A migrációs válság Európa stabilitását veszélyezteti – figyelmeztetett Orbán Viktor miniszterelnök a The Wall Street Journal (WSJ) című, vezető amerikai üzleti-politikai napilapnak kedden adott nyilatkozatában.

A lap internetes változatában megjelent interjúban a kormányfő úgy vélekedett: a közel-keleti és afganisztáni migránsok tömeges beáramlása az Európai Unió destabilizálásával fenyeget, hacsak a kontinens nem lép fel határozottan. "Ha nem találnak belső megoldást Szíriában, nincs esély az áradat megállítására" – idézte a lap a magyar miniszterelnököt, aki szerint nem lenne helyes, ha a fejlett világ mindebben csak Európát érő kihívást látna.

Orbán védelmébe vette azt az intézkedést, amely három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja a megfelelő útiokmány nélküli határátlépést, valamint a szerb határ mentén felépített kerítést – írta a WSJ.

A lap beszámolt arról, hogy a tavalyi 42 ezerrel szemben idén már 280 ezer migráns érkezett Magyarországra. Orbán Viktor szerint az Egyesült Államoknak és más országoknak, így a gazdag arab országoknak is be kellene fogadniuk menekülteket, mert a válság könnyen destabilizálhatja Európát.

"Nem nehéz elképzelni, hogy egy-két éven belül a régi politikai elitet leváltják a radikálisok" – idézte a WSJ a miniszterelnököt.

Orbán az interjúban fenntartotta azt az álláspontját, hogy Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim. Szerinte nem az a feladat, hogy máshol teremtsék meg új élet lehetőségét ezeknek az embereknek, hanem az, hogy a hazájukban való boldogulásukat elősegítsék. "Erkölcsi értelemben ez a helyes teendő" – jelentette ki.

Az interjúban a miniszterelnök kitért arra is, hogy Magyarországnak őriznie kell a függetlenségét, és az országnak rendelkeznie kell azzal a választási lehetőséggel, hogy akar-e otthont adni más kultúráknak. "A muszlim kultúra nagyon erős, nem vagyunk ellene, de nálunk nem létezik olyan párhuzamos társadalom, amely nem illeszkedik az európai értékek közé" – idézte a lap Orbán Viktort.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Amire és akire nincs szüksége Magyarországnak az a korrupcióval átitatott fidesz hatalom,a keresztapával:Orbán Viktorral az élén.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Migránsok nélkül se tudjátok elvezetni ezt az országot...
bundi
kamu az egész...magyarországon kb 10-15 000 migráns van a 9,4 millió magyarral szemben...ez kb 1,5 ezrelék...emiatt megy a hiszti? mert a többi aki nem ment a táborokba már rég el is ment az országból a megfelelő szöveg inkább az lett volna a "A lap beszámolt arról, hogy a tavalyi 42 ezerrel szemben idén már 280 ezer migráns érkezett Magyarországra." helyett hogy idén 240 000 migráns utazott át az országon...ennél a repülőtéren többen mennek át (tavaly ha jól tudom kb 9 millióan) ott még sincs válsághelyzet...miért?
és a másik de bizony barátocskám...igenis égető szükség lenne rájuk...a ksh 2030-környékére lőtte be, hogy a létszám 9,4 millió környékére csökken...ha az ember belegondol hányan mentek külföldre az elmúlt pár évben...már most 2015-ben is 9,4 millió alatt lehet az ország valós létszáma...a maradék 500 000 már külföldön él és adózik...szar ügy a realitás...de el kell fogadni...
amaramaistanna
Amire és akire nincs szüksége Magyarországnak az a korrupcióval átitatott fidesz hatalom,a keresztapával:Orbán Viktorral az élén.
Yoda69
orbannak nagyon jol jott a migrans aradat, mert ezzel el tudja takarni az osszes fideSSes szennyes gennyest es meg nepszeruseget is novel a gyulolet beszedevel (sajnos erre mindig vevo a magyar, mint altalaban a balkani nepek)
Tényfeltáró
@amaramaistanna: Százezer migráns nem tud akkora kárt okozni, mint ő egyedül. Ráadásul a migránsok elmennek, ő meg marad a nyakunkon, cipeljük mint púpot a hátunkon.
Strong
Egyetértek Viktor szavaival. (legalább is ebben)

Azt gondolom, hogy erre a fellépésre van szükség.
Amúgy szerintem egyetlen egy migráns is képes nagy károkat tenni, amennyiben Allahu Akbar felkiáltással felrobbantja magát, vagy valami bombát pl. a keletiben...

