Kriza Ákost rágalmazásban találta bűnösnek a bíróság. Az MSZP Kriza Ákos távozását követeli, de nemcsak emiatt. "Akad-e Miskolcon kívül még egy olyan város az országban, ahol köztörvényes bűncselekmény elkövetéséért jogerősen elítélt ember töltheti be a polgármesteri posztot? Akad-e Miskolcon kívül még egy olyan város az országban, ahol a polgármester, illetve az általa vezetett önkormányzat sorozatban követ el törvénytelenségeket, a polgármester mégis maradhat a hivatalában? Aligha, s ezt a botrányos állapotot Miskolcon is sürgősen meg kell szüntetni. Az MSZP éppen ezért minden jóérzésű és törvénytisztelő miskolci nevében követeli, hogy Kriza Ákos mondjon le a polgármesteri tisztségéről, a fideszes többségű önkormányzat pedig oszlassa fel magát".

Forrás: stop.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Egy a tábor, egy a zászló!
Reméljük hamarosan az "egy a börtön" is bekerül a szlogenek közé!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Mindnek van lassan vaj a fején, de neki szabad, hisz fideszesek! :-((
Jankó123
Egy a tábor, egy a zászló!
Reméljük hamarosan az "egy a börtön" is bekerül a szlogenek közé!
perfekt
Kriza ellen a szoc vezérkar, már a választások előtt hadjáratot indított--egyszerűen le románozták,tüntetést szerveztek-a számozott utcák bontása miatt--a kényszer kiköltöztetés az Avason akciójáért, most pedig ebben az ügyben látnak esélyt hatalomra jutás szándékával..És a vesztett szavazók miatt a jobbik is riadót fújt.Várjuk meg--mit tudnak kezdeni vádjaikkal.
Tényfeltáró
Mi van abban, hogy ha csak románul tud írni ez az ejtőernyős?
karma1
@perfekt: Azert az teny, hogy roman, es hogy elkezdte a szamozott utcak bontasat, valamint ebbol a cikkbol kiderul az is, hogy hamis vadakkal teletuzdelt feljelenteseket adott be , tonkretenni akarvan ezzel embereket (esetleg eppen ellenfeleket), es mind a 74 feljelentesrol kiderult, hogy hamis vadakra epult, valamint ragalmazas ugyben is elmarasztaltak. Arrol mar nem is beszelve, hogy a kepviseloi es polgarmesteri allast parhuzamosan kezelte, valoszinuleg a dupla fizetes miatt.

Ne mondd, hogy most ennek a szocinak nincsenek jogos kovetelesei vele szemben?
nezelodo
@karma1: 74 elbukott feljelentés? Rendes embernek még a szomszédját sem csúfolják az ilyennek! Ez miért nem a szülőföldjén polgi? Megszórták az országot efféle emberekkel...
kkalman
Kriza egy mocskos, megélhetési bevándorló. Migráns!!! Takarodjon vissza oda, ahonnan jött. Ha önként nem megy, akkor akár ki is lehet toloncolni az érvényben levő törvények alapján.
karma1
@kkalman: @nezelodo: Ja, nem is kene mas csinalni vele kapcsolatban, csak orban migrans-ellenes, frocsogos torvenyet alkalmazni , mint GAZDASAGI bevandorlo ellen,... Ennyi, hihi...:o)))
perfekt
@karma1: Szia:Nem is gondoltam volna,hogy 00:35 ös kommentedben így örülsz, a két -vagy több hozzászóló mocskolódásának..Nem tisztem Krizát megvédeni-nem is abban a városban élek--nekem ő csak egy hír, miről véleményt írtam.És, mondjon nekem valaki kis országunkban egy olyan helyet, amit a gyanú árnyéka is elkerüli.És nem igazolni szeretném,ezzel,nevezett bűnösségét--már amennyire van neki de azt sem mondom-hogy a szocik regnálása alatt,más volt a trendi! Hatalom iránti kétségbeesett vágy hajtja a maradék,ellenzéket a hatalom legkisebb székéért is.
perfekt
@kkalman: Szépen írsz-nem mondom.Mindenféle vitát kerülendő--a megjegyzéseidre annyit-hogy süt belőled a zsigeri gyűlölet.Azt gondolom--hogy sokkal inkább Magyar ő, mint vagy te.Itt országunkban, kellene még vagy száz ilyen mint te!Sajnos, több ezer is lehet!
eugen4402
Hááát, nem is tudom. Lassan nem hogy kizáró ok, hanem alkalmazási feltétel lesz a büntetett előélet. Egyszer egy hölgy, aki fél évvel korábban harmadszor szabadult kedvezményesen a sittről, röhögve mért végig tetőtől talpig, és megsúgta: aki még nem volt lezárva , az nem is ember. Nagyon gazdag üzletasszonyként vonult nyugdíjba...
Aki Én
@perfekt: ,,És nem igazolni szeretném,ezzel,nevezett bűnösségét--már amennyire van neki de azt sem mondom-hogy a szocik regnálása alatt,más volt a trendi! "

