Focicsukát. „Nem egy olyan gyermekkel találkoztam a megyét járva, akinek nemhogy meleg ebéd, de még hideg élelem sem nagyon jutott. Olyan gyermekkel is találkoztam, aki az iskolában ebédkor (bár láthatóan már nem nagyon fért belé több) valósággal tömte magába az ételt. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ezt miért csinálja, azt felelte: azért, mert este otthon nincs mit enni… Az ilyen gyermekeknek szerettünk volna egy kis mosolyt csalni az arcukra. " "A rendezvényen ott volt Csiki Károly, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori főtitkára is, aki 10–10 Adidas-labdával érkezett, és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is, aki Orbán Viktor miniszterelnök ajándékát – labdákat, és focicsukákat – adta át"

Forrás: 24.hu
Feltöltő: soljanka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Csizmás Kond: Persze, hogy focicsukát. Nagyon laktató az vacsorára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Jó meleg stoplis csuka! Biztos jó lesz a hóban.
1magyar
JÖvök haza és látom segélyként fenyőfákat osztogatnak. Megyek tovább és két öregebb,"integrálódott"nézeget egy szép kis fenyőfát:"viszem anyámra a temetőbe"
Nem adnék csak annak akinek gyereke van.
Eriksson
Most mi a baj ezzel? Adjon nekik egy hot dogot? Az ajándék?
Így viszont egész nyáron lesz mit és mivel játszani a gyerekeknek. :)
nemkati
@Csizmás Kond: Persze, hogy focicsukát. Nagyon laktató az vacsorára.
Clavigo
@nemkati: ..És mindjárt egy egész párat.Szerintem megint túlzásba vitte a Dagadt, az adakozást.
Csizmás Kond
@nemkati: Mi lett veletek ...évvégére minden marhaságnak bedőltök ...szerinted ha ad egy vacsorát ahol addig eszik amig kipukkad az jobb lett volna ?...te sosem voltál gyerek ?
akinek nincs ételre pénze az az ilyen dolgokat soha nem tudná megvenni, persze hogy inkább örvend a gyerek egy ilyennek mint néhány kolbászos kiflinek
nemkati
@Csizmás Kond: Nem gondoltam ételre. A szülőknek rendesen megfizetett munkára, de addig is legalább rendszeres segélyre. Velünk (kire gondolsz rajtam kívül?) semmi különös nem történt év végére. Amint látom, veled se, de még 0rbánnal se. Ő is ugyanolyan szűkagyú, mint eddig. Összeomlóban az egészségügy, a budapesti közlekedés, százezrek megélhetése van veszélyben vagy már ott vannak a létminimum alatt, ő meg stadionokat épít, a haverja ész nélkül szórja a pénzt és vásárolgat az MNB-nek, 0rbán focicipőket ajándékoz... valószínűleg ezek nagy részét eladják, ugyanis nem minden kisfiú szeret focizni. Én voltam gyerek, de sose voltam kisfiú, nem tudom, akartam volna-e focizni, de nem valószínű. Még így is előfordult párszor hogy fociztam, és egész jól, mégse vonz a dolog.
karma1
Leszallt a josagos a nep koze,... Tenyleg, hat miert is adott volna kajat? Pedig me'g meg is jegyezte, hogy milyen sok ehezo gyermeket latott eleteben... Hulye csuti maradona...
Csizmás Kond
@nemkati: ...nem tudom hány cipőt és labdát osztogathatott szét viszont azok helyett munkahelyet és segélyt kérni elég merész ajándékfelfogás...
az ajándékozás nem egy életreszóló valami...és szerintem nem is úgy kéne hozzáállni...
A munkahelyteremtés meg ma már a modern liberális felfogás szerint sem a kormány kötelessége...azt rég kirúgták a kormány kezéből és épp azok hatalmasai akik ma ezt számonkérik.
Szerintem is jobb volna egy diktatórikus munkaközpontú hatalom mint ez a nemtelen sehonnai vándorcirkuszpolitika.
nemkati
@Csizmás Kond: Szerintem meg semmilyen diktatúra nem lenne jó. Ha nem az állam dolga a munkahelyteremtés (dehogynem! nem mindenki képes vállalkozni), akkor viszont kötelessége azoknak segíteni, akik nem jutnak munkához. És mellesleg 0rbánnak se dolga ajándékozgatni. Ahogy ismerem, nem a saját pénzéből vette azokat a cipőket.
Csizmás Kond
@nemkati: A kormány kötelessége segíteni vagy kedvezményezni azon vállaklozásokat amelyek munkahelyeket teremtenek...ezt meg is teszi és fel is hányják neki...
...olvasgatni kéne az uniós szabályokat...többet megértenél ez egészből.
visszatérve az ajándékhoz...most akkor mi a baj vele, hogy adott vagy hogy nem vitte a számlát amivel ő vásárolta ?
nevemnick
De ez a legszebb dolog amit többi száz ember kaphat Orbánéktól karácsonyi ajándékba:
pecsistop.hu/regio/tovabb-dolnek-a-baranyai-husos-cegek/1386400/
nemkati
@Csizmás Kond: Semmit nem kellett volna adnia. Az a baj, hogy egyáltalán adakozik, és az is, hogy mit. Nem adakoznia kellene, hanem élhető országot teremteni ahonnan nem menekülnek el fiatalok százezrei.
Amit felhánytorgatnak neki, hogy csakis olyan vállalkozásokat kedvezményez, amik közel állnak hozzá, a pártjához, a nézeteihez.Ez a pasi nem 10, nem 15 millió magyar miniszterelnöke, hanem azé a 2 millióé, aki rá szavazott. Akik már nincsenek is annyian. Nekem nem miniszterelnököm, nekem egy szükségtelen rossz.
nezelodo
Jaj de jó hogy nem csak a Gyurcsányon jár mindig a Dakota esze, hanem a focin is. Lehet, hogy azért, mert azt meg a Fletó támadja stadionostul? Mindenesetre mi másra lenne szüksége egy nélkülöző család gyerekének, mint focira? Végül is a Hiltonba se vihet el minden csóró kölket az a félnótás páter sem, hogy bemutassa hova nem mehetnek be soha az életükben szerencsétlenek!
fin
@Eriksson: A gyerekek nőnek, még akkor is, ha éhesen fekszenek le - a gyerekek már csak ilyenek.
Jövő nyáron nem lesz jó a lábára, mert addigra kinövi.
Éhesen focizni lelehet?
Lehet, de gondolj arra, hogy aki sokat mozog, annak még több kalóriáéra van szüksége, tehát focizás után még éhesebb lesz a gyerek.

