Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát azoknak, akik jelenleg közfoglalkoztatottként dolgoznak vagy a hátrányos helyzetű csoportokhoz tartoznak. Balog Zoltán erről egy a felzárkózást szolgáló tanácsadó, konzultációs testület megalakuló ülésén beszélt csütörtökön a Parlamentben.

A miniszter mintegy ötven cégvezető előtt azt mondta, a kormány célja a fórum létrehozásával egyebek mellett az, hogy a nagyvállalatokat ösztönözze a hátrányos helyzetűek, köztük a romák, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élő emberek, továbbá a nők foglalkoztatására a versenyszférában.

Balog Zoltán megint okos tanácsokat osztogatott

Közölte, ha a vállalatok társadalmi, szociális felelősségvállalási programjai és a kormány felzárkózási stratégiája között összhang van, akkor az javíthatja a cégek versenyképességét és eredményeit is.

Arról is beszélt, a kormány szeretné elérni, hogy ne csak Budapest, hanem az ország más városai, térségei is vonzó munkaerőpiaci, befektetési célpontjai legyenek a vállalatoknak.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Van meg ma Magyarorszagon "nagyvallalat"? Nem kulfoldi multira gondolok, mert azt hivatalbol kell utalni, ha az adna munkat (meg tobbet) a magyar munkavallaloknak, akkor az kizsakmanyolas lenne, dolgoztatas ehberert. (Holott a fizetesi szinteket , a minimalbert a magyar allam hatarozza meg, nem a multi). Ajtatos, hazudos, dilettans , szoros hulye...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nagyon jó, de nem ti kötöttetek velük együttműködési megállapodást? Vagy csak a kéménybe kiabálod bele, hogy édesanyám, süssön palacsintát? Az is lehet, hogy a cégek, akikkel baráti szerződést kötött a kormány rájöttek, hogy akinek ilyen barátja van, annak nincs is szüksége ellenségre már.
verum
Ne tanácsokat adjanak.
Csökkentsék a munkáltatók által befizetendő adókat, amit a munkavállalók után kell fizetni.
Rögtön több embernek lenne munkája és a bérek is lehetnének magasabbak.
Csak a lényeget nem akarja senki sem látni, sem kezdeményezni.
karma1
Van meg ma Magyarorszagon "nagyvallalat"? Nem kulfoldi multira gondolok, mert azt hivatalbol kell utalni, ha az adna munkat (meg tobbet) a magyar munkavallaloknak, akkor az kizsakmanyolas lenne, dolgoztatas ehberert. (Holott a fizetesi szinteket , a minimalbert a magyar allam hatarozza meg, nem a multi). Ajtatos, hazudos, dilettans , szoros hulye...
Toby
Nosza, hazaffyas nemzethy fidesznyik cégek, itt az alkalom megmutatni, hogy nem csak a profit az éltető erő !
Yoda69
balogelvtars, mielott ekkora baromsagokat predikalsz, borotvalkozz meg.
nemjoezigy
te köcsög!
Addig amíg az állami vállalatok is utcára raknak embereket, megszüntetnek gazdaságilag indokolt működésű részlegeket, holmi egyéni haszonért, addig ne verd a nyálad a havi több mint egy millió Ft-os semmittevéssel.
Osztani az észt az óvodások is tudják, igaz ők nem találnak ki ilyent: "Minden 10 fősnél nagyobb munkahelyen népesedési megbízottat kellene alkalmazni" www.maivalosag.com/szines/ma-atmentem-ausztriaba-es-bevasaroltam-magyarok-az-allatok-leesik/
Meg a többi kdnp-s baromságok!
Isten mentse és óvja kis hazánkat ettől a vezetéstől is!
cs.n.
Balog egy pap. És mint olyan, papol mindenfélét.
papa.49
Megint bebizonyosodott a ,,bolond lyukból, bolond szél fúj,,!!!
világlátó