A bíróság elítélte. Ez már nem feltételezés kérdése.
silber13
@perfekt: Krizát már úgy emlegetik, mint a miskolci Tényit! Azért 74 feljelentést így elhasalni, nem semmi ám! Olvastad a miskolci ételosztás botrányt? A hapsi pár szál rózsáért vinnyogott és az ATV megkeresésére olyan égbeszökő marhaságokkal jött elő, ami párját ritkította.
karma1
@perfekt: A "hihi" egyaltalan nem oromkitores volt, sajnalom,hogy annak vetted.
Biztosan elolvastad az ennel korabbi hsz-emet is, 23.04-ben, amiben csak osszegeztem a rola kozismert tenyeket, es az utobbi torteneseket.
Azt tartottam "viccesnek", hogy mi volna, ha vele szemben most hasznalnak a "megelhetesi bevandorlok " ellen valo tuzzel-vassal valo irtast, amit vezerunk talalt ki, es akiktol tavaly januar ota oriasplakatokon ijesztgeti a magyarsagot.
Valoszinu, hogy ennek a lehetosegnek a vegiggondolasan "nevettem el " magam...:o)))
(Tudnod kell, hogy en soha nem duhvel ulok le a gep ele, hanem mindig vidaman, szeretettel. Amikor kiborulok, az mar olyan foku cikkekkel lehet kapcsolatos, mint pl. gfodor vilag-gusztustalan cikke. De akkor nemcsak en szoktam kiborulni, hanem meg nagyon sokan ezen az oldalon is.)
Abban igazad van, hogy Te sem, en sem elunk ott, de Budapest es London utan megiscsak Miskolc a 3. legnagyobb magyar varos, - nem tartod furcsanak, hogy egy Romaniabol attelepult fideszes legyen a legfobb poszton? (Ne mondd azt, hogy nem lett volna mas, talan Te is tudod, hogy a fidesz milyen modszerekkel tesz nem-fideszes aspiransokat teljesen lehetetlenne, minden eszkozt bevetve a lejaratastol a lehetetetlenne tetelig, vagy csak a kormanyzati penzek egyszeru befagyasztasaval, gazdasagilag. Lasd Tetenyi Eva Esztergomban). Ahol nem fideszes kepviselo ul a polgi-szekben, azokat a varosokat egyszeruen gazdasagilag kivereztetik, es az ottlakok a kovetkezo szavazason mar annyira megharagszanak a szoci, vagy fuggetlen polgarmesterre, hogy inkabb a fideszesre szavaznak, csakhogy javuljon a varos penzugyi helyzete.
perfekt
@karma1: szia.--Leginkább azokat a dolgokat preferálom-miket ismerek is.Nyilatkozni-pedig nem azért szoktam-hogy másokat felizgassak vele-hanem elmondom én a témát-hogy látom.És nem öröm számomra az,ha bárki is személyemről dezinformál engem-az helyett ,hogy megbeszélnénk -"eszmét" cserélnénk.A te írásaidat olvasom-és a tényszerűségeivel inkább értek egyet, mint nem.Értem ezzel az üggyel kapcsolatos ,gondolataidat is--ám amikor pálcát törünk emberek fölött ,azzal az indokkal-hogy más színekben pompázik,gondolkozni kellene azon--hogy--a mi liblingjeink-ártatlanok, mint a ma született bárányok?Az ellenpélda az a hölgy ki asszem hadügyi kormánybiztosa volt-egy vesztes választás idején a szociknak, ,aki kijelentette-"az önkormányzati választást nyertük-nyugalom a pénz nálunk van"!Kit is nyugtatott meg?Na akkor sem minket! A vezető Borsodban Magyar--és nem migráns-és megélhetési bevándorolt.És ha bizonyossá válik,bűnössége-büntessék!Jön helyette más.
perfekt
@silber13: Szia.Azt gondolom-hogy a bűn elválasztása a tisztességtől- nem mindég találkozik köz-megelégedettségével.( nem az esztergomi polgármester nevét akartad írni?) A regnáló hatalmak-"kitermelik" a saját púpjaikat is.Hogy ezt viselik e-avagy megszabadulnak tőle? ez-az utóbbi, nem oly gyakran látható-sajnos.
perfekt
@Aki Én: Szia Rágalmazási pert bukott! És, most van egy nagy per índúlóban ,a választással kapcsolatban.Az--súlyos-a többihez képest.
karma1
@perfekt: 1200-re: Lehet, hogy igazad van, de ebben az esetben nem en tortem palcat masok felett, hanem egy birosagi itelet talalta bunosnek krizat. Ha most a vilagon semmi mast nem nezunk (ne nezzuk, hogy nem Magyarorszagon szuletett, hogy fideszes), hanem nezzuk azt, hogy BUNOZOTT valamiben, es errol szuletett egy hatarozat. Ha Te vagy en bunoztunk volna valamilyen formaban, akkor rank nem ennyi balhe utan, hanem mar az elso esetben minimum galyarabsag jart volna, mig o majd ezt is meg fogja uszni, mert persze fellebbezni fog.
Nehogy azt hidd, hogy en csak a fideszesekkel vagyok ilyen kritikus, egyre jobban tele van a hocipom azzal, hogy a baloldal, az ellenzek CINKOSAN hallgat, mert esetleg koztuk is van olyan, aki nem setalna ki a napra, mert tul sok vaj van a fejen...

