Nőtt az érdeklődés a katonai pálya iránt a migránsválság hatására – állította a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1-en szombaton. 

Vargha Tamás szerint egyetlen hónap alatt több mint kétezren jelentkeztek és érdeklődtek, milyen önkéntes szolgálatot tudnának vállalni.

Egyre többen szeretnének migránsokat hajkurászni az államtitkár szerint

"Nem mindennapi feladat és kihívás volt a katonáknak az illegális bevándorlás kezelése, mindenki nagyon elfáradt" – mondta az államtitkár, hozzáfűzve: az emberek országszerte örömmel fogadták a honvédeket, és bebizonyosodott, hogy a magyarok szeretik a katonákat és bíznak bennük.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Bocs, de kik azok, akik fegyveres testületek tagjaivá akarnak válni??? Akik egyenruhában érzik magukat valakinek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Tegnap szembesültem először közvetlen közelségben a kerítéssel., no meg a katonákkal és a készenléti rendőrség a határon posztoló tagjaival.A déli határon már nagyon sok osztrák , német rendszámú autó állt sorba, elindultak az ünnepekre adott szabadságra a horvát vendég munkások. A vizsgálat, mint korábban, alapos. A személyi okmányok és a forgalmi okmányt elvitték, majd 20perc után visszakaptuk. Gondolom végig futtatták a számítógépes rendszeren. A kerítés mindkét irányban, ameddig a szem ellát. Mennyi oszlop és támasztóoszlop, mennyi drótháló és pengés szögesdróthenger. Mennyi pénz. Mekkorát kaszált ezen valaki- jutott eszembe hogy, hogy nem. Néztem a katonákat, mókás álarcaikat, furcsa testtartással markolták géppisztolyaikat, Sajátos divat már ez is- úgy látszik.Minél inkább hasonlítani a karácsonyfaként tárakkal, sebkötöző csomaggal, gránátokkal, walkytalky kisrádiókkal, rohamkésekkel és óriásipisztolyokkal, teleaggatott amerikai katonákhoz, akik sisakjaikkal golyóálló mellényeikkel, félújjas kesztyűikkel, nélkülözhetetlen napszemüvegjeikkel már megjelenésükben elrettentést vívnak ki környezetükben.
Nem hiszem hogy vállalnék egy ilyen sorsot, ha korban alkalmas is lennék erre, nettó 110.- ért. Nem a félelem miatt, nem is a kevés pénzért. Talán kiüresedett a honvéd mint a hivatásos katona hivatásának tartalma. De hát éppen a hazát védi! - mondhatná bárki.
Nekem más elképzeléseim vannak erről. Több óra elteltével még mindig ők álltak a kerítés kapujában.
kakaósbögre
@Sziszifusz: az irodámtól két emeletnyire van a HR.szerinted?
kakaósbögre
@Mézike: modernül így hívjuk a személyzetiseket. :)
Mézike
@kakaósbögre: Ja! Akkor te első kézből szerezed az értesüléseket...:-)
tobikamama
Még jó,hogy van migráns helyzet Magyarországon ugyan mivel és mire fognák a mostani helyzet állapotát,nagyon sok ember ebből fog meg gazdagodni jó a reklám amit nyomatnak,hogy nem tudjuk hány olyan ember érkezik aki terrorista gyanús hát az a baj,hogy nem megy oda Orbánkához és nem mutatkozik be hé én terrorista vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.