Kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat – mondta el L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által a migrációs válság kulturális hatásairól szervezett budapesti szimpóziumon szerdán.

Hozzátette: valós veszélyként kell számolni a párhuzamos társadalmak kialakulásának lehetőségével, amely súlyos konfliktusokhoz, akár polgárháborús helyzethez is vezethet.

Európa nyelvi, szellemi és kulturális sokszólamúsága valódi érték, azonban az iszlám az európai civilizáció alapjainak, így például a kontinens szabadsághoz, demokráciához vagy a női egyenjogúsághoz való sajátságos viszonyának tagadásával kizárja, hogy ennek része lehessen – hangsúlyozta az államtitkár.

A legújabbkori népvándorlás kulturális hatásai címmel megrendezett beszélgetésen L. Simon László mellett Maróth Miklós akadémikus és Marácz László, az amszterdami egyetem tanára vett részt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Tetszik ennek a böffenésnek az eleje: " Kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat " – mondta el L. Simon László
Jesszuskám! Ez a dagadt fűzfapoéta nyihog kultúráról?? Hová süllyedtünk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Tetszik ennek a böffenésnek az eleje: " Kulturális értelemben nem leszünk képesek integrálni a migránsokat " – mondta el L. Simon László
Jesszuskám! Ez a dagadt fűzfapoéta nyihog kultúráról?? Hová süllyedtünk...
wagabund
..."valós veszélyként kell számolni a párhuzamos társadalmak kialakulásának lehetőségével, amely súlyos konfliktusokhoz, akár polgárháborús helyzethez is vezethet."...

...ha hagyják! mint tudjuk az axiómát: a háború a politika fegyveres folytatása...

nos polutikusok... kaszára, kapára.. tessék megmutatni, hogy nem lesznek párhuzamos társadalmak...az az egy, amink van az is elég...
Hellcat
na már megint jönnek a rohadt túlzások...had szarja össze magát a sok rettegő...
justhpeter
Én sokkal jobban rettegek a fideSS-kdnp-ben uralkodó kulturális színvonaltól.
volvós
Szájmon !! Ne a migránsok miatt rettegj, hanem a szomszédaid haragjától !!!
Nehogy lelökjenek a rozsdás bringádról !!!
aremy
@silber13: nem ő az az aranykoszorús költő?
aremy
no csiga ha igaz a hír akkor szorul a hurok.
silber13
@aremy: Hát nem is tudom, de szerintem aki verseknek álcázott förmedvényeit olvassa, az aranykoszorú helyett a krisztusi töviskoszorút húzná ennek a dagadt rímfaragónak a fejébe.
kutyahűség
Nem migráns, menekült. A polgárháborútól teljes joggal retteg, de nem ők fogják azt kirobbantani, ha tényleg kirobban. Azok az elnyomott tömegek, akiknek egyszer elege lesz. ha Simon történelem órán nem a szomszéd lánynak udvarol, hanem figyel, akkor tudhatná, hogy minél embertelenebb és elnyomobb egy rendszer, annál biztosabban és kegyetlenebbül fog elpusztulni. Sajnos, sokszor véráldozattal. Én ez utóbbikat sajnálom, ha mégis megtörténik a majdnem biztosan elkerülhetetlen baj.
aremy
@silber13: nincs meg valakinek EL csiga összes műve de csak bőr kötésben no mert rés van a könyves polcomon.
Jankó123
@aremy: Már megbocsáss, de képes lennél feltenni a könyvespolcra!?
Nekem van egy ilyen kötetem, de sajnos nem adhatom neked, hogy a polcodon nézegesd, mert azután nálunk billegni fog az asztal.
:-)))
1magyar
A polgárháború így reális veszély a nép elszegényedése miatt, de ha a nyakunkba varrják a sok arabot akkor biztos.
nemkati
@1magyar: Számításaid szerint hány kulturálisan integrálódni képtelen migráns kell egy polgárháborúhoz, vagy egy párhuzamos társadalom kialakulásához?
Na annyi nincs.
1magyar
@nemkati: Nem is igazán a migránsok száma, bár azokéval hatványosan nő az elszegényedés és a konfliktus.De nem hinném, hogy örülnél ha csoportosan megerőszakolnának a kultúrájuk szellemében.
nemkati
@1magyar: Ha megengeded, az utolsó mondatodat ignorálom, ugyanis oltári ostobaságnak tartom, és, ahogy kérdeztem, a migránsok száma érdekelne, nem az, mire vágyakozol tőlük.
Amit a migránsok számára adtál választ, az meg olyan, amilyenre számítottam: fogalmad sincs. Tehát a vágyaidat és a rettegéseidet éled ki a kommentjeidben, amiknek semmi köze a valósághoz. Tudomásul veszem, hogy te ettől félsz, csak ne uszíts vele lécci.
JAJMÁR
Mondjuk én is félnék, ha L.simon lennék.
eszegfu
@JAJMÁR: Igaz, ami igaz! Nem tudnának integrálódni, mert kezükbe kerülne L.S. "verseskötete"... ezért "átcsapnak" terroristába, "megerőszakolnák, leöldösnék"... ezek után kirabolnák ezt a "jóembert"!:))
soljanka
L. Szájmon itt született, több mint 40 éve itt él,aztán mégsem volt képes kultúrált emberré válni.
zöldszem
@soljanka: Még az csak, hogy kulturált! De, legalább emberré vált volna!
Toby
" A magyar emberek döntöttek !
Barackmaggal a migránsáradat ellen ! "
nemkati
@1magyar: Kik? Azok hárman a képen? :DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.