A Fidesz szerint a szocialistákat kormányzásuk alatt egyáltalán nem érdekelte, hogy több százezer rászoruló gyermek éhezik és nem is szántak elegendő forrást a gyermekétkeztetésre.

Ezt a nagyobbik kormánypárt pénteken annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó képviselő azt mondta, hogy a kormány csaknem hatmilliárd forintot "lopott vissza" tavaly év végén a gyermekétkeztetésre és családi pótlékra szánt pénzekből.

A Fidesz közleményében azt írta: amellett, hogy a szocialisták nem szántak elegendő pénzt a gyermekétkeztetésre, annak is csak a töredékét fizették ki.

A gyermekes családokat elszegényítették, sorozatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották – közölte a kormánypárt, hozzátéve: Magyarországon soha annyi gyerek nem kapott ingyen enni, mint most.

A gyermekétkeztetés támogatása 2010 óta 28 milliárd forintról 71 milliárd forintra nőtt; Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez – mutattak rá.

Közölték, szeptembertől 318 ezerrel több gyermek étkezik ingyen, és a rászoruló gyermekek idén már a szünidőben is ingyen étkezhetnek: az ellátottak száma az eddigi 144 ezerről 208 ezerre nő.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
" Magyarországon soha annyi gyerek nem kapott ingyen enni, mint most. "

Helyesebben: Magyarországon soha annyi gyerek nem szorult rá az ingyen étkeztetésre, mint most !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
" Magyarországon soha annyi gyerek nem kapott ingyen enni, mint most. "

Helyesebben: Magyarországon soha annyi gyerek nem szorult rá az ingyen étkeztetésre, mint most !!
pbalage
A pofájukon levő vastag bőrt kéne megfőzni kocsonyának.
A kollagén nagyon ruganyossá teszi, a gyerekek is szeretik, főleg a levét.

Én szoktam hozzá rakni egy füstölt darab valamit is, főleg csülköt, ha van.
Jó sok fokhagyma és bors, két szál sárgarépa és egy fej pucolatlan hagyma.
Utána 4 órányi pittyegés következik és a babramunka a szűréssel.
(előtte egyszer kihűtöm, leszedem a zsírját, utána újramelegítem és mehet a tányérokba, teljesen igazságtalanul szétosztva)
nyanya001
A pofátokról leéghetne a bőr, ha volna rajta piszkos tolvaj maffia banda !
6 év után csak ennyire fussa' nektek ? patkányok !
www.delmagyar.hu/mako_hirek/hajszaritoval_melegiti_a_kezet_a_8_fokos_lakasban_a_makoi_tinedzser/2458678/

Ti dőzsöltök, miközben egyre többen nyomorognak !
nevemnick
Lassan, de biztosan kihúzzák az utolsó szál gyufát is a dobozból... cinikus, gyülevész banda.
pbalage
@nyanya001: az L. Simont tényleg pörzsölni kéne, mert a forrázásos módszer biztos hogy nem vinné le a sörtéit.
joopapa
Az ilyen pökhendi arrogáns fittyeszes kreténektől feláll a szőr a hátamon! Etetnek itt bennünket a nyilvánvaló hazugságaikkal! Ha ennyivel többet adnak gyermekétkeztetésre akkor több a szegény! És miért kell a gyerekek 90% ának ingyen kaja, aki nem szorul rá és ki tudja fizetni az miért kapná ingyen! Azért mert ez kamu nem igaz, én megkérdeztem több olyan munkatársam akinek van gyereke hogy ingyenese a kaja a gyereknek, nincs nekik ingyen pedig nem gazdagok, sőt! És ha már adatokkal fényezik magukat, akkor mondják el mennyit adtak a szocik és mennyit ők, és mennyi volt a szegény akkor és mennyi most! De a fityesz tud bűvészkedni a számokkal, hipp hopp eltünteti a szegény gyerekek felét, na nem ténylegesen csak a statisztikából!
egyvandor
Gorbán rendszere nagyságrendekkel többet von el az egyre jobban elszegényedő rétegektől. Ehhez képest szétszór néhány morzsát közöttük és pofátlanul szálinista/göbbelsi propaganda módszerekkel kiforgatja a szavak értelmét. Suttyóktól lestétek el a hatalmon maradás titkát, suttyók maradtok egész életetekben.
papa.49
Az hogy a szocik nem adtak pénzt 6 évvel ezelőtt szomorú, de TI MOST NEM ADTOK, AKKOR MIRŐL VERITEK A NYÁLATOKAT, A GYERMEKEK MOST ÉHESEK, MOST KELL KAJÁT ADNI NEKIK!!!
Szókrakész
És még így akarjátok, hogy 3 gyereket vállaljanak az emberek?
Ahhoz, munka, létbiztonság, stb is kell ám.
Mit akartok?
Hogy sokasodjunk, szaporodjunk, aztán éhezzünk?!?!?!
Sőt, ha nem tesszük, még meg is adóztattok érte?

Ennyi ellentmondást egy párt se produkált, mint ti.
Csak győzze az ember ezt az össze-vissza hablaty, göbbelszi propagandát kifésülni.
papa.49
@Szókrakész: Nem is lehet, ha csak nem akarsz a gondolatmérgezésbe bele pusztulni...
szaboria1
Megint a nagy hazudozás egy volt iskola tej, alma, és mindenki a kereset alapján fizette a gyereke után az iskola étkezést. Akkor is volt aki helyet az önkormányzat fizetett.
Toby
Gyurcsány-Bajnai ! Na, "ugorgyunk" ! Többet nem érdemel ez a csürheböfike !
Szókrakész
@Toby: Az a legszebb rész ahol a családi pótlékot csapolták meg és abból 704 milla ment egyházi rendezvényekre. Misékre?
Hát nem Isten fizeti meg?

Ez már durva nagyon.
Toby
@Szókrakész: A gengszterrezsim fokozottan támaszkodik az egyházi támogatásra, ami a propagandát illeti, rendesen meg is tolta pénzzel elsősorban reformátusékat ! Ismét gyakorlat lesz, hogy helyi, vagy országos választás előtt a papok, választási politikai misét tartanak és nyíltan agitálnak a patkányrezsim javára !
sentinel216
@pbalage: ma,12:47
Nem tudom minek bele sárgarépa? Húslevesbe inkább. Ahhoz, hogy a zsírt leszedjed, nem kell lehűteni. Ha levetted a tűzhelyről az edényt, teríts a lére pár papírszalvétát - egyenként - az felszívja a zsírt. Óvatosan és mindíg csak egy szalvétával húzd le a tetejéről a zsiradékot! Tükör tiszta kocsonyát kapsz.
glorianna
No de kérem... a ma éhes óvodás még pajzán gondolat sem volt a szocik idejében.
zöldszem
@sentinel216: Van az országnak olyan része, ahol tesznek a kocsonyába sárgarépát.
Én is ismerek olyat aki így főzi.
justhpeter
@zöldszem: Nem kell ezeket belefőzni a kocsonyába, mert egyik jóérzésű disznó sem enné meg a rokonait. Kitömetni őket fűrészporral és húgylével és szoborként a fideSS-székház köré kirakni mindegyiket.
solidedge
A jelenlegi Orbán rendszer a középkori hűbérúri és a Horthy féle polgári berendezkedés kotyvaléka. Ez mértéktelen gazdagodással és a vele szorosan összefüggő mértéktelen elszegényedésből áll. Az állapot fenntartásához elengedhetetlen a hazugságokon alapuló kommunikáció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.