Versenyképes tudást és hazafiasságot kell adni a felnövekvő nemzedékeknek – hangsúlyozta egy csütörtöki budapesti fórumon az emberi erőforrások minisztere.

Aki az egész világon mindenütt otthon van, a sehova nem tartozik – jelentette ki a Pesterzsébeti Polgári Esték rendezvényén, megjegyezve, hogy negyedszázadon keresztül Magyarország volt a térség egyetlen olyan volt kommunista állama, ahol a hit- és az erkölcstan nem kapott helyet az oktatásban.

A miniszter kifejtette: a magyar felsőoktatás mára anyagilag pluszba került, a tartozásoknál nagyobbak a megtakarítások, "most jön a minőségi munka, a tartalmi munka", mondta a tanárképzés fejlesztéséről.

Balog: Versenyképes tudást és hazafiasságot kell adni a fiataloknak

Megjegyezte: az utóbbi három esztendőben pedagógusbér-emelésre fordított 234 milliárd forint egyik eredménye az, hogy vannak már olyanok, akik a felsőoktatásból középiskolai tanárnak mennek a magasabb jövedelem miatt.

A szocialista kormányok idején több száz vidéki kisiskolát zártak be, és e pedagógusok bére késhetett, ma már csak azokban az intézményekben fejezik be az oktatást, amelyekre a helyiek nem tartanak igényt – jegyezte meg.

Mint mondta, a 21. században ugyanazért többet kell dolgozni, mint korábban, ez pedig több tanulást, jobb teljesítményt és színvonalemelést jelent; ebben a rendszerben a pedagógus feladata az, hogy "úgy adja át a tudást, hogy kedvet ébresszen a még többre".

Balog Zoltán hangsúlyozta: az a cél, hogy legyenek erősebbek a családok és a helyi közösségek, ezen keresztül pedig maga az ország. Hozzátette: stabil gazdaság és erős ország nélkül Magyarország hangja a migránsválság során "feleannyit nem ért volna", mint így, hiszen egy adóságban fuldokló országgal "könnyebben lehet szórakozni".

A migrációról szólva a miniszter kiemelte, segítőkésznek kell lennünk, de legalább ilyen erős "az államnak az a kötelessége, hogy megvédje a saját közösségét", eldöntve ennek során azt is, milyen feladatokat tud felvállalni, és melyeket nem. Mindenkinek a vallását tiszteletben tartjuk, de ezt várjuk el másoktól – jelentette ki, hozzátéve, "a legfontosabb eldönteni, hogy mit kell tolerálni, és mit nem szabad tolerálni".

Mintegy kétszáz főnyi hallgatósága előtt a miniszter arról beszélt: Európától azt várják, hogy tegyen rendet a Közel-Keleten, és így az ott élők szülőföldjükön maradhassanak, ehhez pedig helyben kell majd segítséget nyújtani.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A hazafiasság ott kezdődik, hogy az ország érdekében munkálkodni. Hogy az ország pénzét az ország jólétére, fellendítésére fordítani.
Aki mindez ellen dolgozik, saját érdekét, saját gazdagodását, saját hatalmi terveinek építgetését végzi, miközben az ország súlyos gondokkal küszködik -- annak mi a neve...?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
A hazafiasság ott kezdődik, hogy az ország érdekében munkálkodni. Hogy az ország pénzét az ország jólétére, fellendítésére fordítani.
Aki mindez ellen dolgozik, saját érdekét, saját gazdagodását, saját hatalmi terveinek építgetését végzi, miközben az ország súlyos gondokkal küszködik -- annak mi a neve...?
Lepényleső
Hazafiasan miképp lehet az alattvalókat sárba tiporni? Nem pofátlanság erre hivatkozni?
kamazuka
Ha jól értem, az állam lojalitást vár tőlem!
Havi minimálbéren tartva,mint kisnyugdíj várományos, azt hiszem ez alapvetően elfogadható.
verum
@kamazuka: - tőled nem vár el semmit, legfeljebb azt, hogy mi, nyugdíjasok hamar elpatkoljunk.
A fiatalokat szólítják meg. De éppen ezzel veszik el a jövőjüket, mert ők is megöregszenek!
RonaGyuri
Na ez a szégyen a magyar HR nagymestere