Nem vedenem meg oket sem, ha kiderulne roluk, hogy bunoztek, vagy mast megalaztak, sikkasztottak, stb., mert a bun szamomra semleges, semmilyen parthoz nem kotheto.
Ertelmezd a hsz-emet ugy, hogy annak orultem benne, hogy valakit ugy kezelnek, ahogy megerdemli: ha bunos, iteljek el, kapja meg a bunteteset, es utana mindenki vonja le a konzekvenciat az esetbol. Ha lenne egy csipetnyi szegyenerzete ( de tuti, hogy nem lesz) , akkor magatol MOST szepen lemondana, es elkullogna kozmunkasnak, vagy oda, ahol ezzel a multtal felveszik. De mint fideszes, elore boritekolom Neked, hogy 2 nap, es orban kiall mellette, vagy valahova felfele buktatja, kap egy fontos azerbajdzsani nagykovetseget.
Es rohogni fog a markaba, hogy ezt is meguszta...
kkalman
@perfekt: ma, 09:28 Nem én találtam ki, hogy itt nincs helyük a megélhetési bevándorlóknak. Orbán az ötlet szülőatyja, nála lehet reklamálni. A törvények állítólag mindenkire vonatkoznak. Még Krizára is. És ha Kriza attól nagyobb magyar, szerinted, mint én, mert mell döngetve földönfutóvá tesz családokat, akkor qrva nagy baj van ebben az országban.
karma1
@perfekt: Kedves, kabe en is ezt mondtam krizarol, mint @kkalman a 21.57-ben. Ha egyszer a vezir talalta ki - mert az o otlete volt, ezt nem tagadhatod -, hogy Magyarorszagra ne jojjon senki sem megelhetesi bevandorlokent, akkor ez ne csak a szir futballedzore , iraki imamra vonatkozzon, hanem MINDENKIRE.
Lehet, hogy Te sem orulnel annak, ha en most hazamennek, es azt mondanam, hogy az en nyelvtudasom jobb,mint a Tied, ugyhogy matol en kapjak meg egy fontos allast, ne Te... Hogy fujnal ram, ugye? Tehat akkor maradjunk annyiban, hogy kriza sem kozmunkas volt ennyi vegzettseggel otthon, Romaniaban, inkabb ugy gondolta, hogy idejon kiszolgalni az eppen meno rendszert, jo penzert. Nagyivben sz@rja le, hogy kozben emberek fagynak meg, gyerekek eheznek, kurvara nem erdekli ot a magyarok sorsa. Ezert kene eppen orajta gyakorolni a gazdasagi bevandorlok elleni orban-fele torvenyt...:o)))
perfekt
@kkalman: 21:57 re.Szia.Nem igen ismered kicsi hazánk történelmét sem.A világon egyetlen olyan ország van--ez Magyarország aki önmagával határos!!-hiába írták alá a Versailles-i Trianon kastélyban az un.békediktátumot-az elcsatolt terület ,magyar-az ott lévő magyarok pedig ,egyetlen helyen ,sem migránsok! Mielőtt, revansistának,irredentának,nacionalistának, sovinisztának magyarkodónak(szólj,ha kell még segítség) kineveznél, olvasd el még egyszer Kazinczy díjasnak nem nevezhető írásodat,a tetsziket nyomó barátaiddal együtt, annál is inkább mert írásomban nem úgy említettem,Krizát amit te a kitalációd uccsó sorában nekem aposztrofálsz.A kommented igazi szegregáció.
perfekt
@karma1: Szia:Komolyan gondolom--nehéz válaszolnom mit 08:13 as kommentedre.Az eredeti témától,eltérvén-nem arról vitatkozunk-ami a cikk lényege.Már megint a szokott terelésekkel, megpróbálkoznak egyesek a harang öntésének munka módszerein keresztül meggyőzni-hogy márpedig Kriza pl migráns.Felhívtam néhány ismerősömet Miskolcon, s szerintük ,nevezett nem az után érkezett ,a városba miután Orbán kihirdette a migráns moratóriumát.A témánál leragadok, nem foglalkozom vele-mert egy személy esetén keresztül a migráns kérdést nem lehetne magyarázni, mert mint gizike és a gőzeke, úgy viszonyulnak egymáshoz.
karma1
@perfekt: Szia Kedves Baratom, sok mindenrol mi mar nem tehetunk, igy Trianon igazsagtalansagarol sem , se Te, sem en, sem senki mas. A teny, hogy majdnem szaz eve szetdaraboltak a hazankat, olyan szemet paktummal, ami sem azelott, sem azota nem tett tonkre meg ugy egy nepet, mint bennunket.
Mielott azt hinned, hogy en idegengyulolo vagyok, kerlek, ezt tavolrol se hidd, mert nem igaz!
De nem latom jonak, hogy a magyarok allandoan a tortenelemre visszanezve probaljak meg megmagyarazni, milyen szerencsetlenek is vagyunk, na meg persze a regi idok , Matyas kiraly idejere busongunk vissza, amikor 3 tenger mosta a hatarainkat.

