visszamegy szebiába vagy hogy a francul érted hogy akkor sem marad itt ?...hova menne ha kelet felé ez az utolsó uniós tagország ?
eszegfu
@izo: Ebben igazad van, én is tudtam... Hát kiváncsi vagyok!
izo
@eszegfu: A h@le németek ránk hozzák a migránsokat, mi szállítjuk nekik, felháborító, szállítsák ők! Nézd ezt :www.youtube.com/watch?t=17&v=Qt3qJadmeXY
Freewolf
@Aki Én: Ez a magyarok a rasszistafasisztairredentaantiszemita szöveg már megy egy ideje! Szerintem itthon mindenki békében szeretne élni. Azért nem repesünk az idegenekért, mert a cigányainkkal is meg van a magunk baja és ha jól emlékszem, a betelepített szlovákok, románok stb. elmarták az országunk 2/3-át. Most majd adunk a területünkből egy kalifátusra is, ha visszazsuppolják hozzánk őket?
JAJMÁR
@izo: 12:32 Ez a "nem akarnak regisztrálni" is megdőlt már, nem figyeltél!
Horvátországból tízezrével hozzák ide buszokkal a menekültekkel, és őket mi, regisztrálás nélkül szállítjuk tovább!
(Ha anélkül is lehet, nyilván nem fognak könyörögni érte!)
eszegfu
@izo: Többször hangsulyoztam, hogy én mindent kétkedve fogadok... nekem sem ez a video, sem más nem 100 % bizonyitó erejü. Nem voltam ott, nem láttam, igy 50-50 % esély arra: igaz vagy sem.
izo
@JAJMÁR: Nem dőlt meg semmi, csak te 1 napra előre sem tudsz gondolkodni! Ha a lüke osztrák kancellár (aki azt mondta nem kell kerítés inkább engedjük őket, mivel napi 10 ezret nem is lehet regisztrálni) megbukik már nem mehetnek regisztrálhatatlanul...na akkor milyen jó lesz a kerítés és a lökött szoci harangozó mehet a sunyiba!
izo
@eszegfu: Ha te csak azt hiszed el amit meg tudsz fogni és érzed akkor...
Aki Én
@Csizmás Kond: 12:35 Ausztriát megkerülve megy a svédekhez, finnekhez vagy ahova tud és akar. Ide nem akar jönni egy sem. Alattunk egyébként csupa eu tagállam van. Ha kell visszatoljuk oda, ahonnan jött. Mindig azt hangoztatjátok, hogy ezek gazdasági bevándorlók. Akkor mit keresne itt?
Aki Én
@Freewolf: 12:44 NA látod ez igaz. A jobbikot is azért hozták létre, hogy ez ,,rasszista" vád fenntartható legyen. Egyébként miért maradnának itt? Kirakjuk őket, ahogy a németek fogják, ha fogják.
eszegfu
@Freewolf: 12:44 Ne csináld már!!! Még mindig a majdnem 100 évvel ezelőtti dolgokról beszélsz! Akkor háboru volt, M.o. vesztesként került ki...ezért volt, ami. A mostani azért nem háboru, hogy kötelesek lennénk a területünkből adni bárkinek is. Még jó, hogy nem a mohácsi vészt, vagy mit tudom én mit hozol elő... Ez ugyanis senkin semmit nem segit!
Freewolf
@eszegfu: Felhozhatok százéves dolgokat, ha fizethetünk hetven évvel ezelőtti dolgokért kárpótlást!
Freewolf
@Aki Én: A Jobbik necces abban, hogy megszorítsa a Fideszt!
JAJMÁR
@izo: 12:55 Szerinted, ha felhúzol egy kerítést, akkor felszívódik tíz-húsz-százezer ember? Szerintem nem. Ott fognak gyülekezni a kerítés mellett, éhesen, fáradtan, szomjasan, ingerülten. (Konfliktusok gócpontja.)
Nos, ha ez a tömeg egy menekülttáborban várakozna , - biztonságban és emberségesebb körülmények között - ha ezt a pénzt ennek fenntartására, a regisztráció meggyorsítására fordítanák, mindenki jobban járna!
Az osztrák kancellár nem azt mondta, hogy regisztrálás nélkül... Szövegértés :)
izo
@JAJMÁR: Szövegértés neked, ezt írtam:aki azt mondta nem kell kerítés inkább engedjük őket, mivel napi 10 ezret nem is lehet regisztrálni. Amúgy jobb ha tőlem tudod a labancok sem regisztrálják mert olyan sokan vannak, és a szabad ég alatt fektetik Nickeldorfnál
Csizmás Kond
@Aki Én: "Alattunk egyébként csupa eu tagállam van."
melyikek azok ?..ugyértve melyikek tartoznak a schengeni övezethez...mert ugye itt épp arról van szó, hogy aki azon átlép az tovább mehet bármilyen ellenőrzés nélkül.
JAJMÁR
@izo: 13:17 Szerintem egy ujjlenyomat és fénykép - digitális - és hozzá a személyi adatok, pár perc. Legalább ezt kellene.
A százezrek ilyen módon való benyomulását én sem tartom helyesnek.

