Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár október elsején jelentette be lemondását annak ellenére, hogy Rogán és Lázár is marasztalta. Ugyanakkor elképzelhető, hogy Orbán tanácsadójaként folytatja politikai karrierjét – értesült az Origo.

Arra, hogy a miniszterelnök további együttműködést ajánlott neki, Giró-Szász maga is utalt lemondásakor, de részleteket nem akart mondani. Ezt azzal indokolta, hogy a megállapodás még nem volt olyan stádiumban, hogy nyilatkozzon róla.

Az Origo információi szerint az esetleges új munkakörrel kapcsolatos tárgyalások még hetekig eltarthatnak.

Ám az sem kizárt, hogy Giró-Szász most inkább pihenne néhány hónapig és a 2018-as választások közeledtével térne vissza.

Az egykori államtitkárt azért kedvelik a kormányon belül, mert hatékonyan képes kezelni a válsághelyzeteket, képes a széttartó kommunikációt összehangolni.

Ő viszont anyagilag nincsen rászorulva a politikusi pályára: 2014-es vagyonnyilatkozata szerint 140 millió forintos megtakarítása (takarékbetét és biztosítás), 25-30 milliós jachtja és 750 millió forintos kintlevősége volt – írta a lap.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
"...Ő viszont anyagilag nincsen rászorulva a politikusi pályára: 2014-es vagyonnyilatkozata szerint 140 millió forintos megtakarítása (takarékbetét és biztosítás), 25-30 milliós jachtja és 750 millió forintos kintlevősége volt – írta a lap..."
Gondolom, a 750 milliós " kintlevösége " uzsorakamattal megspékelve ??
Ohhhhh szegény girnyóka !!!

Apropo, a cimben szereplö habonyka a farkasréti 36-os parcellában, vagy
a Kozma utcai 22-es cellában " pihen " :-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
"...Ő viszont anyagilag nincsen rászorulva a politikusi pályára: 2014-es vagyonnyilatkozata szerint 140 millió forintos megtakarítása (takarékbetét és biztosítás), 25-30 milliós jachtja és 750 millió forintos kintlevősége volt – írta a lap..."
Gondolom, a 750 milliós " kintlevösége " uzsorakamattal megspékelve ??
Ohhhhh szegény girnyóka !!!

Apropo, a cimben szereplö habonyka a farkasréti 36-os parcellában, vagy
a Kozma utcai 22-es cellában " pihen " :-)))
solidedge
Giró meg fog felelni az új poszján is. Az egyetlen kritérium, hogy egy órán keresztül folyamatosan tudjon hazudni szemrebbenés nélkül. Ő ebben született tehetség.
eszegfu
Tudom, hogy igen rosszul számolok... de ha csak a megtakaritását és a hajóját nézem, akkor is ez azt jelentené (egyetem után kb. 20 éve dolgozik), hogy havonta a megélhetési költségeken tul 708.000 Ft-ot tett félre átlagban!!! Hát kérem szépen ezt az embert nem szabad elengedni! És ez igazán nem egy "kommunikációs" trükk!! A kintlevőségét azért nem számolom, mert -- ha jól emlékszem -- az egy üzletrész átruházásából származik, mely értékben benne lehet egy u.n. "üzleti érték" is, tehát lehet, hogy eredendően csak pl. 1 milliós tulajdoni része volt, ami az eladás pillanatában az eladó és a vevő közös megállapodása alapján 750 milliót ért. Talán tanitani kellene hogyan is csinálta...
volvós
@eszegfu: 10:58

Ááááá´, ne gondold !! Öt is a keményen dolgozó szüleitöl
kapott " kölcsönt " ...mint zseléspetya, vagy gyözike
eszegfu
@volvós: Jól elhumorizálunk ezen... pedig rettentően irritáló, bosszantó! És nem is azért, mert van "vagyonkája"... az éppen nem érdekel! Hanem az, hogy az általa félretett megtakaritás havi összege 708 eFt, ami jó esetben másnak 7 havi fizetése, a közmunkásoknak pedig több, mint 1 éves keresete. Megnéztem ujra: csak 2000-től dolgozott, igy nem is 708 eFt-ot, hanem 944 eFt-ot tett félre átlagban! Szülei pedagógusok voltak... Nem is bosszankodok tovább...
Dr. Felipe
Na de ki lesz az új Orgován Béla elvtársak?
Január
@eszegfu: Úgy gondolom, hogy mi nem vennénk semmi hasznát, ha ismernénk a meggazdagodása történetét.
Volt már olyan miniszterelnökünk, aki gazdagon kezdte a pályáját, a mezei állampolgár remélte, hogy, ha magát gazdaggá tudta tenni, akkor ezzel az országgal is tud valamit kezdeni.
Nem tudott, igaz részben köszönhette a pártjának, részben a "konstruktív" ellenzékének, akik még a kákán is csomót kerestek.

