Havi ötezer forinttal emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye – mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Bejelentették azt is, hogy a testvérek fontosságát bemutató kampányt indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Testvérben az erő címmel.

 Balog Zoltán elmondta, a felmérések azt mutatják, hogy gyakran már a második gyerek születésére sem jut idő a családokban, ahhoz azonban, hogy minél több háromgyerekes család legyen Magyarországon, először el kell érni, hogy a második gyerek is megszülessen.

Ezt szeretnék segíteni azzal is, hogy 2016. január 1-jétől emelik a kétgyerekesek családi adókedvezményét, havonta öt ezer forinttal több marad náluk, így a jelenlegi húszezer forint helyett már 25 ezer forint – tette hozzá.

"Testvérkampányt" indít az EMMI, hogy több gyerek szülessen

A cél, hogy 2019-re havonta 40 ezer forint maradjon a két gyereket nevelőknél az adókedvezmény jóvoltából – emelte ki a miniszter.

Elmondta azt is, hogy jelenleg három gyerek után 100 ezer forint az érvényesíthető adókedvezmény, nagy tehát a különbség a két, illetve három gyerekes családok között. Ezt szeretnék most csökkenteni az emeléssel, a három gyerekesek adókedvezménye viszont változatlan marad – emelte ki.

Novák Katalin arról beszélt, hogy az anyagiakon kívül egyéb akadályok is szerepet játszhatnak abban, hogy kevés a nagycsalád Magyarországon. Ilyen akadály lehet például a túl kevés információ. Ezért indította el nemrég az államtitkárság a csalad.hu portált, amelyen minden fontos családoknak szóló információ könnyedén elérhető – közölte.

A sajtótájékoztatón bemutatták a kampányhoz tartozó kisfilmet, amely a közeljövőben a rádióban is hallható és a televízióban is látható lesz majd.

