Mivel a baloldal nem elég széttöredezett még, feltétlen kell egy új párt. Az Index megtudta, hogy már nem kell sokáig várnunk az új szervezet megjelenésére, ugyanis a szolidaritásos országgyűlési képviselő, Kónya Péter új pártot alapít.

A pártalapítás célja, hogy feloldja a Szolidaritás belső feszültségeit (a mozgalmon belül egyesek pártot, mások mozgalmat akarnak). Kónya Péter azonban egyelőre nem akart nyilatkozni. Mint mondta, egyelőre igényfelmérés zajlik és alaposan végig akarják gondolni a dolgot, nehogy azonnal "süllyesztőbe kerüljön" az új szervezet.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Szívesen csinálnék közvéleménykutatást, ha képes volnék rá, a következő kérdésekben:
1. Szeretné-e, ha alakulna egy vadonatúj párt, amely a 2018-as választásokon akár győzhetne is?
2. Ha igen, ez a párt bal-, jobboldali, vagy középpárt legyen?
3. Ha Ön szerint nincs szükség új pártra, a ma jelenlevő pártok közül melyiknek szeretné a megerősödését, hogy az győzhessen 2018-ban?

Ettől függetlenül, aki akar válaszolhat is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
Vajúdnak a hegyek: nevetséges kisegér születik. /Horatius/
leszúrt rittberger
Na pedig ő aztán minden, csak nem politikus alkat. Inkább olyan tipikus vaskohász/mozdonyvezető/postás, aki munka után bever két felest a kocsmában aztán felpattan, hogy FORRADALOM, majd azzal a lendülettel beleesik a flippergépbe.

De hát úgy látszik nálunk erre van igény. Észtország miniszterelnöke egy olyan fiatal srác, aki egy könyv elolvasása után rakta rendbe az országot a józan esze szerint. Észtoroszág ma messze a legsikeresebb posztkommunista ország. Nekünk az túl vad lenne nyilván.
keresztapa
Kónya Péter azonban egyelőre nem akart nyilatkozni. Mint mondta, egyelőre igényfelmérés zajlik és alaposan végig akarják gondolni a dolgot, nehogy azonnal "süllyesztőbe kerüljön" az új szervezet.Különben már a gondolat megjelenésekor a süllyesztőbe volt a helye!
magyarbakancs
Ez annyira kellett.
Baloldal harmat gyenge és teljesen elveszítette a hitelét.
nemkati
Szívesen csinálnék közvéleménykutatást, ha képes volnék rá, a következő kérdésekben:
1. Szeretné-e, ha alakulna egy vadonatúj párt, amely a 2018-as választásokon akár győzhetne is?
2. Ha igen, ez a párt bal-, jobboldali, vagy középpárt legyen?
3. Ha Ön szerint nincs szükség új pártra, a ma jelenlevő pártok közül melyiknek szeretné a megerősödését, hogy az győzhessen 2018-ban?

Ettől függetlenül, aki akar válaszolhat is.
bretagne
Alakuljon, én nem bánom, csak a többi baloldali pártokkal ne szövetkezzék, mert azok alkalmatlanok. Csak veszekedni tudnak és marakodni. Nem értem, miért ilyenek?
vörösbombázó
Természetesen az senki fejében nem fordult meg, hogy mi van akkor ha nem Kónya
akar alapítani egy pártot, hanem van egy olyan csoport aki őt kérte fel ennek vezetésére.
Itt nem jelölik, hogy ez a párt milyen lesz valójában,
A Szolidaritás kiszivárogtatott egy belső jegyzőkönyvet, itt a szivárogtató szembe köpte saját szervezetét.
Ilyen emberekre valóban nincs szükség az ellenzékben.
Aki Én
Hú de jó...
Gondolom bepánikolt a fidesz az mszp kijelentéseitől, miszerint rohadtul elkezdetek erősödni a ,,minden migráns menekült" kampánnyal, és ennek megfékezésére még jobban szétbontják a baloldalt, nehogy még a végén baj legyen. Így aztán a fidesz valami őrületes furmánnyal rávette Kónyát, hogy legyen ennek kezdeményezésnek az élharcosa. Gondolom így lehetett... vagy nem...???
Na megyek, átírom a választási törvényt. Mostantól csak jobb és baloldalra lehet szavazni, nem pártokra, és a nyertes egy hatalmas koalícióban kormányozhat. A baloldal újra összeállhat, ahogy azt oly nagyon kedvelik.
zorba
@nemkati: Egyetértek hiszen ha az ember öngyilkosságra készül.teljesen mindegy, hogy a jobb vagy a bal halántékához tartja a revolvert!!
nemkati
@zorba: Hát ez az, hogy már itt tartunk. :(
Desischado
Ez meg kinek kell? Én egy független erős pártot várnék, nem ilyen megélhetési fülkeforradalmárt, mint ez a Kónya! Ezt sem érdekli az emberek gondja, csak azért van felháborodva, hogy 25 év után nem mehetnek nyugdíjba, negyven valahány évesen!
keresztapa
Kovács László önkéntes jelentkező a nagy harcos,, most már színre lépne, csak a szín még nem meghatározható!
JAJMÁR
@Desischado: 06:42 Szerintem minden kezdeményezésnek meg kell adni a lehetőséget, mert sajnos, esélytelen, hogy egy szerveződés úgy kezdődjön, hogy független és erős... semmi nem kezdődik úgy, hogy erős, de ha már eleve elutasítjuk az új kezdeményezéseket, azzal a meglévőket "bebetonozzuk".
Persze tudom, hogy teljesen új, és hiteles embereket szeretnél a hatalomban látni, ahogy én is, de azoknak nincs út jelenleg. Csak a már ismertek vezethetik őket.
JAJMÁR
A lényeg, hogy én drukkolok, bárcsak kezdődne el valami, én még azt se utasítom el, ha a jobboldalon -jobbközép- alakul egy új párt, pl. Pokornival - mindegy, csak legyen demokratikus, és tudja felrázni az embereket.
Freewolf
Nem kerül a süllyesztőbe az gittegylet! Elő se mászik onnan!
human
Egy biztos, Kónya Péternek van töke. Tőle lehet várni bátrabb ellenzéki aktivitást.
picike
@JAJMÁR: fel vannak rázva minden nap csak mondja tv itt loptak ott loptak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.