orbán egy végtelenül rossz ember, de főleg nagyon buta.
Bizonyíték kell?
Csak a buta emberek hiszik magukról, hogy ".. ... ... ..."
Csizmás Kond
@nemkati: Katica..te belegabalyodtál...:)
"A rendezvényen ott volt Csiki Károly, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori főtitkára is, aki 10–10 Adidas-labdával érkezett, és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is, aki Orbán Viktor miniszterelnök ajándékát – labdákat, és focicsukákat – adta át"
...most érted ?...ha egy focoovi rendezésében kell ajándékozni akkor ott illik a rendezvény szervezéséhez illően előállni. Osztogathatott volna egyebet is de most speciel a fociról volt szó.
A kedvezményezés pedig mindig is öncélú volt minden kormányban, sőt az uniós szocialistáknál is kimondottan magánjellegű és még dicsérted is őket érte de most ez valamiért a torkodon akadt...:)
...és hogy kinek a miniszterelnöke...hát az országnak. Az antali kortesbeszéd mindig is sántított és sokatok nem értette a lényegét...most sem érted.
Eriksson
@fin: Buta a te véleményed. Mire a gyerek kinövi a focicipőt, addigra eltelik néhány hónap s legalább a kölök addig jól érzi magát. Ha adsz neki egy szendvicset, két óra múlva újra éhes és közben nem ment semmire.
Az étel egyébként se ajándék.
De azért nyugodtan kérdezz meg egy gyereket, hogy mit szeretne Karácsonyra.
fin
@Eriksson: Néha (néha túl sokszor) azt kívánom, hogy bárcsak én lennék a legbutább az egész földön.
Sokkal jobb lenne a világ, ha én lennék a legbutább az egész földön.
De mivel nem jobb a világ, sőt, egyre rosszabb, ez azt jelenti, hogy nem én vagyok a legbutább az egész földön.
Érted?