Novák Katalin ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a testvérkampánnyal kampányok sorát indítják majd el, amelyekkel számos felületen és többféle módon találkozhatnak majd az emberek.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Balogh! A te regnálásod,nagyobb veszélyt jelent-országunkra,mint a migránsok!Te létrehozod a belső migrációt. A bölcs-idétlenségeidhez néhány észrevétel.Idézlek:
":.ahhoz ,azonban,hogy minél több három gyerekes család legyen Magyarországon,először el kell érni,hogy a második gyerek is megszülessen"!Balogh aggódva kérdem-ostoba számításoddal,mi van,,ha hármas iker születik mondjuk-másodszorra.?Gyerek-gyárat,hoztok létre ostobák,habokra semmire,csupasz seggre.majd születik sok tesó-akit az állam-illetve dolgozó emberei tartanak majd el.A pinkapénzt pedig elnyeli az óriás feneketlen gömböc-a korrupció.Először egzisztenciális lehetőségek ,utána a purgyék.ék--nem tom érted e-?Hülye vagy mint szódás a lovát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Na kérem, ha ez sem fog működni, akkor be lesz vezetve az ,,első éjszaka joga"? Nem normálisak.
perfekt
Balogh! A te regnálásod,nagyobb veszélyt jelent-országunkra,mint a migránsok!Te létrehozod a belső migrációt. A bölcs-idétlenségeidhez néhány észrevétel.Idézlek:
":.ahhoz ,azonban,hogy minél több három gyerekes család legyen Magyarországon,először el kell érni,hogy a második gyerek is megszülessen"!Balogh aggódva kérdem-ostoba számításoddal,mi van,,ha hármas iker születik mondjuk-másodszorra.?Gyerek-gyárat,hoztok létre ostobák,habokra semmire,csupasz seggre.majd születik sok tesó-akit az állam-illetve dolgozó emberei tartanak majd el.A pinkapénzt pedig elnyeli az óriás feneketlen gömböc-a korrupció.Először egzisztenciális lehetőségek ,utána a purgyék.ék--nem tom érted e-?Hülye vagy mint szódás a lovát!
Eriksson
@perfekt: Az egzisztenciát magadnak kell megteremtened, az állam csak adójóváírással segít. :))
Ha 2 szülő mondjuk keres 2x47 000 ft-ot, hogy a jó fenébe marad náluk 25 000 ft-tal több gyerekenként, ha az összes adójuk nem tesz ki egy fél gyerekét. Adják inkább családi pótlékba, vagy Erzsébet utalványba.
perfekt
@Eriksson: Hihetetlen,,dilettantizmus! De mondjon valaki 1 ficeket-aki ért ahhoz a szakágához-aminek minisztere,vagy államtitkára.
eszegfu
@Eriksson: Tulajdonképpen biztonságos helyzetet -- gazdaságilag -- és megélhetést jelent az egzisztencia... ha nem tévedek. Valóban nem függetlenithető az egyénektől teljesen, mert ha nem akarja, akkor nem fog menni. Viszont a másik oldala a dolognak: hiába akarja az egyén megteremteni, ha nincs meg a lehetősége...ahogy Te is irod a 47 eFt-os keresettel csak egy óhaj marad. Egyébként az, hogy ma 20 eFt "marad" náluk, a Te példáddal élve... az nem igaz! Mivel gyerekenként 62.500 Ft adóalap a kedvezmény, 2 gyereknél 125 eFt havonta (ennek az SZJA-ja lenne 20 eFt), vagyis a 2 szülő együttes 94 eFt-os keresetéből még ezt sem tudja teljes mértékig érvényesiteni. Javaslatod nem rossz ötlet, de azt hiszem ezt is a többi ötlet mellé tüzhetjük...mert nincs ilyen kormányzati szándék...sajnos.:(
Lackó50
Ez az adókedvezmény,csak a gazdagoknak jelent valamit. A nagy többség nincs abban a helyzetben, hogy ez adókedvezmény formájában bármennyire érintse. Így Eszembe jut az a mese, mikor a szegény lány egy galambot adott a királynak és mikor elengedte, akkor a galamb elszállt. Adott is meg nem is. Ez az államnak a legolcsóbb megoldás, mert nem kerül pénzbe. Akit ez a megoldás zavar az ágyba, az nem normális. Azt megnézték már, hogy hány ember neveli egyedül a gyermekét, mert időközben elváltak? Az miből teremti elő a megélhetéshez szükséges összeget? Ha kicsit körülnézünk egyre több intézkedés kezd a Rákosi rendszer módszereire hasonlítani (pl: pedagógusok etikai kódexe a besúgó rendszerrel) Nem kell sokáig várnunk, hogy bevezessék a Radkó korszakot. Fiatalabbaknak talán ez már nem sokat mond, de akkor a jelmondat az volt, hogy : "Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség!" Majd börtönnel büntetik az abortuszt és akinek nincs elég gyereke,azt majd kényszeríteni fogják, hogy vegyen részt az állam által indított "BÉBI BUMM" programban.
justhpeter
Nagyon sok dolgot elárul ez az embertelen emberminiszterünkről. Rövid lista:
- soha életében nem volt Budapesten kívül, mert ha nem csak olyan helyekre vitték volna, ahol csak kajálni, piálni és hülyeségeket beszélni lehet, tudnia kellene, hogy a vezére kormányzása nagyban hozzájárult a nyomor mérhetetlenné válásához a vidéki kistelepüléseken.
- soha nem kellett belegondolnia, hogy a különböző jövedelem-kategóriákba tartozóknak milyen nehézségekkel kell szembenézniük, ha egy, kettő vagy három gyereket kell bölcsibe, oviba vagy iskolába járatnia.
- soha nem volt olyan tanácsadó a minisztériumába, aki legalább fél méter közelségbe került volna a való élettel és legalább olyan tanácsokat tudna neki adni, hogy ha beszélsz te ökör, miről ne beszélj.