Amúgy a török is barátságosan jött...még az elején...aztán (Egri csillagok)
nemkati
"Nem nehéz elképzelni, hogy egy-két éven belül a régi politikai elitet leváltják a radikálisok"

RETTEG! :DDD
Aki Én
Sokmindenben igaza van, viszont rettentően őszintétlen a számomra. Nem bízom benne egy cseppet sem.
Ugyanakkor azt gondolom, hogy mióta néhányan vállon veregették az intézkedései miatt, kezdi elveszíteni a realitást, túllendült.
izo
@nemkati: A nyugat európai pol. elitről beszélt, mert a lakosság tiltakozik a bevándorlók ellen, lásd pl. Németo.-ban hány gyújtogatás történt! Csak, hogy képben legyél!
izo
@bundi: Neked és sorstársaidnak az a baja, hogy ilyen h@leséget olvas: hvg.hu/gazdasag/20150908_Nekunk_van_sz...
Aki Én
@amaramaistanna: 11:17 Elgondolkodtató videó. Gondolom minden oldal tudna még mit hozzáfűzni.
Nem gondolom, hogy orbán ne lenne tisztában ezekkel, de ő most kizárólag a szektájának játszik -akiken szerintem ő röhög a legjobban-, és csak a hatalom érdekli.
izo
@bundi: Na még egyszer: Neked és sorstársaidnak az a baja, hogy ilyen h@leséget olvas: hvg.hu/gazdasag/20150908_Nekunk_van_szuksegunk_a_menekultekre
volvós
A magyar Népnek meg nincs szüksége rád, zsírmore !!!
nemkati
@izo: Köszi, képben vagyok, pont eléggé, ne fáradj.
eszegfu
@izo: 13:12 Miért?! Te honnan tudod, hogy "h@leség"... nyilván Te is elolvastad... nem?!
feleselek
Én:Magyarországnak nincs szüksége Orbánra, aki lop, csal, hazudik...!
bakegya
Hát pedig részemről olyan párhuzamos fogok ezután még inkább és azért is működni veled ellentétesen,ahogy csakkk bírok-becsületes ember-tisztes távolságot tart a fogteknikázó korrupt és mostanra már biztos bűnözők közegétől.
Arról regélj vicctor hány menedékkérőnek osztottál tajkártyát,aztán szövegelj az ENSZ-PULPITUSÁRÓL IS.(add elő a kopt keresztényeket is akik azóta akár pirézek is lehettek már).
bakegya
@feleselek: juj,ez nagyon a napi cuki-egyet értek.DE JÓ VÁLASZ,DE HÁT HOL VAN AZ A VÁJTFÜLÜ AKI MEG IS HALLJA!
Január
A jelenlegi miniszterelnökünk a saját véleményét mondja. Ő vezeti most az országot, és gondolom szeretné, hogy az általa vezetett ország népesség összetétele ne radikálisan változzon annak ezernyi gondjával. Van itt gond anélkül is.
Csak meg kell nézni Franciaországot, hogy mit is jelent egy más kultúra.
Jelenleg Európába özönlik a migránsok java, mert" itt olyan jó", ahogy azt elhitették velük. Mi lesz akkor, ha rájönnek, hogy itt sem kolbászból fonják a sövényt?
Egyszer minden jelenleg "befogadó" ország betelik. Lásd: Németország, Svédország, hová is lehet elhelyezni azt a több százezer embert.
A dublini egyezmény még él, nyílván oda akarják majd küldeni, ahol először regisztrálták Őket.
/ Csak éppen a dublini egyezményt nem ilyen áradatra kötötték, tehát ezt is rég meg kellett volna szüntetni./
Ez már 200 ezer migráns esetében mi vagyunk. Akkor lesz csak a hadd, el hadd, mert nem nálunk akarnak élni, mi csórók vagyunk nekik.
silber13
Jájj Istenkám! Meccsoda sugárzó értelem és figyelem a potyográfián! Bozse moj! Ha szegény Rodin megérhette vóna, hogy tessék, itten van ni a gondolkodó mintája!
izo
@nemkati: Csak segíteni akartam neked!
izo
@eszegfu: Igen olvastam ezért írtam h@leség!Te könnyen vagy neked már megvan a nyugdíjad, de azért gondolhatnál a következő nemzedékre!A németek is azt mondták a migránsok 10%-a fog dolgozni, kérlek a mi nyugdíjunkat ne bízd a 10%-ra, mert ez azt jelenti cserébe 90%-ot el kell tartani!
sünike
A csuti félti Európát? Van még lejjebb?
sünike
@izo: Bízzuk a nyaloncokra és a közmunkásokra! Meg a nem létező egymillió új munkahelyre! BAROM!
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
sünike
@izo: Íme egy újabb korlátolt képességű intelligens hozzászólását olvastuk. Hülyegyerek okos legyél, ha már szép nem lehetsz! :)
izo
@sünike: Te kezdted, nem is szóltam hozzád idióta!
sünike
@izo: Nyalogasd a barátnőt hátsóját, én WC-papírt használok. Olyan kis édi lehetsz, amikor összeragadsz a csizmivel :)
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
sünike
@izo: Gondolom akkor az eligazításon kussolsz mindig. Meg otthon is! :)
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
Aki régebb van itt az emlékszik még arra amikor azon vitáztunk, hogy néhány országban azéért cirkuszoltak mert az iskolai tanterem falán kereszt volt...szóval ilyen egyszerű beleszólni valaki kultúrájába...és sajnos nem csak a mai menekült muszlimtól kell félni hanem attól is aki az ilyent ittlakó lévén pártolja.
sünike
@izo: Most akkor válaszolsz, vagy sem? Értem már, ma kötözködni kell, mert még nem mondta meg a központ, miket kell hazudni. Agymosott birka vagy szivem! :)
sünike
@Csizmás Kond: Én a te fajtádtól féltem ezt a nemzetet és attól, hogy a te szellemi színvonaladdal azonosítanak a világ civilizáltabb felén. Hála istennek ők magasról tesznek rátok, beáraztak már benneteket. Sötétfalva lakói, éljen Abszurdisztán! :)
wagabund
Orbán: "Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim"

helyes, jól beszél.
Csizmás Kond
@sünike: Melyik nemzetet félted kis taknyos ?..na mond melyiket ?
sünike
@Csizmás Kond: Már korábban írtam! Hülye ne legyél, gyógyszerre ne igyál, te hazaáruló ribi! :)
Csizmás Kond
@sünike: ..még egyszer kis szaros...melyik nemzetet félted ???...igyi, hogy nem tudsz válaszolni...
sünike
@Csizmás Kond: Alázz még te némber. Azt a nemzetet, akit naponta elárulsz, te agyhalott ribanc! :)
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: Írd le ide kis taknyos melyiket ne csak célozgass...melyik az a nemzet amelyiket te féltesz ?
.
Csizmás Kond
@sünike: Az előbbi neked szólt kis lökött !
sünike
@Csizmás Kond: Vedd be a gyógyszeredet, nyanya! :)
Csizmás Kond
@sünike: tehát bebizonyítottad, hogy nem vagy magyar...és lökött is vagy mert mindenkivel összekeversz...
...meglátjuk mit fog szólni majd nyanya mindehhez...
nemkati
@Csizmás Kond: Hihi, lenyanyáztak? :DDDD
Csizmás Kond
@nemkati: ..mit meg nem kell érjen egy macska...:))
papa.49
A cikkhez mellékelt kép találó, az értelem kiült a rajkó pofázmányára))))))))))
eszegfu
@izo: 15:18 Jogod van a szabad véleménynyilvánitásra! Viszont nincs jogod engem sértegetni! Én még eddig egyetlen kollégát sem kritizáltam személyében! Legszivesebben én is elküldenélek a náthásba, de nem teszem. Tisztában vagyok azzal, hogy a "csökkentett üzemmódban" élőkhöz sokkal nagyobb türelem kell. Nem kötelező Neked követni az én itteni "pályafutásomat"... de ha megtetted volna, pontosan tudnád, hogy én mindig kritizáltam az adórendszert, ami leginkább az aktiv, alacsony keresetü dolgozókat érinti. De mond már el nekem: mi a rohadt francért jó nekem nyugdijasként, amikor szintén idős nyugdijas anyukámmal élek?! Azért, mert még mindig dolgoznom kell, hogy mindent megadhassak neki, amit megérdemel?! És képzeld el ez után is adózok, mégpedig becsülettel! Ne is szedd össze Magad, hogy válaszoljál! Én eddig embernek tekintettelek... de ezek után átnézek Rajtad a hülyeségeiddel együtt! Szégyeld Magad, ha egyáltalán tudod mit jelent ez!
mate03
@eszegfu! Soha nemfogja szégyelni magát! Ez az ember ,genetikailag ,torzult!
sünike
@Csizmás Kond: Te vagy a magyar te idióta luvnya! Ha te az vagy, akkor inkább én nem!!!
izo
@eszegfu: Ezt írtam neked:Igen olvastam ezért írtam h@leség!Te könnyen vagy neked már megvan a nyugdíjad, de azért gondolhatnál a következő nemzedékre!A németek is azt mondták a migránsok 10%-a fog dolgozni, kérlek a mi nyugdíjunkat ne bízd a 10%-ra, mert ez azt jelenti cserébe 90%-ot el kell tartani!" Nem értem mi ebben a sértő!A következő nemzedék nyugdíja a demográfia miatt nagy veszélyben van, lesz még 70 év is a nyugdíjkorhatár (te hány évesen mentél nyugdíjba?), de erre nem a migránsok befogadása a megoldás mert még több eltartott lesz!
fekete
Uraltak mar Magyarorszagot 150 evig a torokokk! Vissza oket oda a re-tye'be!Vigye oket
Markel! O" la'zitotta fel ezeket a burkasokat!
eszegfu