Soha, de soha nem fogjuk tudni megoldani a jovonket, ha nem teszunk pontot a "mi lett, volna ha 100 eve nincs Trianon, HA nincs horthy, HA nincs a zsidouldozes, HA nincs a Don kanyar, a mohacsi vesz, a torok, Habsburg, orosz uralom, HA nem vagdossak szet darabokra kis hazankat.

A multon busongani teljesen felesleges, mert a multunkon semmikeppen sem tudunk valtoztatni, viszont a jelenlegi hatalom kepes egy csomo multkutato intezetet, kocos penzlenyulo tarsasagot alapitani arra a "tortenelmi" kutatasra, ami sehova se vezet, viszont a negativizmusaval kepes a nemzetet onsajnalatba es mely depresszioba nyomni, viszont amibol a vilagon semmi, DE SEMMI JAVULAS, MEGOLDAS nem fog kisulni egy jobb jovokepet illetoen.
Fogadjuk el, hogy Romania es ebben Erdely jelenleg nem a mienk, es gazdalkodjunk azzal, ami a hatarainkon belul adott: a termeszeti kincseinkkel, thermalvizunkkel, szep tajainkkal, a regen volt ( ma mar egyre kevesbbe letezo) kiveteles "szurkeallomanyunkkal", es ebbol probaljuk meg kihozni, amit ki lehet.
karma1
@perfekt: Folyt.Ha a ma hatalmon levo vezirunk egy icipicit is a magyarok ugyet szolgalna, akkor VEZETNE' a nepet, nem megosztana', es nem rohangalna valasztasok elott Romaniaba kettosallampolgarsagot osztogatni, mint a fruttit, hanem itthontartana azt az 1 millio kitantorgott magyar ertelmiseget, dolgozo, szorgalmas munkasreteget, akik most Londonban, Berlinben, New Yorkban meg mosogatasbol is tizszer jobban ellatjak az otthonmaradott csaladtagjaikat, mintha otthon maradtak volna.

Kriza romansagara visszaterve: ha figyeled a pl. Angliaban torteno esemenyeket, akkor meglatod, hogy Cameron ujonnan surgetett torvenyei sem fognak valogatni a holnap kivandorolni keszulo magyarok es a mar 3 eve kint dolgozo magyarok kozott, nagyon sokan szedhetik majd a satorfajukat, ha Cameron bekemenyit, hiszen orbannal mocskosul megertik egymast a "gazdasagi bevandorlokkal" kapcsolatban.