Fentieknél fogva soha nem volt olyan helyzetben, hogy elgondolkozzon azon, hogy amikor ezeket a bornírt baromságokat mondogatom, akkor simán csak hülye vagyok, vagy egy aljas tróger.
Bercifiu
Zolikám! ahogy kinézel még a sextől is elmegy az ember kedve. Azért egy miniszter adjon már a külsejére is, ha belül semmi sincs.
Toby
"Testvérben az erő " - mondtam is az öcsémnek, holnap ő megy betonozni !
silber13
@perfekt: Jajj de kis NAJV vagy! Hát olyan fickókat keresel, akik nálunk nem is léteznek! Pláne kormányközelben! Na itt az elborzasztó példa ebbűl a csuhás vándorköszörűsből lett nyalka nyalogány miniszter személyében.
perfekt
@silber13: Ajjjaj,én már régen tudom,hogy mondhatod a vaknak,hogy virrad.Ez a kormány párt úgy lett össze válogatva-mintha ,csak az kerülhetett volna be-aki a lopcsencsór kültelki akadémián végzett.Olyan ez, mint a régi grundokon----mesélik az öregek, ott egy ember-ha tudott focizni, ha-nem-az biztosan játszott---akié a foci volt! Itt kispályások ugatnak ,sokat tapasztalt embereknek..
papa.49
,,Ájtatos esztergányoló, van testvéred, ha igen neked KÁR VOLT MEGSZÜLETNI, HA NINCS AKKOR IS)))))))))))
Szókrakész
Pasz+!
A családi pótlékot vigyétek fel, a gyerekpelus, bébicuccok és egyéb ilyen termék áfáját pedig nullázzátok.
Egyből több gyerek születne.
kakaósbögre
egyszerűen nem értem miért előírás a Fidesz kormányban a dilettantizmus,és az idiotizmus.
glorianna
@kakaósbögre: Valószínűleg azért, mert senki sem lehet okosabb, mint a nagyfőnök...
varrólány
Én is kérdezhetném" emmi"? Ha jól emlékszem tavaly volt Balog úrnak olyan gyerekijesztgetős karácsonyi előadása.
A gyerekvállalás nem parancsra megy vagy kampánymódban.
karma1
@nevemnick: 12.20-ra: Az nem lenne jo, kepzeld, ha az elso gyereke minden anyanak ilyen debil lenne, mint balog a kepen...:o)))) Azert , hogy valaki ekkora igazsagot talaljon ki, hogy a harmadik gyerek megszuletesehez szukseg van a masodik gyerek megszuletesere is,... Na, azert ez nem semmi...:o))
Es nem penz maradna a szulok zsebeben, hanem 5000 forinttal nagyobb adojovairas, tehat elotte tessek szepen, kokemenyen bultizni, oszt ha lesz jovedelme, akkor majd elengedunk 5 ezer forintnyi befizetnivalot... 2 kilo kozepes minosegu sajt arat...Legyel ra buszke nagyon, te ajtatos mano...
aremy
páter neked kell jó példával elöl járni mit járni rohanni. nosza akkor csinálj magadnak egy kis tesót.
nevemnick
@karma1: 21:11 az első éjszaka jogának maradéktalan teljesítését a pénz- és földhajhászás közben nem nézem ki ebből az impotens bagázsból, pláne attól nem amelyik állandóan zsebhokizik. :)
Desischado
Ez is a hülyeség magasiskoláját mutatja be! Biztos megélhetés kellene, és szülnének a nők! De így mire?! 5000 ft adójóváírás?! Húha, esetleg egy csomag pellus, vagy egy cipőcske kitelik belőle! De! Etetni, ruházni, iskoláztatni kelle a gyerkőcöket, és nem csak hébe hóba, hanem amíg fel nem nőnek! Munkahelyek a fasorban sincsenek,a bérek a béka hátsója alatt. Akkor mire szüljenek a nők, te agyatlan csuhás?! Neked is kár volt a világra jönnöd, te patkány!
karma1
@nevemnick: Nagyon megnevettettel...:o))) Rettenetesen vizualis vagyok, latom magam elott, hogy egy gyonyoru lany lenne eppen a "szenvedo alanya" az elso ejszaka joganak, es egy ilyen hulye allna ott hervatag szerszammal, mikozben kinjaban elovenne a papirt, es elmagyarazna a janykanak, hogy a harmadik gyerek elott el ne felejtsenek csinalni masik kettot, mert problema lesz a sorszamozassal...:o)))

Nem szegyellik magukat ezek mar semmitol sem?
kukac50
Miből tartsák el a gyerekeket? Közmunkabérből,vagy minimálbérből?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.