@mate03: 20:07 Sajnos hajlok arra, hogy nem képes az önálló gondolkodásra...csak fujja, fujja, amit 1x megtanult... nem érti azt sem miért is sérelmezem a "Te könnyen vagy neked már megvan a nyugdijad"... Szerinted is könnyen vannak a nyugdijasok?! Hajszálra pontosan párhuzamot lehet vonni a menekültek ügye (aki mellettük van, az nem igazi "magyar hazafi", hanem áruló) és a nyugdijasok között (ez is egy olyan réteg, akit ő és a hazafiak eltartanak, semmittevő, haszontalanok)... még lehet válogatni ki a nekik megfelelő ember és ki nem. És akkor én lennék az önző, aki nem gondol a "következő nemzedékre"?! Ő az önző, mert fél, hogy semmi sem lesz a nyugdijas éveire, amit nyugdijnak lehet nevezni! De ez már a magánnyugdijak "elvételénél" is látszott. Sőt a kormány "családpolitikája" sem jött nagyon be, hiszen hiába születik több gyermek, ha többen halnak meg. De a migránsok befogadása nem megoldás szerinte... hát akkor mi a megoldás... ezt nyilván nem tudja, de itt is a lényeg: utálja őket ezért nem kellenek!
Desischado
orbán hazudik, semmi sem fontos neki, csak a hatalom megtartása minden áron. Amíg mi itt a menekültekkel vagyunk elfoglalva, addig ő meg a bandája vígan lop továbbra is! Most épp az állami földeket adják a haverok kezére! Több kárt okozott már eddig is az országnak, mint a migránsok együttvéve!
bakegya
Magyarország nemzeti tolvaja és szófosója már a világ nagyhatalmait uszítja az emberiségre-méghogy ne építsenek falakat-de penge éles kerítést azt lehet,ami olyan húsbavágó szúrt sebeket okoz amit ezek után rajta kellene tesztelni-visítana mint az állat.
Amihez ez hozzáért,az megsemmisül-a mayarság sorsát is el fogja kaszálni,mint a demokratikus többpártrendszerét is megfolytotta az országnak.
bundi
@izo: mi benne a hülyeség...nálatok már csak a ksh adataiban van 9,8 millió lakos...de nézzük a párhuzamos világot ami csak a fejedben létezik...
a ksh adatait mondom...
kb 9,8 millióan laktok ott...elméletileg ebből kb 4,1 millió a dolgozó, 2 az öregségi nyugdíjas...és van kb 5-600 000 egyéb nyugdíjas..de nézzük csak a normál nyuggereket...jelenleg az átlagnyugdíj 110 000 ezt annak a 4,1 milliónak kell befizetni akik dolgoznak (tudod a felosztó kirovó magyar rendszer ez...)
átlagbér kb 250 000 ebből havi 25 000 megy a nyugdíj kalapba...tehát ha a normál rendszert nézzük akkor az átlagnyugdíj kb 56 000 lehetne havonta...most...a ksh adatai szerint...a kormány lecsíp innen-onnan pl az egészségügyre szánt pénzekből, az oktatásból...és így kijön hogy 110 000 az átlagnyugdíj...de ha belegondolsz a 4,1 millió dolgozóból kb 3-500 000 nem ott adózik és él...akkor a helyzet siralmasabb...tovább rontva azzal, hogy még több mint 200 000 közmunkás ...és te aggódtál az előbb a nyugdíjak miatt...áruld el ki fogja az elkövetkező években befizetni ezeket főleg így hogy ott egy családra 1,5 gyerek jut kb...tehát fogytok ezerrel..és a másik...
"külföldön él a gyermekvállalási korban lévő magyarok 7-8 százaléka"
hvg.hu/gazdasag/20140711_Baj_van_Kulfoldon_el_a_gyeremkvallalasi_k
mond el mi az ami nem felel meg a valóságnak abban amit írtam...és ne csak hőzöngj...cáfolj értelmesen...mi más lehetősége van magyarországnak hogy ne nyugger otthon legyen...
magyarbakancs
"Orbán: "Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim"
Egyre szükség lenne ,hogy akadna egy olyan ember ki ezt a velejéig romlót politikai elitet seggét szét rúgná.
Egy jobb országot építenénk.
Orbán Gyurcsány,Vona,Shiffer mentes országot.Elnézést ha a többiek kimaradtak.
volvós
@mate03: tegnap 20:07

