A kormány mostantól zéró toleranciát hirdet az Uber sofőrjeivel szemben, legalábbis az adózás tekintetében – jelentette ki Tállai András adóügyi államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján.

Tállai ráuszítja a NAV-ot az Uber-sofőrökre

Tállai közölte: a NAV tájékoztatót jelentet meg, melyben egyértelműen leírják, mi a teendője egy Uber-sofőrnek, hogyan adózhat a tevékenysége után. Az adóhatóság kikérte azok nevét a szolgáltatótól, akik az Uber kötelékében végeznek személyszállítási tevékenységet, a mai naptól fokozottan ellenőrzik őket – írja az Origo.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Már megérte, hogy te is felfelé buktál, ennél nagyobb adócsalók ne legyenek ebben az országban, zsírfejűkém...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Ezek szerint eddig nem végezte a NAV a munkáját?
leszúrt rittberger
Már megérte, hogy te is felfelé buktál, ennél nagyobb adócsalók ne legyenek ebben az országban, zsírfejűkém...
nyanya001
Nekem is lenne tippem, hogy mást ne említsek, mint a Rogán,meg a Lázár,
a Habony, de nem hagynám ki a Viktort meg a feleségét sem ! Sőt !!!
Ők lennének az elsők, persze csak akkor, ha nem lenne a nav is korrupt !
Szókrakész
Igaza van.
Együtt sírunk, együtt nevetünk(sic Orbán)

Ha az "őstermelő" Mari néninek a kiló krumpli után számlát kell ekadni, adózni kell, akkor legyen ez érvényes mindenkire.

Most azt a részét kihagyom, hogy odafent mit csalnak el.
Kezdjük el alulról felfelé megtisztítani az ország testét..
Akkor mindenki érezni fogja a szükségét annak, hogy itt már fejműtétre van szükség.
És akkor, ha nem tudnak a kormányintézkedések által kedvezményezetten csalni, lopni, akkor majd ők is egy tiszta, egészséges, jogkövető államot kívánnak maguknak.
Mert akkor már ők is ki lesznek akadva, hogy a bűzös halfej miért ronthatja továbbra is a levegőt, ha nekünk már fingani sem szabad.
Aki Én
Tudom, hogy nem ez a lényeg, de egészen elképesztő ez az arc. Egy kisebb csordát talán rá mernék bízni valahol a keleti határszélen, de nem a NAV-ot.
Az más kérdés, hogy hálával tartozik neki az emberiség, amiért ismét rászállnak az igazi nagyhalakra. Kösz Bandi!
karma1
@Aki Én: Ha emlekszel a Flinstone csalad mozijara, ahol emberek jatszottak a rajzfilmfigurakat, abban nezett ki igy Fredi... (Asszem nemreg halt meg az a duci amerikai szinesz - nagyon nepszeru volt, nemcsak emiatt a filmje miatt, de most nem jon be a neve), szoval, akarhanyszor ranezek erre a hajfejre, mindig az jon be, hogy ez egy vicc - nagyon rossz vicc! - ez a pali, egyszeruen nem tudom komolyan venni!
Aki Én
@karma1: Talán annyi különbség van, hogy Goodman egy szimpatikus ember, nagy rajongótábora van.
Szókrakész
Sajna a baj, hogy már mindenki egy fidesz arc láttán okádni akar.
Még a tartalmat se keresi a mondanivalóban.

De vegyük már észre, hogy bármit tesznek, bármit mondanak azzal a saját sírjukat is ássák.
Én csak örülök az ilyen nyilatkozatoknak.
Rámutat a hibáikra.
Eddig a semmitmondó, egyben kompromisszumokat kereső(alias a saját érdekeiket védő) intézkedések, meghunyászkodások, de aztán a teljes terror.
Most általánosságban írtam. Nem kimondottan ebben az esetben.
eszegfu
Azzal teljesen egyetértek -- és ez most független Tállai személyétől -- ki kellett volna már régen adnia a Navnak egy "állásfoglalást": hova is sorolják be magukat az Uber taxisok!! Sajnos a m.o-i adótörvények egyike sem tér ki erre az "alkalom-szerü" bevételre! Tehát az adózási rendszerben van elsősorban a hiba!
justhpeter
@eszegfu: Ha a NAV adóhivatal lenne, biztosan tudná a helyes rendet, de a NAV nem az.
lampa laz
Erre a"szépemberre" valaki mindig rádobhatna 1 ágytakarót, mert egyre szörnyűbb látvány ez a hústornyot.
karma1
@Szókrakész: 13.26 -ra: Az elso mondatoddal csak annyiban nem ertek egyet, hogy szerintem minden ember kulseje megmutatja a BELSEJET: elobb-utobb a kulsonk kifejezi azt, hogy milyenek vagyunk belul, pozitivok vagy negativak, es van-e valami szurkeallomany a fejunkben, vagy ehenhalna bennunk az agyragobogar?

Ne haragudj, ha en erre a palira ranezek, akkor az ertelem, a TUDAS egyetlen szikrajat sem latom a szemeben, errol a palirol nekem mindenben egy olyan ficko tulajdonsagai jonnek le, aki mindennel tobbre tart egy jol megtervezett/fozott vasarnapi ebedet, minthogy elmenjen egy szinhazi eloadasra, vagy vegigolvasson egy elgondolkodtato konyvet.
Nezd meg orban arcat, mennyit valtozott azota, hogy a pozitivan lelkesedo 25 eves fiatalbol a mai arcaig eljusson... Az osszevont, allandoan haragvo szemoldoke, a korai , megkovesedett rancai mind arrol meselnek, hogyan es milyen iranyba valtozott a mentalitasa, hogyan fordult meg a sajat elveivel is szembe az elmult 25 ev alatt...

