A szocialista Kiss László megkérdezte Semjén Zsolt minisztertől, hogy „A magyar kormányfő futballőrületén túl mi magyarázza a székelyföldi labdarúgás ilyen mértékű támogatását?”, és Semjén Zsolt meg is adta rá a választ, melyet a 444.hu éles szemmel szemlézett is.

A 880-1200 millió forint közötti támogatást Semjén Zsolt szerint három nagyon ütős dolog indokolja.

Először is az, hogy a térségben még nincs labdarúgó akadémia, másrészt az Alaptörvény, aminek alapján felelősséget vállalunk határon túli testvéreinkért, és most tessék figyelni:

a nemzeti alapon szerveződő sportegyesületek nagyban hozzájárulnak a külhoni magyarság közösségi és régiós öntudatának, nemzeti identitásának megerősítéséhez, támogatja a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát.

Harmadsorban pedig az teszi szükségessé a székelyföldi foci felvirágoztatását, hogy

a kormány támogatásával épült új csíkszeredai és székelyudvarhelyi pályákat tanítási időben a város valamennyi diákja használhatja . Az egyesület a családokon és a szurkolókon keresztül gyakorlatilag minden székelyföldi háztartást elér. Így az Akadémia működése a régió önrendelkezési törekvéseit is pozitívan befolyásolhatja.

Egyébként ha valaki nem tudná, akkor a 444 azt is elárulja nekünk, hogy

a Székelyföld Labdarúgó Akadémia magyarországi partnere a felcsúti Puskás Akadémia, ők adják a szakmai útmutatást. A lehetségesebb székely gyerekeket pedig várják Felcsútra.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
mint már annyiszor leírtam...eközben a kórházak összedőlnek, a tanárok meg fizetés és eszköz nélkül dolgoznak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
mint már annyiszor leírtam...eközben a kórházak összedőlnek, a tanárok meg fizetés és eszköz nélkül dolgoznak...
vonotok
Ennyi mocsok, talpnyaló embert mint amennyi ebben a kormányban van, nem hordót még a hátán e föld. Mért néznek körül a János-kórházba, milyen állapotok uralkodnak, milyen szegénységben él a magyar nép 1/3-a.
Mért nem előbb a sajátjának adna enni, aztán ha jut,kapjon más is.
Aki Én
Ezek gyönyörű gondolatok, kár, hogy nem maradtak pusztán gondolatok. A legkisebb probléma is az ezzel a (véleményem szerint!!) féreg szöveggel, hogy nem ismerik a PRIORITÁS fogalmát. Ok, hogy a nemzetpolitikáért felelős ez a ..., de nem elsősorban a magyar nemzetért? Ha valaki, hát ő tudhatná, hogy ha a jelenlegi hatóságok nem is, de az Úr biztosan számon kéri majd a hazugságokat, tömegek tudatos félrevezetését, cinkosságot.
szaboria1
Vajon mennyire lehet igaz az a pletyka, hogy már ott van nekik birtokuk.
Csizmás Kond
@szaboria1: Sőt azt hallani, hogy már letették az előleget az egész kárpátmedencére...:)
...ez a hit...
papa.49
@szaboria1: A hazugovicsnak több kastélya van Erdélyben ,és komoly földterületei...
nezelodo
Lehet, hogy egyszerűbb oka van, a havasokban nem nagyon építettek még stadiont, lehet, hogy Orbánnak ez is sikerülni fog.
colibri
@szaboria1: Nem pletyka, hanem kőkemény valóság. A magyarországi túristáknak büszkén mutogatják az erdélyi magyarok, hogy ez a szálloda is a magyar miniszterelnöké, meg ez is, meg ez is...
Mindenki tudja, hogy Semjént és intézményeket csak azért tart fenn, hogy szerezzék neki választáskor a szavazatokat, mert itthon egyre többen elfordulnak tőle.
justhpeter
Nem kellene újra felállítani a népbírósági rendszert ?
nezelodo
@justhpeter: Nem kell Népbíróság, 89-ben a szomszéd is megúszhatta volna vele...
A macska-egér viszonyt is a természetre bízzuk, nem avatkozunk bele, mégis jól működik.
Aki Én
@Csizmás Kond: 15:33 Nem ez. A hit az, amit ti szektatagok előadtok a nemzet kárára. Minden aljas szemétségre találtok valami idióta, bugyuta magyarázatot. Az még ijesztőbb, ha ezeket el is hiszitek magatoknak. MAjd ha ezekre egyszer fény derül, megnézném a képeteket. Habár ennél nyilvánvalóbb már nem is lehet.
1magyar
Mert itthon az adózók jól élnek, mindenünk megvan,havi 22 ezerből és jusson már más országban élő magyaroknak is! Mert azoknak is már csak a foci hiányzik az életükből.: (
petike
@Aki Én: Ha egyszer ezek felelőségre lesznek vonva, akkor azt a rendszer elleni támadásnak veszik. Olyan ábrázatuk lesz, mint amikor Csaucseszku, meg az aluliskolázott felesége qrvára nem értette, miért fordult ellenük a nép. Amikor falhoz állították őket, még akkor sem értették, miért történik ez velük.
Aki Én
@petike: 21:36 Én a ,,védelmi hívek" arcára gondoltam. Na nem mintha ezek bármilyen helyzetben megértenének valamit.
kkalman
A qrva életbe ezt a focibuzit! Erre van pénz, miközben ilyen cikk jelenik meg. Ma a híradóban is téma volt.