Tehát semmi jót sem remélhetünk az elkövetkezőkben senkitől, hiába is sikerül saját magát meggazdagítani Gíró-Szász sem hordja magánál a marsallbotot, legfeljebb segít prolongálni a Fidesz uralmát a továbbiakban is, ez elég elkedvetlenítő az állampolgár részére, a továbbiakban is abból kell főznünk ami van...
eszegfu
@Január: Én nem is az ő történetére lettem volna igazán kiváncsi! Hanem azt gondoltam, tudna valamit vele kezdeni az ország... esetleg. De sajnos igazad van... én leragadtam ennél a pontnál, nem gondoltam végig.:((
human
Olyan jó ez a "tanácsadó" szolgáltatás. Semmivel nem lehet igazolni, hogy bármilyen munkát végzett, csak kapja majd a tanácsadói díjakat.
Toby
"Az egykori államtitkárt azért kedvelik a kormányon belül, mert hatékonyan képes kezelni a válsághelyzeteket, képes a széttartó kommunikációt összehangolni."

Azannyát ! És akkor miért nem miniszter ez a jóképességű csodagyerek ? Mese - debil birkáknak !
justhpeter
Inkább arról van szó, hogy sokat tudhat. Ami jó is lehet és árthat is.
karma1
Miert? A regivel mi tortent? (Mar a regi habonyarpivla, az eredetivel?)
karma1
@human: Mondd, miert kell orbannak hetekig "egyeztetni" a sajat tanacsadojaval? Csak nem ELORE megmondja neki (gironak), hogy milyen tanacsokat adhat neki?
Egyebkent is ebben az allasban benne van mar a tokeletes ellentmondas:
orban az, aki meg az anyjatol sem fogad el tanacsot, akkor miert kell neki tanacsadok HADA??? Na, ez nekem magas, mint lonak a ridikul...>;o((((
human
@karma1: Habony már nagyon nem ér rá. A milliárdjait számolja:

"Áprilisban kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád (képünkön) az új, kormánypárti médiabirodalom ötvenszázalékos tulajdonosa. A múlt héten pedig az a hír látott napvilágot, hogy Habony nemrégiben az Egyesült Királyságban céget alapított, melyben tulajdonostársa az ismert, republikánusokhoz közelálló politikai stratéga, Arthur J. Finkelstein."

hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/habony-arpadnak-es-arthur-finkelsteinnek-kozos-cege-van/
karma1
@human: Te is tudod, hogy az a londoni ceg egy nagy kamu, csak penzmosasra jo, es persze arra, hogy a ket jo firma (habony es finckelstein) torvenyesen is osszeboruljon valahol...
Azt viszont nem tudtam, hogy a futyisz hireket neki koszonhetjuk, legalabb felig...:o))
human
@karma1: Hát az valóban furcsa, hogy egy Habony egy Finckelsteinel közös cégben legyen. Hogy is mondjam, nem egy kategória. Én meg a Századvégről gondoltam, hogy azért kap sokmilliárdos megrendeléseket az államtól, hogy aztán azt továbbpasszolják Finckelsteinnek.
Egyébként Finckelstein arról híres, hogy jók a lejárató kampányai. Nem csoda, hogy Orbán folyamatosan a gyűlöletkeltéssel, megosztással, és az emberek ingerküszöbének emelésével operál, hogy a közpénzek lenyúlását semmi ne tudja megakadályozni.
Desischado
Jó működik a herék jutalmazása! Nyilván a mamelukokat, mint girnyóka is, meg kell jutalmazni a hűségükért! hiába, nyalni s hazudni, tudni kell, ugye?
mariaberta
Hát akkor egy fokkal feljebb lépett , megfelelő munkát fog kapni, nesze neked Magyarország.
pagoda
Itt egyik sem akar dolgozni, mind Habony akar lenni.
mate03
@eszegfu:! Ne idegesítsd magad ! Csak a párttársait követte, azon a nagyon nehéz rögös úton,ahol pár év alatt milliókat lehet keresni!
eszegfu
@mate03: Nem is a pénz mennyisége idegesit... mivel én ennyi pénzt még akkor sem láttam, amikor "főpénztáros" koromban fizetés nap volt! A megszerzésének a módját találom becstelennek!
human
@eszegfu: Bizony, aki megdolgozik érte attól a fene sem sajnálja.
csa-csa
nevezhetnék tanácsadó izének! a legjobb gyűjtő szavunk! minden belefér!
Szeparepa-
Így már összeáll a kép, a célja az oligarchaság... nyilvánvaló volt mindig is hogy nem hitből állt be, viszonylag értelmes emberként, ebbe a dilettáns hazaáruló, történelmi szégyen birkacsordába, hanem pénzért és hatalomért...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.