Amúgy pedig a mi ME. mondja, hogy a görög határon kellene... tudod, ott, ahova naponta megy százezer ember, és ő ezt lehetségesnek tartja. Ki is akarja ott őket válogatni. Szóval akkor ezt vajon hogy képzeli?
Aki Én
@Csizmás Kond: 13:20 Nem. Itt arról van szó, hogy ha biztonságos országból tovább megy, akkor ODA! visszatoloncolható. Nem mi vagyunk az első biztonságos ország.
izo
@JAJMÁR: Ezt a sok h@leséget az ATV-ben hallottad?!:ahova naponta megy százezer ember, és ő ezt lehetségesnek tartja. Ki is akarja ott őket válogatni."
Aki Én
@izo: 12:16 Te nem fogod fel. Itt nem maradnak, mert nem mi vagyunk az első biztonságos ország. Ha ide visszatolják őket, akkor mi is kitoljuk őket délre. De a lényeges tény az az, hogy eszük ágában sincs itt maradni. ...szerencsére.
izo
@JAJMÁR: Matek példa neked :ha napi 100ezer jön G.o-ba hozzánk napi 10ezer , a többi hova lett okostojás?
izo
@Aki Én: Írod:De a lényeges tény az az, hogy eszük ágában sincs itt maradni. ...szerencsére."Legalább valamiben egyetértünk, de kérlek ne írjál ennyi h@leséget!
Aki Én
@Freewolf: 13:07 Szerintem meg az a necces a jobbikban, hogy az-e, aminek látszik? Szerintem nem. Nekem a jobbik táborával szemben nagyobb fenntartásaim vannak, mint magával a jobbikkal. Sajnos a fejjel lefelé felragasztott Nagy Magyarország matrica, a telebakizott Himnusz, az alul iskolázatlanság, az alacsony IQ nem biztos, hogy biztosíték egy szebb jövőre.
izo
@JAJMÁR: Ilyen h@leség nincs az interneten!
JAJMÁR
@izo: 13:26 Na, most szembesültél azzal a ténnyel, hogy nem mind jön ide, és nem mind Mo.-n keresztül megy Európába :)))
(De hát akkor hogy védi meg OV Európát? Feladvány neked! )
izo
@JAJMÁR: Ne légy ennyire jajmár! Nem jön napi 100ezer okostojás!
demokrata60
Magyarországon az nem törvénytelen amit a Fidesz csinál, művel. Éljen a demokrácia! (majd egyszer, ha lesz!)
JAJMÁR
@izo: 13:34 Mindenképpen jóval többen mennek oda naponta, mint ide. és minden nappal emelkedik ez a szám.
Tény, hogy ott lépnek be az eu-ba, de sajnos ők sem tudják az összeset regisztrálni. Túl lassan megy..
A megoldás az lenne, hogy minden egyes ország minden egyes személyről felvenné legalább a minimális adatokat.
(Egyébként dehogynem, OV hat pontja között szerepelt a görög határ közös "megvédése", ahol a valódi menekülteket engednék csak tovább, de ezt nem vette át az eu.)
Csizmás Kond
@Aki Én: ha legelőször a schengenen belül itt regisztrálták akkor mégis hova küldhetőek vissza ?
izo
@JAJMÁR: Ez megint nettó h@leség:A megoldás az lenne, hogy minden egyes ország minden egyes személyről felvenné legalább a minimális adatokat." Szerintem egy helyen Görögországban kéne regisztrálni és nem eldobni azt a papírt, mert így hülyét csinálnak az EU-ból! Sok kérdésemre nem válaszoltál, áruld el honnan szedted a napi 100 ezret!
Yoda69
@Aki Én: A kerites csak egy jokis mutyi volt a haveroknak. 25+milliard lenulasa az adofizetok penzebol.
Mas ertelme nincs, mert a fideSS tizezrevel hozza a menekulteket Horvatorszagbol es Szerbiabol.
Aki Én
@izo: Úgy látom a mai szavad a ,,h@leség". Komoly érv mindenkivel szemben, de attól még nem hülyeség valami, hogy nem érted.
Aki Én
@Csizmás Kond: 13:56 Nagyon kevered. A biztonságos országnak semmi köze az eu-hoz és határához. De ettől függetlenül, azt senki nem tudja, hány embert regisztráltunk mi.
JAJMÁR
@izo: 13:56 Bevallom, ezt a probléma nagyságrendi különbségének érzékeltetése miatt írtam :))) bár, ha így megy tovább, utolérjük őket.