nol.hu/belfold/szennyviz-penesz-mocsok-vegstadiumban-a-janos-pszichiatriai-osztalya-1578935?utm_source=ovg&utm_medium=cimlead&utm_campaign=xmegye

Menjen az egész bandájával a búbánatos 3,14chába!
Butautáló
@colibri: Beh szép is lesz 2018, amikor a magyar győztes pártot a külföldiek repítik újra kormányzó pozícióba! Nekik csak ingyen stadion, a magyarországi magyaroknak meg szopás tovább! Ilyen nincs! Ja, de van... :((
Desischado
Éheznek a gyereke, a szegénység döbbenetes méreteket ölt, dögrováson az egészségügy, az oktatás, és a székeföldi cocira adnak súlyos milliárdokat! Nem lennék semmi pénzért ezeknek a lényeknek a bőrében! Szörnyű lehet ennyire parazitának lenni a humanizmus legkissebb jele nélkül!
papa.49
@Desischado: Gondolod hogy ő ezt érzi, szerintem nem avval egy árva bitjével örül ha az életfunkcióit eltudja végezni,gondolkodásra már nincs kapacitás)))))))))
Csizmás Kond
@Aki Én: Te megbuggyantál...mire fog fény derülni ?
petike
@Aki Én: Rájuk értettem én is. A maffiakurmány érteni fogja, miért lógatják őket lámpavasra. Ők tudatosan csinálják amit csinálnak.
A hívek nem értik, miért bántják imádatuk tárgyait.
Aki Én
@Csizmás Kond: 08:35 Szerintem inkább az buggyant, aki nem akarja látni mi folyik itt.
Csizmás Kond
@Aki Én: Szerintem mindenki látja csak másként értékeli.
pagoda
Rengeteg pénzt kivisznek! A mi pénzünket osztogatják külföldön. Pl. 50 milliárdot a vajdasági gazdasági programra, ez a legújabb hír. FELHÁBORÍTÓ!!!
eszegfu
@Csizmás Kond: 9:14 Nálam ez az "értékelés" minuszba ment...Nálad?
Csizmás Kond
@eszegfu: még nem értékeltem...majd ha focizni lesz kedvem...:)
micfild
Tessék mondani, a kisvasút is székelyföldig fog érni?? az ki nem maradhat... orbánnak kisvasúton is el kell érnie azokat, akiknek a hatalmát köszönheti..
eszegfu
@Csizmás Kond: Azért bátorkodtam megkérdezni, mivel azt irtad: "mindenki látja, csak másképpen értékeli"...:) Nem is tudom eldönteni, hogy most humorosra vetted a figurát, vagy diplomatikusan kitértél az "értékelés" elől... :)
petike
@eszegfu: A csizmás azt akarja burkoltan mondani, hogy most bárki lophat, csak ne a gyurcsány lopjon.
eszegfu
@petike: Na ne mááááár! Ugy tünik, hogy én még mindig nem vagyok képes "kombinálni"! Én csak azt értem meg, amit egyenesen mondanak, vagy leirnak... még ezen is gondolkodnom kellene?! De tényleg köszönöm a felvilágositást, mert a büdös rohadt életben nem jöttem volna rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.