most jön a minőségi munka, a tartalmi munka

- mondta. Bár vallomásnak sem semmi!
Feraj49
Balogh,Balogh ! Miféle hazafiságot ? Amerikait ? Menjél már végig a nagyvárosok utcáin ! Tele ANGOL FELIRATOKKAL az üzletek és portálaik.Menjél be pl. a Plázákba,Árkádokba stb. ! Látható állandóan angolul énekelnek a tv.-ben,ennek jó példája a DAL c.sorozat a "Nemzeti TV-" ben (m1,Duna tv. stb)Szerintem a "nyerő dalt" később is lefordíthatnák angolra. Két nótát énekeltek magyarul. A többit angolul. A szervezőknek annyi eszük sem volt,hogy legalább a dal szövegét aláírták volna.Miért nem a nemzet öntudatosító zenéjét játszó KORMORÁNT,CSÍK zenekart,Örökség,Balkán fanatic,Kárpátia stb.zenekarok szerepelnek akár a Muzsika tv.-ben,akár más magyar csatornákon.Ezek az együttesek a külföldön élő Magyarokba tartják a lelket,és nagyon népszerűek.Nincs a magyar fiatalok zömében hazaszeretett,azt a ti öltétek ki,mind a politikátokkal,mind az oktatásotokkal.
papa.49
Csak az tud adni másnak akinek van mit adnia, neked páter semmid nincs főként olyan ami átadható lenne, te csak egy boldogtalan seggnyalója vagy a hazugovicsnak, lehet hogy van vagyonod de NEM VAGY EMBER!!!
Toby
Balog ! A hazafiasság pont belőletek hiányzik, amikor szétlopjátok, szétosztjátok az ország vagyonát egymásközt, luxusban vergődtök közpénzen, a "nemzeti" kifejezés szart se ér a szátokból, e szó alatt virágzik a korrupció, a saját lábon állás, egy tál lencséért eladhatók és megvehetők vagytok - te tróger !
papa.49
@Toby: Még félre érti a ,,trógert,, azt hiheti hogy dicséred)))))))))
Toby
@papa.49: Jó, akkor megcsillantom francia tudásom - azt egy szót - legyen trozsőr ! Hátha nem érti, sok értelem nemigazán sugárzik a képéről !
papa.49
@Toby: Hát nem tudom ,,mekkora műveltsége van,, de kétlem hogy érteni a francia szót)))))))
nyanya001
Már megint a görény beszél az illatról !
Dr. Felipe
Elég vicces mikor ez a tehetségtelen pléh-bános pampog arról hogy versenyképes tudást kell adni a gyerekeknek.
Ahhoz először nem túltolni, hanem eltolni kellene a biciklit elvtárs hogy egy versenyképes miniszter rendbe tehesse az oktatást mert mindig a fejétől bűzlik a hal és nem a tanárokon kellene elverni a port.
bencemacska
És ha valaki "hazaffy" szakmát szerez, hol kap munkát, és mit eszik ebédre?
zöldszem
6 éve nem csináltok mást, csak korrigáltok, minden új kijelölt Orbán bérenc, játszóterének tekintete az oktatási tálcát.
Hosszú távú oktatáspolitika! Az csak 6 éve mindig változik akár hetente is. A felmérések szerint egyre rosszabbul teljesítenek a diákok, az alap tantárgyakból.
A hittan, az etika már remekül megy. És egyre szebben énekelik, az internacionálét.
Ha olyan szar volt az elmúlt években a tanítás, ti, hogy a lófaszban lettetek ilyen okosak, hogy miniszterségig vittétek.Ledoktoráltatok! Húzz el füstös vissza a paplakba!
Ne hülyítsétek tovább a gyerekeket!