Es akkor meg nem emlitettem azt, hogy kriza egyszeruen az a valaki, aki nagy valoszinuseggel elsosorban kalandvagybol, es a jobb megelhetes, karrier miatt huzodzkodott Magyarorszagra.
Mert ugy gondolom, hogy bunozobol annak ellenere is nagyon onellatoak, sot, tultermelok vagyunk, hogy sintersanyi megmondta, 2 het alatt rend lesz Magyarorszagon.
Azokat a magyarokat, akik kulfoldon bunoznek (akar a jobb megelhetesert lopnak, akar masfajta buncselekmenyt kovetnek el), pillanatok alatt hazatoloncoljak, vagy azonnal leultetik oket, es a buntetes letelte utan kidobjak az orszagukbol - szerintem teljesen jogosan.

Es ekkor hivatkoznek megint orbanra, aki semmi mast nem csinal , csak morog a bevandorlok ellen, minden szinten, plane, hogy mestersegesen izzitja a terrorista es bunozo hajlamu migransok elleni erzeseket.
Toby
Lemondani ? Egy csókos birka ? Ugyan már...úgy kell a székéből kirobbantani, még a rákellenes barackmagos mocskos hörcsönek sem jutott eszébe ott hagyni a zsírósbödönt, innét nyugatabbra ezek negyedéért lemondanak, ez itt elképzelhetetlen !

Amúgy meg asszem akkor szűnik meg a polgármesterség, ha letöltendőre ítélik, etikai okokbólbviszont elvárható, hogy lemondjon ! Nem fog, olyan birka nincs !
perfekt
@karma1: 21:40 re.Kedves Mártuska. Egykori gimis töri tanáromtól,hallottam e mondatokat-történelmünk viharairól,úgy ahogyan Te azt most leírtad.Generációkról-generációkra száll,a bússág,az állandó mi lett volna ha,akkor,és ott nem az van-.De az volt.
Minden magyar lakta területen ,megfordultam,sportolóként-majd edzőként is--hidd el ismerem életüket.Ott egészen más habitusú-emberek,élnek--dacolva ,az idővel-a mindennapos kis harcaikat megvívva az őket szorongatókkal,megőrizvén-és ápolván,őseik hagyományait-minden bajaik ellenére kreatívan-bizakodón-tele vitalitással valósággal őrizve a magyarságukat morzsolgatják, napjaikat életüket.
Nem ,hiszem-,hogy valaha is felmerült volna veled kapcsolatosan,hogy idegen gyűlölő lennél,hiszen-ha valaki tudja, hogy " Idegenben keserűbb a sírás.." az Te vagy.És a tanácsaid is előremutatók-és bölcsek. Mártuska--kalandvágyból az ember --a légióba megy-nem az-"övéi" közé.Hogy milyen apropóból jött, éppen Miskolcra?--ezt csak ő tudja:).Amikor azt írod,hogy a vezír,taktikája a megosztás,ez nem az ő találmánya-és tudod az az érzésem ,hogy ezt az országot-már régen nem ő-vezeti------------.és az ellenzék gyér ,és elhaló ellenállása,azt is tudathatja,-hogy jól megvannak ők így együtt-jut-is marad is elvén-megosztják az embereket--látszat balhéikkal-hogy kiélhesssék önző vágyaikkal.Köszönöm megkeresésedet:)
karma1
@perfekt: Sajnos, nagyon egyet kell ertenem Veled, azzal kiegeszitve, hogy szerintem ebben a pillanatban SENKI SEM iranyitja Magyarorszagot, a gyeplo regen a lovak koze van dobva...:o((
Mara csupan a vezetok hatalom- es penzfeltese maradt, mikozben vakon vagdalkoznak mindenfele...
Jo, hogy vilagotjart ember vagy, ezzel valoban sokkal gazdagabb a vilaglatasod, erzekenyseged...:o))

Igen, az oszd meg es uralkodj az nem orban talalmanya, de most mar alkalmazhatnak az "Elni es elni hagyni" uralkodasi modot is, hogy vegre a kisemberek is fellelegezhessenek...

