Nem volt hajlandó felszólalni, és ő volt az egyetlen, aki az összes Kárpát-medencei magyar párt által szignált, autonómiát követelő nyilatkozatot sem írta alá a a Magyar Állandó Értekezleten. Tőkés Lászlónak még Orbán Viktort is sikerült kínos helyzetbe hoznia – írta a NOL.

A lapnak a rendezvény több résztvevője azt mondta, hogy az egykori református püspök megsértődött a szervezőkre, a beszédét sem volt hajlandó megtartani. Ennek okáról Tőkés állítólag annyit mondott, azt tanácsolták, spóroljon a szóval, nem jut mindenkire elég idő, így nem fogja megtartani a beszédét. Majd még a mikrofonját is kinyomta. Erre a levezető elnök, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságát vezető fideszes Potápi Árpád udvariasan – egyes források szerint kérlelően – jelezte, Tőkésre mindenképpen van idő, de az EP-képviselő hajthatatlan maradt. A lap forrásai szerint ekkor még Orbán Viktor a teremben volt, de kínos helyzetbe került, kényszeredetten nevetgélt. Többen egyébként úgy emlékeznek: Tőkés a szünet után ott is hagyta a rendezvényt.

A NOL úgy tudja, nemcsak az időhiány miatt sértődhetett meg az erdélyi politikus. Az elmúlt években Orbán inkább az RMDSZ oldalára állt, a többi erdélyi szervezet –  ezért a Tőkés által képviselt Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – már nem jut akkora támogatáshoz, mint pár évig a Fidesz 2010-es kormányra jutása után.

Az újság azt is hangsúlyozza: Tőkés sokat köszönhet Orbánnak, miatta juthatott ki EP-képviselőként Brüsszelbe. Ugyanis a miniszterelnök-pártelnök volt az, aki kitalálta, hogy a párt európai parlamenti listájára kerüljenek fel külhoni magyar politikusok is.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Haaat, tokest mar nem szeretem, nem az, aki annakidejen aggodoan lepett fel az erdelyi magyarok erdekeben... Tokeletesen megvaltozott, szoval akkor most orbant is sz@rba hagyta... Ez van...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Haaat, tokest mar nem szeretem, nem az, aki annakidejen aggodoan lepett fel az erdelyi magyarok erdekeben... Tokeletesen megvaltozott, szoval akkor most orbant is sz@rba hagyta... Ez van...
Jankó123
"Régi csibészek, nem ismernek engem meg."
:-)))
bakegya
A lajos után most a laci is tökön rugta a vezírt-semmi gond,több jut fel-és alcsutkára.Tökös püspöknek meg kell békélnie a menedékjoggal,mert ü aztán megérdemli!!D
christike
Tőkés nem egy autentikus személyiség ! Számomra lényegtelen ,hogy mit mond, és mindegy kinek !
christike
Ezzel nem O-t kívántam "védeni " , hanem tőkésről ez a véleményem!
volvós
Elöször a Simicska, aztán Pokorni, most meg a román csuhás ( a kurv@zó )
mondták ki a tutit a csúti pocokról...sebaj, jönnek majd a többiek ( is ) !!
justhpeter
@volvós: Nyalogassák szépen egymást, de szorgalmasan. Ebbe a hamis mélybarátságba minden belefér. Nézetem szerint a "pocok" és a "kurv@zó" is egy féreg jellem.
fiwn
Tőkés egy geci.
A legnagyobb román magyar geci,
Ütötte vágta, ahol érte, és megnyomorította az egyetlent, akinek örök hűséget fogadott, akivel egy test lett!
Tőkés, és a hitetlen gyülekezetedet is megvetem - és ez a kisebbik baj.
Isten is megvet téged, és faszopó orbánt is!
Ezzel feküdj és ezzel ébredj!
A Q anyád Tőkés László!!!
Nem kell tőled SEMMI!
Vágod, te Romániába szakadt vérgeci buta magyar!?
kkalman
Tőkés nekem már a kezdetektől fogva sem nyerte el a tetszésemet. Egész pontosan a tetszési indexe alulról se közelítette meg a nullát. Egy arrogáns, mindenbe belepofázó csuhásnak tartottam. Ez azóta sem változott. Most sikerült neki egy kicsinyke jó pontot összekaparnia, hogy belerúgott az Orbánba, de az összkép ettől nem változott.
Desischado
Remélem, jön utána a többi! tőkés meg, olvassátok el kkalman hisz-ét, egyezik a véleményem az övével. Egy megélhetési haszonleső!
wagabund
az a pasi hagyta szarban, akire büsszelben rányitott a felesége, miközben az asztalon döngette a titkárnőjét? érdekes...
nezelodo
Na most jön a klasszikus irodalom... "Te is fiam Brutus?" Minden zsarnokkal megesik legalább egyszer hasonló! Kérdezze csak meg a Csau házaspárt!
vitriol
@justhpeter: Illés Zoltánt kihagytad!
vitriol
@justhpeter: bocs, volvosnak akartam írni!
Jozefina
@kkalman: Válogatott szókincs!!!?? Királyság!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok