A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal – közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.

Kovács Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a kabinet szerdai ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes

– közölte a szóvivő.

Úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de "mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen".

Ezért a Telekom döntése után a kormány arra utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel meglévő telekomos előfizetői szerződéseiket – tájékoztatott Kovács Zoltán.

Hozzátette: van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél. A kormánynak a Telekommal tavaly kötött partnerségi megállapodását a mostani lépés nem érinti, ennek keretében a Telekom 1 milliárd eurós beruházást vállalt a következő 4 évre.

A Magyar Telekom azért bontotta fel szponzorációs szerződését az énekessel, mert – mint közölték – nem tartják összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportjuk hitvallásával és értékrendjével. Előzőleg Kovács Ákos az Echo TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy mit gondol a nők családon belüli, illetve társadalmi szerepéről.

Tegnap Lázár János a Kormányinfón azt mondta: az, hogy a Telekom felbontotta a szerződését Ákossal, "véleménydiktatúra". Még azt is hozzátette:

ha a kormánynak véletlenül nem tetszik a Telekom véleménye, akkor mi most felmondhatnánk a szerződésünket a Telekommal?

Nos, úgy tűnik, a válasz igen.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Remélem, a Telenor és a Vodafone meg bejelenti szolidarításból, hogy Ákos bizony szerintük is egy büdös bunkó.

Aztán a nyakas kormány meg telefon nélkül marad, lehet távírózni, úgyis a középkorban érzik jól magukat Orbánék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
Ha ez a seggfej olyan jó, akkor miért nem ő támogatja a szegényeket. Egy rohadék nyalógép.
human
@mariaberta: Lajcsit is támogatja az állam. Pár évig ingyen szállást és étkezést nyert el munkássága elismeréséül.
nusika
www.168ora.hu/itthon/orban-vilagkepe-141645.html

Emlékezzetek, hogy a tüntetések után, a "cég" vezetője az ott dolgozó embereket kirúgta, akik részt mertek venni a tüntetésen! Akkor nem álltak mellette a kormány tagjai, mert ...
mariaberta
@nusika: Mert az a cég nem az a cég, az nem mert ellentmondani a nagyfőnökéknek.Ez meg igen. Na persze ez a cég egy kicsit német eredetű.
nemjoezigy
@leszúrt rittberger: Írod: "Aztán a nyakas kormány meg telefon nélkül marad, lehet távírózni, úgyis a középkorban érzik jól magukat Orbánék."

Kiegészítem: szerintem inkább a rabszolgatartás cél, nem a jobbágyság kialakítása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.