Nem, nem elég egy ponton ellenőrizni, illetve a regisztrálás eredményét nem kellene megvárniuk - úgysem várják meg -, de ha minden országba ua. papírral, fényképpel és ujjlenyomattal mehetne be mindenki, és újra leellenőriznék - az már eleve szűrné a tömeget. és a regisztrálás elbírálásakor megtalálható lenne a továbbállt személy. Most nem az.
De teljesen mindegy, mert nem tudom befolyásolni a történteket :)
(A kerítés nem megoldás, ez biztos.)
Csizmás Kond
@Aki Én: Nem én keverem hanem te.
Mi visszaküldeni nem tudjuk csak kiutasítani, azt pedig csak akkor ha valakire rábizonyosodott hogy nem üldözött, szóval nem olyan egyszerű mint ahogy azt elképzelted.
...és a regisztrálás pedig nem kockáslapra történik, hanem számítógépes rendszerbe ahol azunió ugyanúgy tudja követni mint az az ország ahol beírják.
izo
@JAJMÁR: Bevallom, ezt a probléma nagyságrendi különbségének érzékeltetése miatt írtam " Tehát hazudtál, teljesítetted a pártközpontban kérteket , mehetsz a pénztárhoz!
Aki Én
@Csizmás Kond: 14:31 Egyre jobban belekavarodsz. Hiába menekült, üldözött. Ha ne mi vagyunk az első biztonságos ország, akkor nem maradhat itt. Illetve csak rajtunk múlik. A hírek szerint az átutazók töredékét regisztráljuk.
Csizmás Kond
@Aki Én: szerintem te nem is olvastad a törvényt...
a törvény mármint az uniós azt veszi befogadó országnak ahol regisztrálták.Amit te mondasz az hazai törvénytervezet...szóval hallottad csak nem értetted...
Aki Én
@Csizmás Kond: Májusi hír. Mi lett belőle?

,,Tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először nálunk vettek nyilvántartásba – erről Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke beszélt a TV2 Mokka című csütörtöki műsorában."

hvg.hu/itthon/20150927_Legalabb_szazezer_menekult_lephetett_le_a

nepszava.hu/cikk/1071331-menekultugyben-is-nagyotmond-a-kormany

Erre a regisztrációra hivatkozol? Ez alapján küldenek vissza hozzánk bárkit?
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/igy_jar_az_a_menekult_aki_hajlando_alavetni_magat
Aki Én
@Csizmás Kond: 14:46 Két dologról beszélsz.
JAJMÁR
@izo: :-DDD Örülök, hogy ilyen szép napot okoztam neked ezzel, nagyon rá lehettél már szorulva, hogy ilyen kicsinyes és gyerekes örömmel kapaszkodsz ebbe az egy adatba.
Rendben, ezt a létszámot rosszul írtam, de a te véleményed alaphazugságokra épül, és észre se veszed.