Itt nem egy szendvicsről van szó, hanem Q sok szendvicsről!!!
És szégyenről.
És cinizmusról.
És romlottságról.

mindent meglehet magyarázni - jól, és az ellenkezőjét is meg lehet magyarázni- jól (ezt teszi orbán: jól megmagyarázza az ellenkezőjét).
Aki akarja érti miről van szó, aki nem akarja,,, nos, te nem akarod.
És ennyi.
Téma lezárva.
Köszönöm a lehetőséget.
Eriksson
@fin: Oké, hogy így gondolod, de most nem erről van szó konkrétan, hanem az adományról. Amiről te írsz, az egy másik dossziét töltene meg, de egyszerre csak egy dologgal foglalkozzunk, szépen sorjában.
Hogy tisztán lássunk.
glorianna
@Eriksson: Feltéve, hogy megéri a nyarat. Kaja nélkül elég kockázatos mutatvány.
Eriksson
@glorianna: Ne de kedves. Ugye nem gondolod komolyan, hogy minden gyereknek annyi adományt kell adni, hogy kihúzza nyárig? Ha meg igen, az a szülők szponzorálása, nem a gyereknek ajándék.
glorianna
@Eriksson: De, pontosan azt gondolom. Sőt, nem csak nyárig, hanem nagykorúságáig. Természetesen elsősorban a szülők kötelesek ilymódon "adományozni", de ha a szülők erre nem képesek, akkor bizony jöjjenek a jószolgálati szervezetek és az állam, és rendszeresen adományozzanak.
Eriksson
@glorianna: Ki csinálta azt a gyereket?
nemkati
@Csizmás Kond: Én értem amit értek, te nem érted, én miről beszélek. Vagy nem akarod. Úgyhogy nem küzdök veled tovább.
Csizmás Kond
@nemkati: ha feladod vesztes maradsz...és akarlak érteni sőt néha azt hiszem értelek de te nem mersz szembenézni a valósággal.
Toby
Amíg focizik a lurkó - mert ugye nem éhes, harrach idióta pedró szerint - addig sem eszik, egyébként is az elfogyasztott kaja salakanyag formájában távozik a szervezetből. Nem ?
Harrach még mindig bezsebeli a milliós fizu mellé a 214,000-res nyugdíját ?
nemkati
@Csizmás Kond: Nem érzem magam vesztesnek, csak hiábavalónak a vitát.
Csizmás Kond
@nemkati: ...ha belekezdesz valamibe azt ne hagyd abba...mert a végén nagy lesz a káosz.
nemkati
@Csizmás Kond: Nálam nincs káosz, a fejemben rend van. Amit elmondtam, azt nem tudom másképp megfogalmazni. Nem tartom helyesnek a futballcipő ajándékozást olyan gyerekeknek, akik 0rbán által is bevallottan éheznek. Neki nem dolga az ajándékozás, hanem az a dolga, hogy megvédje az embereket az éhezéstől, és ezt 0rbán nemhogy nem tette meg, hanem rengeteget rontott az örökölt, egyébként is elég rossz helyzeten. Az ellenzék ajándékozgathat, az nem tehet mást. A több, mint 5 év alatt elfogadott több száz, vagy több ezer törvényből 4 volt ellenzéki előterjesztés, így ők nem tehetők felelőssé.

"A kedvezményezés pedig mindig is öncélú volt minden kormányban, sőt az uniós szocialistáknál is kimondottan magánjellegű és még dicsérted is őket érte" - ezt az esetet most nem tudom felidézni, segítenél?
Csizmás Kond
@nemkati: ...a rendről ...ami nálad van...mit vallott be Orbán ?
a kedvezményezéssel pedig a Gyurcsányi uniós nyeretésére próbáltalak figyelmeztetni...
nemkati
@Csizmás Kond: Ott van a cikknek mindjárt az elején, hogy milyen gyerekekkel találkozott a megyét járva. Ha én találkoznék ilyen gyerekkel, biztos nem ezt adnám ajándékba, pláne, ha akkora hatalom lenne a kezemben, mint 0rbánnak, és szerintem a feladata sem az ajándékozás.