..." ember " ?? Ne essünk túlzásokba :-))))))
eszegfu
@bundi: 11:10 Teljesen egyetértek! Kiegészitem azzal, hogy 2012.jan. 1-ig az u.n. nyugdij alapba nemcsak a m.vállalótól levont 10 % ment, hanem a munkáltatótól 24 % is!! Ugyhogy nekem ne sirjon a szájuk, hiszen a Fidesz változtatta meg, hogy a munkáltató fenti idő után 27 % szociális hozzájárulás adót fizet! A nevében is benne van: ADÓ (vagyis nem járulék!), tehát ezért csak "füge" jár, nem pedig nyugdij! Akkor "verték volna a nyálukat", hogy nem lesz nyugdijuk!
sünike
@magyarbakancs: Gyorsan abbahagytad... Én több száz, több ezer nevet tudnék javasolni!
mate03
@volvós:! Nem túloztam! Ez a véleményem! Gondolom nincs szüksége prókátorra!?
Lepényleső
Ez legalább annyira igaz,minthogy reá sem.
magyarbakancs
@sünike: "Én több száz, több ezer nevet tudnék javasolni!"
Igazad van de nem szeretném ha valaki is megsértődne ha ki maradt a felsorolásból.
Toby
Ahányszor ez a debil, de stabil idióta megszólal, azonnal cáfolja is korábbi önmagát !
már nem is lehet kérdéses, hogy valóban "gond van" nála az emeleten !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.