Nőtt az érdeklődés a katonai pálya iránt a migránsválság hatására – állította a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1-en szombaton. 

Vargha Tamás szerint egyetlen hónap alatt több mint kétezren jelentkeztek és érdeklődtek, milyen önkéntes szolgálatot tudnának vállalni.

Egyre többen szeretnének migránsokat hajkurászni az államtitkár szerint

"Nem mindennapi feladat és kihívás volt a katonáknak az illegális bevándorlás kezelése, mindenki nagyon elfáradt" – mondta az államtitkár, hozzáfűzve: az emberek országszerte örömmel fogadták a honvédeket, és bebizonyosodott, hogy a magyarok szeretik a katonákat és bíznak bennük.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Bocs, de kik azok, akik fegyveres testületek tagjaivá akarnak válni??? Akik egyenruhában érzik magukat valakinek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Mitől van az, hogy államtitkárnak csak minősített marhák alkalmasak ?

Ugyanis valójában az a helyzet, hogy Mocsokisztánban kevés a melóhely és a sereg valamivel jobban fizet, mint a civil szféra és egyéb kedvezményekben is bővebb !

Ki akarod túrni a gazdádat, a helyére pályázól - te kis nyalintós !
justhpeter
Ez egy istentelen nagy baromság, úgy ahogy van.
ujbuda
Szerintem ezek az emberek egy kis fejtágitás után azonnal mennének ki a szervezethez!Nos ezeknek kellene utánanézni hogy mi a kiválto ok! Netalán alvo te...sták??
Toby
Nem ám aztán fiatal tálibok jelentkeznek a hun haderőbe...
kkalman
Persze aztán majd még létrehozzák a migránshajkurászó dandárt is. Na, menjenek oda, ahová gondolom!
kutyahűség
Majd ha január elején megkapják az EU szreződéseit és követeléseit Magyarország felé, akkor ez a szám lenullázódik.
papa.49
Terelgetik a karámlakókat))))))))))))
Levendula
Bocs, de kik azok, akik fegyveres testületek tagjaivá akarnak válni??? Akik egyenruhában érzik magukat valakinek...
lópicigáspár
Kergessék! Szereljenek föl rendőrnek, és fizessék vissza az első illetményüket!
eugen4402
Sok választásuk nincs a mai pályakezdőknek (se).
"Papok, katonák, polgárok után
így lettünk végre mi hű
meghallói a törvényeknek..."
Pap nem akar lenni, polgár nem lehet... Maradt a fegyveres szolgálat. Az különben is olyan macsós, na meg az egyenruhára buknak a csajok...
Sziszifusz
@kakaósbögre: 07:54
Pont az ellenkezője az igaz. A honvédség a szerződéses állomány vonatkozásában igen komoly létszámgondokkal küzd. Ez meglátszott akkor is amikor a kerítés építés történt.
Az rátermett, alkalmas fiatalok inkább elmennek dolgozni külföldre jó pénzért, ahelyett itthon alamizsnáért katonának álljanak.
kerekkocka
@eugen4402: Csak a hülyébbek!! de azok buknak minden ...ra.
Lepényleső
Önkéntes rendőrség nem új a nap alatt,abból is kijön néhány falat.
Vizual
Hogyne fogadták volna szeretettel hiszen Orbán eléggé félelmetes dolgokat hazudott róluk. Sajnos a gyenge embereket meg lehet ilyen rablómesékkel fogni, van rá befogadókészség, gondolom az élet iskolájában tanultak között. A gyáva ember a honvédségnél is gyáva marad, és onnan adódnak a kegyetlenségek a kiszolgáltatott emberekkel szemben. De aki megkockáztatja, hogy távol legyen a családjától és pénzt is kap érte, amit majd később visszavesznek. Ez az egész propaganda.
Hofipisti
Működik az alantas ösztönök felszínre hozása - ha már mindezt a migránsokkal hozzák összefüggésbe.
Egyébként a szövegről lerí az "íróasztal-szag". Erre képes ma egy államtitkár - az M1-en.
Magyarország jobban teljesít!
F_Viktor
"Hajkurászni" azt a havi 6-8 menekültet? :-)
O'szt leszerelnek mikor megkapják első havi éhbérüket (ismertem olyan katonát aki 13 évi katonáskodás után 108 ezer forintot vitt haza mindenféle pótlékokkal, miközben jobban ismerte a Bakonyt, mint lakóhelyét), vagy mikor visszafizettetik vele a túlóra kifizetéseket?
Vicc az egész!
világlátó
Tegnap szembesültem először közvetlen közelségben a kerítéssel., no meg a katonákkal és a készenléti rendőrség a határon posztoló tagjaival.A déli határon már nagyon sok osztrák , német rendszámú autó állt sorba, elindultak az ünnepekre adott szabadságra a horvát vendég munkások. A vizsgálat, mint korábban, alapos. A személyi okmányok és a forgalmi okmányt elvitték, majd 20perc után visszakaptuk. Gondolom végig futtatták a számítógépes rendszeren. A kerítés mindkét irányban, ameddig a szem ellát. Mennyi oszlop és támasztóoszlop, mennyi drótháló és pengés szögesdróthenger. Mennyi pénz. Mekkorát kaszált ezen valaki- jutott eszembe hogy, hogy nem. Néztem a katonákat, mókás álarcaikat, furcsa testtartással markolták géppisztolyaikat, Sajátos divat már ez is- úgy látszik.Minél inkább hasonlítani a karácsonyfaként tárakkal, sebkötöző csomaggal, gránátokkal, walkytalky kisrádiókkal, rohamkésekkel és óriásipisztolyokkal, teleaggatott amerikai katonákhoz, akik sisakjaikkal golyóálló mellényeikkel, félújjas kesztyűikkel, nélkülözhetetlen napszemüvegjeikkel már megjelenésükben elrettentést vívnak ki környezetükben.
Nem hiszem hogy vállalnék egy ilyen sorsot, ha korban alkalmas is lennék erre, nettó 110.- ért. Nem a félelem miatt, nem is a kevés pénzért. Talán kiüresedett a honvéd mint a hivatásos katona hivatásának tartalma. De hát éppen a hazát védi! - mondhatná bárki.
Nekem más elképzeléseim vannak erről. Több óra elteltével még mindig ők álltak a kerítés kapujában.
kakaósbögre
@Sziszifusz: az irodámtól két emeletnyire van a HR.szerinted?
kakaósbögre
@Mézike: modernül így hívjuk a személyzetiseket. :)
Mézike
@kakaósbögre: Ja! Akkor te első kézből szerezed az értesüléseket...:-)
tobikamama
Még jó,hogy van migráns helyzet Magyarországon ugyan mivel és mire fognák a mostani helyzet állapotát,nagyon sok ember ebből fog meg gazdagodni jó a reklám amit nyomatnak,hogy nem tudjuk hány olyan ember érkezik aki terrorista gyanús hát az a baj,hogy nem megy oda Orbánkához és nem mutatkozik be hé én terrorista vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.