Nezd meg harrach-ot... A lefele gorbulo szaj, az akaratossag, a tagadas mintapeldana, szinten kozepen lefele huzodo szemoldokkel, mint aki allandoan szurosan, kritikusan nez a vilagon mindent, meg egy tarka pillangot is... Ugy nez ki lassan a feje, mint egy bulldoge, (aki szinten egy hasonlo tulajdonsagokkal, csokonyosseggel "megaldott" kutyafajta).
Egy gyomorpanaszokkal kuzdo, savanyu embernek is hasonlo a kulseje, es mint az ilyenek kozott, meg az eletben nem talaltam pozitiv, jo kisugarzast...
A hsz-ed tobbi reszevel nagyon egyetertek...:o))
verum
Gyalázatosan viselkednek a taxisok és gyalázatosan viselkedik a kormány.
A taxisok nem azt akarják, hogy nekik legyen könnyebb, hanem hogy a konkurenciának legyen még náluk is nehezebb.
A kormány meg miért nem nulla toleranciával van a taxisok adócsalásának?
Áh, ez az egész ocsmány, undorító és bizonyosság rá, hogy nem érdemlünk jobb vezetőket.
Nem bűnhődte már e nép még egyáltalán sem a múltat, sem a jövendőt. :-(
Desischado
@karma1: Ha jól emlékszem, John Goodman a neve. És tényleg nagyon jó szinész volt.

Ez a nyalonc here mindig kiszagolja, merre fúj a szél. De miért nem a felős rétegen kezdi? rogán, orbán, mészáros, vayna, lézer, szíjártó, és még sorolhatnám. Rajtuk kellene kezdeni tállai!
Szókrakész
@karma1: Én mindig is óvatos voltam az első ránézéses ítélettel.
Már kaptam jó pár pofont az élettől.
Csak az utóbbi években kezdek tisztábban látni, s s úgy ítélni.
Sajna rengeteg báránybőrbe bújt farkas is van.

Jelen esetben igazad van, mert a báránybőr nyomát se lehet felfedezni.
eszegfu
@justhpeter: Igazad van... én csupán az elvileg elvárható dolgot hiányoltam... hiszen az adóhivatalnak segiteni kellene az adózókat, mert ők vannak értünk és nem forditva! Az én szememben nem az a segitség, hogy megcsinálja azon emberek SZJA bevallását, akiknek csak 1 helyről származott jövedelme... főleg ugy, hogy először is nyomtatványon kérnem kell, majd a kész bevallást elküldik, alá kell irni és visszaküldeni, tehát a felelőssége a magánszemélynek van, aki pont azért kéri az elkészitését, mert nem ért hozzá.
karma1
@Szókrakész: Ez a kepesseg nem volt meg bennem , de muszaj volt valamit kitalalnom arra, hogy ne nyuljak melle, amikor a nyelvtudasom meg csak jo kozepes volt. Tanultam pszichologiat, a testbeszedrol is, es a tanaromnak koszonhetoen arrol is, hogy az emberek belso vilaga hogyan valtoztatja meg a kulsejuket. (Engem peldaul nem lehet hipnotizalni.)
Az elso idokben inkabb vedelemkent hasznaltam ezt a keszsegemet, mara mar csak viccbol, szorakozasbol. Az esetek 85-90 %-aban jo volt a meglatasom.
Ezzel egyutt soha nem bantottam meg senkit sem, csak ha negativitast ereztem az illetobol, akkor kerultem a tarsasagat. Egyszeru...:O))
eszegfu
Már meg is jelent a Nav honlapján az Ubertaxis vagyok, mit kell tennem?... valami hasonló cimü tájékoztató! Most lettek egyenlő eséllyel rendelkezők az Uberesek és a taxis vállalkozók... ha ezt képes a Nav betartatni, ellenőrizni, akkor bizony az Uberesek nem lesznek olcsóbbak, sőt eleve a bevétel 20 %-nak "leadásával" elvileg drágábbaknak kellene lenniük, mivel a jelenleg valamilyen vállalkozásban müködő taxisoknak tudomásom szerint már nincs ilyen "leadási" kötelezettségük.
Szókrakész
@karma1: Ugyanazt teszem.
A testbeszédből, mimikából lehet elmondani, hogy ki miként gondolja a mondandóját.
Hogy az tényleg saját vélemény, vagy csak hazudik, a kifelé való megfelelésre törekvés...
Én jobban szeretem a személyes "találkákat", mert ott azonnal megérzem a kisugárzását.
Bennem ez fejlődött ki az idők során.
S ha még a lányom is velem van, akkor az már majdnem felér egy DNS teszteredmény pontosságával.
Ő tuti látja az aurát is, csak nem mondja.
De viszont nagyon vevő a kisugárzásokra. Ha negatív az illető, akkor szinte belém bújik, állandóan azt mondja menjünk, ...Tehát jelez, üzen.
kukac50
Ne a NAV-ot küldje rájuk hanem egyenlő feltételeket szabjanak a taxisoknak és az ubereseknek. Mind a két szolgáltató egyenlő meghatározott áron szolgáltasson.
Egyiknek megkötötték a kezét a másikét nem ez igazságtalan volt.
karma1
@Szókrakész: Igen, ez teljesen igy mukodik...:o)))
Toby
A kubatov-lista döntött, a rabló taxisok még jók lehetnek székházőrzésre !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.