kepkezelo.com/images/65410ow51wu53p8ixboj.jpg
human
Valóban bezártak iskolákat a szocik, mert már nem tudtak osztályt indítani az iskolák. És most had húzzak párhuzamot a stadionokkal. 3000 férőhelyes stadion egy 1500 fős lakosú Felcsútra, csak mert Orbán ott született és ott van háza. De sorolhatnánk még a megastadionokat, amik tízezres férőhelyükhöz képest pár száz szurkolóval vannak "megtömve".
human
Ja, és Balog. Remélem nem keveritek össze a hazafiasságra nevelést a pártvezető szeretetével. A hazafiassághoz az is hozzá tartozik, hogy a nép elzavarja azt aki kirabolja.
kkalman
A hazaárulók gyöngysorában az egyik hamis gyöngy a hazafiságról, hazaszeretetről beszél, miközben a közös kasszában turkál egy kis "megélhetési" segélyért.
interceptor
Foskormány fosminisztere megint böffentett...
Kishaver, nektek ez magas, mint kecskének a nyolcosztály!
Szétkúrjátok az országot, menekül aki tud innét, rohad az egészségügy, lázadnak a tanárok, tobzódnak a stadionok, dagadnak a haveri zsebek, ingyenélő herék szarják a képmutató , ostoba szöveget , mint ez is itt...
Drágán meg fogtok fizetni!!!
szaboria1
Igen elkúrt matek feladatokkal. Papból csinált minisztertől mit is várhatunk.
eugen4402
Semmi okom nincs arra, hogy egy szóval is védeni próbáljam Balog tevékenységét, csakhogy elkövettem egy baklövést: megnéztem az EMMI szervezeti felépítését, mi mindenre kellene ennek az egyetlen embernek MINISZTER-ként figyelnie. A Koltai Robi Illetékes elvtársa eltörpülne mellette...
Nem mentség, elvállalta, akkor csinálja! Attól tartok, már kezd belerokkanni. A beszédeit is mások írják(?), és talán már az interjúkban sem ő válaszol a kérdésekre, a hangot bejátsszák alá, ő csak tátog a mikrofonba. Ezért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nevét is módosítják Playbacksberg Intézményfenntartó Központra.
bush
BALOG ZOLTÁN - te vagy a - a még élő - példa, hogy mindig van lejjebb!!!
Csak egy kérdésem lenne hozzád:
Te egyedül lettél ennyire hülye, vagy segített valaki?
szaboria1
@eugen4402: Nem csak a Baloghnál van ez a probléma kezd a Varga vezette minisztériumnál is előfordulni. Erre mondják sok bába közt elvész a gyerek.
eugen4402
@szaboria1: Mindig az a jó szívem vitt a sírba, szóval emberileg megértem őket...Ha őszinte akarok lenni, az első négy év is túl sok volt azokon a posztokon. Szakmai önérzetet, emberi méltóságot félredobni, és mindent alárendelni egy gátlástalan csoport akaratának, nem csoda ha felőrli őket mentálisan és lassan fizikai értelemben is. Emlékezz Martonyira, Navracsicsra, Ángyán tanár úrra... A 2014-ben induló ciklust kár volt elkezdeni, de akik elvállalták, csinálják csak...Én jó egészséget kívánok hozzá.
Mangu
@bush: A zsák mindig megtalálja a foltját!
vonotok
Hogy egy pap, hogy lehet ennyire " sötét "???
Szókrakész
Ők hogy adhatnak hazafiasságot, mikor ők maguk nem azok.
Azt nem adni-kapni kell, hanem érezni.
De egy olyan fideszvilágban, ahol a magyar a saját hazájában nem tud megélni, még az alapvetőket se tudja megteremteni magának és családjának, az nem is fogja hazájának érezni Magyarországot.
Itt csak az idős nemzedék marad hazafi, de minden törvényetekkel, lopásaitokkal, privatizációitokkal, nyugdíjlenyúlással, kórházreformotokkal azon vagytok, hogy ők is minél előbb kihaljanak.
justhpeter
"Versenyképes tudást és hazafiasságot kell adni a felnövekvő nemzedékeknek"

Ennek az emberminiszternek elmentek otthonról. Jelenleg az a probléma, hogy krétát sem tudnak adni meg budipapírt, fizetésről nem is beszélve. Lassan kezd erősödni az a gyanúm, hogy szegény Balog azt sem tudja hol van. Valaki világosítsa már fel végre, hogy a büszke Orbanisztánban van és nem a halódó nyugaton. Jellemző, hogy ebben az országban egy ilyen figura miniszter lehet.
Toby
@papa.49: Jó, hát akkor oroszul próbálom megértetni baloggal: Tü durak !
papa.49
@Toby: Szerintem meg csak abból értene ha valaki lekenne neki egy méretes maflást, na talán akkor rájönne azzal egy árva bitjével, hogy valami nincs rendben)))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.