(Most írhatnám, hogy ismeretlenül vádaskodsz, de magasról teszek rád!)
Csizmás Kond
@Aki Én: Inkább kezdjük elölről mert szerintem belegabalyodtál...
tehát én reagáltam a ma, 12:12-kor írt megjegyzésedre. tehát ha Ausztria lezár akkor mivel Magyarország az utolsó schengeni övezet innen addig egy sem fog elmenni amíg ki nem paterolják őket.
Az a mese, hogy nem akarnak itt maradni csak addig állja a helyét amíg nyugodtan mindenki terelgeti de ha leeresztik a sorompót akkor lesz itt elege mindenkinek...azok miatt akik most is azt szajkózzák, hogy úgysem akarnak itt maradni.
Aki Én
@Csizmás Kond: 15:02 Ez most már kezd olyan lenni, mint ha egy cédulát próbálnék bedobni a lehegesztett postaládádba. Az istenért sem akar célt érni, de hülye fejjel nem adom fel.
Ha Ausztria lezár, akkor lezárunk mi is. Ha Ausztria visszaküld, akkor visszaküldünk mi is.
Van egyszer schengen és a határai amit meg kell védenünk, és van ettől függetlenül arra lehetőség, hogy az első biztonságos országba visszaküldjük őket, pontosabban az előzőbe, ami ebben az esetben horvát vagy szerb, mert sokadik országon keresztül már nem menekült hanem illegális bevándorló. Csak újra ugyan azt tudom mondani.
Csizmás Kond
@Aki Én: tehát lezárunk mind...na de azok akik itt vannak mi lesz velük ?...és tudod hányan vannak ?
és jön a tél...és nincs pénz...erre vártam a választ.
izo
@JAJMÁR: Mint írtam nem csak ez az egy h@leség volt amit írtál!
izo
@Aki Én: Kinek küldesz vissza?Nem Schengeninek szerb, horvát ..nem veszik át!
Aki Én
@Csizmás Kond: 15:16 Akkor ezt kérdezd.
Aki itt marad, azt remélhetőleg mihamarabb visszairányítják. Habár a kormánynak nem jönne jól, ha hirtelen eltűnnének a kirakati migránsok.
És hogy miből látjuk el őket?
,,A 2015-ös költségvetés alapján Magyarország 481 millió forintot költ a menekültügyre, míg az EU 3,5 milliárddal segít nekünk."
Az EB 2020-ig 2,4 milliárd eurót hagyott jóvá, ebből 64 MILLIÓ eurót Magyarországnak.
Elég lesz???
Csizmás Kond
@Aki Én: ...na látod ismét csak az elejét olvastad el valaminek.
...mikor is jön az a pénz ?
Aki Én
@Csizmás Kond: 15:49 Egy része már megjött.
2014-2020-ig. Az utolsó mondatban benne van. Nem olvastad el???
wagabund
@Csizmás Kond: jól látod..ha németország bezár, akkor ausztria is kénytelen...akkor mi is, a horvátok is, szerbia is..és így visszaflé...az jár a legrosszabbul, aki későn kapcsol, vagy nincs meg az ereje..

tegnap mutatták a tv-ben, hogy elképesztő tömegek jönnek még a nagy hideg előtt...több tízeren érkeztek tegnap görögországba, ahonnan mennek is tvább..ha mehetnek...mert az qurva érdekes lesz, ha lezárt, hadsereggel keményen őrzött határokat találnak...miközben hull a pelyhes fehér hó...