En is koszonom a nivos hozza(m)szolasaidat...:o))
perfekt
@karma1: Köszönöm kedves véleményed,egyszerű földi halandó vagyok,én is-ki az objektivitás mezsgyéjén haladok,persze botladozva.
Az élni ,és élni hagyni egy James Bond film címét jelenti nekik--és mint minden relatív--a mindenkori hatalmasok barátai,élvezik is --arcátlanul--mint a régi földesurak az " első éjszaka jogát"--az-az ami a tiéd enyém is-ami az enyém-ahhoz neked semmi közöd! Vajon " lessz még egyszer ünnep a világon"? Ahammmm!
karma1
@perfekt: Remeljuk,... Tudod, a "remenyhal" meg utoljara,...:o))))
panellproli
Méghogy nem akad ebben az országban másik város ahol a vezetés nem követ el törvénytelenségeket?! Hol él aki ezt mondta?Kezdhetjük legfelül-ugyanis fejétől bűzlik a hal!
perfekt
@karma1: Mártuska--sajnos, az ember hal meg előbb--legtöbbször :(
karma1
@perfekt: Persze, ezert a remeny hal meg utoljara,... (csak tudod, most mindenki a viccbeli "remenyhal"-ra gondol - en is...:O)))

De tenyleg: en nem veszek anelkul lottoszelvenyt sem, hogy nem hiszem el, hogy nem en nyerem meg a fonyeremenyt?...En MINDIG ugy veszek lottot, hogy enyem lesz a jackpot!
(Ami egyebkent valoban a hulyek adoja, de az is igaz, hogy en mar nyertem komolyabb osszeget itt Ujzelandon...:o)))
perfekt
@karma1: Én csak azért játszom,mert állandóak a számok,és a számisztika szerint ezer évenként biztos hogy kihúzzák ,tehát ,van időm még.Valamint, ismerem a számaimat kívülről.És egy-egy lottót még-egy hozzám közel álló hölggyel kitöltünk.De a közmondás az én olvasatomban úgy szól ,hogy az ember hal meg utoljára, mert az élet már csak ilyen mostanság.Sok szerencsét a játékhoz is
Bercifiu
Betanított munkásnak / asszisztensnek / a kemény fizikai munkát végezve erkölcsi bizi kell, míg ez a szemétláda egy város élén villog.
papa.49
Száz szónak is egy a vége, van egy ÉRVÉNYES BÍRÓSÁGI ÍTÉLET, MISZERINT BŰNÖS, innentől kezdve tökmindegy hol született, hol nevelkedett LE KELL MONDANIA ,PONT!!!
human
@Bercifiu: Már rég nem jogállam van Magyarországon. És ezt most komolyan mondom. Ott kezdődött, hogy szűkítették az alkotmánybíróság jogkörét és felhígították fideszes pártkatonákkal. Persze fideszes szempontból jogállam van, hisz sorra hozzák azokat a jogszabályokat, ami segíti a hatalommal való visszaélést és gyors meggazdagodásukat. Ilyen volt a legutóbbi lex Habony és lex Tiborcz törvénymódosítás, ami gátat szab a számonkérésnek és könnyíti a családtagok gazdagodását állami megrendeléseken keresztül.
kkalman
@perfekt: tegnap, 13:25 Ismerem hazánk történelmét. Nem hiszem, hogy a tudásommal lenne baj. A baj azokkal van, akik kilencvennyolc évvel Trianon után nagy Magyarországról ábrándoznak, holott nekik is tudni kellene, hogy nincs reális esély arra, hogy Magyarország ne "önmagával" legyen határos. Háborúval talán megoldható lenne, ha a győztes oldalon sikerül maradnunk. De a "ha" nagy kópé, és történelmünk során eddig nem igazán kedvezett nekünk. Azt hiszem, senki nem akar háborút az elcsatolt területek visszaszerzéséért, még a nagy magyarok sem! Diplomáciai úton meg nincs realitása Trianon visszacsinálásának.
A határ túloldalán élő emberek hiába magyar nemzetiségűek, alapesetben nem magyar állampolgárok. Tekintsünk el most az orbáni állampolgárság adománytól, és annak következményeitől! Kriza mit tett, hogy azt írtad: "Azt gondolom--hogy sokkal inkább Magyar ő, mint vagy te."
Szerintem semmit! Azért az országért, amelyik befogadta, miután elmenekült otthonról, legalább annyit megtehetne, hogy azokat, akik itt születtek nem teszi földönfutóvá, mert ő, vagy valaki más úgy gondolja, hogy azok akiknek a házait eldózerolja csak ezt érdemlik, mert szegények. Az ilyen a szememben nem magyar. Rosszabb, mint azok a cigányok, akiket földönfutóvá tesz, és mindegy, hogy milyen indokkal.
A véleményem továbbra is az, Kriza, mint immár köztörvényes bűnöző, menjen haza oda, ahonnan jött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.