Tucatnyi állami eljárási díj és járulék megszüntetésére tesz javaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Így január 1-jével eltörölhetik egyebek mellett az okmánycsere, a gépjármű-üzembehelyezés, a forgalmi engedély és a törzskönyv kiadásának, továbbá a cégkivonat, az adóigazolás, építésügyi engedélyek, az erkölcsi bizonyítvány, a tulajdoni lap kiadásának és a felsőoktatási felvételi eljárásnak a díját, valamint a környezetvédelmi és műszaki matricákkal kapcsolatos költségeket – ismertette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a tárcavezető.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Jani! És helyette, hányféle adót akarsz bevezettetni, ilyen-olyan címen?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rózsika Hatházi
Jani! És helyette, hányféle adót akarsz bevezettetni, ilyen-olyan címen?
Feraj49
@Rózsika Hatházi: Már felvetette az ENSZ főtitkár helyettese /de lehet,hogy más volt/ a MENEKÜLTÜGYI ADÓ bevezetését az országokban.Na erre tegyél kalapot !
papa.49
Nem hiszem el, ez így nem fog megvalósulni)))))))
cs.n.
Ezek mind olyan tételek, amiket jó esetben elég ritkán kell fizetni az embernek. Majd beszedik máshonnan, elvégre "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint". Csak azt majd nem verik nagydobra, hogy itt-ott miért kell majd többet perkálgatni állambácsi feneketlen zsebébe.
karma1
@cs.n.: Nem hiszem, mert azert akarjak ingyenesse ill. alacsony illetekuve tenni ezt a szolgaltatast, mert ki vannak ehezve az emberek adataihoz valo hozzajutasra! Azt hiszik, hogyha ingyenesse teszik ezeket az okmanyszereket, akkor a magyar lakossag esz nelkul rohan bemondani az adatait, adja az ujjlenyomatat, az irisz leolvasast, a mittudomenmeg mit? A sok hulye pedig be is fog dolni neki, regisztraltatja magat, mert a magyar ember az "ingyer" meg potyaer mindenre kepes... (Sajnos...:o(((
cs.n.
@karma1: Szerintem senki amiatt fog a jövőben sem erkölcsit vagy építési engedélyt kérni, mert ingyen van. Az adatokat meg úgyis tudják. Rengeteg adat van mindenkiről a rendszerben. Mikor voltál orvosnál, milyen kezelést kaptál, még ilyenek is.
bakegya
@Rózsika Hatházi: annyit ammennyit csakkk bír!-mivel hogy az ingyenbaxás mindíg is a legdrágább,még akkor is ha tagadják!
Toby
Valahol nagy szarban vannak, ha ígéret-tömeg érkezik a birkák felé !
papa.49
@Toby: Nálad a pont, ezt nem véletlenül most jelentette be a juhászbojtár))))))
eszegfu
Az illetékbevétel 2013-ban 283 milliárd, 2014-ben 322 milliárd Ft volt, ami kb. 13,8 %-os növekedés. Ha 2015-ben csak 10 % emelkedés lesz, akkor ez 354 milliárd Ft lenne...na akkor -- ha nem is az illetékek teljes körét törlik el --- miből pótolják ezt a ktv-i hiányt?!
magyarbakancs
"a gépjármű-üzembehelyezés, a forgalmi engedély és a törzskönyv kiadásának, "
Csak nem autó nepperek lesztek.?
Toby
@eszegfu: Nagyon rosszat sejtek ha ez a disznóól ennyire visszavett a kifosztásból !
human
Ez a húzd meg ereszd meg politika része. Csak ugye mindig többet húznak.
eszegfu
@Toby: 16:56 Rosszindulat nélkül... kell, hogy más adókkal, esetleg a meglévők emelésével pótolják, hiszen ha ebből csak a negyed részét törlik el, az is 80 milliárdon felül van. Valaki itt irta és szerintem az ő tippje lehet a jó: általában illetéket jó, ha évente 1x fizetünk valamiért, tehát kell egy olyan adó-féle, amiből apránként, de folyamatosan folyik be a pénz, sőt talán még több is. Ezt lehetett látni, amikor a szakképzési hozzájárulás (átlagban 2-3 eFt havonta) fél évenkénti befizetéséről nem olyan régen át kellett térni a havi teljesitésre.
nyanya001
Én meg az élelmiszer ÁFA csökkentésére teszek javaslatot
Nagy áfacsökkentés jön a szomszédban - olcsóbb lesz az élelmiszer Szlovákiában.
www.vg.hu/gazdasag/adozas/nagy-afacsokkentes-jon-a-szomszedban-olcsobb-lesz-az-elelmiszer-szlovakiaban-458530
És ezt már a románok is meglépték !
adrenalink
@eszegfu: Emlékszel? A II. Orbán rémuralom kezdetén úgy emlékszem 10 adócskát töröltek el. Aztán hoztak 40 új adót...
rdos
Amit soha nem értettem. Miért nem vesszük át tokkal vonóval a sógorok, vagy a németek közigazgatását, jogrendjét, adózását, ... Innen nézve úgy tűnik hogy az működik, szemben a magyar posztbolsevik katyvasszal. :-(
eszegfu
@adrenalink: 8:20 Persze, hogy emlékszem! Ma 77 féle adó van + 6 féle, ami nem jelenik meg a Nav folyószámlán!:(((
Sziszifusz
@Horizont:
Miért nem a jogosítvány és személyi igazolvány cserét teszik illeték mentessé ?
Azért mert ezek sok polgárt érintenének és túl sokba kerülne. Így ez az intézkedés a legtöbb ember számára, "olyan nesze semmi fogd meg jól" . Jól hangzik de viszonylag keveseket érint.
dr. prédikátor
A lézerannyitisérgyöngytyúkvadász jankó beindította a 2018 as választást! Ezeknek semmi se drága!!!
Toby
@eszegfu: Pontosan egy ilyen "hun virtustól" tartok, ha valami Gecisztánban ingyenes, azt 50 féle módon beszedik és pótolják másként !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.