Gyurcsánynál nem tetszik neked, hogy úniós pályázaton mint a legjobb nyert, itthon viszont elfogadod ugyanezt a magyarázatot az 5 éve folyó korrupcióra, amire Mészáros, Tiborcz, Simicska, és a többi nyerő, nyerészkedő esetében ugyanez volt a válasz: a legjobb nyert?
Csizmás Kond
@nemkati: Katica...térjünk vissza arra a rendre ami a fejecskédben van...
íme a cikk:... „Nem egy olyan gyermekkel találkoztam a megyét járva, akinek nemhogy meleg ebéd, de még hideg élelem sem nagyon jutott. Olyan gyermekkel is találkoztam, aki az iskolában ebédkor (bár láthatóan már nem nagyon fért belé több) valósággal tömte magába az ételt. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ezt miért csinálja, azt felelte: azért, mert este otthon nincs mit enni… Az ilyen gyermekeknek szerettünk volna egy kis mosolyt csalni az arcukra. S ha csak annyit sikerült elérnünk, hogy ez a napjuk jobb volt a többinél, már nem fáradoztunk hiába – mondta Horváth „Mézga” János, a klub alapítója, elnöke-edzője."
...és Gyurcsány nem nyert hanem a szocik neki itélték oda...ezt maga az érettséginélküli parlamenti elnök mondta.
a pályázat nem volt nyilt és bárki számára elérhető...ennyit a hasonlóságról.
nemkati
@Csizmás Kond: "Nyílt, nyilvános, nemzetközi tenderen nyerte el Gyurcsány Ferenc cége az uniós pályázatok véleményezésének jogát - ezt mondta Brüsszelben az Európai Bizottság regionális szóvivője."
Honnan tájékozódsz így félre? :)
JAJMÁR
Az a probléma, hogy egy futballcsuka célzott ajándék. Ismertem olyan srácot, akinek lételeme volt a foci. Ki is választották, kapott lehetőséget jó csapatba, csakhogy nagyon szegények voltak. Egy idő után már nem tudták teljesíteni a kéréseket a szülők. (Szállítás, váltócsuka, stb.) Nem lett belőle híres focista, pedig a tehetsége megvolt hozzá.
Ez a fiú egy ilyen ajándékkal hihetetlen boldog lenne, szállna, repülne a labda után az új csukájában, de azt képzelni, hogy minden fiú ilyen, badarság! Szerencsére sokféle tehetség van, de mindegyik megérdemli a célzott segítséget. Szép álom, hogy a szülő képes legyen a feltételeket is megteremteni.

Ki tudja, mi lesz a sorsuk ezeknek az ajándék cipőknek, hol végzik? Azért remélem, hogy egy-kettő talán célba ért.
Csizmás Kond
@nemkati: ez azért sem lehet igaz, mert még a szoci berkekben is csodálkozást váltott ki...
amúgy épp azelőtti nap egyeztetett Martin Schulc Ferencel...tehát ennyi volt a nyilvánosság
zöldszem
@Csizmás Kond: "10–10 Adidas-labdával érkezett"
Basszus, ez még egy foci csapatnak sem elég! Nem beszélve a méretekről...mind 42, majd belenő a lábuk, addig meg kitömik???-:)))))) Vagy gumiból van, mint Rogán lakása?
Szerintem a cipő egy hülye ajándék!
nemkati
@Csizmás Kond: Tehát hazudnak az únióban? Deffaa, Schulz, a szóvivő, mindenki? Csak a pestisrácok nem hazudik? :DDD
Csizmás Kond
@zöldszem: ...szerintem is jobb lett volna a gumicsizma...abba nem annyira kényes a méret...
Csizmás Kond
@nemkati: ...hazudnak...ha minden hol hazudnak ott miért ne hazudnának ?
zöldszem
@Csizmás Kond: DDDDD...haza beszélsz "csizmás"-:)))))
Ja + különböző színű ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.