A Fidesz célja 2016-ban is az, hogy segély helyett munkát biztosítson az embereknek, még a leghátrányosabb térségben élő, legalacsonyabb képzettséggel rendelkező álláskeresőknek is.

A Fidesz-frakció csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön bejelentette: huszonötezer közfoglalkoztatottnak segíthet a január elsejével bevezetett elhelyezkedési juttatás. Ennek lényege, hogy aki legalább egy hónapja közfoglalkoztatottként tevékenykedik, illetve az azt megelőző két éven belül legalább 180 napig közfoglalkoztatási jogviszonya volt, sikeres piaci elhelyezkedése esetén megkaphatja a közfoglalkoztatási szerződése még hátralévő idejére járó támogatást.

Vastag bőr: a Fidesz önmagát dicséri a közmunka "sikeressége" miatt

A Fidesz szerint a csökkenő munkanélküliség a közfoglalkoztatásnak is köszönhető, amely évente átlagosan 300 ezer alacsony iskolázottságú, szakképzettség nélküli ember számára nyújt lehetőséget, akik olyan térségekben élnek, ahol ez jelenti az egyetlen esélyt a munkavállalásra, egy szakma kitanulására, a rendszeres jövedelemszerzésre, gyermekeik eltartására. A közfoglalkoztatás szabályai mostantól anyagilag is jobban ösztönözik a mielőbbi elhelyezkedést – teszik hozzá.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Ha van munka fizessék meg rendesen, ha meg nincs akkor adjanak segélyt annak aki dolgozott előtte mielőtt el nem b@cták az ország pénzét.
nemjoezigy
Éppen most hallom a kormányKossuthrádióban kocsis évike alányalásával az orbáni hét értékelést, és egy az egybeni öndicséret hangzik el.
Belpolitikában az ajó amit ők csinálnak és meg is magyarázza a hazugságaikkal.
Külpolitikai szinten megemlíti a kettős mércét, hogy pfujj, de rossz, csak az nem jut el az agyáig, hogy ugyanezt a kettős mércét alkalmazza idehaza. Vannak ők a kivételezett élősködők és van az elnyomott, kihasznált, kizsákmányolt nagyobb rész. E kettő közt van a nekem mindegy, így is úgy is jó réteg.
Egyébként az egész szóra sem érdemes.

Ja mielőtt elfelejteném, az orbán kormány ténykedéseiből csak a zöld országhatár megvédésével értek egyet. De ezt se így kellett volna csinálni, mert nem kellett volna a plakátolás, az egy az egyben közös pénz átadása volt valamelyik csókosnak.
Előbb kellett volna, és jobb kommunikációval, de mit várhatunk a habony-finkenstein-kósa-szijjas szakértői csapattól.
reseva
Azért találták ki, hogy dicsérhessék magukat. És minden, amit ők találtak ki, az dicséretre is kerül. Mi meg meghallgatjuk.
kukac50
Két közmunkás fiatal pár keres 100 ezer forintot (ketten) Albérletet fizet számlát fűtésre és kajára már nem igen telik Nekik. Ezt nevezik sikernek? Ez siralmas állapot!
Levendula
Régen két ember jött füvet nyírni az előttünk lévő közterületre, most nyolc !!! ember jön. Fél perc alatt elvégzik a munkát, ami gyorsan megy, mert nyáron a fű sem nőtt ki az aszály miatt.
Utána szegények leülnek, beszélgetnek, előveszik a kis ebédjüket, megeszik, utána vécé híján körbehugyozzák a házak oldalait, mert illemhelyről nem gondoskodnak nekik. Reggel ki vannak terelve az utcára, mint az állatok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.