Hát , megkell hagyni, ez sem nem ostobaság, sem nem a gazdasági élet nem kellő ismerete, hanem egy gúnyos, cinikus megnyilvánulás, aminek sokféle olvasata van.Az egyik, hogy a versenyszféra húzó ágazatai mérnököt, technikust, külföldön már magasabb szintű képzettséggel bíró hegesztőket, esztergályosokat, CNC szerszámgépeket nagy hozzáértéssel kezelő szakembereket keresnek, nem pedig iskolai végzettség , szakmai felkészültség tekintetében megrekedt, a képzésből kiesett, többszörösen hátrányos helyzetű embereket. Olvashatjuk úgy is, hogy mindazok, akik munka, képzettség, akarat, hit és kitartás nélkül ődöngenek az utcán, a lét - és a nemlét határán, vegyék már észre, a segítséghez , a szarból kilábaláshoz két oldal kell Az egyik oldal az érintett pária, a másik oldal az állam, a képző intézmények, a tovább-, át-,utóképző intézmények. Ez a minisztériumból így látszik. Aztán úgy is értendő a miniszteri kinyilatkoztatás, hogy mi itt a kormányban tudjuk, mondjuk, ajánljuk hogy mit kell tenni, de a versenyszféra az egy profitorientált gépezet, nem tűri az állami beavatkozást, / csak ha kell még néhány milliárd arra az elátkozott focira TAO formációban /, különösen nem, ha a saját mulasztásait a versenyszféra képviselőin akarja pótolni. Szóval a lelkész úr jól tudja mit kell mondani és mikor. Ez a szakmája.Hogy ő is a versenyszférában dolgozik? Igen. Neki versenyt kell futnia az idővel, mert az véges ebben a miniszteri székben. Amúgy is látható már régóta, nagy ez a zakó neki. Már csak arra várunk, mikor vesz legalább 299 hektár földet valami szuper pozícióban, mondjuk Bicske mellett, a felcsúti határ közvetlen szomszédságában.
zöldszem
@papa.49: balog lyukból... nem ezt akartad írni?-:))
papa.49
@zöldszem: Így is jó, találó)))))))))
Desischado
Ennek az élősködő féregnek megint elgurult a gyógyszere! Hol vannak a munkahelyek?! És nem az adókat és a terheket kellene csökkenteni, és normális fizetést adni?! Amiből meg lehet élni?! Hogy némulnál el végre te aljas vén rohadék!
eugen4402
Húsz éven keresztül ünnepeltük, hogy sikerült felszámolni a "gyárkapukon belüli munkanélküliséget". Most állítsuk vissza, aztán azt ünnepeljük a következő húsz évben.
gazdag dezső
Nagyon szomorú országunknak ,hogy ilyen semmittevő,és hozzá nemértő politikusok osztják az észt,ami nekik is nagyon kevés van! Vérlázító ennek az embernek minden megnyilvánulása ! Nem szégyenli magát emberek közé kiállni ?Ez Pap volt ?Hát most hogyan érthet ahhoz amit a beosztásában tesz?Ennyire gazdag ez az ország,hogy ilyen semmitérő emberek vannak pozícióban !AMÍG ILYENEK VANNAK ADDIG ITT SOHASEM LESZ REND,ÉS VALAMENNYIRE IS IGAZSÁGOSSÁG !KÖTÉLRE VELÜK !
bundi
most akkor ez azt fogja jelenteni hogy a gattyán,a lőrinc barát, a csányi, meg a sógor is közmunkásokkal fog dolgoztatni? az mtva és a ministrériumok is kitesznek mindenkit és közmunkásokat foglalkoztatnak vissza?...az egészségügyi létszámhiány is orvosolható szimplán közmunkásokból...és a közmunkások az oktatásban sem fognak lázadozni?...vagy hogy is gondolta:...
bundi
@verum: tudod ha kevesebb lenne a befizetett adó, akkor kevesebb jutna még ennél is mindenre...ebből a spirálból kikecmeregni szinte lehetetlen...4-5 éve még talán volt rá esély de mint a manyup pénz...az is elpárolgott...
verum
@bundi: - erre lett volna jó az eu-s pénz. Meglopták az országot, minden párt és minden politikus.
Nem egy csónakban evezünk. Ők luxusjachton vannak, mi lélekvesztőben.
Önzetlenség, hazaszeretet - ez nincs ma az emberekben. Hogy kevesebbet markoljak többet nélkülözzek, hogy tényleg jusson mindenre, ami szükséges. Fent és lent, egyaránt.
Enélkül a szemlélet nélkül nem lesz semmi jobb, csak mindig rosszabb.
kukac50
Miért nem az 1 millió munkahelyen gondolkodik ez a baromarcú?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.