rossz rágondolni mi lesz ebből...
Csizmás Kond
@Aki Én: Nézd én nem akarlak kioktatni, viszont a kiutalások meg a hasonló pontos időszakra tervezett kifizetések egészen másképp működnek...röviden csak az időszak lezárása után utalnak, miután az ellenőrzések és a jóváhagyások megtörténnek.
Tehát az a Magyarországnak szánt 2015-ös segély jó ha 2017-ben megérkezik...és akkor sem biztos mert változtak a számok és addig kénytelen lesz a kormány hitelből finanszírozni ami ismét kamatokat termel stb stb...
Freewolf
@Aki Én: Hát való igaz, hogy nem akadémikusok támogatják a Jobbikot!
Alzheimer Fauna
Alapból törvénytelen, a kerítést a törvény bünteti:
Btk. 201. § /Prostitúció elősegítése/
wagabund
@Alzheimer Fauna: de jóóó...igaz, kétszer kellett elolvasnom...de leesett...

:-)
jageragnes
Az biztos, hogy a kerítés és az ezzel egyidejüleg összehozott intézkedések arra jók lettek, hogy a Fidesz népszerüsége nöjjön. Szerintem ez volt a cél.
mate03
@Aki Én: ! Remek fogalmazás! Gratulálok.
magyarbakancs
@eszegfu: "Vagy én látom rosszul?!"
Nem látod rosszul.
Van egy kis gondom ezzel az egésszel 2015.09,15 -én hoztak egy törvényt.
Aki illegálisan átlépi a zöld határt azt letartoztatják ,elítélik,kitiltják az országból.
Kérdésem az ha van törvény mért nem alkalmazzák?
Ha nem alkalmazzák minek a törvény?
Vagy megint csak nagy frázis pufogtatás?
eszegfu
@magyarbakancs: 10:08 Talán nem is olyan kicsi ezzel az egésszel a gond! Számokra most nem emlékszem, de az biztos, hogy az elmult hétvégén több illegális határátlépőt fogtak el és a hirek szerint ma állitják őket biróság elé. (A 25 ezer körüli menekült a hétvégén nem illegálisan jött, őket már várták a buszok.) Vagyis ugy tünik alkalmazzák a törvényt (ugyan erős kétségeim vannak a "kirendelt ügyvédek" és tolmácsok tekintetében: van elegendő, vagy nélkülük folytatják le?) ... azt viszont változatlanul nem tudom: mi lehet az itélet?! Börtön, ahol 140 %-os a "telitettség", vagy az országból való kitiltás, kitoloncolás? Ha kitoloncolják, hogyan viszik el, hiszen addig is őrizni kell és kisérni mindenhova, sőt talán egy csoportra valót kell összegyüjteni, ill. meddig... abba az országba, ahonnan jöttek...esetleg Szerbiába? Az odáig rendben van, hogy én nem tudom... vajon a "szervek" tudják? Tartok tőle, hogy elég nagy a "fejetlenség" és csak a duma van...
Aki Én
@magyarbakancs: 10:08 Most nem a zöldhatáron jönnek, hanem szervezetten buszokkal, vonatokkal a határátkelőkön. Majd ugyanígy visszük tovább őket. Tulajdonképpen felesleges volt az egész cécó, mert most nem Röszkén meg a keletiben megy az őrjöngés, hanem a horvát határon szervezetten szállítjuk őket határtól határig.
Lement a premier a szektának.
magyarbakancs
@Aki Én: Kérdeznék valamit.
Szerinted ez az egész migráns kérdés hova fog vezetni?
AZ EU mért nem vet ennek gátat?
Lassan egy szemétdomb lesz Európa.
Aki Én
@magyarbakancs: 10:50 Fogalmam sincs, de szerintem jó vége nem lehet. Ahogy orbánnak, úgy másnak is fűződik valamilyen érdeke a káoszhoz. Orbánnak például a döbbenetes belpolitikai helyzet, a mérhetetlen korrupció elfedésére jött jól.
A kerítés csak akkor lenne jó megoldás, ha még az áradat előtt megépült volna. Amikor már milliók vannak úton, azok nem fognak visszafordulni. Fogalmam nincs mi lehet a jó megoldás, de amit eddig tettek és terveznek, az csak balf@szoskodás. Ilyen helyzetekben derül ki, hogy a nagy hazai és európai vagy akár világvezetők mennyire dilettánsok, mennyire nem kompromisszum képesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.